Отговори
# 30
Да се разпиша и тук.Тази вечер имах час.Трябваше да ми се махнат конците и да ме прегледа д-ра.Да,но него го нямаше,извикали го по спешност.Да съм идела другата седмица.Казах в клиниката,че ме притеснява не само за конците,ами и това,че от 10.02 ми кърви,не е чак толкова много,но сутринта имах две малки съсиречета.Звъннаха на д-ра,на 08.03 да ида,нямало какво да ми стане,а до тогава ако има нещо да звънна в клиниката.Та това не е ли спешно?Толкова ли няма от двете клиники поне един д-р,който да ги махне и да ме прегледа.Сестрите се поучудиха защо имам конци и те можели да ги махнат,но д-ра казал,че той ще си ги махне.Да не говорим,че раните не са оздравели напълно.Ако не бяха толкова почивни дни направо при Карагьозов щях да ида,а до 13.05 има толкова време.

# 31
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА  и от мен  Heart Eyes
Да сме живи и здрави, да минават бързо проблемите и само хубави и позитивни неща да пишем в тази тема  Sunglasses
Да питам тези, на които поради някаква причина са им горили нещо по шииката какво им изичаше следващите дни - доктора каза, да не се стряскам ако има кръв, но при мен няма кръв, а вече 3-ти ден изтича течност като вода, лепкава, все едно съм се напишкала - няма, няма и като стана и се раздвижа и изтича  newsm78

# 32
  • София
radda ,   доктора  не  ти  ли  даде   писмена  инструкция  с  режима  ,който  трябва  да  спазваш ?  Rolling Eyes  Там  си пише  абсолютно  всичко -  за  теченията .  Нормално е  да  имаш  течения  -точно така е първо  е като  вода  ,  имала съм и   като  черни люспички  ( като  сажди  , от  горенето  на  епитела )  , след  това става  леко  жълто , розовеещо  и след няколко дни  има и  кървене  , което  продължава  почти докато  дойде  цикъла . Също  да не се  плашиш  ,когато  се появи  кървенето  има  и съсиреци  -принципно  кървенето не  бива да е по  обилно от  менструалното . Относно режима  -до  края на  първия   цикъл  са  забранени  - вани, басейни  , промивки  ,  море  , джакузи  ,  секс  ,   тампони  , тежки  физически  натоварвания  и  пътувания  на  дълги разстояния  (особено    с  друсащи  превозни  дредства  като  влак  например ). След  вторият  цикъл се  ходи на контролен преглед  с  колпоскоп , цитонамазка  то  преценка на лекаря  ,  ако е  зараснала  раната .

# 33
Gesika Благодаря за изчерпателния отговор  Simple Smile
Доктора каза така 3-4 дни без секс, после каза "абе цяла седмица" и след това да пробвам - т.е. да прая секс и ако има кървене да го потърся  newsm78 Той изгори някакви малки израстъчета, които при натиск кървяха, едва ги видя, явно не е голяма повърхността която е горил знам ли  newsm78

# 34
  • София
  Независимо  каква  повърхност е  изгорена  режима е  един  и  същ  (включително  и за  след  конизация ).  Още  като  писа  първият път ,че ти е  казал толкова скоро да правиш  секс се  зачудих ,но  реших да не  коментирам ........  Имай  предвид  ,че  сега  вероятността от  инфекции  е много  голяма  ,така ,че  не  мисля  ,че  е  удачно  толкова  скоро  да се  прави  секс.  Това  ,което ти  писах  е  от  официална  инструкция  на  режима  след  електрокоагулация -учудващо е  ,че   след  такава манипулация  доктора не  ти я е  дал  в  писмен  вид  newsm78.  Ти    си решаваш  , но  не  мисля  ,че  си струва да рискуваш ? Peace

# 35
Ох, сега като потърсих из нета найстина така пише, а и звучи логично.  На какви лекари попадам винаги незнам  Close Уж най-добрия, съсед ми е, на платен прием, аз ли трябва да ги знам тия неща, да чета и образовам сама  #Crazy  Незнам защо така ми каза, но аз ще следвам тялото си, докато не спрат да изтичат каквито и там неща не правя нищо. А така както четох до към цикъла няма да се е изчистило, ще си го изчакам и него и така.......

# 36
Записвам се и аз. Много полезна тема! Ще се опитам да изчета нещата досега, но като гледам колко са много  ooooh!

# 37
  • София
Ох, сега като потърсих из нета найстина така пише, а и звучи логично.  На какви лекари попадам винаги незнам  Close Уж най-добрия, съсед ми е, на платен прием, аз ли трябва да ги знам тия неща, да чета и образовам сама  #Crazy  Незнам защо така ми каза, но аз ще следвам тялото си, докато не спрат да изтичат каквито и там неща не правя нищо. А така както четох до към цикъла няма да се е изчистило, ще си го изчакам и него и така.......

Ами  въпросният  лекар  не  може да не  знае  ,че  след  електрокоагулация  следват  течения  всякакви  и  след  тях  кървене  ,което  почти се  "слива  " с  менструалният  цикъл .  Според  това  ,което  ти е  казал  излиза  ,че  точно  след  около  седмица  ,когато  ще  ти започне  кървенето  той  те  "съветва "  да  опиташ  да правиш  секс ???  #Crazy Shocked Shocked  И  още  в  първият  ти пост  след  въпросното  изгаряне  ти писа  ,че  ти е казал  -  ако  след  "опита "-  има  проблем  да  го  потърсиш ?  Извинявай  , но  лично  аз  логика не намирам  никаква  - кой  лекар  ще  те  посъветва  при  положение  ,че  имаш  течения  и кървене  да  правиш секс ??? newsm78  Единствената  логика  е,че  май  се  надява  да се  получи  проблем  и да  го  потърсиш  отново  -  САМА  ПОЗНАЙ  ЗАЩО ? #Cussing out  Money Money  Money  Просто  нямам  думи  -  аз лично не  бих  стъпила  повече  при този  лекар!

А  и  какви са тези  "малки  израстъчета  , които  кървят при натиск "??? И  как така  ги  гори  на  "сляпо  " - нещо  като  биопсия  например или  някакво  друго  изследване  не ти  ли направи преди  да  тръгне  да     ги  "гори "??? newsm78   Диагноза  някаква  сложи  ли ти  ?

# 38
Аз отидох с цял куп изследвания. Имам биопсия, да, цитонамазка II група. Преди да отида при него си направих микробиология и цитонамазка в тяхната лаборатория, за да не губя време. Той първоначално като погледна каза, че всичко ми било перфектно, какъв е проблемът. Тогава аз казах, че при контакт има кървене и той видя че имало нещо, което при натиск кърви, взе си там апаратът и го изгори и така..... Незнам така или иначе имам час за 24 март при Славчев може да се възползвам, тогава ще съм след цикъл точно  Rolling Eyes

# 39
  • София
  Аз  си  спомням  ,че  първоначално  писа  ,че  имаш биопсия  с  резултат  папиломатоза и койлоцити  и  за  това  са те  лекували с  Ципрофлоксацин ?  Shocked Въпроса  обаче е  какви точно  са  тези  израстъци  ,които  кървят и  защо  така  ги  гори на  "сляпо " (без  да е взета  хистология  точно  от  тях ) ?  За  тях  питах  -каква  диагноза  ти е поставил ?  Това   кървящи  капиляри  ли са  или  какво  ?

# 40
Ей това не разбрах, видя нещо, каза на сестрата да му даде четчица като разтърка с нея и видя,че кърви, каза на друга лекарка и тя да погледне, за да види от какво кърви, изгори и така. Ако става дума за капиляри, дали важи същото, иначе усетих лека болка при горенето и след това вечерта ме боля като при цикъл, така че не е толкова леко горенето. Не знам, няколко пъти каза и повтори - една седмица без никакви контакти  ooooh!
Иначе, да биопсията ми е взета пак в този кабинет, но от др. лекар. Хроничен, обострен цервицит, папиломатозен, сквамозен епител с групи койлоцити. Това беше октомври мин. год. От тогава насам изпих си Ципрофлоксацина, и си слагах дом. мед в стерилна марля 10-тина дни  Embarassed по съвет на майка ми. Почти никакъв секс, защото някакси ми е тъпо всеки път да се стряскам и мисля какво толкова кърви. Той на пръв полед с колпоскопа каза, че всичко е перфектно  Tired Един от добрите онко АГ специалисти.

# 41
  • София

Имам контактно кървене. Резултатите от микробиологията и цитонамазката са си в норма. Последната е II-ра група, лекарят каза, че кървенето е от много навътре по канала, като взе материяла за изследването четчицата се оцвети в червено  Sad

Според  този  твой  пост  излиза  ,че  предишният  лекар  ти е  казал ,че  кървенено е   навътре   от  цервикалният  канал !  Там  не се  вижда  с  колпоскоп ,няма  как  и при  проблем се  прави сепарирано  пробно  абразио и се  решава  според  резултата  какво да се предприеме  .

Според  вторият  лекар  излиза  ,че  той  ти казва  ,че  кървенето е  от  външната част на  шийката  ( РVСУ )  .  И  как така  хем  ти  казва  ,че  на колпоскоп  всичко е перфектно  ,хем пък  имаш  кървящи  израстъци  ?  Shocked  Има  някакво  противоречие мужду  двамата  лекари .

А  това с  меда,  с  извинение  е много  лаичен и  бабешки метод ,който нищо не лекува  ,  а най  много  да  доведе  до  още  по -голяма  инфекция  -напр.  гъбична  .  Меда  подхранва  гъбичките.
Иначе  да, горенето  е  съпроводено с  болки  и дискомфорт -особено  ,когато е с ток .

# 42
Със сигурност ще направя консултация с още един лекар, за д-р Славчев има много добри отзиви така че на 24 март живот и здраве ще видя какво ще каже и той.

# 43
Моля по познатите да кажат,какво означава следния хистологичен резултат на конизация,понеже с доктора срещата ми е след месец :Плоският епител в периферните участъци е без особени промени;в трансформационната зона се формира обилен възпалителен инфилтрат от лимфоидни клетки и левкоцити,със зони на десквамация на епителната тапицировка и в съседство,такива на аденозно (в групи)  разрастнали ендоцервикални жлези,с тапициращ ги ендоцервикален епител, както и повърхността,с ниска степен дисплазия и фокуси на плоскоклетъчна метаплазия. Окончателна диагноза: слабо изразена дисплазия на маточната шийка
Моля за мнение...

# 44
  • софия
mimencee - мисля,че е достатъчно ясно - окончатела диагноза слабо изразена дисплазия на маточната шийка, което означава , че резултатът ти е чудесен.Моят след конизацията беше средна до тежка дисплазия и тогава Дянкова ми каза , че няма място за притеснение, и аз и се доверих. Вече година и 2 месеца след конизацията , и трите ми цитонамазки са все 2 ра група, както C.C. , така и PVCU. За съжаление обаче пълно щастие няма - имам отново полипи и сега Дянкова ми пусна да си изследвам 3 хормона естроген, пролактин и LH. Като излязат резултатите ще прецени какво да прави може да се наложи и кюртаж.Каза ми ,че полипите са в следствие хормонален дисбаланс и сега пия оргаметрил - от него наистина ми спря кървенето.Лошото е ,че полипите предизвикват дисплазия - така ми го обясни Дянкова на най-прост език.
А сега Честит празник на всички !
Синеоч,Джес,Чери ,Рея   bouquet възхищавам се на постоянството ви и ви благодаря за отзивчивостта
Пожелавам здраве и щастие на всички

Общи условия

Активация на акаунт