С мартенички бели и червени, чакаме Априлчета засмени! - Тема 17

• 29 573
  • 681
  •   1
Отговори
# 435
  • Сопот, Пловдив
*Poli* , аз доколкото разбрах от други майки, в болницата където ще раждам, ги искат да се застилат и на леглото, за да не се изцапа дюшека, ако евентуално прокървиш, защото нашата болница си е със стари дюшеци, те затова и ми искат от големите по метър и 80 дълги и цял пакет, който съдържа 15 или 20 броя, все забравям (ама пак ще питам, току виж не съм разбрала  newsm78 ). По другите болници може и да не е така, не знам.

# 436
За стриите - аз мажа с олиото на Икаров, масло от шеа, зехтин, мас и понякога кремчето на д-р Тайс...общо взето което хвана по-напред Joy Стрии имам малко около пъпчето още от предната бременност, въпреки че се мажех редовно и старателно с какви ли не скъпи мазила...Появиха се седмица преди да родя Mr. Green

За изписването - и аз още не знам какво точно да приготвя...определено ще приготвя дрешките сама, няма да купувам специален комплект....искам да е с боди отдолу, а отгоре или жилетка с панталон, или такова цяло. За завиване имам от каката една дебела пелена, която май само за изписването ползвах, защото беше юли и не знам кой даде идеята изобщо бебето да бъде увито с нея ooooh!

Протектори за матрак ще взема 2 бр....с каката не съм имала никакъв и матракът ми е непокътнат...късмет Flutter но сега ще се застраховам. Даже мисля и на моето легло да сложа, ако ми изтекат водите или нещо друго стане.

# 437
Здравейте и от мен мили мами,изчетох ви всички до тука.Честито на всички за новите придобивки със здраве да си ги ползвате. В нас започна ремонт и то голям и незнам кога ще свърши.Бебка и тя изказва мнение с ритничета по отношение на това какво ще се прави.Но сега вече ще лягаме.Лека и спокойна нощ ви желая момичета.   smile3507  newsm51

# 438
*Poli* , аз доколкото разбрах от други майки, в болницата където ще раждам, ги искат да се застилат и на леглото, за да не се изцапа дюшека, ако евентуално прокървиш, защото нашата болница си е със стари дюшеци, те затова и ми искат от големите по метър и 80 дълги и цял пакет, който съдържа 15 или 20 броя, все забравям (ама пак ще питам, току виж не съм разбрала  newsm78 ). По другите болници може и да не е така, не знам.

А, може и така да е, щом ви искат цял пакет!

# 439

Мама Иви, какви са тези протектори, за които ти казваш, че аз по - евтин от 12 - 15 лв. не видях? 

Ами в някоя от предишните теми някое от момичетата беше се похвалило, че си е купило протектори за 6 лв, но, убий ме, не мога да се сетя коя беше  newsm78  Ако чете, бързо да си признава коя е и откъде ги беше купила  Mr. Green

# 440
Сякаш гледах някакви протектори по 6 лв. в Хиполенд-а...ама незнам за кой размер е цената.

# 441
Добър вечер и от мен Simple Smile
Аз имах малък инцидент миналата седмица и сега съм с изгорена ръка, но се оправям вече. Дано докато бебо дойде, вече да мога да си я ползвам пълноценно Simple Smile

По повод протекторите за матраци - с ММ гледахме 2 вида. Едните са като подложка само и са по-евтини около 5-10 лв. Видяхме ги в един магазин за детски стоки при вагон-ресторанта на Стамболийски (малко по-нагоре от Штъркел се пада). Другите са като чаршаф с ластик, който обгръщат матрака - във Вис Виталис са по 21 лв.
Започнахме лека-полека да се подготвяме за бебо. Вече разместихме мебелите в спалнята и сглобихме креватчето. Т.е. ММ го сглоби - аз само акъл давах  Laughing
Купихме комплект за изписване - тънък е, но мисля в зависимост от времето април да вземем и порт-бебе. Имаме си матрак, 1 комплект чаршафи и обиколник за креватчето, моя багаж за болницата е почти събран, само трябва да го прибера в някой сак Simple Smile

Момичета, дали ще ни трябва още за изписването някакво кошче или столче за кола? Предполагам, че няма как на ръце в мен да се приберем?  Thinking
Лека нощ!

# 442
*Poli* , аз доколкото разбрах от други майки, в болницата където ще раждам, ги искат да се застилат и на леглото, за да не се изцапа дюшека, ако евентуално прокървиш, защото нашата болница си е със стари дюшеци, те затова и ми искат от големите по метър и 80 дълги и цял пакет, който съдържа 15 или 20 броя, все забравям (ама пак ще питам, току виж не съм разбрала  newsm78 ). По другите болници може и да не е така, не знам.

А, може и така да е, щом ви искат цял пакет!
Май и на мен ми искат нещо подобно, но май само за под дупето се слагат. Още не съм ги купила. Вие какви превръзки мислите да взимате, че на мен ми дадоха някакви огромни, дето не знам как се слагат даже  newsm78 и аз въпреки всичко мисля да си взема на Always каквито си ползвах и преди - е нощният вариант и памучни, но все пак нормални.
А и само да си доуточня предишния пост - за матрачето имам предвид, да не струва 100 лв., че ми се струват много.
Хайде, отивам да се разходя до хладилника, да видя какво прави  newsm55
На някой искат ли му амбулаторен картон за бебо, че на мен ми казаха да си купя? А за кошницата за кола - аз мисля да си го изнасем с нея още от болницата - таткото ще я донесе  Peace

# 443
  • Пловдив
Два дена ви чета на пресекулки, едва сега успявам да ви догоня. Баткото си го доведоха тази вечер свекърите и имам чувството , че не съм го виждала цяла вечност, чак пораснал ми се вижда.  #Crazy Утре пък е при другата баба и дядо, да видим дали ще успеем да довършим пренареждането вкъщи с таткото, че искам вече да сме готови и ако се наложи пак да влизам в болница поне за това да не се притеснявам. Незнам защо ама при всяко засилване на болките и започвам да си приготвям багажа наново (нали препрах всичко , което ползвах от последното посещение). Днес сака разделих на две чанти - една за мен и една за бебето, че да не се налага да пренареждам нужния багаж според целта на постъпването  Rolling Eyes Стегнат без 3-4 неща за след раждането, ама таткото ще допълва. Иначе пренаредихме спалнята - така отесня с две кошарки и една голяма спалня, че не остана място за игра  Crazy, ама така е като са научили баткото да спи в преносимата кошара и сега не ми се иска да разваляме новопридобитите навици, да не говорим, че така ще ми е по-лесно и на мен. Изпрала съм вече три перални с дрешки и завивки за бебо (сега сушилнята върти последната), утре ще сгъвам и подреждам, че да има нещо готово за всеки случай, пък така и по-лесно ще казвам на таткото какво да носи, ако не стигне каквото съм взела в чантата за мъника.
Аз вчера замалко пак да се запътя към болницата, ама реших да приготвям багажа наново лежейки, и ако се поразмине да не отивам - за мое щастие контракциите отшумяха след 4-5 часа лежане, ама доста се препотих от притеснение да не се повтори преживяването.  ooooh!
За протекторите- ами ние имаме 3бр, ама рядко ми се налага да ги сменям един след друг, повечето пъти с два се справяме добре. Нашите са на Бертони и ако се не лъжа са по 13лв (максималния размер , който продават). Супер доволна съм, стават и за сушилня  Whistling
За изписването - днес го мислих и това. Реших с едни ританки, блузка, жилетчица и боденце като дрешки, с тях ще си го оставя и после докато сме с бабите и дядовците, а отгоре съм приготвила едно ескимосче на Сосооn - като якенце с качулчица отгоре, доста плътно ватирано, а отдолу не е с крачолки, а като торбичка. Не мога да го намеря като снимка сега, но много си го харесвам (баткото не можа да го поноси почти, ама сега с малкия ще го вкарвам в употреба още от началото).  Whistling Баткото април го изписахме с две пелени , гащеризон, боди, блузка и жилетка с шапчица, беше сравнително хладно, дано сега съм уцелила варианта.  Thinking Сега кошницата за колата реших да не я вземам - баткото така плака като го сгънахме в нея, че накрая се гушкахме и пак стоя в мен, ще си спестя преживяването поне на първото возене в колата, после ще си го подкарам като задължителен атрибут за пътуване, както с баткото.  Peace
Покупките ви са много сладурски - с удоволствие пълня очички като ги разглеждам...  Peace
delilah_qk Я да изчакаш, че поне в патологията да се засечем. При теб нещата нали за нормално раждане останаха последно.
Стискам аз, ама какво е намислил малкия незнам - ще почакаме да видим, дано поне се муши на топло до ти да взема 45дневния болничен ...
Да ви кажа поне едно нещо ме успокои с това лежане в болницата- поне видях каква е обстановката (не е страхотна, имаше малко хлебарки и не е категория лукс разбира се), ама пък толкова добре се държат всички - лекари и акушери, че чак ти действат успокояващо въпреки притесненията, та сега не се притеснявам толкова от следващото влизане.  Hug Дано всички на моя хал устискаме поне до началото на 9я, пък после каквото са си наумили бебоците -  да си го правят!!!   Whistling

# 444
  • София
Относно протекторите, ето два линка:

http://visvitalisbg.com/store/product.php?ProductID=172

и

http://www.shtarkel.com/products/2631-antibakterialen-predpazitel-za-matrak.html

Добавям и още един: http://www.pumpal.net/product.php?id=580

delilah_qk, протекторите на Бертони нали не шумят?

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 00:16 от ЕлБиЕн

# 445
Аз само добавям линка и на този, който аз си поръчах - http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5361&cat=31. Надявам се да ми свърши работа Simple Smile
Кажете за превръзките и амбулаторния картон, Моля!
Лека и мека от мен!  Hug

# 446
Добро утро Simple Smile
Не съм влизала от 2-3 дена, не ми остава време. Като се съберат 3-4 почивни дни и цялото домочадие е вкъщи, организацията ми отива по дяволите Simple Smile
Четейки за вашите приготовления, все едно и аз съм се подготвила   Mr. Green Все едно и аз съм стегнала багажа, изпрала съм дрехите на беба и съм подредила всичко. Вчера казах на ММ да ми смъкне пердетата от детската да ги изпера, а той - "ти до пердетата ли опря?" ми нали все от някъде трябва да започна....  newsm78
Така де, някакси се надявам всичко да се подреди във времето.
Притеснявам се как ще оставя малката си пиявица 5 дни ... то милото толкова е свикнало с мен, направо не ми се мисли. Това ми е най-големия дерт май. И поради тази причина лекичко завидях на чужбинските мами, че ги изписват толкова бързо. Е, с операция сигурно ги държат малко повечко, но може би по-малко от 5 дни! Направо вече си представям как ще се моля на тъпите неонатолози да ме изпишат, а не да си измислят разни глупости за бебето  #Cussing out. Сякакш удоволствие им прави да държат хората в болницата!
Хубав, хубав слънчев ден на всички  Hug

# 447
За изписването от болницата и ние сме приготволи кошницата за колата,но дали ще иска да седи в нея...За сега ми е в ума само как ще го измътя човека..А комплектче за изписване сме харесали на щъркела 12части с персонализация и ще му напишат именцето.

# 448
Забравих да питам вие ползвали ли сте чершафчета за количката, че май и това трябва да купувам..Аз се чудя дори и за столчето за кола как ще го сложа бебето без нищо и без да съм изпрала текстилната част..сигурно трябват чаршафки, ама те пък как ще седят, като  има и колани..

# 449
Е, за количката може да измислиш нещо, има специални постелки за количките, но за кошницата за кола не се вманиачавай... Ще стои бебето там, как няма да стои.... смее ли да противоречи?

Общи условия

Активация на акаунт