Прахосмукачка Rowenta или Philips !?

• 36 365
  • 12
  •   1
Отговори
  • София
Моля за съдействие - ще си купуваме нова прахосмукачка и сме свели избора си на 2 модела, като сега дилемата е коя от двете да бъде. Става въпрос за PHILIPS FC-9174/01 и ROWENTA RO-4645 . Ще се радвам ако споделите мнения, предпочитания и препоръки Simple Smile
При всяка една има неща, които ми харесват и са ми 50 на 50. Все пак друго си е да чуеш и друго мнение и за това се допитвам до вас  Peace Знам, че и консумативите (основно хепа филтъра) на Филипса са малко по-скъпи от тези на Ровентата, та и за това съм се осведомила.
Хайде, помогнете ми за правилния избор Wink

# 1
И двете са много хубави - която и да избереш, няма да съжаляваш!
Предполагам, че си ги видяла "на живо" в магазина. Аз бих взела по-леката и по-маневрената - т.е., с която ще се работи по- лесно. Без да съм ги виждала, гледайки само снимките в сайта, аз бих взела Филипса. Изглежда ми по-компактна и лека, а и марката ми изглежда по-надеждна!

# 2
  • София
Аз пък бих взела Ровента-та.Имаме вкъщи Ровента ,не същия модел,но съм много доволна.А и самата фирма е специализирана именно в този сектор-прахосмукачки,духалки,сешоари,вентилатори,преси,което поне аз си мисля така де,би трябвало да са по добри Peace.Лично мнение,изборът е твой Wink.

# 3
  • София
Да, гледахме ги с половинката "на живо" и двете Simple Smile

Филипса е малко по-тежка, но тя е с големи колелета; има две дръжки за носене (т.е. може да се вдигне от две страни - в изправено състояние и в легнало ако ме разбирате); четките са й много хубави - основната четка е в леко триъгълна форма и съчетава в себе си и четка за паркет (т.е. косъмчетата се свалят и прибират), има голяма турбо четка и още 3 малки приставки (едната е за дом.любимци, мини четка и една пластмасова). Работи сравнително тихо, но понеже беше сложена турбо четката, а тя увеличава малко шума и в сравнение с Ровентата, Филипса беше мааалко по-шумна. Пластмасата на прахосмукачката е от една особена материя, дето на пипане е като гумирана. Хепа филтъра като консуматив е малко по-скъп, от този на Ровентата, иначе торбичките са иначе на сходни цени. По принцип съм се спрала на типа с торбички (те са Safebag), защото контейнера изисква малко по-редовно обслужване. Като производство - правена е в Полша.

Ровентата е по-лека, с 3 малки колелца (големи, колкото като си съберете на ръката палеца с показалеца). Може да се носи (да се вдигне) само от изправено положение. Основната й четка е като голям триъгълник и също има вариант за пускане на косъмчета. Отделно има четка за паркет и една малка турбо чета (по-малка е от една педя). Мисля, че имаше и двете стандартни малки приставки. Като работа - това наистина е най-тихата прахосмукачка, която съм чувала, но в крайна сметка е по-важно как работи. Пластмасата е стандартна лъскава и черна. Тръбите са й много интересни (харесват ми) и на дръжката горе има отворче, което може да се отваря и да пуска въздуха от там (дано ме разбирате какво имам предвид). Произведена е във Франция.

Голямо проучване, голямо нещо, но когато човек дава повечко парички за нещо, му се иска да направи най-добрия избор Wink

# 4
От няколко месеца имаме точно втората-ROWENTA RO-4645 ,на ниската степен е много безшумна.Доволна съм Peace

# 5
Ето по-подробно на Филипса:
http://electron.bg/product_info.php?cPath=22_153_32&products_id=16609
Според мен всмукателната мощност е по-важна от безшумността! Ако имаш килими и мокети е важно турбочетката да е голяма! Малката турбочетка е по-удобна за дивани и матраци!

# 6
Hary,за мен и безшумността е много важна и точно затова взехме този модел!А иначе така засмуква като чисти че разката фамилията на фугите на дъските Laughing

# 7
Така е,  Wink всеки има различни приоритети и затова има толкова голям избор на пазара за прахосмукачки!
Аз пък търся ел. метла на Филипс и не мога да намеря - извинявам се за спама!

# 8
  • Пловдив
Моята дилема беше същата и в крайна сметка се оставих момичето в магазина да ме убеди,че Филипса е по-добра.Маалко по-шумна,маалко по-тежка,всички филтри и торбички са маалко по-евтини,а и са аналогични с тези на електролукс/на половин цена/.Ползвам я месец вече-доволна съм,наистина. Peace

# 9
  • на20 километра от Бургас
Не се двоуми за Филипса.Аз от 2 години имам ФилипсФC9064.Взехме я заради един килим,който нямаше изчистване.Изключително съм доволна,освен че е мощна има 450w всмукателна мощност и е тиха дори на високата степен.Предната ми прахосмукачка само вдигаше шум,поне да чистеше. Thinking             

# 10
И аз ползвам Филипс, с контейнер и за сега сега ми покрива критериите. Лампата светна на втория месец след ежедневна употреба /не преувеличавам - всеки ден са налага да чистя, дори по 2 пъти понякога/. До сега бях пак с Филипс с хартиена торба и сега този контейнер малко ме смущава с почистването си. За мен беше много важен дългият кабел, за да минавам максимално без го местя.

# 11
Аз пък бих те посъветвала,ако имаш възможност да си вземеш по-мощния модел на РОВЕНТАТА.Имах удоволствие дядо Коледа да ми донесе такава и съм страшно доволна!Просто няма такава пархосмукачка PeaceКато ходихме с мъжа ми да я взимаме и аз се бях спряла първоначално на този модел,който си показала,но мъжа ми ме убеди да вземем по-мощната и по-скъпата съответно.Има три приставки от които едната е за килими.Просто ги вдига във въздуха Mr. GreenСъвсем малко е по-шумна,но пък чисти страхотно.Аз където мразя да чистя,от както я имам съм влюбена в нея и си "танцуваме" през ден Blush

# 12
http://www.technopolis.bg/b2c/details/812608/P11130201/Prahosmuk … E-VCK-2303-GCY-IV тази имам аз от скоро и съм много доволна.Убедих се,че ако имаш килими или мокет,турбо четката е за предпочитане.Налага ми се да сменям всичките приставки в една стая за ъгли,за мека мебел,за паркета обикновената четка,за килима турбо четката,но си заслужава,всяка приставка си знае работата.Ние когато ходихме в магазина ни препоръчаха gorenje и един philips,те бяха с почти еднакви мощности,с контейнер,дължината на кабела на philips-а е 10 м на gorenje 6 м,но предпочетохме gorenje най - вече заради разликата в цената и изобщо не съжалявам,върши ми страхотна работа.

Общи условия

Активация на акаунт