Отговори
# 645
  • Варна
...П.С. Освен на Хипп и Бебевита кои марки са уж "по-качествени"  newsm78
Гербер, Семпер, Сънвал, Хаме  Peace.

# 646
Мъниче, да те питам понеже и мен ми допада метода на Рапли за захранване, дори частично го практикувам (банан давам така), та да те питам нещо, което мен ме притеснява - какви продукти купуваш? Мен ме е страх изцяло да заложа на този метод, защото нямам вяра какво ще купя, не смея, нямам домашни продукти, освен ябълки....та ти как действаш?
Иначе метода е много забавен и интересен за детето, Мая така се научи да хапва банан и много добре се справя Simple Smile

# 647
  • Пловдив
за сега съм купила само броколи, но пък бабите ми ще ми произведат доста плодове и зеленчуци.
Честно казано, аз не се притеснявам толкова - естествено, искам да осигуря най-доброто за детето си, но кой може да ми гарантира, че продаваните в България БИО плодове(зеленчуци), са наистина такива?!? За съжаление нямаме нито органи, които да контролират какво се продава по магазините, нито пък някакви разпоредби за това кое е БИО и кое не (или ако все пак съществуват - кой контролира дали действително е така)...
Имам позната, която се занимава със земеделски бюрокращини и от нея знам, че НИКОГА не може да си сигурен в това, което го пише на етикета - покрай 5 килограма БИО зеленчуци, минават 10, които са бъкани с пестициди Sad За съжаление в България нещата стоят така...
Ще гледам да си набавям повечето неща от бабите ми; от съседи, които имат къщи на село; от познати, които си имат градинки и така...

edit: за съжаление и в качеството на пюренцата, които се продават на наша територия, не мога да съм сигурна... И как да съм като в 99% от случаите, когато съм си купила нещо тук в България, то няма нищо общо, със същото от чужбина newsm78
Тук се пробутват второ и трето качество продукти, а управниците ни изобщо не се и интересуват... И защо да го правят, като едва ли някой от тях си пазарува от кварталния супер...

и още един edit: ще си позволя да цитирам от темата за BLW

...да, хубаво е да се стремим да даваме най-хубавото на децата си, но не можем да ги предпазим вечно и да им даваме всичко "органик" или "био". Ако и ние самите се храним изключително с подобни продукти, то тогава няма да е проблем да ги даваме и на детето. Иначе то досега чрез кърмата е влязло в досег с всичко "нормално" и "вредно", което ядем, няма начин да го предпазим от това. Sad Може само да се стремим да даваме плодове и зеленчуци според сезона, да ги белим или отстранавяме частите, в които се натрупват повече вредни вещества, да избягваме тези, богати на нитрати, да се стремим да предлагаме здравословни, а не боклучави храни.  Peace

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 22:30 от sweet_maniche

# 648
  • В царството на мечтите
Минавам само да се похваля за мойта сладка буболечка днес стана на цяла половин годинка. Много съм горда с нея Simple Smile

# 649
Мъниче, така е, в смисъл, чрез кърмата определено е опитало от всичко, ама някак сега като я захранвам и е толкова мъничка ми е гадно да и давам натъпканите с боклуци зеленчуци, а си нямам баби и приятели на село и май повечето неща ще давам на пюрета, но поне каквото мога ще давам така цяло...както писах Мая се справя чудесно, чак учудващо, то детето иска да дъвче и ми е гадно като и давам пюретата и я виждам, че иска да ги дъвче, а то няма кво да се дъвче....може с времето да отвикне от дъченето, а не ми се иска, за това ще я поддъжам с разни неща, като банан например...много сладко си го хапва, даже като си отхапа по голямо парченце и си бръкна в устата да си го извади, сладурче Simple Smile

# 650
  • София
Относно темата за Био-то. началото ,когато започнах захранването питах педиатъра ни ,дали има смисъл да купувам Био зеленчуци и той почти ми се изсмя.За мен това е достатъчно ,за да се уверя ,че всичко е едно и също.

# 651
гери, и моята педи широко се усмихна като я питах за зеленчуците...
каза да заложа на чичко Хип, че няма да сбъркам и аз така и направих.
засега пу пу много съм доволна, яде си всичко Мити даже и още иска
особено сега тази каша на Хип праскова и банан направо плаче за нея като си изяде количеството.
 Crazy

# 652
Велизарка, благодаря ти за отговора:) В Кауфланд не ходя често, но ще намина. И наистина си уцелила добра педиатърка:)

И понеже съм на всяка манджа мерудия, да се изкажа и за БИО-то. Както всичко друго, смятам че и био-то в България е фалшиво. Аз лично не бих броила сума ти пари, за нещо, за чийто произход имам основателни съмнения. Ако нещото не си го посея и отгледам сама не вярвам да е био. Просто трябва да съм сигурна в произхода и това е. Peace

# 653
  • София
Макар и в края на деня, честита половин годинка на Хриси, Матея, Зори и Жана!!! Да растат красиви и чаровни сладките принцески!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
не знам само как е по-добре да го въведа дали директно с попарата от сухара или някаква каша да му купя с глутен  newsm78

По-добре започни с овесена каша.  Peace После може корички ръжен хляб да му даваш. И накрая въвеждаш пшеницата. Преди да дадеш попара, обаче е хубаво вече да си въвела поотделно масло и сирене, които примерно може да прибавяш към зеленчуковото пюре. Сиренето го дават, че може да се предлага най-рано от 8 мес, а маслото от 6 мес.  Wink
Лично аз не съм фен на попарата и я прескочих. Stop  Предпочитах да й правя зърнена закуска с някакви ядки - елда, просо, овесени, ръжени, пшенични + масло и сирене.  Grinning Честно казано не намирам какво полезно може да има в сухара, освен че дава калории и засища.  Thinking
brawn отдавна не правя нито масажи, нито някакви специални гимнастики.  Confused Масаж правех след баня, докато го мажех със зехтин или олио, но вече не го мажа, а и той толкова се уморява от играта във водата, че едвам изтрайва да го облека.  Party Гимнастика сам си прави, като по цял ден се врътка и се пробва да пълзи. Това, което правя е да му помагам в пълзенето, като му подпирам стъпалата, за да се оттласква по-лесно. Naughty Другото, което започнах отскоро, е да го оставям прав да се държи за някаква опора, като го придържам леко и разбира се за кратко. Понякога продължавам да го издърпвам от легнало до седнало положение, като забелязах, че от няколко дни той сам започна да си протяга ръчичките към мен. Grinning
И да се похваля и аз, че днес и Никола беше захранен с няколко лъжички оризова каша.  Grinning Бяхме в нашите за Заговезни и честта да му даде първата лъжица се падна на баща ми - за да има апетит, като неговия. После Ивана се включи в храненето и накрая и аз се доредих. Никола с желание си хапна всичко и даже искаше още. Беше му интересно и правеше сладки муцунки. Чудех се дали да не изчакам още малко, защото все още не седи стабилно сам и не мога да го слагам в столчето за хранене. Да се надявам, че до 20 дни ще се научи да седи и ще започна да му давам да се храни сам със зеленчуците.
За съжаление всички сте много прави за Био зарзаватите в БГ.  Crossing Arms Доколкото и аз знам, процедурата по сертифицирането у нас е само по документи, без проверка и реален контрол след това. Е как да разчитам после само на честната дума и съвестта на производителите. Stop  Затова гледам да купувам от разни баби по пазарите или като пътуваме из страната, а също търся и познати със село. А тази година сме решили да си отгледаме собствено производство - така или иначе имаме парцел във Волуяк, поне като не може да строим, да го използваме за нещо.
И на финала, понеже днес е ден за прошка, простете ми, ако някога с нещо неволно съм ви обидила!  Simple Smile И простено да ви е!

# 654
Аз пък не съм съгласна с вас за Био-то и за Хип. Не съм се интересувала, но счетете ме за лековерна, но понякога имам доверие в хората. Мисля, че най-малкото собствениците на био-магазини имат съвест и знаят от какви доставчици зареждат. Защото с такъв бизнес се занимават хора, за които еко-идеята и полезното хранене (вкл. за природата) са начин на живот. Пък това, че педиатърът се изсмял - ха, педиатрите да не са агрономи, че да знаят.

Аз пък хич не съм фенка на Хип, защото съм купувала 2 неща от тях - чай против колики, който изглеждаше пълна химия и имаше заместител на захарта и чай за кърмачки, в който нито една съставка не забелязах да е лактогонна. И беше гаден на вкус. Изпи го мъжът ми  Laughing. Мисля, че са завзели пазара в БГ с яка реклама, и че на немския пазар сигурно има много по-добри марки от тях.  

А, и аз днес захраних с 1 лъжичка пюре от картофче. И Николетка още не сяда сама, така че не смея да й давам цели парченца храна в ръката. Интересно й беше, но на вкуса се намръщи  Simple Smile. За съжалени, половин час по-късно върна храна заради играта по корем, и май картофа си излезе обратно...

# 655

Grinning И да ви се похваля: екземите на малката изчезнаха след предписаното лечение  smile3501 Дано вече във форума да се пишат само добри новини за бебчетата  newsm04

Чудесна новина! А какво ви бяха изписали и за колко време изчезнаха?
Може и на лични  Hug

# 656
  • София
Аз пък не съм съгласна с вас за Био-то и за Хип. Не съм се интересувала, но счетете ме за лековерна, но понякога имам доверие в хората. Мисля, че най-малкото собствениците на био-магазини имат съвест и знаят от какви доставчици зареждат. Защото с такъв бизнес се занимават хора, за които еко-идеята и полезното хранене (вкл. за природата) са начин на живот. Пък това, че педиатърът се изсмял - ха, педиатрите да не са агрономи, че да знаят.

Извинявай ,но ще те контрирам тук.Първо Био магазините са направени от хора ,които искат да печелят от еко-идеята и от хора ,които вярват в еко-идеята.Второ ,това че педиатъра се е изсмял за мен е предостатъчно.Мисля не познаваш моя педъатър за да го сложиш под общ знаменател.Човека е доста образован и компетентен ,така че въпреки липсата на диплома за агроном ,мога да му се доверя в това отношение /както и във всички останали/.

# 657
На патерици - Честита половин годинка на Диди на Даниелка! newsm67  costumed034  ura
Честито и на месечинковците днес!

Момичета, да ви питам ПАК - как изглеждат обривите от реакция към храната? Никой ли не знае???

# 658
Гери, може и да си права. Всъщност, вярвам защото ми се иска да вярвам. Както и за това изхвърлям разделно, въпреки че съм чувала, че после изхвърлят боклука на сметището. Но за педиатрите не си връщам думите назад  Simple Smile  Не ги слагам под общ знаменател, но те са просто хора с мнения, които звучат компетентно. Лека нощ от мен!

# 659
Момичета, да ви питам ПАК - как изглеждат обривите от реакция към храната? Никой ли не знае???
Деска, нямам идея как изглеждат. Но онзи ден Ема се обрина много странно по коремчето и по гърба. Вчера и днес са останали само пъпчиците по коремчето, другите са изчезнали. Помислих си дали не са реакъция към месното пюре (предния ден за пръв път й дадох заешко, уж е най-малко алергично). newsm78 Но майка ми и леля ми ,(те са биолог и лекар) казаха, че надали са от храна, а по-скоро от претопляне. На мен честно казано, обаче, не ми изглеждат на пъпки от претопляне.
На Ванко да не са му излезнали някъде обриви?

Общи условия

Активация на акаунт