Всички ФЕВРУАРКИ се молим за малкия БОБИ и нашата ЛОРИ!- 33

• 32 581
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте и от нас, цяла сутрин не мога да се включа - тъкмо уж заспи и след 15-тина минути нададе вой до небесата... Tired От 7 сутринта ме е почнал с едночасово дране...Незнам на какво се дължи, и като го успокоявам и гушкам пак плаче, а не мисля вече, че са колики честно казано, не се гърчоти, само пръдка доста го улавям...

Аз пробам от две нощи да правим по-голяма пауза в яденето, ама едвам го докарваме до 5 часа, и то с триста мъки...Май няма така да стане и ще трябва сам да си се отучи...

Домакинската работа почти изцяло остана в ръцете на мъжа - чистенето основно де, аз сколасвам едвам едвам да пусна пералня и да простра, даже рядко гладя вече, гледам от неговите само бодитата, че му се допират в кожата директно, от там натам - обречена клауза...Днеска даже си поревах докато и той ревеше - баща ми като дойде и го гушне и се успокояват двамата, а аз не мога да си отрая детето - явно бъркам някъде, незнам...Дано скоро се поочовечи като започнеме да излизаме на чист въздух... Whistling

Гледах при Гала малко за гимнастиката на бебетата - как го размятаха това горкото...аз успявам по някое импровизирано масажче след баня вечер да направя, ама докато го мажа, не дълго време, иначе по коремче го слагам, ама хич не обича...повече на мене да се уригне като съм полу-легнала по корем стои, иначе главата я дъри отдавна... Peace

Отиам да използвам докато е заспал да се изкъпя, че много малко спи и очаквам скоро включване, вчера даже не бях слагала залък в устата цял ден, без да ми направи впечатление, чак мъжа ми като че прибр и ме пита какво съм яла - ми аз викам не съм днеска, направи ме на две стотинки...

Хайде със здраве, унесох се пак, сори...

# 391
здравейте,
и аз да се изкажа за храненията. Ние горе-долу успяваме да ги докараме на през 2-4 часа от по 90-100мл, но всеки път е много различно в зависимост колко са го мъчили коликите, дали изобщо е успял да спи заради тях. Понякога пропускаме хранене поради тази причина и спим по 5 часа. В момента пък сме във фаза вече от 2 дни почти без сън заради корема, мъникът точно се унесе за 5-10 минути след храненето и почват мъките му. Все още не сме стигнали до момента да спи непробудно цяла нощ, без да се храни в 3-4 часа например. Мисля да изчакам да отшумят болките и сам да си регулира режима, ако успее.

Не знам как е при вас, но от след раждането се чувствам отпаднала и ми е сънливо както в началото на бременността. През деня изобщо не мога да спя дори да съм будувала цяла нощ- ужасно ми е нервно и не успявам да се отпусна. Акушерката ми казва, че се срещало това състояние при доста родилки. И аз се чудя дали цялата тази история със сънливостта и нервността не е заради хаоса при хормоните... Thinking Снощи пак в 9 заспах на дивана и реших да се оттегля в спалнята да поспя до следващото кърмене. Малкият остана при майка през нощта. А мъжът ми сутринта ме упрекна, че прекалено съм разчитала на другите за помощта им и как можело да отида и да си легна просто ей така. Трябвало да се науча да спя през деня, че след месец, като си тръгне бабата, нямало изобщо да се справям. Почувствах се като лоша майка, все едно не ми пука за детето. А майка ми казва да си почивам, да се възстановявам, за да имам и кърма...Не знам, как си поделяте задачите вие майките, които имате помагачи вкъщи? Позволявате ли си да си поспивате през нощта или поемате всичко около бебето и бабите оставяте да вършат само домакинската работа?

# 392
софи, и аз съм топка от нерви, но дано мине скоро.....

# 393
  • софия

ФУК-ФУК

Сдобихме се с люлка, ние нашата на каката я продадохме много отдавна, но съм забравила колко полезна вещ ми беше покрай коликите....

# 394
Здравейте милички...ох аз да си призная още се настройвам и не съм сварила да ви изчета нито думичка  Blush

Не сме спали много ...искам само да ви питам....малката пишка по около 5 6 пъти ,но ака само по веднъж и е тъмно кафяво....не знам колко е нормално....акушерката ще идва в понеделник....но до тогава не знам дали е тревожно или е нормално  Thinking

# 395
Към Консултантите по кърмене:Имам проблем с едната гърда-появи ми се бяла точка на зърното и ме боли,пробожда ме.Мисля,че е блистер.Как да го махна?

Rumila, не съм консултант, но виж какво намерих в блога на Хедра: http://xedra.wordpress.com/2008/09/07/bliste/  /тя е консултант/.

Румила, в линка, който Little Evil е дала, има хубава и синтезирана информация. При блистерите е важно бързо, навременно и понякога агресивно третиране, за да се избегне по-сериозно запушване.
Ако приложиш предложените мерки, би трябвало до 2-3 дни проблемът да изчезне. Стискам палци да се справиш бързо и ефикасно, блистерите са много болезнени и кърменето става мъчение за майката.

А КЛОТО, можеш ли да пуснеш линк към филма на д-р Карп за да се види нагледно повиването, за което говорите в една стара тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341826.45
Ехехе, върна ме две години назад, когато и аз като вас пробвах различни методи за успокояване.  Simple Smile
Ето филче, отстрани има още няколко линка към клипчета, може би ще са ти полезни: http://www.youtube.com/watch?v=iu0TtxO-ocY&feature=related

До консултантите по кърмене:
Кои от обезболяващите са съвместими с кърменето? но-шпа, спазмалгон, папаверин, аналгин.
Имам усложнения и почти непрестанни болки след второто секцио, от което още не съм се възстановила.
Стейси, според д-р Томас Хейл (автор на справочника Breastfeeding pharmaсology,по който се ориентират лекарите и международно сертифицираните консултанти по кърмене в света) Папаверианът е по-скоро съвместим, тъй като нивата в плазмата са изключително ниски и едва ли би имал негативно влияние върху кърмачето. Няма ефект върху пролактина и поради това се съмнява да има какъвто и да е ефект върху лактацията.
Спазмалгонът по-скоро не е съвместим, макар че в определени случаи може да се приема инцидентно, след задължителна консултация с лекар.
За Но-шпа няма достатъчно изследвания, затова и информацията е противоречива - зависи какво ще каже гинекологът.
Аналгетицита са противопоказни с кърменето, за разлика от Ибупрофен (нурофен и производни) и Парацетамол (Панадол, Калпол...).
Разполагайки с тази информация, може би ще искаш да я обсъдиш с лекаря си и заедно да решите кои медикаменти ще са удачни за теб, при конкретната ситуация.

# 396
Здравейте сладуранки!  Hug Влизам за малко. Много благодаря за пожеланията!  Нас ни изписаха онзи ден и нямам никакво време да ям дори, така че не знам какво се случва тук. Каккво става с бебчето на Лори?  Confused
Честито на всички нови майчета! Да са ви живи издрави бебчетата и много да ви радват и слушкат!

Към консултантите по кърмене!
Ние добре се справяме с кърменето, аз имам дооста кърма (благодарение на вашите съвети), бебо добре суче, пълни памперсите, но е доста сънлив и се кърмим по доста време. А и като се успи много се налага да го будя.
От вчера имаме проблем с акането, има разстройство!  Sad  Акото е зеленикаво и доста редичко. Възможно ли е да се дължи на храната, която аз приемам, защото тези дни ям само супи заради секциото, за да нямам проблем с ходенето до тоалетна. А също така в болницата пих рициново масло, възможно ли е още да действа на бебето? Или е настинало?
Педиатърката каза да пия сок от лимони. Вие какво ще ми препоръчате? Също така каза,че може да е от жълтеницата. Моля помогнете да се справим, че много се притеснявам!  Praynig
А също педиатърката ме отчая, че при 90% от жените раждали секцио им свършва кърмата много рано заради упойката. Има ли нещо такова?
Благодаря предварително!   bouquet

# 397
Момичета качих снимки  Hug ....сега отивам да се цедя и като се нахраним ще дойда да ви наваксвам Simple Smile

# 398

ФУК-ФУК

Сдобихме се с люлка, ние нашата на каката я продадохме много отдавна, но съм забравила колко полезна вещ ми беше покрай коликите....

Честито!  Flutter
Дидишонче, точно се чудя кое би ми било по - полезно, люлка или шезлонг?

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 13:42 от tiheri

# 399
  • У дома... някъде
Днес нещо не ми е на кеф.Нямам търпение да пусна каката на градина,че вече не се издържа с нея по цял ден у дома и никъде не мога да я изведа,в резултата на което ужасно много не слуша  #Cussing out и само се караме.
Сега така ми се спи,а дребуса нещо се пъне в леглото и се питам кога ли ще заспи... baby_neutral

# 400
  • Mostly in my mind
от 25-ти насам няма ли нови бебета?  newsm78 това ли беше ?  newsm78 има още 50 бременни, пък...

# 401
Дидишонче - честито  Hug Аз много искам люлка, даже тази седмица ще гледаме дядото иска да я купи, ама аз тотално се обърках вече в гледането - искам да има пълно легнало, за да може да се приспиваме направо в нея, ама малко люлки имат такова...сподели вашата каква е? Аз съм харесала една на Cangaroo за около 120 лева някъде  Simple Smile

# 402
  • Полски Тръмбеш
Здравейте  Simple Smile аз днес се залисах със шетането и то стана обяд  Whistling не 4е я свърших кой знае каква, но до скоро и това не можех  Blush
Диди 4естита придобивка и аз се 4удех мн за люлка..., но на малката в последно вр не и е хубаво да и люлеем леглото  Rolling Eyes и за сега ще си я спестя  Grinning
4естити месе4инки на бебоците да са здрави и  да папкат и слушкат мама и тати
толкова от нас 4е аз пак трябва да правя огромна поръ4ка с млека и памперси  ooooh!

# 403
  • софия
старата ни беше тази (на дъщеря ми)
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/popup_image.php/pID/2882

Най полезното бебешко нещо в домът ми тогава, по  полезна ми беше и от количката дори.... до към 6тия месец плътно ми е вършела идеална работа....  за колики, за приспиване, за стоене при нас... за всичко....

сега от една приятелка взех тази
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/popup_image.php/pID/3631
не точно тази, но разликата е, че този модел има и шезлонг, а моята няма.... а с другата разлики прилики - е абсолютно същата като цяло.... със съвсем малки разлики, които не са кой знае какво.... напълно легнало нямат... даже незнам има ли изобщо такива люлки.... най легналото положение е като на кошчетата за кола....

дано съм била полезна, но ако питате мен, люлка, не шезлонг, или поне не обикновен... аз имах... не й се събират и 5 минутки на него, а само да кажа, понеже на тези люлки цената е стряскаща и аз първия път много се двоумях, но и 10 пъти повече бих дала за работата, която свърши.... избива си парите още първия месец от към облекчение на майката и всички около нея/....

малко стана като реклама, ама....

дано и сега с Митачето е така....

# 404
Момичета на кой ден започнахте с разходките?искам да я изведа малко с количката но не знам на кой ден

Общи условия

Активация на акаунт