Пациентки на клиника “Щерев” – обмен на информация - 2

• 51 854
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
maka,
при мен доки препоръча цветна снимка. Каза, че в клиниката не правят, но се виждало по-добре. Правих я в Майчин дом по здравна каса.

# 706
  • София
Благодаря момичета и на мен ми се ще да е цветна снимка, но ще видя дали ще е удобно да предявя претенции.
Birenka би ли споделила как става номера със здравната каса, кой ти издаде направление личния или гинеколог?

# 707
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Цената на моята цветна снимка в Шейново излезна 50 лв., а контрастното вещество струваше 8 лв. Само там успях да намеря кой да ми я направи.

# 708
Undisclosed Desires,аз също я правих там,на 8юли и в действителност май само там и в Токуда я правят в момента.Доколкото знам лекаря който я прави в Майчин дом се пенсионира,този който го замества не прави такива снимки,другия лекар е в отпуск до края на месеца.Да,наистина на цветната снимка се виждат нещата много по ясно и точно,при мен точно там лъсна проблема,който безуспешно търсихме близо година и половина....

# 709
  • София
Тази цена е доста приемлива  -  няма какво да се чудя направо се насочвам към Шейново.

# 710
Maka,аз я правих при д-р Ненов,в 22кабинет,отиди там покажи насочващата бележка от клиниката обясни му за какво става дума и ще се уточните за ЦС.Не се притеснявай,човека е много внимателен.Аз лично доста много се притеснявах от ЦС,но в интерес на истината,болката която изпитах беше в пъти по слаба от тази при хидротубацията. Hug

# 711
maka,
честно казано не помня. беше преди повече от 2 години. Би трябвало от личния лекар да съм взела направлението, защото на гинеколог винаги съм ходила на частен прием. Цената беше 50 или 80 лв и отделно ти си купуваш контрастното вечество. Оказа се, че не навсякъде го има, така че си провери предварително.
Екипът беше много мил, казаха ми да пия повече течности след това, за да се изчисти по-бързо веществото, най-добре кока кола, защото можело да ми падне и кръвното.
Има тема за цветните снимки, там си пише за процедурата в различните болници и за обезболяващите, но не се стряскай като четеш постовете, защото при всеки е индивидуално.
Стискам палци да мине леко и да излезеш добре на снимката Wink

# 712
  • София
Мака ще влезеш днеска не го мисли това  Hug а относно ЦС и хидротубация и мен док ми препоръча ЦС, не като по-достоверна а просто защото имаш документ. Но мен ме хвана шубето и правих хидротубация с упойка в Щерев и добре че така съм избрала, толкова ме е боляло че под упойка съм вдигнала кръвно и съм почнала да буйствам, думите на Коновалова бяха добре че беше упоена, че не ми се мисли какво щеше да стане ако не си  Rolling Eyes Реззултата ми е хиддротубацията беше две напълно запушени тръби, матката се е надула като балон нищо не е минало, една година правих лапароскопия и резултата се потвърди, та хидротубацията си е достатъчно достоверна, въпроса е колко гледат докато я правят  Rolling Eyes

# 713
  • София
Много полезна информация ми дадохте  Hug, решила съм на следващия цикъл да я правя, че днес ми е 5 ден и най-вероятно няма да успея, понеже ми е голям зор излизането от работа точно сега.
Lailah доста стряскащо звучи  Shocked, това което ти се е случило.
Аз по принцип не съм от плашливите, но имам чувството, че прагът ми на търпимост към болка не е много висок, щом ми почистват зъбен камък с упойка  Embarassed

# 714
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Много полезна информация ми дадохте  Hug, решила съм на следващия цикъл да я правя, че днес ми е 5 ден и най-вероятно няма да успея, понеже ми е голям зор излизането от работа точно сега.
Lailah доста стряскащо звучи  Shocked, това което ти се е случило.
Аз по принцип не съм от плашливите, но имам чувството, че прагът ми на търпимост към болка не е много висок, щом ми почистват зъбен камък с упойка  Embarassed

Имай предвид, че преди цветната снимка трябва да си пуснеш микробиология и да я покажеш на лекаря, който ще ти я прави. Аз си бях взела преснимано копие от досието. Предложиха ми обезболяващо,което обаче се поставя в дупето и след това доста боляло,защото се поставя бавно. И аз реших да се държа геройски, пийнах един аулин 30 тина мин. преди снимката и влезнах смело. Болката не беше приятна, но напълно поносима. При хидрото ме боля доста повече.
Не се притеснявай,отиваш на регистратурата в Шейново и там те насочват. Аз дори по телефона преди деня попитах и записах час за снимката. Според мен е по-добре да звъннеш предварително, за да не се получи разминаване. Разговарях с доктор и сестра /22 к-т мисля, че беше/ и с тях уточнихме часа на манипулацията. Почаках повечко време, защото се оказа че били в операционната.Но всичко мина за 20 тина минутки. Взех си снимката и я отнесох на Коновалова.
Мака, цветната снимка се прави около 9-11 тия ден от цикъла. Ако имаш готова микробиология можеш и сега да я направиш,имаш време щом ти е 5ти ден. Звънкай в Шейново и запазвай час за среща с лекар ,който да я направи.

Последна редакция: вт, 26 юли 2011, 14:12 от Undisclosed Desires

# 715
Благодаря момичета и на мен ми се ще да е цветна снимка, но ще видя дали ще е удобно да предявя претенции.
Birenka би ли споделила как става номера със здравната каса, кой ти издаде направление личния или гинеколог?
           Здравей,мен доки ме насочи за цветната снимка към Св.София,там цената е 100 +20 лв контрасното вещество.Но неискам да споделям каква мъка беше,и неостанах доволна от обслужването.Знам.че при всеки е различно,ако желаеш се ориентирай другаде.Късмет.

# 716
  • СОФИЯ
Звездичке аз също си правих там цветната снимка, нямах проблеми. Като се има в предвид колко не тъпря на болка. Аз като отидох единственното което ме изнерви беше, че почаках близо час време. Но както каза ти при всеки е индивидуално

# 717
  • София
Върнах се от прегледа - почаках около час и половина, голяма лудница беше към 3 часа.
Нещата при мен не са никак добре - имам само 3 антрални фоликула в десен яйчник  Cry, левия е с намален размер и нищо не се видя. Трябва да изследвам АМХ и инхибин Б за да видим каво е положението, д-р Коновалова каза, че може и утре въпреки, че ще ми е 6 ден и е на границата. Нещо се чудя дали да не ги пусна на следващия цикъл на 3 ден, както си трябва, понеже изследванията ставали след 2 седмици, а тя каза че от 18 август до 24 септември /по спомен/ няма да я има, а пък аз от 8 до 18  не съм в София, така че дори и сега да ги изследвам после ще имаме пауза в прегледите.
В общи линии - трябва да направим и нова спермограма и ако тя е зле ще подготвяме документи за фонда, ако е добре - чак тогава ми каза, че ще правим цветна снимка и ще пробваме с инсеминации.

# 718
  • София
Мака АМХ може да се изследва във всеки ден от МЦ, поне така мисля от това което съм чела http://www.advancedfertility.com/amh-fertility-test.htm . Аз като ги пусках също ми казаха че за 2 седмици стават ама почаках около месец да ми станат резултатите доста се бях изнервила  Rolling Eyes
А за отсъствието на д-р Коновалова аз не знам защо бях останала с впечатлението че от средата на август до средата на ноември или декември я няма Sad даже проучвах при кой да си правя опита ако успея да стигна до опит де  Rolling Eyes според мен не си отлагай изследванията  Hug

# 719
  • СОФИЯ
Момичета днес по обяд ще ходя до клиниката, аз също съм при Коновалова и ще я питам. Ще ми каже жената и ще Ви пиша да Ви кажа.
Успешен ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт