Мартенски червенобели изплели и не разплели! -71

• 66 145
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
Ехааааа, това е супер!...А ме чака почти довършено болерце. подплата за чанта, започнат чорап и сега като видях и това, чудя се какво да подхвана Rolling Eyes

# 496
В12 е виновна, не съм аз тоз път. Тия сетове ги бях забравила, тя ми ги припомни и ...  Embarassed

Иник и ти като мен 5 в 1.    chef

# 497
  • София/Овча купел 2
Здравейте момичета-кокичета,имам една молба.Моя приятелка си търси плетчица за своето момченце на жилетчица може ли да ни помогнете с линкче или някакви идейки.Благодарим предварително smile3525

Ето от албума на Райчето - https://picasaweb.google.com/105569037943653961399/GDKJJI#
Пуфанке,изпреварих те с линкчето на предната страница Mr. Green.

# 498
Нищо, де, то повторението е майка на затъпяването.  Joy

# 499
  • София/Овча купел 2
 Hug

# 500
Честит празник, дами!  bouquet
Благодаря за коментарите ви! Hug
Пепито, онази блуза съм я зарязала, надявам се временно.Сега се оглеждам за модел на туника, представям си го от мотиви шестоъгълни или кръгли, и аз не знам точно.Нещо хем ефектно, хем лесно като изпълнение.Ще ми се и на голямото чедо нещо да изплета.
не е шестоъгълно,нито кръгло....но е ефектно и лесно Peace Peace
https://picasaweb.google.com/jasmin.madlen/Hakeltrends210#5473191238973405794
https://picasaweb.google.com/jasmin.madlen/Hakeltrends210#5473185784344808674

# 501
Тити не съм се замисляла просто качих снимката която изтеглих от момичето което е правило килимчето (одеалцето) и пишеше, че го е правила по тази схема и на този принцип

# 502
Благодаря за предложенията на Пуфи и Тюли!
Цануша от кой русенски магазин си пазаруваш?

# 503
Момичета, здравейте! Много не съм наясно с плетенето, но имам голямо желание да си оплета една жилетчица. Предниците и гърба са оплетени остават само ръкавките. Затова може ли някоя добра душа да каже
1. колко бримки се наддават
2. през колко реда.
3. до кога така?
Става дума за обикновен ръкав. Не реглан, буфан и т. подобни.

bouquetМного благодаря, знам, че за вас това е фасулско, но ще дам за едно кръжче с жилетката Crazy

# 504
Предниците и гърба са оплетени остават само ръкавките. Затова може ли някоя добра душа да каже

Става дума за обикновен ръкав. Не реглан, буфан и т. подобни.

1. колко бримки се наддават - няма правило, зависи колко искаш да е буФнал ръкава. Обикновено наддавам 1/2 от това, което съм изплела като ластик в началото, през 2-5 бримки.
2. през колко реда - за да получиш конус, наддаваш през 6-8 реда примерно. Забележи, че ти казвам опаков ред, по една бримка в началото на реда, след крайната и още една преди края на реда и преди крайната. Общо две на ред, в който наддаваш.
3. до кога така - докато постигнеш желаната ширина на ръкава, твое решение. Внимавай с дължината му!

Само не забравяй да мериш, докато плетеш и ... си записвай кое как наддаваш, защото трябва да направиш още един и то същия ръкав.  Simple Smile

Това е много примерен алгоритъм, подобно на питането ти. Не уточняваш прежда, номер игли, размери, проба на бримките, нали?! Не очаквай чудеса.

Успех и да се фръцнеш после.   Joy

# 505
big pufana, благодаря!

Фръцкането е сигурно, нали затова е цялата работа. Crazy

Може ли да уточним (знам си преждата, куките и готино ще стане):
Ако правилно съм те разбрала в лицевия ред се наддава през 5 бримки по една, т. е. на 50 бримки ще наддам общо 10 все на лицевия ред?  А на опаковия една в началото и една в края? Т.е. реда ще стане 50+10+2 общо 62? Така ли е? Или нещо не схващам.

И... след 6-8 реда пак по същия начин през 5 бр по една?

Така няма ли първия наддаден ред да стане много по-голям от ластика?
Дано да си зададох ясно въпросите.

Много благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet

# 506

Ако правилно съм те разбрала в лицевия ред се наддава през 5 бримки по една, т. е. на 50 бримки ще наддам общо 10 все на лицевия ред?  А на опаковия една в началото и една в края? Т.е. реда ще стане 50+10+2 общо 62? Така ли е? Или нещо не схващам.

Дано да си зададох ясно въпросите.

Много благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet

опааа, сега пък аз не разбирам Crazy

наддават се по общо две бримки на ред, една в началото и една в края на реда
аз наддавам през четири или през шест реда, то ест на всеки пети или на всеки седми ред

щом имаш изплетени части - предници и гръб от същата прежда направи следното -
1, хвани готовата плетка и я сложи върху ръката си
2, защипи с щипка, карфица, кламер, колкото искаш да ти е широк ръкава и преброй бримките
3, направи същото при лакътя, после под мишницата
4, премери плетивото по дължина на ръкава, като имаш предвид, че дължина на ръкава се мери от рамото до кокалчето на китката при леко свит лакът, също и че плетивото се отпуска
5, изчисли колко реда и колко бримки ще са ти нужни за да изплетеш ръкав с желаната ширина и дължина
6, пресметни разликата в бримките при китката и под мишницата (ширината при лакътя използвай като проверка) и разпредели получения брой бримки за наддаване по равно върху цялата дължина

остава да изплетеш ръкавите и... желая да не се налага да разплиташ
успех!!

eat. sleep. knit...

# 507
Добро утро на всички,много Ви благодаря мамчета за прекрасните идейки,които сте ми дали,още днес се захващаме с плетивото на юначето. smile3525 knit

# 508
Може ли да уточним (знам си преждата, куките и готино ще стане):
Ако правилно съм те разбрала в лицевия ред се наддава през 5 бримки по една, т. е. на 50 бримки ще наддам общо 10 все на лицевия ред?  А на опаковия една в началото и една в края? Т.е. реда ще стане 50+10+2 общо 62? Така ли е? Или нещо не схващам.

Наддава се в последния опаков ред на ластика на ръкава. Чудесно е да наддадеш 10 бр. през 5 такива, така няма да е широк. Ако ти се струва малък набора, може да наддаваш още. Ти си прецени. След 8 реда, отново в опаковия наддаваш тези две бримки, за които споменах - началото и края на реда. Така получаваш увеличаване на плоскостта на ръкава. Съветвам те, да е равномерно през 8 реда, за да не стане много широко изведнъж.

Оф, разбра ли ме? Надухме ти главата с Додо, ама ... няма начин.

# 509
dodofit ,  big pufana  Много ви благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet Снощи пробвах, добре стана, наддавах по една бримка в началото и  края на реда. Дано скоро  да е готова! Ще свиркам Peace Дано не ми се  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт