roverandom и аз мисля като другите, че ненужно се притесняваш, ще видиш колко скоро ще започне да говори правилно. Валето като Пламен по същия начин, проговори късно след 2, но започна много правилно да говори, още преди 3 можеше да казва много хубаво "р". Сега даже трудните и дълги думи произнася правилно. Но, за разлика от Яна при нас проблема с цветовете още го има. Все още бърка дори основните цветове. Без грешка знае само жълто, бяло и черно. Но засега все още не се притеснявам. Обаче, ако стане на 5 и още ги бърка вече ще си е за притеснение

За градиниата - и в нейната още нищо не са организирали, уж щеше да има празник на пролетта, но никой не ни е поканил. Дадоха ми е едно стихче от 10 реда да научи, хубаво научи го детето, ама кой ще я гледа и ще й се радва като го казва.
За обиците - аз я водих на Благовещение, но я достраша и не пожела да й пробият ушичките. После видя от едно малко момиченце как хубаво му стоят и се върнахме за втори опит, но уви в последния момент пак не пожела, иначе отиде с голям мерак, но си е бъзла в това отношение и това си е. После през нощта даже ми говореше да ходим на другия ден за обици, ама аз й казах, като стане достатъчно голяма да си отиде сама, аз повече няма да се разправям.
уиш, браво на Пламен

И аз тичам за тест като ми се пригади ..... нищо, че този симптом липсваше при моите бременности 

.... но ми беше интересно да ви попрочитам. При нас имаше пролетно тържество, всички деца пяха, казваха малки стихчета, а Яско беше научил почти цялата програма и ми я рецитираше в къщи. Сега му предстои тържество по английски и е на вълна да пее i like pink, i like blue... та в този ред на мисли знае цветовете и на английски. Тези от вас, които имат притеснения относно знанията на децата, веднага ще посъветвам да се консултират с логопед. В повечето градини има приходящ, за 1, 2 занимания ще има доста точна преценка. Това след опита ми с Дани. Всички ми повтаряха, че било рано за логопед, а после логопедите ми се караха, че го водя късно и бяха прави. Та най-добре специалист да си каже мнението.