Бебета родени в чужбина - Тема 9

• 20 335
  • 713
  •   1
Отговори
# 645
  • Rennes, France
Честити месечинки на Лия, Луи, Зара и Сара Heart Eyes
Боби, при вас слънче, при нас - нъц Crossing Arms Облаци и вятър ooooh!

Аз пък мия с чиста водичка Whistling никакви ми еко и нон-еко материали не ползвам Crossing Arms Ама поне научих таткото да не ходи с обувки в къщи ooooh!че те тук така са си свикнали и като ни идват гости едвам преглъщам да им кажа айде събуйте се бе, хора Naughty ама не става...поне не ги качвам в спалнята Whistling

Ох боли ме нещо гърлото...ще се наливам с чайчета Tired
Днес съм на преглед за мене...да видим какво ще ми кажат Thinking

Аз забравих да ви кажа покрай ваксините...6,800 сме и 63 см, главичка 41 - така я измериха Crazy
Та сме с пропорционално растящи темпове Heart Eyes

# 646
къти и аз го имах твоя проблем,но мъжа ми се събува вкъщи,защото то си е тормоз и само с обувки да ходишно все още влиза обут,когато бърза или идваме с покупки и иска да ги остави.даже това беше последното ни дрънкане преди два дена,но поне други не влизат с обувки.не,защото съм им казала или са съобразителни,ами защото никой просто не идва вече у нас. аз скучая,но е всяко зло за добро.ето факт е,че детето до сега никога не е било болно.всичките ми оплаквания и тревоги си бяха напразно и мминаваха за един ден:)

аз се тревожа вече доста с ядрената катастрофа в япония....ей,ще се затрием сами наистина! това хората сме големи свине! искам да кажа,че съм против тези изобретения.по–добре скъп ток и по–малко екстри,но по–сигурен и здравословен живот! надявам се всичко да свърши скоро благополучно!

# 647
Честити месечинки на Лия, Луи, Зара и Сара, а също и на всички, които сме изпуснали през изминалата седмица.
Честито и на рожденниците!   bouquet

Мойто дете за 3 дни унищожи кошарата. Оглозга я. Просто не само изяде боята, но и дървото започна. Оставете, че в момента прилича все едно 10 деца са изгледани в нея (това ми е най-малкия проблем), но ме притеснява да не му стане нещо.  Tired Обиколих всички бебешки магазини да купя от пластмасовите предпазители за легла, но не намерих. В Икеа ги бяха свършили.  Crazy
Откакто се разболя отказва да яде зеленчуците, плодовете, любимите му бисквитки и др храни, които му предлагах нарязани на парченца за самостоятелно хапване.  Tired Стиска уста и само играе с тях. Онзи ден се разминах с майка, чието дете в количката беше с по-малки размери от Йофито (не знам на възраст как е, едва ли е кой знае колко по-голямо), което блаженно ръфаше сандвич. Казах му "Виждаш ли Томииии какво правят децата, а ти ще чакаш мама да те храни до женитба, ли?". А, педиатърката ни съветва да почнем полека да му даваме от нашата грана, е, как ще стане това? Не искаааа.

За водата каквото и да ми е мнението по въпроса накрая шефчето има думата. Вода не помирисва! За да пие все пак някакви течности предлагам чай, бебешкия с копър и лайка или сипвам 20-30 мл сок от морков и ябълка и допълвам 80 мл вода. Така на ден му се събират около 100 мл течност различна от мляко. Чашките с накрайници и т.н. са отказани тотално. Няма значение какво има в тях, не ги приема. Пие от нормална чаша, детска пластмасова и не се олива. За стъклените чаши аз съм против бебе и малко дете да пие (против за моите деца, другите си имат майки  Mr. Green). Преди няколко месеца настръхнах, на моя прятелка сина 3г. си чупи стъклена чаша в устата. Добре, че е имала бързи реакции и вади парчетата от устата му без поражения.

Чистенето, не съм променила начина и препаратите, които ползвам. Не смятам, че трябва да настъпи тотална промяна в живота ни.

За езиците ъхммм много персонална ситуация, зависи си повече от детето, колкото от родителите. (Говоря от личен опит, не като главно правило. Не съм експерт.  Peace). Казват, че доминиращ е на средата, в която детето живее и аз съм склонна да вярвам на това твърдение. Преди не съм обръщала такова внимание, но сега нали говорим често на тая тема и наблюдавам. С Томи говоря предимно на БГ когато сме сами, навън когато има хора му говоря на език, който те също разбират, защото иначе ми се струва неучтиво спрямо околните. Баща му говори на холандски и английски. Какво забелязвам. Ако аз му говоря на БГ и английски е ок, но на холандски ме поглежда с изумление.  Joy Също така на холандския реагира мигновенно и точно спрямо ситуацията. (не това е случая с другите езици). Например казва за чао Дууу (от прословутото Дуй) и маха с ръчичка, но седи без нищо да прави, ако кажа чао или бай. Казва думички прости, но пак на холандски. Кака му пише на бг, но със супергигамега много грешки. При разговор прави ултра смешни глупави грешки. Минимум 100 000 000 пъти съм я поправяла, че не се казва "В Март".  ooooh! или пък в търсенето на думата измисля някакви сходно-обяснителни. Иначе също знае перфектен английски, но не може да пише, а го чете. 

Някой питаше за алармите за събуждане по-напред. Ние имаме не само една, а цели 3.  Crazy Нагласени в различно време, започващи от 6:30 да звънят докато станем в 7:45 ч. Томи явно е свикнал с тях и не му правят впечатление. На нас също  Mr. Green днес примерно се успахме. Погледнах часа в 8 и си казах, че е прекалено рано. Десет минути по-късно мозъкът ми регистрира факта, че закъсняваме. Скочих и какво виждам долу, госпожицата ни направила кафе, облякла се и тъкмо си сложила закуската.  Blush

Боби успех в търсенето на жилище и преместването!  Hug И дано на малката разбойничка спрат вече течове, храчки и всякакви такива неразположения.

# 648
Лелеее добре че сте вие, да ми напомните че детето ми има месечинка  Embarassed Нас ни е погнала предстартова треска и уреждаме последни неща. Аз заедно с Fleur, летим неделя за бг, а мъжа ми отива малко по на топло и далечно, пък да видим дали ще ни излезе късмета  Crazy
Айде от на Лия, Зарчето и Луи името една малка почерпка

Ако не се появя до другата седмица, да не се чудите, просто ще ни е малко по-натоварено

# 649
оле маги,завидях ти за дъщеричката:) ще почне да ти помага тя скоро,скоро:) и аз навън му говоря на немски на Алето и затова хептен започнах да с еомотавам какво ще стане с него.защото проблема при мен и мъжа ми е,че ние сме далече от перфектния немски.бая цигански немски си говорим още.ние у нас си се разбираме,защото мешаме и на италиански,а и сме си се научили с грешките да се разбираме (абе имаме си наш език),ама това не е полезно за детето струва ми се.....дано поне един от всичките научи като майчин,а другото не ме интересува чак толкова.аз не държа да говори трите супер перфектно.

като заговорихме за течности вчера му отворих на моя пич един сок на хип...някакъв меланж.ами първо не беше очарован,но после го преполови.демек 100 мл е изпил за няколко часа.немислех да давам толко рано (имах за добавка в пюрета),но той някакси ми се вижда много голям вече.оня ден искаше д ами яде от пицата и голям зор беше да му дам.е дадох му и той остърга горното от нея (домати и  моцарела,но главно домати) и се нахвърли с треперене после на нея,ама му спрях,че толкова домати и то съмнителни едва ли е добре. абе иска нашата храна,но няма начин,защото ядем много нездравословно ние.

# 650
Честито на месечинковците днес и от мен!   bouquet
Нещо за билингвизма, в случай, че не сте я забелязали статията  Peace http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3623

# 651
За американските мами - sweetbottomsbaby и momsmilkboutique имат сейл на bumGenius 4.0 One Size. Безплатна доставка в САЩ. По $15.25 излиза бройката. В пакетите още по-евтино дори.

Честити месечинки на порастналите деца.  Grinning

# 652
 Ехо, да се разпиша, че дребоса заспа. Нещо още не ми е добре. Наспана съм, а ходя като парцал, всичко ме боли, лошо ми е, а имам 1000 неща да свърша  Crazy
 За хигената Ели и аз не правя нищо особедно. Даже май по-малко чистя вече, кой ли ме остава да се занимавам. Използвам си същите препарати, но аз с препарати чистя само кухнята май и банята. Другите стай с водичка. Понякога пръскам и аз нейните неща с дезифектант и гледам да купувам само играчки, който се мият или перат.  Целувки от нас, почивай си и се пази  Hug
  Иначе ако някой влезне с обувки у нас си го изхвърлям най-безцеремонно. Без външни майстори и разни за тока и тн де, тях ако е мн кално навън ги моля да се събуят, че имам бебе, което пълзи  Laughing Имам тука едни БГ приятели, дето ми се правят на англичани и ми ходят с обувки и най-нагло ми нахълтват всеки път, но много бързо ги събувам. Навсякъде сме с много дебел мокет, който няма изпиране. Тва да не е поляна, айде бе  Mr. Green
  Честита месечинка на сладурковците  Hug

# 653
Цвети, какви са тия невъзпитани майстори...при нас като идват в Лондон си обуват калцуни  bowuu

# 654
А даже и калцуните понякога не ги спасяват! Карам всичко живо да се събуе!

# 655
ауууу тук калцуни не си обуват,но това е много добра идея! аз ще си накупя и ще давам на който идва да ги обува,че даже и на мъжа ми,когато държи д ане се събува.ухааа супер!

цвети  Hug поне няма да си задиряме хахаха....и аз съм занемарила хигиената до безобразие.днеска чистя,ама какво ми коства не ме питайте.детето само като види,че вадя прахосмукачката реве и без да я включвам и не млъкна докато не я прибрах в шкафа.лелее много рева и то жално......

......после минах всички подове без паркетите с белина Mr. Green сори,но много м ие гнусно да го гледам как лази по тях,а знам ,че бъкат от бактерии.сега надявам се всичко е малко поиътрепано.банята два пъти я минах и то по начина на баба ми–на коленца и с ръчички,че на тези парцали с дръжките някакси не им имам толкова доверие.той спи,а аз проветрявам в момента....надявам се леката миризма след това да не е толкова фатална......или е???

# 656
    Лепри, прекрасен аватар, какви къдрици Heart Eyes и май прилича на теб Томаз, да го  Hug и скоро да почне да яде пак плодове и зеленчуци Grinning
    Аз в банята мия само пода, всичко останало мъжа ми, на мен ми става лошо от миризмата на препаратите, а мъжа ми е вманиачен в употребата им и за това той си чисти Crossing Arms При нас има лимонен разтвор за почистване, това използвам откакто сме с бебе, но като почне да пълзи незнам дали ще е достатъчно Thinking
   Боби, сподели какви книги четеш и кога успяваш Whistling, аз чета 1 списание за 1 седмица, предимно като спи навън ooooh!
   При нас си се разхождат с обувки, ние сме с пантофи, но след гости винаги чистя, навсякъде сме с плочки, по принцип повечето тук са с плочки, да им държи хладно през лятото предполагам Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 18:48 от mimkis

# 657
Честито на бебетата  ( и майките) с месечинки.

Аз карам народа масово да се събува ( осигурила съм чехли, който пера след всяко обуване). така ами с малко бебе и карпет сме ( с карпет ще е докато Калин се научи да ходи), това е положението, който не иска да стой на двора...

# 658
Маритка, препаратите с хлор (какъвто се отделя от белината) са много вредни за бебешките бели дробове, но пък хлора е летлив, така, че при добро проветряване би трябвало всичко да е ок. Но не е препоръчително да ползваш такива препарати когато бебето е в същото помещение. Peace

Редактирам се, че забравих:

Честита месечинки на Леа, Луи, Сара и Зара! Да са здрави! Heart Eyes

Маги, страхотен аватар. Сините очи на Томи са още по-искрящи с тази синя дрешка.

# 659
Ехо, ей ни на - скиторихме цял ден и се прибрахме! Бая ни обрули вятъра обаче - 90 км/ч е днес, чакаме усилване...

За обувките - и французите така си влизат с обувки навсякъде! Ужасно е, особено ако е мърляво навън...ама хич и не мислят за събуване. Истината е, че има много чисти градове, но тука като дойдохме (като бяхме в Марсилия) е отврат, в сравнение като живеехме в парижко предградие...

Я да попитам мамите, които дават АМ , както и тези които дават вода на бебетата - каква вода ползвате? Четох, че в БГ и Девин изворна я изваряват ... А тук не са и чували за изваряване. В АГ болниците в Марсилия се ползва чешмяна вода, при нас - не (препоръка на кметството), та сме на ниско минерализирани и с ph около 7.

Общи условия

Активация на акаунт