Домашно насилие - Тема №2

• 283 618
  • 1 478
  •   1
Отговори
# 1 440
# 1 441
  • София
Благодаря, отбелязах си, ще го изчета подробно.

# 1 442
Здравейте,мили момичета!
Пише Ви едно 19г момиче ,жертва на домашно насилие ,от както се помня.
В семейството ми това е бил възпитателния метод ,който се прилага периодично,макар и цял живот.
Може да е странно ,но алкохола не е замесен ,баща ми не близва.
Започвам. Нашите са се взели на инат ,семействата им са имали против ,но вече са факт над 20г.брачен живот.
Майка ми бременна ,в много напреднала е била със синьо око на сватбата си,баща ми я е пребил.
Тогава е била бременна с братчето ми ,след няколко месеца се появявам и аз.
Като малки най-редовният въпрос между нос с брат ми ,беше : "тати ядосан ли е "? Защото тогава стамаше страшно ,не му е пречило да упражнява сила и върху нас /3-4г.деца/
Виждали сме насилието над майка ни и тогава още невръстни не можехме да се намесим. Но баба беше жива,макар да не долюбваше майка ми ,потошаваше скандалите.
И така израстнахме в тая отровна среда ,баба почина ,побоищата се разредяваха до няколко в годината и до това лято беше сравнително спокойно.
С брат ми си хванахме работа ,прибирахме се само в почивките и ни правеше впечатление ,че виждахме мама и тати отделно ,но бяхме далеч и не можехме да навържем. А майка ми е преживяла истински ужас -плюеше я /станах свидетел/,налагаше я къде свари,унижаваше я ,гонеше я да си ходи /тя има майка водихме я ,но той още същия ден цъфваше пред блока и я отвличаше даже/.
Треперя докато пиша всичко това.
Веднъж я влачеше по цимента ,събрах всичка сила в мен и започнах да викам ,той ми се нахвърли и удари в крака /имам травма ,цяла нощ вих от болки ,изпих 3 аулина и няколко диклака / ,с мъпроса ЗАЩО СЕ НАМЕСВАМ??? Мили хора това става пред мен,как да стоя безучастна???
След поредния побой веднъж мама избяга с братчето ми при баба ,но баща ми си я върна много бързо ,причака ги,като по филмите .... Де да беше филм живота ми....
Братчето ми си хвана работа ,аз уча в друг град,при мама не остава никой и не знам какво да правя .
Брат ми ми звъня вчера да ми каже ,че баща ми е разбил носа на майка ми,той вече е много притеснен и не знае какво да предприемем,не можем вечно да вардим майка ни ,но ми се къса душата...
Вероятно ,аз ще се върна при тях,защото и без това не ми дават пари и не знам как да свържа двата края...
Горкият ми брат ,блъска по цял месец ,за да ни издържа ,съжалявам го ,за това ,което сме преживели и го обикнах много /макар през годините да не ме е оважавал/,никога не би ме оставил .
Говорихме за вариант ,знам ,че има такива домове ли как се наричат,но не знам дали настаняват жени... newsm78
Аз мога да я взема в квартирата ми ,но тя ще бъде под напрежение,защото баща ми я знае... Не знам какво ще правя...
Дълго стана ,но моля обърнете внимание. Praynig

# 1 443

Анонимен Бях в кризисен център когато бях на 15г за Деца пострадали от насилие 7 месеца бях там после трудно си тръгнах води се дело за излизането ми от там, за жени пострадали от насилие открих това http://animusassociation.org/centar-za-vazstanoviavane-konsultir … /krizisen-centar/

# 1 444
До колкото разбирам се отнася за София ,а на нас ни е много,много далеч. Благодаря за отговора !  bouquet
Надявам се да се включат и другите!

# 1 445
Кризисни центрове има в много градове. Обърнете се към полицията. Извадете медицинско и потърсете НПО да ви съдейства за заповед за незабавна защита.

# 1 446
Кризисни центрове има в много градове. Обърнете се към полицията. Извадете медицинско и потърсете НПО да ви съдейства за заповед за незабавна защита.
Не мисля, че те биха били от помощ, защото майката явно не желае да го напусне този човек.

# 1 447
Анонимен
Не мисля, че те биха били от помощ, защото майката явно не желае да го напусне този човек.

Тогава как да ти помогнем newsm78 след като неиска закрила  и неиска да го напусне.

# 1 448
Привет на всички!
Аз съм от Варна. Искам да ви споделя, че преди няколко години и аз заедно с малкия ми син търпяхме домашно насилие.
Бившият ми съпруг беше много агресивен към нас. Дори и без да е пил. Непрекъснато унижаваше мен, крещеше ми, обиждаше ме, ревнуваше ме без причина. Не ми позволяваше да изляза от вкъщи без да съм му дала отчет къде и евентуално с кого излизам. До детската кухня не можех да отида без преди това да ми е вдигнал грандиозен скандал. След това започна да ме бие. Няколко пъти ме е пребивал до кръв. А аз все търпях заради детето, заради обещанията му, че това повече няма да се повтори. Дори си извадих две медицински от Съдебна медицина.
И така това продължи докато една нощ - през зимата - не бях отново пребита от бившия. Той хвана детето от детското креватче и го тръшна отново в леглото му. Тогава разбрах, че това е пределът който мога да понеса. Да посяга на мен - явно преглъщах, но да се случва това и с детето ми - не можех да допусна. Това което направих е да грабна детето в едно одеало и побягнах от жилището ни - сама с детето, в снега, по домашни чехли. Отидох в приятелка, която живееше наблизо.... Това е много накратко моята история. Не се оставяйте да ви тормозят. Търсете правата си.
 Тогава много ми помогна адвокат Светла Симеонова от Варна. Сърдечна, компетентна и точна. След това водихме бракоразводно дело, след няколко години водихме и дело за увеличаване на издръжката, води ми трудово дело, дело за един наследствен имот. Надявам се да съм била от полза.

# 1 449
  • София
Здравейте.
И аз се записвам в темата и се радвам, че я открих.
И аз съм/ бях жертва на домашно насилие от страна на сегашния ми съпруг.... Във всички възможни форми. Последният път едва не ме удуши и то пред нашето бебе. Преди това го беше грабнал с една ръка и ме удари с другата. Случката е много прясна. Бяхме в чужбина, откъдето избягах сама с 10-месечният ни син... Там, където бяхме, живях в кризисен център повече от седмица, тамошната държава дава всякаква закрила на хора като мен/нас. Без тях нямаше да се справя. Някой път ще ви разкажа повече.
Но тепърва предстоят разводи и дела, мъжът е още там, знае,че сме вече тук, но не спря да обижда, лъже и заплашва.
Искам да Ви попитам за координати на организация в Пловдив?

# 1 450
  • Cyprus, Пловдив
Snowflake19, това е организацията, към която аз се обърнах преди няколко години, дано ти е от полза, ако имаш допълнителни въпроси съм насреща  Peace
http://genderalternatives.org/bg/

# 1 451
  • София
Snowflake19, това е организацията, към която аз се обърнах преди няколко години, дано ти е от полза, ако имаш допълнителни въпроси съм насреща  Peace
http://genderalternatives.org/bg/

Lucky, много благодаря!  Peace

# 1 452
Здравейте,

чета темата и сърцето ми плаче... как е възможно? Как?

Но уви, от собствен опит вече знам, че освен физическото насилие над личността, има и друго, не по-малко страшно и оставящо много скрити рани и белези: емоционалното и психично насилие, което има много лица, но често насилниците си приличат като извадени от калъп. Когато самата аз, след дълъг и труден брак, започнах да разбирам какво се случва с мен усетих, че изведнъж земята се срина под краката ми. Всички маски паднаха и настана ада. Но вече знам с какво си имам работа. Опознах насилника си. И вече не ме е страх. Вече усещам свободата... но имам нужда от подкрепа, имам нужда от силна женска подкрепа, за да издържа кошмара. Затова заедно с други пострадали създадохме затворена фейсбук група за взаимопомощ.
Защото не всеки се чувства в безопасност в публичните сайтове.
Нека спомена и че не получих подкрепа от организациите, на които писах...

Днес си направих и нов профил - самата аз се притеснявам да не бъда разпозната. Но минах дълъг път. Научих много и искам да дам кураж и на други в подобна ситуация...това е и моето обръщение към всички вас мили момичета с измъчени сърца:

Чувствате се така сякаш отдавна сте забравили свободата да бъдете себе си, да изпитвате и споделяте радост, да се чувствате обичани и ценени...Ако е така, вероятността да сте жертва на емоционален или психичен тормоз е много реална. Понякога не си даваме сметка дори колко отровен е животът ни, психиката ни, мислите и чувствата ни. Само знаем, че повече така не можем. Че искаме промяна. Свобода. Любов. Спокойствие.
Но е толкова трудно да се си тръгнем, а понякога и да се спасим от насилниците до нас, които бавно и със садистична наслада превръщат живота ни в ад. Това може да са Вашите родители, партньора Ви, шефа или дори децата Ви. Токсичните хора в живота ни са често хора с личностни разстройства - нарцисисти, социопати или дори психопати. Те са по-често мъже, но могат да бъдат и жени.
Как да се научим да разпознаваме жестоките им игри, как да предпазим себе си и децата си, как и къде да намерим помощ - това са само част от въпросите на които искаме да Ви помогнем да намерите отговор.
Всички участници в групата са жертви и оцеляващи от психично и емоционално насилие. Групата е създадена за взаимна подкрепа, споделяне на полезна информация и с желание да си дадем надежда. Знаем колко е трудно да разкажете дори на най-близките си през какво минавате и колко често вярват на насилника, а не на вас. Раните от емоционалното насилие не се виждат, но те са по-страшни и бавно заличими. Носим ги в разкъсаните си на части сърца, в изнасилените си души, дори дълго след като успеем да си тръгнем...
И искаме да знаете: "Вие не сте сами! Вярваме Ви! И да - има светлина в тунела"
https://www.facebook.com/groups/759559110866003/?hc_ref=NEWSFEED

# 1 453
А под тази статия могат да се разпишат десетки жени. Включително и аз...
За всеки който се чуди още дали е емоционално насилван и докъде могат да стигнат нещата, ако не разберете навреме с какво си имате работа.

Адът “брак и развод с нарцисист” http://www.maikomila.bg/%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%82-%D0%B1%D1%80%D0 … 0%B8%D1%81%D1%82/

# 1 454
  • София
Шахти, много точна и полезна статия. Благодаря за споделянето.
Радвам се и че има и други, които желаят  и работят активно за обединението против МЪЖКИТЕ ПЛУЖЕЦИ НАРЦИСИСТИ /моят си е направо Социопат.../

При нас борбата тепърва предстои, искам да се отърва по възможно най-бързия и ДОБЪР за мен и детето начин от плужека... Като разбра че комуникация с мен няма да има, а само с адвоката ми, пише на брат ми и и пак опитва да върти и суче глупости... Ся е на вълна че му пукало кои са най-добрите неща за нас при развода. Нещастник.  #2gunfire
Молете се всичко да бъде добре, че и като четох това сега, направо.........  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт