ФЕВРУАРЧЕТА 2007

• 58 408
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Ех Уиш, големи са сладури. Да са ти здрави.
Киша, Мяу, здрави да ви растът новите зъбки. Ние още нямаме наченки на клатене, но във връзка с феята, едно приятелско дете просветило сестричката си така - "Ама Габриело, толкова си глупава, няма фея на зъбките. Тя феята да не е като Дядо Коеда, че да е истинска."  Joy Joy Joy
Нико и той расте и хубавее. По някога сам си констатира - "Ама много съм умен!", а аз допъвам 'и скромен, за това толкова красив'. Всъщност не мисля че е по-умен от другите деца на на неговата възраст, но си има някакви си тесни негови интереси, в които се развива особено напредничево. Една такава насока е легото, с което се справя впечатяващо. И много сладко увлича и други деца в страстта си, като ни дойдат на гости. Също така се справя чудесно с разказване на приказки, като дори не А-ка и не И-ка. Мисъта му тече много гладко и последоватено. Но буквите нещо не може да ги научи всичките. Владее някакъв си негов асортимент от любими букви и не мърда на никъде повече. Същото е и за писането. Иначе чакахме с нетърпение да се стопли, за да подкара колелото, което е другата му голяма страст. От другата седмица ще тръгва и на тренировки по плуване, за които ме врънкаше от известно време, но аз отлагах, че умрях от студ с тази бременност
.

# 586
  • София
Здравейте,
добре, че е Киша да пораздвижи малко темичката. Ей, ама как може повече от месец да не пишем...
Честити зъбчета на Дари, да са белички и здравички. И аз гледам, че други 5-годишни вече са щърби баби  Simple Smile, при нас няма още такива изгледи, дано й се задържат малко повечко млечните.
Да са ни живи и здрави на всички дечицата, всяко си е уникално по своему. Моите вечер да ги видите като се съберат след градината, голяма радост, че не са се виждали цял ден (ей колко ще е хубаво като ги съберем в една градина накрая) и обръщат къщата наопаки, то не е хвърляне на играчки, боричкане под завивките и скачане по леглата, и аз докато се усетя да взема да ги запиша на клипче и те поутихват, ама скоро ще ги хвана в действие  Laughing
Киша, по твоя въпрос. Валето е трета група и също е с предния набор и през системата кандидатствахме разбира се, нищо че е февруари (просто писах в обратната връзка и те я сложиха с набор 2006), защото тя беше и втора група мин. година, но в друга градина, а защо така беше не ме питайте (не ми се обяснява надълго  Simple Smile) Аз много се чудя все още дали да не я оставя да повтаря 4-та група, ако директорката се съгласи разбира се. Но при нас училищата в Дружба изобщо не са пригодени за малки деца. Нямат стая за игри, единствената възможност за игри е навън, ако времето позволява. Занималнята ще е в класната стая, ама от майки на първолаци разбрах, че няма почти нищо в тях. Разбира се има още 2 училища, които не съм проверила, малко по-далеч, но едва ли ще са много по-добри. И така това седене по цял ден на чин от мойта щуротийка ми се вижда доста неприемливо  Thinking Не, че няма да се случи, но все пак една година си е една година време. И вече много близко ми се вижда септември 2013 тя да е първокласничка, а още ми е една такава мъничка.
А ти Киша, защо искаш да я пращаш по-рано на училище? да почне да се учи по-отрано, да не бъде най-голяма в класа, все имаш някакви мотиви.

# 587
Хей здравейте и от мен и от слънчева (да не повярва човек  Simple Smile )  Канада
Пристигнахме, настанихме се, сега започва отново истерията по търсене на градини. Записах Маринка на 2 места, защото много ми харесаха, явно все още имам претенции, и въпреки че и те ме избират, ги изненадах малко. Никол и Маринка се адаптират много добре, тук е пълно със паркове и забавления за децата, а и всичко се пазарува от начало, което ще рече пълно щастие, легълца, играчки .... кеф. Имат си приятелчета българчета, и то много, направо не мога да повярвам колко добре ни посрещнаха. А това което ме изненада е че Никол се заигра и с едно местно детенце, и когато отидох за да помогна и казах на другото детенце "Тя се казва Никол" , то ми отговори " Ама аз знам това, ние се запознахме вече " и ме отсвириха. Марина не иска да тръгва на детска, но това не  е нищо ново, тя и в България не искаше.
С Никол е зора, голяма е за градина, а предучилищна записвали чак края на август, така че умувам и май ще я давам на частна градина, за да свикне с езика. Тя има голямо желание да учи и френски и английски. Най-интересното е че и на мен ми се появи желание да уча и умувам дали да не запиша втора магистратура. Май ще си остана вечна студентка, никога не съм мислила че пак ще ми се приучи Simple Smile
Това на кратко от нас,  Весело празнуване на празника!

# 588
sofy ,
искам да изпращам Дари по-рано на уч-ще, защото си мисля, че е готова и тя самата го иска- от години не спи следобяд и пречи на децата, сама научи буквите и цифрите и ги пише, прави и опити да чете, едричка е /такава се и роди Mr. Green/, аз гледам и частни училища и предучилищната към тях, само че пак системата не спираааа......

# 589
  • Стара Загора
Еееееееех, Канада  Wink Джоя, бърза адаптация и много успехи ви желая!

Ивка е с варицела - ошари се баш преди Великден, пъпките й вече позавяхнаха днес е 8-ми ден, чудя се дали не мога да я изведа малко навън, че пощуря вече в къщи. Очаквам и Ники да се опъпчи, макар да не е задължително, ама знам ли. Аз откакто се върнах на работа съм само в болнични и незнам ...ще ме гонят вече.
Оплаках се  Mr. Green

# 590
  • offshore & overseas
Сиер, опъпчването на Ники всъщност е задължително, ако не е карал варицела - просто няма начин да не се зарази.

Брой 14 дни от първата пъпка на Ивето и гледай сеир Mr. Green. Аз даже при Люска я хванах мръсницата още преди да се види с просто око, щот бях нащрек Wink

Аз моите ги извеждах още след третия ден. Първоначално далече от деца, а след това вече не пазех никого. Даже имаше една майка, която нарочно буташе детето си в моите, та да изкара... но не успяха да се заразят от тия мижави контакти, при това след като пъпките бяха вече завехнали.

Няма да те гонят, бре, ти си ценен кадър. Ако някой ти е пуснал намек - не вервай!

Джоя, браво на вас! Хайде, ще чакаме снемки да пуснеш скоро! Grinning

# 591
  • София
sofy ,
искам да изпращам Дари по-рано на уч-ще, защото си мисля, че е готова и тя самата го иска- от години не спи следобяд и пречи на децата, сама научи буквите и цифрите и ги пише, прави и опити да чете, едричка е /такава се и роди Mr. Green/, аз гледам и частни училища и предучилищната към тях, само че пак системата не спираааа......
То, ако питаш повечето деца дали им се ходи на училище естествено ще кажат, че им се ходи, ама защото още не знаят какво ги чака там  Twisted Evil Иначе Валето е също като Дари, знае и пише букви и цифри и тя върви доста висока (но не това е важното). Както казах училищата около нас не са пригодени за малки деца, а за хубаво частно училище уви нямам толкова средства. И не разбрах какво за системата?
Сиерче, дано леко се отървете с варицелата. Моите още не са карали, а мен не ми се иска нарочно да ги заразявам...

# 592
  • offshore & overseas
киша, изцяло заставам зад думите на Софи, като само ще добавя, че частните училища в бг май-май не са достатъчно реномирани, с 1-2 изключения, които наистина взимат непостижими за повечето хора такси. Едно от тези училища е в Горна Баня, бившият италиански лицей.

Калина също е по-развита от връстниците си във всяко отношение, което е съвсем нормално, предвид това, че е родена съвсем в началото на годината, както и Дари, както и Валето (да са ни живи и здрави!), както, мисля, и Ивка на Сиер.

Видимо е по-едра (роди се най-дребна от всички родени „на термин” в темата, тъй че туй не е показател как ще израсте), сама научи буквите и цифрите, чете свободно вече и смята елементарни сметки без грешка (плюс и минус), корифей е на пъзелите. Разказва без спънки, разсъждава и отговаря на въпроси във връзка с прочетено (невинаги се ориентира правилно, но все пак има интерес да отговаря).

Малко изоставаме с „математиката” (видях, че им дават разни задачки с фигурки и тя там се дъни общо взето, не ги чатка съвсем, или просто детето си има негова си логика, хихи), но туй е защото ѝ липсва интерес и не сме се занимавали. Аз съм спокойна - все пак след 4 месеца плътно вкъщи, маймуната е запазила ниво.

И аз като Софи съвсем нарочно я върнах (дори и чрез системата) в нейния си набор. И въпреки че вече си личи колко е по-голяма, ще си остане там. Скоро няма да има никакво значение... мисля. Thinking

# 593
  • Стара Загора
Мдааа мойте и двете са в началото на годината, но си ходят с набора. Аз съм малко консервативна в това отношение и държа да си изживеят детството. Сега, ако питам Ивка би тръгнала веднага на училище, но като дойде момента знам, че ще й е нагорно и няма така лесно да свикне със задълженията да учи. В момента всичко това го приема на игра и затова и е  интересно.
Всичко с времето си  Wink

Нашата варицела отшумява, като калинка е още, но пъпките са с коричка. Малкия дзвер, като го знам какво е терсене ще чака да ми свърши болничния и тогава ще се опъпчи  Mr. Green

# 594
  • offshore & overseas
Абе, хора, сега се сетих (по-точно киша ме подсети), да поставя въпроса за следобедния сън.

Вашите спят ли още? И онези, които не спят, а ходят на държавна ДГ, какво ги правят?

При нас това се оказва проблем, Калина непрестанно ми мрънка, че не иска да спи, а ся вече почна да мърмори, че не иска и да ходи на ДГ, зарад туй, че ги карат да спят или да лежат (и да лежи не ще, гадтЪТ).

Тя вкъщи не спи от 2 години поне, но в ДГ май си спеше доскоро, поне на старото място. Ся обаче е почнала да се глезондри, ама и учителките нямат вариант за такива келеши.

Може би вашите учителки съдействат и имат идеи, кажете, защото съм се видяла в чудо (всяко чудо за 3 дни, обаче сега това ме вълнува).

Сиер, аз мога да се хвана на бас, че на 15-ти ден точно ще се разболее Ники, а да видим. hahaha Кога ти свършва болничния?

# 595
  • Стара Загора
Сиер, аз мога да се хвана на бас, че на 15-ти ден точно ще се разболее Ники, а да видим. hahaha
Mr. Green Mr. Green Mr. Green На 25-и трябва да съм на работа  Rolling Eyes

Ивка като е у нас спи много рядко, ето днес след като ми стопи лагерите и два пъти я шамарих й казах да ляга - 2 филмчета изгледа легнала и не заспа. Аз ако бяяяяях познайте   Sleeping
А, иначе в градината спи, но и сутрин става рано - ако я води баща й в 6,30 я будим.

Помня я твойта Калина дето от съвсем малка отказваше съня, ами какво да го правиш има такива хора, лошото е че в градината не им се занимава с такива деца и ги карат всички да лягат. Ама то пък от друга страна ако има опция на който не му се спи да играе някакви тихи игрички, познайте дали ще има някой в леглото  Joy 

# 596
  • София
А аз казвам евала на градината за следобедния сън  Simple Smile Валето също не беше от обичащите следобедния сън. И тя от 2-годишна ме прави на луда само да не спи. Ама да видите като тръгна на градина как почна да си спи. Така поне казват и учителките. Сега явно и дребен като я събуди към 7 и нещо (че той пък трябва да е в градината до 8 ) и на нея й се спи. Даже вече и повечето съботи и недели успявам да я накарам да спи, ама то и защото виждам, че й се спи. Тя даже сега спи повече отколкото като беше на 3 и половина  Shocked
Та Мяуче, в градините наистина е сложно и незнам как да ти помогна със съвет.
Иначе Валето все още е трета група, не съм я върнала във втора и ще продължи в 4-та от септември - тъкмо свикна с децата, а и аз харесвам тези учителки. Незнам догодина какво да я правя  Thinking

# 597
Нико си спи. И в къщи и в градината. Заспива точно за 3 до 5 мин. И спи по 2-3 часа.

# 598
  • Стара Загора
Браво на Нико. Скайче, ти как си ? Още е рано предполагам за пол...ти имаш ли усещане какво ще е?

# 599
Рано е да, но ще е момиче.. аз съм с такова усещане от начало още (нищо че с Нико бях със същото усещане, но сега съм някак сигурна). Макар че аз на момче ще се радвам много, но не било концерт пожелание казват.
Чувствам се ужасно и нямам търпение да свърши, а то дето се казва още не е почнало. Нищо общо с предходната бременност. Стовариха ми се всички познати и непознати симптоми на главата, и тъкмо преди малко прочетох, че сърцебиенето и то било сред тях. Още спя на радиатор, че умирам от студ от 5-я ден след зачеването, Да не говорим, че съм станала неузнаваема по характер. Бе не е за разправяне. И това ако не е по вина на една жена, какво да е. Момиче ще е.

Общи условия

Активация на акаунт