Синдромът"Мама Божка"

• 13 751
  • 256
  •   1
Отговори
# 255
Всяка майка си мисли, че нейната представа е реална. Само, че тя е реално субективна и е напълно нормално собствените си деца да ги виждаш през мааалко по други очи, отколкото чуждите. И на мен ми е смешно като видя, някоя майка как си хвали детето , а за мен не е нищо особено, но е разбираемо. Докато другото да тъпчеш собственото си дете и постоянно да му показваш в какво другите са по добри от него, много повече би му попречило, отколкото да вижда в лицето на родителите си подкрепа във всяка ситуация.
В една и съща ситуация - да речем съм свидетел на грешка на дете.Много ясно, че ако е моето ще проява далеч по голямо разбиране, отколкото към друго.

# 256
темата е много актуална! обикновено мама Божка е сигнална лампичка,че момчето е вечно неоправдано и неоценено мамино синче, което едва ли някога нещо ще постигне със собствени усилия и труд - обикновено си търси още една мама с различни функции.
Има обаче и още нещо- много често "мама божка" е в комплект с "татко божко"  и резултатът е - 1000 обаждания на ден, одобрение/неодобрение за всичко, непрекъснат опит да се накара момчето да си "дойде вкъщи" нищо,че е женен и живее на друго място и прочее.
Абе с една дума, замирише ли на "мама божка" - търсете си друго момче или ще берете ядове цял живот - детегледачка на един уж възрастен мъж и неразбирателство с неговите роднини.

Общи условия

Активация на акаунт