ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 4 тема

• 86 282
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
  • Universe
Здравейте  Hug
Дойде време и аз да пиша,че от няколко дни,събирам рецепти и чета.... Laughing

Хвърли малко насам  Praynig hahaha И, ти си знаеш, оцвети ги в зелено Laughing

# 106
Добре дошли на новичките!
Да megan79 добро е менюто ти за закуска.
Аз бях на гости на моите родители и тази седмица не успях да се въздържа, но ето, че днес съм в зоната.
За закуска ядох: пилешко 96гр с черен хляб и ядки.
Обяд: кисело мляко 1 кофичка
Сл. закуска: пиле 46гр с черен хляб и маслини, искаше ми се да си взема ябълка вместо черен хляб, обаче ме домързя да си я обеля, защото в кухнята е такъв студ.
Момичета вие по колко вода пиете на ден?

# 107
Аз снощи така здраво излязох от зоната,че си погълнах блоковете за 1 седмица напред.
Незнам...зона,мона...туй сладко пред тв-то ми спъва всичко  #Cussing out

# 108
И аз вечер много прегрешавам. Зяпам, зяпам нещо по тв-то, децата беснеят, аз искам хем да гледам, хем да играя с децата, хем да си няправя нещо зонално за ядене и от трите неща нито едно не става.

# 109
Честит празник мили мами!  bouquet

# 110
  • София
Честит празник.
Момичета, публикувам една моя любима рецепта, надявам се, че ще ви хареса.

Зелева салата - 3 блока
300 г варени гъби
250 г зеле
сок от 1/2 лимон
3 каф. лъжички зехтин
сол и черен пипер на вкус
90 г варено пилешко месо

# 111

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ЖЕНИ!!!

Пожелавам ви смелост, за да мечтаете, и дързост, за да осъществите мечтите си!Бъдете горди и уверени жени! Вие сте стихия - не забравяйте това! Светът има нужда от вашия огън и от вашата усмивка на жена!

# 112
  • Балчик
Честит празник и от мен мили дами  newsm51
 hahaha Лелеее как се смях на сладурските Ви коментариии Joy , особено на pepa_ilkova и на megan79....много готино написано..... rotfImbo

моля ви не се отказвайте само защото веднъж или 2 пъти сте сбъркали....аз в събота ще се меря и тегля и ще пиша резултати

Пожелавам на всички ви прекрасна вечер  bouquet

# 113
Сутринта писах, обаче забравих да ви честитя празника, затова сега ви пожелавам да се чуствате много красиви и желани дами.
А така присмивате се аааа... smile3533, ами така си е като не намирам време докато спят малчоганите да си приготвя менютата, тогава ми е единственото време за мен!
Момичета, благодаря за споделените рецепти!

# 114
Добро утро момичета!
Хайде къде се изгубихте пак?
Аз продължавам в Зоната. Взех си кисело мляко на Мегле и искам да ви го препоръчам.
Хубав ден!

# 115
Здравейте,

Да се запиша и в тази тема, че да ви следя.

Относно въпроса за водата аз пия много - по 3 л. на ден, като не броя чайчетата.

Хубав и режимен ден на всички!   bouquet

# 116
Браво blueberrygirl ! Как успяваш да я изпиеш незнам. Аз с много упоритос изпивам едва 1 литър.

# 117
Номера става само, когато съм на работа. Пълня по едно шише 1,5 л., слагам пред компютъра и си пия през цялото време. Не съм жадна просто навик. И така 2 бутилки на ден не ми мърдат. Ако съм вкъщи въобще не се сещам и ми е много трудно да докарам това количество.

# 118
Във всяка една диета/режим трябва да се набляга на пиенето на вода. Някой може ли да ми обясни защо в крайна сметка е това  Embarassed

# 119
1. Водата помага на тялото да разгражда натрупаните мазнини
Бъбреците не могат да функционират правилно без достатъчно вода. Когато те не работят с пълния си капацитет, черния дроб трябва да поеме част от товара. Функцията на черния дроб е от решаващо значение за отслабването, и ако черният дроб трябва да върши част от работата на бъбреците, не може адекватно да свърши своята (разграждане на мазнини и превръщането им в енергия). В резултат на това, че черният дроб преработва по-малко мазнини, повече мазнини се складират в тялото, и загубата на тегло става бавно или застоява.
2. Водата е важна за изхвърляне на отпадъците от тялото
По време на отслабване в тялото има много отпадъци, които трябва да се изхвърлят: излишните мазнини и токсини. Осигуряването на достатъчно количество вода помага на тялото да ги изхвърли.
3. Водата е естествен диуретик
Много хора задържат течности и прибягват до вземане на синтетични диуретици. Пиенето на достатъчно вода всъщност е най-доброто лечение срещу задържането й. Когато не получава достатъчно вода, тялото го възприема като заплаха за неговото оцеляване и започва да задържа всяка капка вода, която може. Ако дадете на тялото си количеството вода, от което се нуждае, то бързо ще се освободи от задържаните течности.
4. Водата е естествено разхлабително
Когато тялото не получава достатъчно вода, то си я взема от други вътрешни източници. Ако дебелото черво изсъхне това води до запек, вероятно с газ, подуване на корема, и болезнено елиминиране. Ако тялото получава достатъчно количество вода, дебелото черво ще се рехидратира и правилната чревна функция ще бъде възстановена.

Дневната нужда от вода е по 30 мл на килограм телесно тегло. Ако пиете кафе добавяте по една чаша (250 мл.) вода на всяко изпито кафе. Ако спортувате още по една чаша.

Ще ме извините за превода, но мисля че се разбира основната идея за водата и пиенето й.

Общи условия

Активация на акаунт