Баба Марта бързала, на ЮНЧЕ мартеничка вързала ! - № 16

• 31 003
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Привет и от нас   bouquet
Аз слагам всякакви подправки,без кимион,черен пипер(млян),бахар.Ако се храни от нашето меню,слагам,но цели и после гледам да няма в неговата паничка  Peace.Зелении всякакви давам,спанак много обича с телешко и картофки  CrazyСвинско купувам готово пюре,веднъж на две седмици,много му харесва  bowuuРиба веднъж или два пъти в седмицата,но той яде почти всичко което готвя,съобразявам се и с него  Grinning
Мъжът ми слага масата,отсервира ,готви,прави салата,е не всеки ден де,но каза,че ако го накарам да чисти ще вземе чистачка  Joy
Фонтанелата е малка вече,но аз не давам деавит и вигантол,достатъчно стоим на слънце.
Слънце защитни няма да ползвам  засега,чак когато слънцето стане силно.Миналото лято когато ходехме за риба го държех на сянка под чадъра и имаше повече тен от мен  Laughing
Лулу ,малкия е разкошен,ама като видях снежните пътеки и настръхнах ,да не се търколят някъде.Иначе нямам търпение да се стопли и да се отдадем на нашето хоби,ние сме зависими от времето  Heart Eyesама още от сега ми идва да слагам багажа  Joy
Мария браво за ръчичката  Hug
В петък бяхме на преглед и ушната каза,че вече съвсем малко са зачервени ушите,капки по един път на ден и АБ го спираме във вторник Party

# 436
gergana26хобито ви беше риболов, нали?Как ще ги съчетаете, т.е малкия като не ходи още как ще се оттдадеш на хобито, или и той си има столче вече Grinning.

# 437
Хайде да драсна едно постченце преди разходка.  
.....
Исках да ви попитам с какъв слънцезащитен крем мислете да ползвате за малките? ....
Тази статия може да е полезна по темата - Какъв слънцезащитен крем е най-добър за бебетата? . Насочила съм се към   Дейлонг Бейби , но все още събирам отзиви.
В този ред на мисли ми стана любопитно, как стои въпросът с усвояването на витамин Д-то и ползването на такова кремче, т.к. за осигуряването на оптимална защита трябва да се нанася върху тялото 15-30 минути преди въздействието на преките слънчеви лъчи и добре да се усвои от кожата. От това, което прочетох се оказва, че според най-новите дерматологични схващания това е в категорията МИТ, т.к. въпросните кремчета може да намалят количеството на витамина, но в съвсем незначителни граници и в количества, които се компенсират от приемането на храни, които са богати на него. Така, че ще действам смело.  Wink

Confused:Това ме подсети и да попитам, дали планирате да обзаведете бебешоците със слънчеви очила за лятото. Вече харесах на малчо модел. Много е готин с цайски и поне на този етап не обърна особено внимание на нещото, кацнало върху носът му, но цените са убийствени и съм в чуденка дали е добра идея да жертвам кеш.

Кetti, като всеки грижовен родител е нормално да имаш притеснения и съмнения. Аз също профилактично си влизам в едни филмчета Blush.....обаче най-доброто за бебо и теб ще е да се отпуснеш, естествено в комбинация с очички на 4-ри. Довери се на инстинкта си - безпогрешен радар за това, кое е най-добро за детето ти. Hug
Gergana26,М-а-р-и-я , супер за добрите новини.  Big Ups

# 438
  • София
ketti вече съм се обзавела с подвижна кошара за игра,столче,количката,а и не ме притеснява цял ден да си играе на постлано одеяло на земята до мен,ние ходим с каравана и имам удобства,  Joyтока не спира(на агрегат сме),водата е чиста и не спира(имаме помпа и минава през филтри) Crazy Ако проходи до тогава още по добре,ще пада на мекичко и няма да се притеснявам Wink Само с лодката няма да мога да влизам,ако не дойдат помощници(мама и тати) Laughing

# 439
Гергана26, направо си представих една страхотна идилична картинка, като описваш Simple Smile С това пекнало навън слънце... вижда се вече пролетта Simple Smile

japanese, за протокола - педиатърката ни е предпазлива, но аз не съм Laughing За скумрията, четох, че е ок заедно с другите риби (например http://www.mindfulmum.co.uk/2010/02/weaning-baby-safe-fish-guidelines) и понеже у нас се яде доста риба, реших да пробвам. Също и за цитрусите, като прочетох, че някои дават, се зачетох в обясненията за проблема при тях (в повечето случаи високата киселинност, напр. http://www.babycentre.co.uk/baby/startingsolids/fruit-allergy) и аз и сметнах, че мога да го пробвам. Разбира се, че всеки решава за себе си, споделям моята мотивация  Peace

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 13:22 от Lulu25

# 440
  • С-я
Все се каня да питам софийските майки- кандидатствахте ли за ясла или ОДЗ. Аз кандидатствах за ОДЗ- та из Младост, ама съм толкова назад с класирането, че няма накъде. Явно няма да е скоро тръгването на ясла (поне не държавна).

# 441
  • Варна
Lulu25, както казах ти знаеш най-добре за своето бебе Peace Просто реших да те информирам, но виждам, че ти четеш и се аргументираш достатъчно. Аз се убедих, че колкото повече чета и се интересувам за захранването, толкова по-противоречиви статия и мнения откривам. Например ако сте чели съставките на пюретата на ХИП в повечкото (ако не и във всичките) има БИО РАпично олио с полезните Омега 3 и Омега 6 мастни киселини. Та затова и аз си взех от биомагазин рапично олио и доволна и горда  си го слагам в пюретата, които приготвям.ДА ама предната седмица в темичката за захранването някой беше пуснал линк със статия, в която се посочваше, че съотношението на тези Омега 3 към Омега 6 мастни киселини в рапичното олио е нефункционално и дори много вредно (дори ако не се лъжа беше спомената думата канцерогенен  #Crazy).  И тук дилемата - да повярвам ли на тази статия и да изхвърля олиото или да си кажа: "е добре де, щом ХИП го ползват, значи е проучено и не е вредно".

Аз пък влязох да се похваля: Днес бях на козметик, а през това време съпругът ми взе децата на разходка и ги нахрани успешно с пюретата bowuu Не че вкъщи не ги е хранил, но при нас храненето навън е още ново, пък и да удържиш спокоен единия близнак, докато храниш другия си е придизвикателство Crazy

# 442
  • Пазарджик
Кеtti, аз също се бях притеснила за изпъкналите ребра, а при нас от едната страна дори е повече, питах педиатърката, тя каза, че при рахит изпъкналостта е по средата под врата и това не е такова.
и Калина изкарва вече будна по 5-6 часа без проблем.

от няколко дни излизаме всеки ден по 2-3 часа и тя стои в количката, което е нещо ново при нас. Ами то било хубавооооо  Sunglasses Laughing само още не съм взела пюретата навън, а излизам между храненията и тя тогава суче и подремва.

# 443
... Като гледам колко неща сте въвели, аз съм дооооста назад. Не знам кога сте успели да ги въведете. Аз въвеждам минимум по 3 дена новите неща и досега не съм давала нито свинско, нито риба,нито телешко, нито зелении, нито сирене, масло или мляко  ooooh! Абе доста сме назад сякаш Blush Та в този ред на мисли, май скоро няма да ги запиша на кухня. То там половината неща няма да са им въведени ooooh!
Japanese, не сте само вие.  Wink Като гледам, ние почнахме от първите захранването, а сега вече доoooста изостанахме. Още не сме въвели червено цвекло, лук, чесън, червени чушки, домати, гъби, патладжан, риба, ананас, боровинки, червени плодове (ягоди, малини, череши). От месата в момента давам само пилешко, защото купувам едни уж био-пилета.  Whistling Някои от продуктите съм въвела с готови пюрета, но сега умишлено прескачам, защото им нямам вяра на тези на пазара - като телешко, магданоз, спанак - и ще чакам лятото, та да хапваме еко-балканска продукция.
Oт бобовите култури за сега съм въвела само грах и зелен боб. Kафявата (зелена) леща, нахутът и зрелият боб (бял, червен) - постепенно ще ги включа около годинката.
Рибата ще е след 2-3 седмици, защото ще почнем със съомга, а тя е мазна и тежка риба.  Peace

3а съхраняване на авокадото - може и замразено на парченца, след като са потопени във 1/2 чаша вода с малко лимонов сок. Аз докато го отгледам това бебе, може един докторат да напиша за авокадото.  Mr. Green

Софи, под "белена" имаш предвид оранжевата леща, нали ? Чак сега зацепих ...  Embarassed Мерси за чудесната идея, и без това се чудех какво да въвеждам, че трябва да си вдигнем малко хемоглобина.  Hug Оранжевата леща ( или червена, ако така е по-известна ) и без друго увира и става на каша за 10-тина минути, така че не вярвам да е много тежка за стомаха и ще гледам и аз да я включа в менюто до 2 седмици.  Peace

Днес по обяд забравих да сложа месото в зеленчуковото пюре и вечерта приготвих пилешко с авокадо, банан и оранжева чушка. (Софи -  Wink)

Аз пък да питам нещо друго - кога мислите, че ще е подходящо да се дават на бебоците плодове и зеленчуци с обелките/ципите (напр. ябълка, готвени чушки, небелени печени картофи) ?

Мapчелка, и Кими днес се опитваше да хване сянката на ръката ми по таблата на столчето, докато го хранех.  Laughing
Иначе ние сме доста болни. И двамата с бебо. Много коварен вирус ни докара каката.  Sad Дано бързичко се оправим, че и на нас ни се митка навън с приятелки.  Praynig  

# 444
Здравейте,
ние сме добре, растем и хубавеем  Grinning
Ядем по 4пъти в денонощието: сутрин - попара, наобед - месно или зеленчуково пюре, в 17ч. пием 150мл. АМ., и в 8:30-9ч. половин кофичка кисело мляко с три бисквитки /с лъжичка/.
Не сме ходили скоро на консултация и затова не знам колко сме пораснали.
Витамин Д не давам, нашата фонтанела е почти затворена. И аз се замислям за слънцезащитно кремче и след като вече слънцето, започна по-сериозно да ни огрява си мисля да го мажа с нещо, за да предотвратя появата на лунички за вбъдеще.
Относно помощта на мъжете, от моят съм много доволна, чисти, глади, пере, готви, хвърля боклука, въобще гледа да ме отменя в каквото може. Никога не е казвал "това" е женска работа и няма да я върша или нещо подобно. С децата много се разбира, понякога дори си мисля, че успява да ги гледа и занимава по-добре от мене.
Общо взето това е от нас, чета всичко, но не пиша понеже нямам какво ново да кажа.
Ето и две клипчета как Денис се опитва да ходи /повечето може би вече са ги видели във ФБ/:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1548575445358
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1548627126650

# 445
Наде изтървала съм значи хахахаха колко е сладък !Да му изям маратонките. Пу пу ! Ние сме на светлинни години от вас  Shocked едвам стъпва като го държа за ръцете  Mr. Green. То така е по трудно .

# 446
Добро утро!
Киди, браво на Денислав, аз не го бях виждала във ФБ.Голям сладур и помощничка си имаш  Grinning
Гледам "фалите" съпрузите.Моят от тези дейности не върши никоя.Май няколко пъти е зареждал  миялната  newsm78.Щях да ви питам, дали си заслужава да купувам буйки.Скоро май ще стане доста топло за тях и се чудя дали направо да не се ориентирам към сандалки?Вие с какво обувате малките сега, като излизате навън?

# 447
ketti купих само един чифт буйки на Капчица за 20 лв ! И когато е по хладно крачетата са му студени после . Според мен е раничко за сандалки иначе и аз ги гледах . Но не смятам да купувам повече буйки да изкара с тези пролетта .

# 448
  • Бургас
Добро утро! Grinning

Наде, Денис не се опитва, ами направо си ходи! newsm68  Наш Радичко (както го нарича батко му  Wink ) е много далече от такива постижения.Както е казала Емма на светлинни години. Laughing

Кети, аз поръчах такива маратонки на Радо и ги чакам да дойдат тези дни.С тях ще го изкарвам на вън.До скоро излизахме с едни ботички на КК, които имам от батко му, но вече е топло за тях.Последните няколко дни го вадя с тези гумИнетки, които ползвам за в къщи, докато пристигнат маратонките.Но за сандали и на мен ми се вижда рано.

Ще трябва и аз да се замисля за слънцезащитен крем, че Радослав е доста бял.Мъжа ми дори ме кара да слагам вече чадъра на количката, ама ми се струва рано сякаш.

# 449
Да, рано е за сандалки, за това се чудя, дали изобщо да купувам нещо само за месец-два.
Слънчев лъч, да оздравявате бързичко и да минава леко.  Hug

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 09:05 от ketti

Общи условия

Активация на акаунт