Отговори
# 615
Palmirka, аз пък те разбрах. Глей ся Simple Smile, на нас много ни се иска да има някакъв ред и режим, за да ни е улеснен деня, ама бебетата не мислят като нас! Laughing Горе долу същото, което описваш, се случи и при нас преди време, говоря за часовете за хранене. Разликата е, че аз още не съм захранила. Моят начин за справяне със ситуацията е, че оставих детето да ме води кога иска да яде. Ти да си, и ти няма да огладняваш всеки ден точно в 12 часа. Естествено, и аз се чудя често от глад ли мрънка или от друго, но лека полека започнах да я разбирам и усещам. За съжаление, моята не е много ящна, и не наддава много, но се примирих с това. От друга страна, е много жизнена и се развива чудесно (пу-пу!).
А сме градски, защото съм от Русе, нищо че от 13г. живея в София.

Колкото до тик-така, и аз имам рекламации по въпроса  Wink. Купихме бодита от Премама, които уж са по-скъпарски магазин, емии....изпопадаха им половината копчета, вкл. най-ключовото място (на дупето). Много съм разочарована, и ако не ни беше толкова трудно да се вдигнем до там, щях да си искам парите обратно. Ама явно налято ще ги преобразуваме на тениски, няма как. 

PS А, да добавя - според мен Преси си сменя режима, защото в един момент 6 хранения на някои бебета им идват много, и ги редуцират.

# 616
Hug Здравейте мили майчета! Честит празник на всички, които имаха повод вчера и всички, които имат повод днес  Tada
 Naughty Моля Ви дайте ми съвет: днес за първи път дадох картоф(Хипп) с малко кърма, но моето момиче та ка се отврати  Sick знам че като нов вкус е нормолно. Но ми се струва, че нещо не ми се получи консистенцията. Споделети вие как го приготвяте   chef  bouquet

# 617
Момичета и аз да се обадя за храненето Laughing Аз кърмя на поискване, не съм захранила още и принципно съм против спазването на часове и т.н. И аз си мислех, че  гладно бебе няма - викам си: или ще лапа пръсти или ще ревне!
Но когато малчо беше на около месец влачеше дълго време жълтеница и все му спеше от нея, та при това положение нямаше как да ми даде сигнал, че е гладен. Будех го на 2,5 часа, а той естествено освирепял от глад си хапваше доволно.
След време се ослушах за сигнали на глад -  нито лапане на пръсти, нито рев, само едно нервно озъртане забелязах! А сложа ли го на гърда - ще ме глътне цялата! Така, че бебоците са много различни и всяка майка трябва да му намери цаката. Peace
И още нещо - нааканите памперси не са ми ориентир за добре нахранено бебе. Моя пълни памперса през 2-3 дни, а за 5 месец наддаде около 700 гр.
За бодитата - моето дете няма нито едно марково боди и всичките им тик-так'чета са наред. Пера на 40 градуса в пералня. Peace

# 618
  • София
K.Zhelqzkova,

аз захраних преди около месец с домашно картофено пюре: сварих картофче, пасирах го с малко кърма/вода, докато се получи смес, рядка колкото боза или малко по гъста.

Напоследък добавям и малко сол, т.к. само карфтофа вече не и е вкусен.

От други майки знам че картофеното пюре на Хип е доста безвкусно и лепкаво, аз нямам идея защото само картоф не съм купувала.

# 619
  • София
PS А, да добавя - според мен Преси си сменя режима, защото в един момент 6 хранения на някои бебета им идват много, и ги редуцират.
Според мен също е така и можеш да се радваш от облекчения режим  Grinning .

K.Zhelqzkova
,моята девойка не харесва по-течните консистенции ,дори предпочита не добре пюрираните  Peace .

# 620
За бодитата - моето дете няма нито едно марково боди и всичките им тик-так'чета са наред. Пера на 40 градуса в пералня. Peace
И при мен е така, не гледам марки, само да ми хареса материята и цвета /сега като поглеждам най-много ми харесват на Caramel и Вис Виталис/, тик-такчетата са здрави, а прането пускам на 30 градуса. Не знам до какво е що се отнася за качество. И за количката не гледах да е някаква добра марка, нито за кошарата, нито пък сега за пюретата. Доверявам се на инстинктите си Laughing Joy .
А за режима на храненене - не знам как е при кърмещите, не се вижда колко хапва, така че е различно, сигурно. Аз много лесно установявам режим и той си го спазва точно, това е благодарение на Ники, естествено. Така мога всичко да си организирам. Обаче това е с АМ, за което аз много съжалявам, но така се случи. Много исках да кърмя, мислех си до годинка. А в същност мислите не вървят редом с реалността.
Днес се разходихме доволно! Имаше слънце след мъглата, нямаше вятър, което за Бургас е невероятно, Ники си поспа, а аз се разтоварих! Утре пак ще е добре времето, обаче от понеделник... мартенски, женски работи  Wink

# 621
ето ни и нас, прибрахме се набързо  ooooh! Андреа така се разкашля, че направо си изкарах акъла  Crazy ама няма спиране, първо реших, че има нещо в гърлото, като косъм например, после да не би да е алергична реакция към тиквата  #Crazy и накрая викнахме частната педиатърка да я види. Като дойде лекарката ни помен от кашлица, каза, че са й чисти гърдите и й предписа два сиропа противоалергичен и подтискащ кашлицата  newsm78 много се чудя дали изобщо да ги давам оттогава се е прокашляла 4-5 пъти. Ох все едно нещо й дразни гърлото други признаци няма  Thinking много ми е странно какво е това  Thinking друг някой сблъсквал ли се е с подобен проблем Rolling Eyes

иначе цял ден сме по скитня  Mr. Green

Дани, честита 1/2 годинка на Дидка   bouquet да е все такава лъчезарна и добричка  Heart Eyes

# 622
Здравейте майчета,
Напоследък само чета, че нещо все съм заета. Моята палавница не ме оставя и за секунда да скучая. Изобщо не иска да лежи вече, все е седнала и иска забавления, но с човек, а не играчки.
Ние вече от един месец успешно се захранваме със зеленчуци като още не съм започнала с плодовете и кашите. Мисля тях да ги вкарвам постепенно от следващата седмица.
И аз като Палмирка съм притеснена. Преди Матея искаше да суче на два часа, а сега на три, понякога на четири. На обяд яде по 150 мл. пюре и й харесва да е по-гъсто. Обаче след пюрето храненето е с голямо нежелание. Нощем се буди много начесто, цоква по няколко пъти и пак заспива и незнам дали прави така, защото е гладна или я тормозят зъбките.
Незнам на какво се дължи това нежелание за кърмене. Гърдите ми отново се втърдяват и все си мисля, че кърма има - не много, но ча пък да отказва да суче....АМ не иска да пие самостоятелно (слагам го на обяд в пюрето, за да е по-хранително - искам да заместя едно хранене). Успявам да й дам малко с лъжичка или спринцовка, че биберон никога не е искала, но изобщо не може да се говори за хранене с него. А днес на всичкото отгоре ака цели 4 пъти, след един ден без никакво ако и пак ме уплаши.
Моля някоя КОНСУЛТАНТКА от ЛЛЛ ако има възможност да коментира възможните причини за загуба на желание за кърма, акането толкова често (не е разстройство, консистенция като на пюре) и евентулани промени в храненето след захранване и заместване на хранене.
А ако вие, момичета, можете да споделите опит, също ще съм ви много благодарна.
И не на последно място поздрави и благопожелания от сърце за всички мънички сладурковци, празнуващи половин годинка.
Лека и спокойна вечер.  
P.S. И моят пост като на Палмирка стана много объркан и трудно разбираем, но така е като мозъка ми изветря и помня за кратко...ама и все бързам  Wink

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 20:19 от Gergan_ka

# 623
Здравейте,
Да се включа и аз малко по темите.
За бодитата - нямам някакви маркови, предимно български купувам, когато харесам някое на материя и цвят. Досега проблеми с тик-так копчетата и аз не съм имала.
За хранене и режим - ако започна да пиша как е при нас, ще трябва да изпиша цял роман. Предполагам че е заради зъбите, но е много нервен, успокоява се само на гърда. Особено вечерта се буди начесто, понякога два пъти а тази вечер се буди през час. Горкото дете сигурно много го боли.
Пюренцата Влади ги хапва всякак, когато са по - течни ги изяжда по - бързо, когато са по - гъсти по съвсем различен начин ги хапва, започва да ги дъвче някак си и върти по - големите частици на венците преди да ги глътне и съответно ги изяжда по - бавно. Един месец давам зеленчукови и  плодови пюрета и мисля да започна да въвеждам каша следобяд по - малко, защото не ми се иска да замествам още две харанения.

Влади вече прави опити да пълзи, много е сладък. Научи се да се обръща вече и от корем по гръб и сега започнаха великите опити за пълзене, набира се, набира се и като се измори прави почивка и пак започва да вири дупето на горе. Като се измори и се ядоса, че не може и започва да мрънка.

# 624
Добро утро! Днес е Сиреници та да си простим прегрешенията и да си вземем прошки  Simple Smile
Коментирате бодитата, аз също не съм гледала марки и проблеми с тик-так копчетата също не съм имала.
Храненето и аз вече се научих кога е гладна, започва да нервничи и си вкарва двете ръчички в устата и това е знака че е гладна. По течните пюренца явно повече ги харесват децата, ако е прекалено гъсто и добавям малко кърма, за да го разредя. Ние вече ядем месни.
За обръщането, ами тя сама си се научи да се обръща от корем на гръб и само това прави, аз и помагам малко за да се завърти по корем и нарочно и оставям играчки или пък и помагам да започне да се набира с крачетата, за да се научи да пълзи, тя пък се обръща по гръб, абе мързеланка си е....
Днес ще ходим у кумовете и не ми се мисли какъв рев ще има...от всеки започна да реве това дете, защо така незнам...сигурно защото много време вече сме затворени в къщи и няма контакт с други хора и затова, аз така си го обяснявам...
Хубав и спокоен ден на всички..

# 625
Добро утро пт нас с Мити,
Честита месечинка вчера на Диди много гушки на малката принцеска  Hug

Аз вече съм готова със смяната на лаптопите уникално се оправихме с моят съпруг само в рамките на ден
продадох си стария лаптоп и купихме новичко HP и сега ми е малко трудно да свикна ама да не се оплаквам за глупости де... Simple Smile)

Ние се храним както Димитър иска понякога прави 5ч пауза понякога 3ч и половина
никога не съм го насилвала да яде само защото са минали точно 4ч.
вечер яде в 20ч, заспива около 20.30-21ч и после се буди чак сутрин в 7ч така че аз определено се водя по него, а не той по мен.
вече го слагам в паяка за по-дълго нали сме вече на 7ми 20 дни викам че е безопасно вече.
Този месец Димитър направи видим скок в растежа  Hug

поздрави от Бургас и морето  Hug Hug

# 626
Добро утрооо  bouquet
Ейййй изкарах супер рожден ден,голям купон си спретнахме и малко повече ни беше алкохола,ама простено ми е Naughty А моята Катрин всякаш ми съчустваше,сутринта стана ядохме,изпратихме баба и като легнахме пак двете до 12 часа-ееее кеф,оставиме детето да се наспя Peace
За бодитата и аз да се включа-предимно български купувам,но аз бодита слагам само тип потник,а отгоре блузки,та не съм имала проблеми с тези модели досега.
За храненето-ние ядем точно през 3 часа-3,5часа и съм изключително доволна,че детето само си изгради този режим,още докато се кърмехме,значеш че можеш да свършиш някоя работа за час-два някъде,а не съм изцяло на разположени,но все пак това е мое мнение,да не засегна мамита,които хранят на поискване Peace Иначе на обяд яде един ден зеленчуково,един ден местно пюре,следобяд плодово и 2 дена в седмицата каша.Аз въведох глутена вече и няма проблем Peace
Днес съм на питка на една колежка,така ми се искаше да взема и шуша,но нали ми беше болна и ме е страх,за малкото човече Naughty
Дана как е Дани???

# 627
Мамчета един бърз въпрос?
Заместих едно обедно хранене с пюре(тиква). Кажете вие как вкарахте нов зеленчук?
Пак ли се започва с по няколко лъжички или направо цяло бурканче от новото?
Или няколко лъжички нов вид и останалото от това, което вече яде детето  newsm78

П.С. Честито на патерици на малките месечинковци   bouquet
Тези дни труно ще достигна до компа, нали мъж ми е вкъщи, за мен ред не остава  Naughty

# 628
  • Пловдив
Привет Simple Smile
Татито ни си беше 4 дни вкъщи и голяма радост Laughing Laughing Laughing
Захранихме се успешно с броколи, а сега съм се смяла с глас hahaha малкия си отваря устата като гардже и чака поредното парченце Simple Smile 4ти ден вече наобед си хапва, а днес даже и почти не искаше да суче Sad
Още 3 дни ще караме на броколи и после въвеждам и моркова Grinning Дано и той да се приеме толкова добре Simple Smile

Надявам се малкия после като заспи да имам време и да кача и снимки от  папането, омазването Laughing

# 629
 Hug Здравейте майчета!
Благодаря на всички, които дадоха мнение относно "КАРТОФА"     bouquet
Честито на всички месечинки  nbirthday
Днес мисля да оставим Хипа и да си приготвим домашно картофено пюре   chef
По думите на нашата педиатърка, когато веднъж въведа зеленчуковото пюре не е нужно при следващия нов зеленчук, да се дават по 1-2 лъжички, а направо цялото нужно количество...
 Grinning И да ви се похваля: екземите на малката изчезнаха след предписаното лечение  smile3501 Дано вече във форума да се пишат само добри новини за бебчетата  newsm04

Общи условия

Активация на акаунт