ФЕВРУАРЧЕТА 2007

• 58 777
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ето ме и мен.
roverandom и аз мисля като другите, че ненужно се притесняваш, ще видиш колко скоро ще започне да говори правилно. Валето като Пламен по същия начин, проговори късно след 2, но започна много правилно да говори, още преди 3 можеше да казва много хубаво "р". Сега даже трудните и дълги думи произнася правилно. Но, за разлика от Яна при нас проблема с цветовете още го има. Все още бърка дори основните цветове. Без грешка знае само жълто, бяло и черно. Но засега все още не се притеснявам. Обаче, ако стане на 5 и още ги бърка вече ще си е за притеснение  Thinking
За градиниата - и в нейната още нищо не са организирали, уж щеше да има празник на пролетта, но никой не ни е поканил. Дадоха ми е едно стихче от 10 реда да научи, хубаво научи го детето, ама кой ще я гледа и ще й се радва като го казва.
За обиците - аз я водих на Благовещение, но я достраша и не пожела да й пробият ушичките. После видя от едно малко момиченце как хубаво му стоят и се върнахме за втори опит, но уви в последния момент пак не пожела, иначе отиде с голям мерак, но си е бъзла в това отношение и това си е. После през нощта даже ми говореше да ходим на другия ден за обици, ама аз й казах, като стане достатъчно голяма да си отиде сама, аз повече няма да се разправям.
уиш, браво на Пламен  Hug

# 151
Браво на Пламен, их чак малко ти завидях за "Радините вълнения", тука хич и не мислят да правят тържества, пиеска правиха с родителите (и нашия татко не успя да се измъкне), ама деца да играят нЕма.
Нийй пък се сдобихме с шарка, хубава шарена варицела, сега вече е добре и на градина, чакаме включване за бебчето. Иво я изкара мноого леко, без температура и с много пъпки. За малката ще видим.
Момичета моля ви за помощ, издирвам от Франклин серията, в която баба му умира. Така ни посъветваха, понеже малкия явно преживява тежка криза от смъртта на баба си и по съвет на специалист му търсим филмчета в които бабите умират, за да успее да преодолее стреса. Франклин е сега на мода при нас, пък и за него разбрах, че има такъв момент, ако знаете за други филмчета, които засягат проблема, моля дайте ми ги.
И разбира се голЕма ревност, "що Нина не ходи на градина, а аз трябва да ходя", та сутрин имаме страховити сцени в къщи, щом влезнат с баща му в асансьора се успокоява, ама пред мене таквиз драми разиграва, та любимчето после по половин час ме увещава, че нищо му нЕма на детето и само се гевези за пред мене - ако мине.
Така че съвети приемам сЕкви.
Лек ден на всички.

# 152
  • София
bzepic, радвам се, че Иво добре се е справил с варицелата.
Валето и тя по едно време правеше фасони, че иска вкъщи при Павчо и не иска на градина. Аз й казах, че Павчо е още много малък и има нужда от мама, но наесен вече ще е голям и той тръгва на градина и заедно ще си ходят и повече не е имало проблем. Опитай се нещо подобно да му обясниш, ти си знаеш най-добре как.
За градината ще имат пролетно тържество мисля началото на май, Валето е научила много хубаво стихче. Та сега се надяваме тържеството все пак да се проведе.

# 153
Bzepic много му се е струпало на Иван.. загуба на баба (съболезнования!), ново бебе.. бързо да се оправяте.. ако намеряфилмч ще ти го пратя.. но най добре си говорете двамата.. Успех!

# 154
Хм, не знаех, че има такъв филм с Франклин, ние имаме доста книжки и филмчета, но точно това не съм го срещала.
Ние пък направихме един неуспешен опит за каране на колело без помощни. Laughing Сама пожела, но хич не й се получи. Май си е шубе нашта, въпреки че не си го признава. Върнахме помощните колела и ще чакаме по-добри времена.

# 155
Надничайки е една друга тема видях, че Цвети (Цъфс)  си има син Лъчезар, роден на 12.04.
Да е живо и здраво братчето на Марти и много да ги радва!  bouquet
Май за първи път от доста време в темичката ни няма бременни  Wink

# 156
  • София
Да й е здрав и щастлив малкият мъж   bouquet
Свършиха ли бременните ? Сега, коя вълна следваше .... трета, четвърта  hahaha

# 157
Честито Цвети, да ти е живо и здраво малкото бебче, а баткото да слушка и помага Simple Smile

Вчера ми се гадеше, страх ме  е да отида да си взема тест .....
Уж се пазим, ама като се сетя, че Никол е резултат от ППА,
и ............

# 158
  • София
Вземи си, дано да ти олекне на душата Grinning И аз тичам за тест като ми се пригади ..... нищо, че този симптом липсваше при моите бременности  hahaha

# 159
  • offshore & overseas
Аз на Цвети й честитих лично, но и тук -- честито, мило Цвете, да е жив и здрав малкия Лъчко и много, много да ви радва!!

Аз не съм сигурна, че нямаме скрити лимонки в темата. Някои, дето още не знаят, или знаят, ама се спотайват. Twisted Evil

Въщност, без да се усетя, пренасям емоциите от другата отчетна, където вече си имаме около 3 ново-бременни, пък то тук още никой не се е обадил. Crossing Arms

Що се отнася до трети тур, аз зася се въздържам, все пак има еднодетни майки да се отчитат.  Naughty

При нас ППА работи безотказно, но не практикуваме него, ами екологичната контрацепция, което е още по-неразумно вече, но пък от друга страна толкова рядко се случва, че не поемаме кой знае какъв риск. Mr. Green

Та така. Хайде, кой ще обяви третата или четвъртата вълна за официално открита.

# 160
Честито на Цвети, да й е здрав малкия Лъчко!   bouquet

Джоя, при мен гаденето винаги вървеше със закъснение на цикъла. Виж, ако ти закъснява....  Wink

Напоследък не се включвам, защото вече 2 месеца, моите болести и температури не минават и се чувствам много изтощена. Дори не като парцал, сравнението с мокра хартия ще е по-точно...  Mr. Green Tired .... но ми беше интересно да ви попрочитам. При нас имаше пролетно тържество, всички деца пяха, казваха малки стихчета, а Яско беше научил почти цялата програма и ми я рецитираше в къщи. Сега му предстои тържество по английски и е на вълна да пее i like pink, i like blue... та в този ред на мисли знае цветовете и на английски. Тези от вас, които имат притеснения относно знанията на децата, веднага ще посъветвам да се консултират с логопед. В повечето градини има приходящ, за 1, 2 занимания ще има доста точна преценка. Това след опита ми с Дани. Всички ми повтаряха, че било рано за логопед, а после логопедите ми се караха, че го водя късно и бяха прави. Та най-добре специалист да си каже мнението.

# 161
Ами в нашата градина има посещения на логопед, което най-случайно разбрах от една бележчица закачена някъде по таблата. Но не съм сигурна, че минава през всички групи и какъв изобщо е реда - дали преглежда наред или трябва родителя да поиска..Аз вече се оплаках от реда в нашата градина, няма какво да повтарям. Мяу, какво имаш предвид под екологична контрацепция - кърменето  Thinking?
А между другото кога тичате за тест? Аз - само ако ми закъснее. Гаденията не ги броя за нищо.

# 162
roverandom, трябва ти да се обадиш на логопеда или чрез учителката да поискаш консултация. Със сигурност услугата е платена, щом досега не е минала през групите. Ти за теста с цел ли питаш или просто така.  Grinning

# 163
  • София
AvrorA сбори ги тези неразположения  fingerscrossed
При мен още не се е появил, та да го чакам да закъснее  Grinning И аз я издирвах тая екологична контрацепция, що за животно е  Thinking

# 164
Аврора, благодаря за инфото- явно  ще трябва да попитам лично за логопеда. Но ме учудва, че учителките нищо не споменават, дори и да е платено - поне да ни кажат.

Общи условия

Активация на акаунт