Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 32

• 51 762
  • 723
  •   1
Отговори
# 555
Какво е любовта? Отговорите на този въпрос явно никога не могат да бъдат изчерпани, тъй като тя не е нещо, което може да бъде измерено, претеглено или изведено във формула. Всеки се опитва да даде обяснение на най-търсеното ирационално явление в живота ни, но както се вижда от разразилата се дискусия, това е невъзможно...
 Любовта е толкова силно, уникално и богато чувство, че последиците от него са твърде различни. Ако чувството за уникалност се докаже от преживяването, любовта преминава в желание за съвместен живот. Ако преживяването не е така убедително, възторгът на чувството стихва и се превръща в приятелство. Понякога обаче разочарованието от неуспеха в любовта е толкова силно, че преминава в омраза.
За мен любовта е ценност....

# 556
Из "Пророкът" на Джубран Халил Джубран

Когато Любовта ви позове, последвайте я, макар пътеките й да са стръмни и сурови...

И когато крилете й се разперят върху вас, отдайте й се, макар мечът, скрит в перата й, да ви ранява...

И когато тя ви проговори, повярвайте й, макар гласът й да руши мечтите ви, тъй както севернякът градините попарва...

Защото любовта както е корона, тъй е и тежък кръст. Както е ластарът на лозницата, така е и резитба...

Както се издига до върхарите ви и гали нежните ви клонки, затрептели в слънчевия сяй, така се спуска и до корените ви и зле разтърсва ги, макар и впити в почвата...

Тя като житни снопове ви сбира и стисва до гръдта си.
На хармана си после ви вършее, да се оголи зърното у вас.
Отвява ви от сламки и от плява.
Премила ви до бяла същина.
Омесва ви до податлива мекост.

И ви предава на святия си огън, за святи хлябове на Божието пиршество.

Всичко това ще ви стори любовта, за да познаете тайните на сърцето си и в познанието си да станете частица от сърцевината на Живота...

Но ако в своята боязън търсите само мира на любовта и нейната наслада, тогава по-добре ще е за вас да покриете голотата си и да слезете от хармана на любовта в свят, който не познава сезони и в който ще се смеете, но не от сърце, и ще ридаете, но не от дън душа...

Любовта не ви дава нищо освен себе си и не черпи от никого освен от себе си...

Любовта не обсебва, но и не иска да я обсебят...

Защото на любовта й стига любовта...

Когато любите, не казвайте: "Бог е в моето сърце", а казвайте: "Аз съм в сърцето на Бог!"...

И не мислете, че можете да сочите пътя на любовта, защото любовта намери ли ви за достойни, сама ще сочи пътя ви...

Любовта няма друго желание, освен да се изпълни!

Но ако вие любите и храните желания, нека бъдат тези:
~ да се стопите и да се леете като поток, запял звънката си песен на нощта;

~ да познаете болката на твърде много нежност;

~ да бъдете ранени от собствентото си разбиране за любовта;

~ и да кървите драговолно, с радост;

~ да се будите в зори с крилато сърце и да възхвалявате дарения ви нов ден любов;

~ да почивате по пладне в размишления за любовната нега;

~ вечер да се връщате у дома си, пълни с благодарност;

~ и да си лягате с молитва за любимото ви същество и с благодарствен химн на устните си...

# 557
Имаше я любовта между двамата ,обаче Бехлюл незнаеше как да я използва.
Трябваше още в началото да признаят всичко да се разведе с Аднан и да заминат надалеч ,а той нашия зарибява Нихал.

# 558
Гледам пак се карате за любовта м-у Б и Б newsm78  не се самозалъгвайте Mr. Greenтам каква любов може да има #Crazy Това е любовта Joy Joy Joy

# 559
Ами останаха 30-40 епизода и БТВ що да не се изгаврят отново с нас? Както с Листопада. Може изобщо да не го дават вече. Ние всички и без това знаем гадния му край!!! Така ще е и с този. Може да го спрат като останат 2-3 епизода. Няма да се учудя.

# 560
  • Пловдив
gospojata, за мен това е притчата за любовта.
Дано повече хора - момичета са я разбрали.

# 561
Сценаристите подсказват,къде няма любов.
От личен опит всеки сам знае дали когато обича би направил или приел това от любов:
Да  дава сексуални знаци Twisted Evil към желания, докато целува друг/а
(Бехлюл като целува Елиф и дава знаци на Бихтер)
 ТОВА НЕ Е ОТ ЛЮБОВ,А САМО  от СТРАСТ.

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 15:33 от silvia_maria

# 562
Сценаристите подсказват,къде няма любов.
От личен опит всеки сам знае дали когато обича би направил или приел това от любов:
Да  дава сексуални знаци Twisted Evil към желания, докато целува друг/а
 ТОВА НЕ Е ОТ ЛЮБОВ,А САМО  от СТРАСТ.

bishop bishop bishop bishop bishop

# 563
  Здравейте,гледам страстите не са се успокоили.
Че това е любов,са го решили преди всички сценаристите на този прекрасен филм,като са решили да разкажат на зрителите си историята на една голяма,истинска,но трагична и невъзможна любов, като са нарекли филма"Забранена любов",а не по друг начин.Честно казано,мен този забранен " плод " много ме дразни,но това е нашият,български принос  към този филм.
 Изключително точно казано,напълно съм съгласна  Peace
  gospojata,невероятно е   bouquet и много истинско.
  Виждам ,че тук има потребители ,които си повтарят ,че между Б и Б няма никаква любов.За тях нека е така,аз повече няма никого да оборвам. Приемат Бихтер само като  богата глезла,на която й е скучно,а Бехлюл като плейбоя,който  не разсъждава с  главата на раменете си. Но нещата са доста по-дълбоки,който може ги вижда,който не -не и си държи на неговото.
   Понеже сцената с целувката с Елиф беше дадена като доказателство,че с нея не би впечатлил Нихал и не би я спечелил-ще кажа,че никога не се е стремил да я печели и с това наистина приключвам.

# 564

За първи път пиша в този форум, така че моля да ме извините, ако нещо сгреша.
 Дали Бехлюл обича Бихтер?
Всеки ще прецени сам за себе си като изгледа целия филм. Аз го направих и то по случайност, попаднах на горния клип и това ме накара да проследя всичко от начало до край.

Дни преди сватбата Бехлюл дава дума на Бешир, че няма по никакъв начин да нарани Нихал. Същото обещава и на Арсен.
Аднан се среща с Бехлюл и му казва следното: Този разговор вече не е между племенник и чичо, а между баща и син и искам да ми дадеш дума, че по никакъв начин няма да нараниш моята единствена дъщеря, че няма да се върне отново старият неразумен Бехлюл.
Естествено Бехлюл и на него обещава.
И Дениз(мадмоазел) ден, преди сватбата, се опитва да го разубеди, но той остава непреклонен, като не спира да повтаря, че ще направи всичко възможно Нихал да е щастлива.
Интересно е че при разговорите със всички, той почти плаче. Защо? След като уж обича Нихал?

Вечерта преди сватбата Аднан иска развод.
Пейкер се сбогува със Бихтер, Фирдевс ще се омъжва.
В деня на сватбата Бихтер проплаква: Защо всички ме напускат?

# 565
 Здравейте,гледам страстите не са се успокоили.
Че това е любов,са го решили преди всички сценаристите на този прекрасен филм,като са решили да разкажат на зрителите си историята на една голяма,истинска,но трагична и невъзможна любов, като са нарекли филма"Забранена любов",а не по друг начин.Честно казано,мен този забранен " плод " много ме дразни,но това е нашият,български принос  към този филм.
 Изключително точно казано,напълно съм съгласна  Peace
  gospojata,невероятно е   bouquet и много истинско.
  Виждам ,че тук има потребители ,които си повтарят ,че между Б и Б няма никаква любов.За тях нека е така,аз повече няма никого да оборвам. Приемат Бихтер само като  богата глезла,на която й е скучно,а Бехлюл като плейбоя,който  не разсъждава с  главата на раменете си. Но нещата са доста по-дълбоки,който може ги вижда,който не -не и си държи на неговото.
   Понеже сцената с целувката с Елиф беше дадена като доказателство,че с нея не би впечатлил Нихал и не би я спечелил-ще кажа,че никога не се е стремил да я печели и с това наистина приключвам.

Как ще ги наречем отношенията между Б и Б няма значение.
 Бехлюл въпреки ,че е бил с много жени ,те не са милиони....
 и всяка от тях поне за кратко се е чувствала,обичана и на седмото небе (това е патент на плейбоите) той всяка е обичал по свой си начин  .
Елиф се самоуби ,защото някога е била щастлива с него.Както и Бихтер.
Аз като казвам ,че няма любов имам предвид ,че не е по-специална от многото (освен ,че е грешна и опасна)

Предния пост имах предвид, когато Бехлюл целува Елиф и дава знаци на Бихтер Twisted Evil.
Това не се прави от любов

# 566
Бехлюл към Бихтер:

Винаги съм имал възможност да избягам...
Аз ако не бях такъв, без чест, без достойнство,
всичко щеше да бъде различно,
всеки щеше да поеме по друг път.
Аз съм страхливец, не се справих, не успях...
Низък човек съм...
Не можах да се престраша да хвана ръката ти, да те задържа, да бъдеш моя...
Забих нож в гърба на човек, който ми бе като баща, който ме наричаше "сине".
Нихал? Ааах, Нихал...
Аз съм престъпник, извърших престъпление, грях,
не само към себе си, но и към всички.
Осъден съм до края на живота си да тъна в срам.
Срамувам се да ти кажа това, но...
Аз много те...
 Сега ще направя нещо, което е обичайно за мен, защото друго не мога, не се справям.
И ти видя.
Винаги, когато ставаше "напечено", когато бях "натясно",
не провявах смелост и бягах.
Както постъпвах тогава, така ще постъпя и сега.
Ще си отида.
Хайде, любов моя, Бехлюл "изчезва".

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 16:46 от izi_desire

# 567
     С Елиф се държа ужасно през почти цялото време,никога не е бил влюбен в нея ,към другите сигурно е изпитвал чувства/вкл.Нихал/ ,но нищо не може да се сравни с любовта му към Бихтер.
     Сцената с Елиф-направи,за да я предизвика и да  я накара да ревнува и да го желае още повече.Също не одобрявам тази постъпка,но преди и след това има много неща,които доказват силата и дълбочината на чувствата му.

# 568
  • Варна и...духом на Босфора

Къванч е в Бейрут за участие във клип на Дивата Нанси Ажрам- бременна с втора дъщеря. Клипа ще бъде режисиран с хора и от Ливан ,и от Турция.

Простете ,и да ви е простено! Hug Hug Hug

# 569
 silvia_maria,Елиф не се самоубива,а само прави опит  Peace,в последствие става любовница на Хилми  #Crazy

gospojata, newsm51

Общи условия

Активация на акаунт