Тук сме се събрали, фенове на Азиатски сериали!-2

• 49 535
  • 698
  •   1
Отговори
# 570
Сетих се за още нещо типично за азиатските филми, което не се среща при нас - прегръдката. Почти не се целуват, но винаги се прегръщат. Целувката се появява чак, когато отношенията между героите са сериозни (и вече се уговарят за брак). Много е странно това.

# 571
Не знам дали е точно така реално. Не вярвам, чак като станат сериозни нещата да се целуват. Но пък ми харесва това, че държат повече на емоционалните отношения по между си, отколкото на сексуалните.  Simple Smile
Тайна, благодаря за поздрава. Обожавам този сериал. Моят №1 в класацията ми  Heart Eyes

# 572
Аз имах предвид точно типа прегръдка - една такава топла, разбираща, поощрителна с други думи много мило ми става като започнат да се гушкат  Wink
Може наистина да е похват на сценаристите - нали целевата група на тези филми е преди всичко женска, а ние сме известни с това, че много обичаме да се гушкаме  Heart Eyes

# 573
 Rolling Eyes
 Цяла тема съм изпуснала... Crazy
 Записвам се, да ви следя... Много се радвам , че темата се изписва с подобни темпове! Hug

ПП В сериалите  едвам си допират устните, ама във филмите си наксват с голотиите. Mr. Green

# 574
Rolling Eyes
 Цяла тема съм изпуснала... Crazy
 Записвам се, да ви следя... Много се радвам , че темата се изписва с подобни темпове! Hug

ПП В сериалите  едвам си допират устните, ама във филмите си наксват с голотиите. Mr. Green
Здравей, приятно е да срещнеш познати "фозиономии" Simple Smile и аз я следя от известно време и ми харесва все повече.

# 575
За прегръдките си имам едно обяснение. Сериалите им са насочени към аудитория с доста голяма възрастовата граница. Гледат ги от деца до баби и дядовци и явно "производителите" трябва да се съобразяват с многото правила наложени от телевизиите. За мен това си е чиста проба цензура, но няма лошо, такива са техните критерии за допустимо и недопустимо. Или по скоро така се опитват да възпитават и да налагат моралните ценности на младото поколение. А пък от друга страна за възрастните явно е недопустимо открито да се показват чувствата, явно това си е техният манталитет. И прегръдката или невинната целувка са най-приемливият вариант да покажеш обичта, загрижеността или подкрепата към другия. Но като гледам филмите им определено не смятам, че са чак толкова възвишени и непорочни thumbsup .

Наистина е много важно в какво настроение си и каква нагласа имаш, когато почнеш да гледаш нещо. Понякога дори и възрастта е от значение. Имало е филми, които съм гледала като по-млада и сега като реша да ги гледам пак ми дават съвсем друго усещане, забелязвам нещо което преди не ми е направило впечатление или пък се чудя какво чак толкова съм намерила в този филм. С годините критериите, вижданията, та дори и вкусовете ни се променят. И преди споменах, че съм изгледала доста сериали, за които не се говори, нямат висок рейтинг, не са с популярни артисти, но въпреки това са ми харесали. Даже по-напред в темата съм споменала някои от тях. Лошото е, че нямат, а и надали ще имат превод на Бг, което автоматично ги изключва от списъците, освен ако не поназнайвате английски или корейски/японски/мандарин Grinning .

# 576
За техниката и аз им се възхищавам - леле колко сме далеч Simple Smile Тези електронни ключалки от кога съм ги забелязала, даже проверявах дали някоя фирма ги предлага тук, но уви (ето ви идея за бизнес), открих някакъв вариант на подобна ключалка, но все едно беше първи вариант от производството им въобще (все едно да сравняваш стационарен телефон от преди 20 години с GSM).
Предполагам, че много е изприказвано защо ни харесват азиатските филми и сериали, сигурна съм, че каквото и да кажа ще се повторя с много мнения, но аз лично се дразня от някои идеи, които искат да втълпят, най-вече за мястото на жените в обществото. Не се определям като феминистка, за мен няма значение дали мъж или жена ще свърши определена работа, важното е да се свърши добре. Но специално азиатците в това отношение има да се развиват. Например, много се издразних в "Pasta", когато не поощри приятелката си да се развива в професионално отношение, а да е до него, т.е. "няма да ти позволя да имаш образованието, за да се конкурираш с мен", ами "Палавата целувка", ами "The last scandal", призванието й било да стои у дома, да готви и да чисти ама и тя щастлива, защото го осъзнава това, а амбициозните винаги са лошите и т.н. Възхищавам се на "Coffee prince", беше доста по-различен от останалите сериали и внушенията, които носят с повествованието си.

# 577
За ключалките определено и аз съм се замисляла, но пък и при нас може трудно да се възприемат. Просто в сравнение с азиатците ние сме на светлинни години от технологията. При тях всичко влиза и се променя с изключително бързи темпове, докато при нас далеч не е така. Там дори странните аджуми са с модерни телефони, докато тук за по-възрастното поколение е важно да има червена и зелена слушалка. Самото мислене и нагласа на населението е друго, но и условията са различни.
Много се радвам, че темата се изписа така бързо и че си говорим за неща, допълващи сериалите като култура, бит и отношение. Предната напредваше с доста по-бавни темпове.

# 578
Tinkerbella, верно че при тях всичко се развива с бързи темпове, но някои неща са прекалени, не, не си мислете, че съм като лисицата и гроздето дето било кисело  Laughing, просто няма да издържа почти всичката техника да ми говори (по думи на хора живели там). Представи си да се качиш в асансьора и той ти казва "Вратите се затварят. Асансьорът тръгва. Асансьорът пристигна на 5-я етаж. Вратите се отварят." - ужас, ами оризоварката " Започвам да готвя. Приключих да готвя" и т.н., ами аз ще се дразня където и да отида техниката да ми говори. Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 15:30 от didkapan

# 579
  • София
   Аз, понеже съм диабетичка и избягвам ориза, направо вдигам захарта  Joy, само като ги гледам колко много ориз ядат! Но те пък, ако дойдат тук, на нещо друго ще ни се чудят сигурно, как го ядем. Ние сме доста назад с технологиите , и от тях и от японците, направо сме си в каменната ера.

Това ми е първото име написано на корейски: 마리 아나 (Мариана)

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 16:04 от Тайна

# 580
 Но те пък, ако дойдат тук, на нещо друго ще ни се чудят сигурно, как го ядем. Ние сме доста назад с технологиите , и от тях и от японците, направо сме си в каменната ера.
Ами съпругът ми е обиколил целия свят и няколко пъти е бил в тези две страни (Япония и Ю. Корея), та той ми е споделял, че в сравнение с Ю. Корея сме назад с 30 години, а с Япония - 50. Simple Smile
От лични впечатления с корейци, мога да ви споделя много неща, прекарвала съм часове да си говоря с тях в чата. Simple Smile Та основното е, че са много любопитни за Света, говорили сме си дълго за културата, историята и манталитета на двете ни страни. Много са впечатлени, че Тракия, в по-голямата си част, се намира в България, че Спартак е родом от тези земи, Орфей също. Великите ни царе и постиженията им, Крумовите закони и т.н. Изпращала съм им и доста традиционни бълг. рецепти, най-много са впечатлени от баницата и айряна. За киселото мляко са изненадани в колко много варианти може да се използва, те просто го ядат (яйца по панагюрски, за баниците, за закваска на супи, салати и т.н.). И мен ме изненадаха, защото знаят и си правят домашно кисело мляко.  #Crazy
Пратих им снимки как се коли прасе ххаххаха, голям смях беше. Бяха изненадани, че и ние ядем вътрешностите на прасето, и те имат нещо подобно на нашия бахур.
Но основното е, че имат същите тревоги и неволи като нас, но се имат за по-развита държава, предполагам че е нормално това. Simple Smile

# 581
  • София
         didkapan, стана ми много кеф да чуя,че знаят и за нас нещичко! Дъщерята играе една игра с хора от цял свят и и е много гадно, когато някой и каже,че не знае изобщо ,че съществува такава държава България и къде се намираме!

# 582
Докато гледах "East of Eden" , "Friend, our legend" ,  "Giant" открих нещо, което ми направи впечатление. В края на 70-те до средата на 80-те години при тях е било горе-долу като при нас, да не кажа и, че като развитие сме били дори по-напред (имам предвит инфраструктура, икономика, благоустройство). И при тях истинските промени са започнали, когато при нас дойдоха "перестройката", а после и "демокрацията". Кажете ми тогава как така за едно и също време те станаха толкова развита нация, а ние продължаваме да тъпчем на едно място и да търсим кой ни е виновен. Затова им се възхищавам, че са имали волята и куража да променят живота и държавата си.

Това за храната и на мен ми прави впечатление. В един сериал ядяха някаква супа или яхния, която аз си обясних точно като кървавица. Английският превод беше много странен, защото те май нямат такова "чудо" или поне не в днешно време. А това, че си похапват пилешки или свински краченца или пък карантийки изобщо не е проблем за нас. Сигурно те биха били по-учудени, ако разберат, че и ние ги хапваме с удоволствие  Laughing .

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 16:46 от 2в1

# 583
Докато гледах "East of Eden" , "Friend, our legend" ,  "Giant" открих нещо, което ми направи впечатление. В края на 70-те до средата на 80-те години при тях е било горе-долу като при нас, да не кажа и, че като развитие сме били дори по-напред (имам предвит инфраструктура, икономика, благоустройство). И при тях истинските промени са започнали, когато при нас дойдоха "перестройката", а после и "демокрацията". Кажете ми тогава как така за едно и също време те станаха толкова развита нация, а ние продължаваме да тъпчем на едно място и да търсим кой ни е виновен. Затова им се възхищавам, че са имали волята и куража да променят живота и държавата си.
Ами те попаднаха на американците, а ние на руснаците. Simple Smile

# 584
  • София
   Ние сме като Северна Корея!

Общи условия

Активация на акаунт