Синдромът"Мама Божка"

• 13 828
  • 256
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Фройдизмът е едно, обаче, а БГ култът към мъжкото чедо- съвсем друга тема. Мама Божка е по-скоро второто.

# 91
Доколкото съм попадала на теми в Д и С, то Мамите Божки са от едно по-друго поколение.

Аз имах позната, бивша колежка от ехееее, едно време. Та....те се ожениха с нейния, но в началото живееха при родителите му. В отделна, тяхна си стая.

Разказвала ми е как свекървата влизала без почукване, без нищо, ей тъй, на, за да провери дали 'детето е завито". ooooh!
"Детето" е военен, мъж над 190, ако не ме лъже паметта. Laughing

Дали веднъж не ги беше хванала на калъп, не помня, но това....винаги ме е изумявало.

# 92
Бояна, неудобно ми е, защото е "леко" извратено, но ще го кажа, какво пък.

Една моя преподавателка в колежа, твърдеше, че биологичната връзка майка-син е най-силна, защото един вид тя(майката) изпитва сексуално удоволствие(подсъзнаелно) от това да мие половите органи на бебето. Докато дъщерята за нея е просто жена на която и предстои да изпита същите трудности и болки, като нея самата(майката).

Това твърдение е на някакъв виден психоаналитик, подозирам, че Фройд, то при него всичко е секс и полови органи.

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 15:57 от Gia Marie Carangi

# 93
Олеле! Никога не съм изпитвала НИКАКВО удоволствие от миенето на Станислав и смяната на памперите. Shocked
Ураааа, не съм БоШка! Laughing

# 94
Олеле! Никога не съм изпитвала НИКАКВО удоволствие от миенето на Станислав и смяната на памперите. Shocked
Ураааа, не съм БоШка! Laughing

Душицо не бързай да се радваш, на подсъзнателно ниво е така че... Laughing

# 95
  • София
Тая преподавателка леко мръднала ми се струва  Joy Joy
Голям кеф да сменяш надрискани пелени, дума да няма  Joy

# 96
И аз като майка на двама сина да кажа...че с четири очи чаках татко им да се прибере ,та да ги сменя той...особено като минаха на по.обща храна и акото вече миришеше...    Mr. Green
Да не говорим ,че винаги съм ги подготвяла ,че когато завършат училище ,ще трябва сами да се справят със нещата в живота.И могат да разчитат САМО на помощ ,но не и на доживотно отглеждане.
Големият ми син е на 22 почти.И от три години не живее с нас!   Peace
Мама Божка ли съм?   Thinking   

# 97
Бояна, неудобно ми е, защото е "леко" извратено, но ще го кажа, какво пък.

Една моя преподавателка в колежа, твърдеше, че биологичната връзка майка-син е най-силна, защото един вид тя(майката) изпитва сексуално удоволствие(подсъзнаелно) от това да мие половите органи на бебето, да му сменя пелените и така нататък. Докато дъщерята за нея е просто жена на която и предстои да изпита същите трудности и болки, като нея самата(майката).

Това твърдение е на някакъв виден психоаналитик, подозирам, че Фройд, то при него всичко е секс и полови органи.

Баси, не може подсъзнателно да съм чак толкова извратена! newsm78
Пък и си ме кефи бащата на синът ми... Heart Eyes

# 98
Напоследък забелязвам един особен тип майки, да го наречем "Мама Божка":

Това само напоследък ли го забелязваш

# 99
  • София
Фройдизмът е едно, обаче, а БГ култът към мъжкото чедо- съвсем друга тема. Мама Божка е по-скоро второто.
Нищо общо с Фройд няма написаното от мен. Да забравим за фалоса и ще го кажа по друг начин. Много български жени съжаляват, че не са мъже, защото мъжете, според тях, са в по- добра позиция. Това е несъзнателно, но факт. При раждането на син въпросните жени успяват да бъдат мъже или поне да "притежават" лично свой мъж и затова се борят до последна капка кръв за него. Дали мама Божка е такава нямам идея. Рядко съм виждала майки на момичета да изпълняват описаните в темата мероприятия, заради дъщерите си, но пък извадката ми не е представителна. Wink

Gia Marie Carangi
Според мен, твоята преподавателка е опитала да ви представи нещата по- буквално и образно, за да е по- интересно и да се запомни. Доколкото би имало подобно нещо, то ще е напълно несъзнателно и по- скоро символ на описаното по- горе, отколкото перверзия. Но не съм психолог и не знам те как виждат нещата.

# 100
  Тая Мама Божка е майка орлица която непрекъснато бди над детето си  ли?
  Отглеждането и възпитанието на дете не е лесно нещо, и трябва да се върши с много акъл, така че предполагам, че на всеки се случва понякога да изгуби мярката. Важното е човек да не допуска  нормалната загриженост да се превърне в натрапчивост и да навреди на детето.
  По отношение на темите, които са дадени за пример, естествено е, когато децата са много малки всяко нещо свързано с тях да се струва много важно - адаптации, ще бъде ли детето прието от връстниците си, какво става, ако е обект на агресия? Тез неща мен ме занимават доста повече напоследък, отколкото връчването на Оскарите. Което също ме интересува по свой начин...
  В края на краищата тоя форум си е един сбор на квачки, не е като да обсъждаме въпросите на квантовото взаимодействие и Теорията на хаоса... после детето пораства, и човек излиза от кокошарника.

Е, естествено по шик е изобщо да не обръщаш внимание на детето, да се оправя... а най-шик е изобщо да не търпиш деца. И ний сме минали оттам... Смешки всякакви Joy

# 101
Е, естествено по шик е изобщо да не обръщаш внимание на детето, да се оправя... а най-шик е изобщо да не търпиш деца. Смешки всякакви Joy
Аз пък бих казала, че най-най-шик е да мислиш, че твоето дете е винаги право и всеки друг е в грешка, ако не иска да играе с него, ако го отбягва и т.н.  Mr. Green
Разбира се, когато едно дете е обект на физическо насилие, е нормално родителите да заемат негова страна и да потърсят начин за разрешаване на този проблем, но това го изключвам от темата, защото е прекалено сериозно и не е обект за подигравки/лековато отношение.

# 102
Много български жени съжаляват, че не са мъже, защото мъжете, според тях, са в по- добра позиция. Това е несъзнателно, но факт. При раждането на син въпросните жени успяват да бъдат мъже или поне да "притежават" лично свой мъж и затова се борят до последна капка кръв за него.
Ммм, по-склонна съм да се съглася с тезата на Богинята - че синът е материал за извайване на Съвършения Мъж, утеха и компенсация за всички лайнари, с които сме се сблъсквали в живота си  Grinning

# 103
   Честно казано изобщо не знам как преценявате, че някой винаги мисли детето си за право и го закриля прекалено. Това е толкова субективно... Никога не бих могла да кажа какви са мотивите на жените по улиците и градинките.
   Наблюдавам сред моите жени в службата, че някои обръщат повече внимание на децата си, интересуват се от училищните им дела, знаят какви проекти имат, понякога им съдействат, решават задачи и прочие, други не участват в тоя процес, децата си се оправят с училищните си работи спокойно и сами... Като гледам и при двата подхода децата са приятни, весели и спокойни и общуват с желание с родителите си.
   Тук обсъждате някакви крайности и натрапчиви луди жени, които аз в реалността не съм виждала. По принцип се смята за много яко, ако примерно си завел детето на морето и го оставиш да не излезе от водата...  но може би пък тая жена, дето го изкарва след десет минути да го прави, защото предишния месец е изкарало три ангини.
  Като бях мома и аз се присмивах на хората, че тичат след децата си. Сега е по-друго. Гледам да не изпускам мярката, но не гарантирам винаги.
  И също бих искала да отбележа, че мъжете гледат по друг начин на тия неща, коректива често се внася от тях. Затова разбирам позицията на мъжа в темата. Някои женски не ги разбирам, ама нЕма и нужда.

# 104

Gia Marie Carangi Според мен, твоята преподавателка е опитала да ви представи нещата по- буквално и образно, за да е по- интересно и да се запомни. Доколкото би имало подобно нещо, то ще е напълно несъзнателно и по- скоро символ на описаното по- горе, отколкото перверзия. Но не съм психолог и не знам те как виждат нещата.

Бояна, а аз наистина бях убедена, че си психолог  Simple Smile
Не смятам, че се е опитала да представи нещата по интересно, а го е казала така както го пише в книгите. И както вече казах е на подсъзнателно ниво.

Тая преподавателка леко мръднала ми се струва  Joy Joy
Голям кеф да сменяш надрискани пелени, дума да няма  Joy

Laughing Laughing

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 10:56 от Gia Marie Carangi

Общи условия

Активация на акаунт