Колко често излизат мъжете ви вечер?

• 48 794
  • 564
  •   1
Отговори
# 255

Т.е. ,това е изграден стереотип,начин на обществено мислене-мъжът да продължи да си се занимава със своята си работа ...
Не смятам, че е от начина на мислене, а най често, защото мъжът е този, който изкарва повече. В случаите, когато жената е в тази позиция или са наравно хич и не могат да се налагат.

# 256
Това не само е изграден стереотип, но е наслагван хилядолетия, докато не се превърне в генетичен код. Заложено е мъжът да изкарва прехраната, жената да върти домакинството и възпитава/отглежда/обгрижва децата. Едва във времето на феминизма се изисква гласно от мъжа да си простира чорапите и да къпе децата. Макар и до днес да има жени, на които възпитанието им не позволява да изискат търтея да се превърне в равностоен техен партньор.

# 257
  • град-държава
И ако изкарва повече, не може да пусне прахосмукачката или да си държи задника при жена си, където му е мястото?

# 258
И ако изкарва повече, не може да пусне прахосмукачката или да си държи задника при жена си, където му е мястото?
Ами ако изкарва парите си със седене до задника на жена си, защо не.

# 259
  • град-държава
Разбира се, че никой не си изкарва парите по този начин, но и не ги изкарва с "разпускане" по баровете и дискотеките самосиндикално.

# 260
Пак вадите думи, дето на се били писани и изкривявате нещата. Laughing Sunglasses

# 261
И какво му пречи след като си е изкарал тези повече пари вечер да е при децата и жена си, защото съм чувала и изказвания от типа, че е изморен и затова е излязъл по баровеете/дискотеките. Въпрос на "дресировка" на мъжа ако жената го оставя да излиза без да каже, че и пречи, а вътрешно да се ядосва и дразни мъжа никога или почти никога (зависи от мъжа има и събразителни) да се сети да я пита има ми нещо против или не. Не казвам, че трябва да се залостят мъжете вкъщи и никъде да не излиза, но не може жената да се натова с всичко само, защото мъша работи. В даденмомент и жената тръгва на работа и какво се случва тогава тя хем ходи на работа хем гледа децата хем върти къщвата работа и мъжа пак свободен понеже изкарва повече пари, а ние жените какво да не би да сме животни та дай да се нагърбим с всичко.

Моят мъж като всяко мамино синче не беше научен да помага на жевата, само че вече помага във всичко и не се оплаква, а излизането остава за когато може, а не когато иска.

# 262
Пак вадите думи, дето на се били писани и изкривявате нещата. Laughing Sunglasses

Не вадят. Ни най-малко. Просто форумският съпруг бачка по 14 часа на ден, изкарва петцифрена заплата, а вечер, за разтуха, пуска прахосмукачката, готви за следващия ден и простира.

# 263
  • София
Дори да не пуска прахосмукачка и да работи по 8 часа на ден, вечер си е вкъщи при домочадието, а не по кръчмите! Доколкото разбирам от темата, се обсъжда редовното излизане на бащата вечер, нещо като по график, а не инцидентно или веднъж в седмицата и т.н. Къде дават така, всяка вечер или през вечер по кръчмите!

# 264
Е не всеки, само някои все пак. Моя е бачкал и по 24 часа. Ама това не е за хвалба. WinkТогава съм му прала чорапите, но пък после ми е купил пералня и вече тя му ги пере, не аз. Laughing
Не говорим за висене по кръчмите въобще. Едно излизане в месец висене по кръчмите ли наричате? CrazyУжасТ, горките ви мъже начи...и кръчми останаха ли още?

# 265
  • Germany
Елена Ди , насоката на поста ми беше съвсем друга.Не си го разбрала.     Simple Smile

Moni , ами ето, и твоето мислене е от типа:
"Мъжете по дифолт  имат правото да......, а жената е тази, която променя живота си според.....!"

Ако мъжът изкарва повечето пари и работата му е свързана с пътуване е нормално жената да поеме в по-голяма степен домашните задължения и децата. А и няма какво да се лъжем - някакси по естествено е жената да "пожертва" за известно време кариерата си в името на дома. Обратният вариант е по рядко срещан, но също го има. Жертвите не са за да "си уреди" мъжът живота, а за да просперира цялото семейство. И моят мъж пътува служебно много и аз свикнах да се оправям по цели седмици сама с децата. Не ми е лесно, но друг вариант няма. Някакси не си представям да му наложа да си смени работата за да се включва активно в семейния живот, щото трябва да има равноправие..................
"....нормално е жената да поеме повече домашни отговорности....."
"....някакси по-естествено е жената да пожертва......"
"....свикнах да се оправям САМА......"
"....Някакси не си представям да му наложа....."
Ето това имам предвид.
Мъжете не намират, че  :
е нормално да участват наравно в домашните отговорности
е естествено те да се пожертват
не им е нормално да се оправят сами с децата и къщата
налагат се, макар и невербално

Т.е. ,това е изграден стереотип,начин на обществено мислене-мъжът да продължи да си се занимава със своята си работа, ангажименти, хобита, задължения извън дома, а жената е тази, която поема домашните работи, тя е тази, която се жертва, свиква да е сама през повечето време, не си и представя дори, че може да има претенции и изисквания, пък да си налага исканията-абсурд.

Ама верно си тълкувате нещата както ви е угодно. Моят мъж помага за децата и би се пожертвал, ако е нужно. Излизаме сами и двамата. И драма с тези неща няма и при двете страни. Не защото е стереотип, а защото в нашето семейство той е по-квалифициран и изкарва 5 пъти повече от мен. Ако аз изкарвах основните доходи на семейството, той щеше да поеме по голямата част от другите задължения. Да не говорим, че нямаше как да си стои 2 години вкъщи да гледа децата, защото нито може да кърми, нито законово е възможно, нито пък аз бих искала да пропусна тези моменти от развитието на децата си, гонейки кариера.
"За" равноправието между половете съм, но не смятам, че това трябва да е на всяка цена и за сметка на комфорта в семейството. Важното е да има избор и всеки от партньорите да се чувства удовлетворен.

# 266
  • София
Не знам какъв е общофорумския съпруг- моят като се прибере всичко му е почистено, няма прахосмукачки да пуска, няма да глади...даже обикновенно съм и сервирала масата . Това е защото съм перфектната домакиня Laughing, а може би защото не съм феминистка/ тази дума не я разбирам много какво точно значи/...Шегувам се, просто се прибирам няколко часа преди него, а и през деня за няколко часа се завъртам у дома. Логично ми се струва да не чакам да си дойде в 19 ч и да му връча метлата.
Събота и неделя каквото има за вършене из вкъщи- няма проблем.
Обаче пък не обича да излиза с приятели, дали се събират три-четири пъти да го е правил за 14 години....изключвам служебните банкети, но те са рядкост.  Обичаме да посрещаме гости и често приятелите му- които отдавна са и мои приятели, идват вкъщи.

# 267
Краси, случая с мекичката мама няма нищо общо, човекът работи, не излиза на дискотека. Това е семейно решение. Все пак има професии, които го изискват, един пилот например, или хирург и т.н. Или ако са решили тя да не работи. Щом ги устройва, не виждам проблем.

Не вадят. Ни най-малко. Просто форумският съпруг бачка по 14 часа на ден, изкарва петцифрена заплата, а вечер, за разтуха, пуска прахосмукачката, готви за следващия ден и простира.

newsm78 Странно. Аз пък съм останала с впечатление, че хората тук са доста либерални и почти всички си имат еднополова компания, в която разпускат, в смисъл - жените по женски, мъжете по мъжки. Единици са другите със смесени компании, които излизат заедно.

А тия, дето работят по 14 часа къде са? На всяка мъжа ѝ работи супер много, пък като гледам всички реват, че сме бедни, ясно е колко "работят"  Wink

# 268
  • София
Ти пък, сериозно ли го казваш това, чу ушким работели, пък що били бедни! Нещо за стандарт на живот, относителен дял на разходите по издръжката на живота към средните/минимални заплати/доходи чувала ли си? Поне покрай тези простести излязоха достатъчно много сравнения между заплатите и цената на живота у нас и в чужбина. Съвсем спокойно човек може да работи по 14 часа, и пак едва да си плаща сметките за ток.

# 269
Няма значение колко часа на ден работи, а какво прави. Личните ми наблюдения са, тези, които най-много обясняват колко много работят, всъщност работят много по-малко, през другото време е хахо-хихи, кафенца, цигарки и фейсбук. Естествено, има и изключения, но да ми обясняват всички как се трепят толкова, че да не могат да си избършат задника вечер, айде нема нужда. То излиза, че до всеки мъж трябва да има слугиня, която да го обслужва, да му гледа децата, за да може той да работи и да излиза след работа, да разпусне след "тежкия" работен ден  Simple Smile уморените хора гледат да си идат вкъщи, да си вземат един душ и да се наспят, тия, дето обикалят кръчмите са уморени друг път  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт