Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 31

• 67 367
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Просто нямаше каква друго да губи.

Теичка, ако няма какво да губи чрез самоубийството си, значи подкрепяш тезата ми. Щом животът и светът се изчерпват с един Бехлюл, значи за нея не значат нищо майка, сестра, какво да споменаваме пък Аднан.  
Освен това- кой нормален няма да се притесни, ако майка му иска да се самоубие ?
За децата досега (не знам занапред) е проявявала все нежелание да вникне в тяхната душевност, какво да говорим за обич.
Обичта към Аднан- да е само закриляна и обгрижвана, говори за консуматорския й характер.

# 661
Не смятам, че Бихтер не обича никого ! Обича майка си, въпреки че е във вечна конфонтация с нея- притесни се когато разбра, че е искала да се самоубие и т.н. Обича Аднан, то е ясно, дори и да изневерява, не означава, че не го обича. Само, че в любовта си към Аднан не проявява страст, а се чувства повече закриляна, отколкото влюбена. Обича и децата по някакъв начин, почти накаря на филма инаше една сцена с Бюлент, в която тя почти се разрева, не помня обаче за какво ставаше въпрос.
Бихтер се самоуби, защото прекалено много вярваше на Бехлюл и се надяваше, че той ще се съгласи да бъде с нея. Надеждата умира с хората. Просто нямаше каква друго да губи.
Теичка, добре, че спря да изреждаш кого обича Бихтер, че направо ме разплака.

# 662
  • Пловдив
Не се стърпях да пусна един цитат на vikktory от съседната тема за "Перла", където в момента горещо се обсъжда "Забраненият плод":

"Аднан не мигна цяла нощ и плака почти през цялото време...А Бихтер какво направи?!Намери си повод и причина да зареже напълно почтенността,морала и благоприличието.  Peace И аз смятам,че Берен С.никак не се справи нито със унижението и сълзите в банята-дереше се като насила, нито със загатнатата сцена на изнасилването-аналогия със сцената от изнасилването на Инджи.Гласът на Сонгюл беше отчаян и безумен от страх и ужас,на Берен-озлобен и неотстъпчив...Дори само една сходна сцена,дори само един миг паралел в отиграването илюстрира на първо четене личностните характеристики на актрисите,които стоят зад ролите...
Интересно защо ли като реши да напусне Аднан не напусна и придобивките получени от него?Уж го напусна,а си тръгна с неговата кола?!!!  Mr. Green"

Уж я "изнасилиха" героинята, пък никой няма много защитници, защо ли...

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 23:01 от svetla

# 663
С изневярата си Бихтер показва характера и същността си.Добре,не искаш да спиш до някого и обичаш друг.Ами имай доблеста и го кажи ако уважаваш човека с когото си бил.Защо трябва да го лъжеш?Да го унижаваш?Да го караш да страда и да се чувства виновен?Няма смелостта да го направи.Знае,че страда и годеницата му.Трябва ли да крие любовта от всеки ако вярва,че тя е истинска или просто мисли за себе си?

# 664
Е, сега, клишета. Естествено, че е редно ако обичаш някого да се стремиш да го ощастливяваш, но когато изпитваш обич към него, а към друг любов е доста по-различно.
Светле, е кой нормален не обича майка си? Под няма какво да губи имам предвид това, че губи Бехлюл и с това се изчерпва всичко. Явно той е означавал много за нея, но това не означава, че не обича другите. Бихтер е една много самотна жена бих казала. В Аднан вижда закрила, но бащинска такава, не споменавам материалното. И аз в началото мислех така, но после останах с др впечатления. Явно на нея й е липсвала само голямата любов, това я е карало да бъде истински щастлива. Не знам колко е меркантилна, но определено не прилича на майка си в това отношение. Всъщност тя ме впечатли с упорството си да задържи това, което обича. На много пъти се унижаваше, много пъти се правеше на ударена, защото виждаше колко е колеблив любимият и мъж.
Де да знам, не ми се спори, не искам да защитавам никого. За мен постъпката им е изключително непристойна, но не искам да съдя хората, защото всички се правим на големи моралисти тук, но знаем ли как бихме постъпили на тяхно място... Колкото и принципен да си, какво ли се случва, когато се влюбиш безумно? А след това какво ли се случва когато разбереш, че този единствен е  възможно най-грешния?

# 665
Относно цитата по-горе- абе хора, с чия кола да си тръгне? Тя е нейна, все пак са законни съпруг и съпруга, айде стига с тия глупости, я кажете колко от вас върнаха подарените неща от бившите си гаджета/ съпрузи?

# 666
Харесвам Бихтер,но тази вечер няма да застана на нейната скамейка!Няма да седна и на отсрещната1Ще застана по средата и ще изразя вижданията си.

Започвам от самото начало.Започвам от мълчанието на гробищата,когато на нея не й беше останал никой близък(обвиняваше майка си,а сестра й беше на прага на нов живот),беше толкова заблудена от мъдрият и мил Аднан (дърт коцкар),а също и от това,колко ще ядоса майка си с този брак,че никой освен Фирдефс в крайна сметка не се замисли какво може да стане.На нея й трябваше сигурност и закрила и се подлъга,че може би това е любовта(оставам с впечатлението,че не я е срещала преди,понеже никой не говори за нейни предишни връзки,така е лесно да се заблудиш),че се отдаде на уж спокойния нов живот.
Обаче в неподходящото време и на неточното място се появиха хубавият парфюм на Бехлюл и неговият страстен поглед отправен към нея.Съгласете се,че всеки на нейно място щеше да хлътне,ако не чак толкова,то поне щеше да се ласкае и то доста.
Той я подлъга,а тя се хвана като риба.
Животът такива летви ти слага на пътя,че или скачаш както трябва или минаваш под тях.

Не се сетил Аднан,че му изневерява.Ами че как да се сети,като жена му е толкова изобретателна.

Била виновна и си заслужила изнасилването Бихтер...-че от къде на къде?!Начини винаги има.(Не съм изневерявала,но ми се е случвало със седмици да не искам нищо,това не означава,че съм била насилвана)Никой не заслужава такова нещо.
Виновна е Бихтер,че се влюби толкова много в човек,който не я заслужава,поне аз така мисля.Той й казва,че я обича,но егойста в случая е Бехлюл.Обичаше я докато беше в Америка и я питаше:"моя ли си?",а сега като опря ножа у кокала,че да иска да останат двамата и Аднан да разбере,Бехлюл се накъка.Чуди се сега как да я придума да се върне при чичо му,че видиш ли ще ни резне квитанцийте и на двамата.

Та стигнах до извода аз,че в този филм всичко е обречено просто всеки гони неподходящия и в крайна сметка всички се спират в Бехлюл.

Матмоазел-Аднан-Бихтер-Бехлюл
Бешир-Нихал-Бехлюл
Хилми-Елиф-Бехлюл

Само забележете-всичко стига до нашият страхотен красавец(обожавам го,не си мислете,че не го харесвам,но...) дето го интересуват да ч..ка на чичо си жена му,да му харчи парите,да върти жените на малкият си пръст и за капак да реши да се скрие зад гърба на Нихал....че и един живот ще погуби а близо 10-на ще разруши напълно...

Направо се уморих,пък и поста яко дълъг стана.Извинявайте,ама тая вечер набрах скорот.Всички ме ядосаха яко.

# 667
Бихтер реагира много пресилено.Все пак не я е изнасилил непознат,а собственият й съпруг,когото довчера "обичаше".Защо не се разведе с него?Защото няма да има охолният живот и "народната любов" може би?Аднан е чаровен и възпитан мъж,който под влияние на алкохола и любовта си я "изнасили"...Може би просто Бихтер нямаше търпение да "цъфне" при Бехлюл и да разпърди ситуацията? Crossing ArmsКоя жена не мечтае за съпруг като Аднан-внимателен,всеотдаен,умен и т.н  HugТакива като Бехлюл има много,готин,тръпка,но хайде сега ooooh!краят е ясен!Всички останали са по-подходящи за него,но не и Бихтер!Бихтер мисли точно като заварената си дъщеря,на нивото й е.

Тази която може да има Бехлюл,не мечтае за такъв като Аднан.Става въпрос за привличане,не за семеен живот.Ако всички бяха като Аднан и нямаше Бехлюловци(това ми прозвуча като лольовци Mr. Green) нямаше да има толкова разбити сърца.
За изнасилването изобщо не съм съгласна.След като не искаш секс и явно показваш това,никой няма право да те насили,дори това да е този с който споделяш едно легло.

# 668
 Rolling EyesАз ще обърна малко внимание на мъжа си,но преди да ви напусна ще ви кажа една мисъл на моя любима актриса,та тя казва- "Жената търси "мъжът" цял живот,защото не знае какво иска.Мъжът не знае какво иска и затова,когато Я срещне я иска за цял живот".

# 669

Да, клишета, но това е живота!

# 670
  • Пловдив
desssito, обърни му внимание, защото Бихтер като не обръщаше такова на мъжа си, виж  Laughing  Hug
 Моят е още на смяна и аз няма на кого да обърна внимание, затова се вълнувам покрай филма Simple Smile

# 671
" Гледам и невярвам на ушите си", нима никоя от вас не е била нарняваня от любим човек? И в пристъп на ярост не е изричала, че мрази всичко и всички?! И знаейки , че някъде има човек който я обича и е готов на всичко за нея,той също я предава и я кара да се чувства сама и неразбрана...и как трябва да реагира, когато и в него нямя решителност?!

Едва когато се докоснеш до истинското,разбираш колко фалшиво и незначително е било всичко останало........

# 672
Не, не е това живота. Това е нещо, което казваме как е най-правилно, но много рядко го изпълняваме. Не може винаги да правиш щастливи хората, които обичаш, особено ако обичаш 2ма, и то по коренно различен начин. Аз не съм гледала филма отначало. Но се замислих над думите на Денимира и съм абсолютно съгласна с нея. Peace

# 673
Бихтер се превърна в най-обсъжданата и най-съдената геройня. Тук като запишете всякакви обвинения , а никой не се поставя на нейното място. Не забелязвате ли,че това не е анимационен филм, в който се случват някакви невъзможни неща. Това, което се случва в сериала, може да се случи и на други хора..

# 674
Ами Теичка, защо е толкова самотна тази млада жена- майка има, сестра има, мъж си има, голямо семейство... Какво толкова я оплакваш, какво още трябва да има, че да не е самотна. Ако няма прияТели, дали пък това не е защото самата тя не се интересува от никого. Защо няма приятели и приятелки състуденти или съученици или каквото и да било. Как пък така жестоко й се стече живота, та да си няма никого...
А що се отнася до това дали обича майка си, то тя самата в началото казва , че не я обича. Но и като погледнем фактите- гони я от къщи, защото и се стори опасна за връзката Й с Бехлюл и после я прибра, пак защото се уплаши, че майка й ще я издаде. Изобщо обич отвсякъде. И със сестра си, с която са на близка възраст не е нито откровена нито близка... Каквото й да е направила досега не е било от загриженост към някого, от човещина, все от интерес. На Бихтер и към собстеното й дете нищо не й трепна, пък какво остава за другите...

Общи условия

Активация на акаунт