На море в Турция - тема 13

• 75 990
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Рания, можеш да си търсиш хотел за догодина  Mr. Green

# 616
И ние направихме з-ка,никой не ни я предлжои дори повечето тур. агенции хабер нямат от това акто ги питаш.Напр. Емералд изобщо не разбраха за какво им говоря..Напр. я в Армеец и да ви кажа дори и повечето застр. агенти и представители не я знаят.Голям смях.Аз знаех и тарифата и сумата и ги накарах да звънят в София и да търсят застраховката.

# 617
  • Beyond the Frontiers
Преди 5-6 години търсих застраховател, който предлага тази застраховка. Намерих само 1, условията бяха лоши, цената висока. В момента я предлагат на повече места, но въпреки това не е позната. На мен лично ми е много по-спокойно, когато клиентите сключат такава, обаче продължавам да твърдя, че 95% от случайте, в които я предложа ми я отказват, като скъпа.

# 618
  • София
А как точно се казва застраховката? И през туристическата фирма ли се минава или се отива направо при някой застраховател и се сключва там? Ако е второто кой ще ми препоръчате?

П.П. Открих я при Армеец - "Отмяна на пътуване". Нещо обаче само Армеец откривам newsm78
mimozata откъде знаеш сумата? Има някаква скала за изчисляване ли?

Последна редакция: сб, 30 апр 2011, 14:10 от мама МОНИ

# 619
  • София
 Извинявайте, че се намесвам така, но и мен ме вълнува тази застраховка. Galactic Voyager като по-запозната може ли за малко разяснение? И ние попитахме за такава застраховка и ни пратиха условията, 2.5% от стойността на пакетната цена за почивката. Това ни устройваше, но в един момент тур агентката каза, че покривала само стойността от пакета на отказващия се. Аз не не прочетох такова нещо в условията. Резервираме през тур агент, но офертата и договора са на друг тур оператор. Почвам да си мисля че тур агента не е много наясно и затова ни убеди да не правим  застраховка. Почвам да се замислям дали да не звънна директно на тур оператора и да го питам, недай си боже ако се случи нещо и не може да пътуваме, ако се откажем, цялата сума ли възстановява.
Приемам всякакви съвети.

Сега видях, че условията по застраховката са на "Армеец", ако някой е направил при тях такава застраховка нека  сподели как точно стоят нещата.

Последна редакция: сб, 30 апр 2011, 16:38 от Petya.

# 620
И в Алма тур не са наясно...нас ни извикаха на другия ден,за да имат време да проучат условия и детайли! Застраховката се плаща в момента на сключване на договора и зависи колко време по-рано я правиш...колкото по-рано,толкова по-скъпо! Ние я направихме 5 месецапреди пътуването и на сума 2800лв за трима човека ни излезе 100 лв! При отказ възстановяват цялата сума!

# 621
  • Beyond the Frontiers
Застраховка имат и Алианц и HDI - поне техни съм гледала. Имам ги някъде сканирани в PDF формат, ще се пробвам да ги кача и тук.

# 622
  • София
Застраховка имат и Алианц и HDI - поне техни съм гледала. Имам ги някъде сканирани в PDF формат, ще се пробвам да ги кача и тук.

Благодаря!
Аз от толкова обяснения, май не е станало ясно какво точно ме интересува. Ако се наложи да откажем пътуването, застрахователя възстановява цялата платена сума за почивката (без летищни такси), а не част от нея?

# 623
  • Бургас
Да, застрахователят възстановява цялата сума, платена по документи. Тя се доказва с ваучер, договор, и др. Застраховката се прави до 3 дни от резервациятя. Поне това беше аз като правих преди месец в Армеец.

# 624
  • София
Застраховката се прави до 3 дни от резервациятя. Поне това беше аз като правих преди месец в Армеец.

Сигурно ли  за тези 3 дни? Ако е така значи ние вече не може да сключим така ли, защото резервацията ни е отпреди 1 месец newsm78

# 625
Тук е съшо така, ако не и един ден само. Логиката е, че ако се сключва по-късно, може пътуващите тогава вече да имат основание да си мислят че може-би няма да могат да пътуват - примерно, настъпила е безработица и ако не се намира нова работа, няма да могат да пътуват, или болест на някой.....

# 626
  • София
Жалко Sad Как пък съм пропуснала тези неща като сте ги обсъждали, а уж чета всичко newsm78

П.П. Който го интересува - вижте какво намерих: Застрахователният договор се сключва във формата на полица, която трябва да бъде подписана от Застрахователя и Застраховащия.  При избор на допълнително покритие “Разходи във връзка с отложено пътуване”, застраховката следва да бъде сключена не по-късно от 30 дни преди датата на отпътуването. Застраховката се сключва за едно лице и/или членове на семейството му. В случаите, когато се застрахова организирана група от хора, към полицата се прилага списък на Застрахованите, който е неразделна част от нея. Застраховката се сключва за срока, указан в полицата, и влиза в сила от 00.00 ч. на деня, отбелязан в полицата, но само при условие че е платена застрахователната премия.   

Доколкото разбирам обаче май не може да се направи отделно само тази застраховка.

Последна редакция: сб, 30 апр 2011, 20:40 от мама МОНИ

# 627
  • Beyond the Frontiers
мама МОНИ, 100% сигурност на HDI застраховката може да се сключи до 30 дена преди тръгването. Специално те я правят съвместно с обикновенната медицинска застраховка, но просто се калкулира най-ниска тарифа, защото в пакетите така или иначе си има застраховка.

# 628
  • София
Галактик точно от техния сайт е копнатото. Ще се обадя другата седмица в някой от офисите им и ще видя какво ще ми кажат и каква ще им е крайната сума.
Армеец явно отпада - 3 дни срок.
Алианц - не намерих нещо, но не пречи да звънна.
Ако знаеш ти или някой друг за друга компания казвайте.

М/удругото какво ще кажете в новата тема да посочим тези неща на 1 стр. Малко хора знаят за тази застраховка поне според мен.

Вече нямам търпение за море. Толкова ми се ходи, че направо не е за приказване... Laughing

За последно пиша днес, че нещо много стана - Алианц също сключват допълнително по желание към медицинската застраховка. Явно само Армеец я правят отделно тази застраховка.

Последна редакция: сб, 30 апр 2011, 21:07 от мама МОНИ

# 629
Мъжът ми има застраховка в Алианц - мулти трип. Четох Общите условия - според мен се покрива отмяна на пътуването и когато някой от хората, с който той ще пътува, не може да замине.
Обаче - аз самата работя в застрахователна компания и знам, че общи условия се четат като Дявола Евангелието...

Общи условия

Активация на акаунт