Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 9

• 78 493
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Мишел , Ани хиляди благодарности  за всичко което правите за нас

# 166
  • София
Мишелчеееееееее! Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 167
peregrin Hug
Nur6 Hug
anna3com Hug
Благодаря за топлите пожелания!

Изгледах 7 серия...с превод...Все така ми нагарча от тази Хюррем,някак неестествена и ми иде.. #2gunfire.А може би наистина от книгата Роксолана се влияя,и очаквам да има все пак по-различно поведение....Определено всички актьори си играят добре ролите,но Халит е безупречен! Heart Eyes

Отново благодаря   bouquet  на всички положили неимоверен труд за такива като мен,незнаещи турски.Но пък ценяща хубавите филми!Дори и да го закупят ВВ  в БГ ще е късно.Така,че на вас разчитам,да знаете!Макар и със закъснение-следвам ви! Hug Hug Hug

# 168
  • В тъмната гора.
Превод на Севито.

Интервю с "Хатидже"

http://www.hurriyet.com.tr/magazin/magazinhatti/17154035.asp?gid=222
Paha biçilmez mücevherlerini ve şaşaalı kostümlerini çıkarıp saray ortamından uzaklaştığı ender günlerden birinde Selma Ergeç’le buluştum. Ve “Muhteşem Yüzyıl”ın Hatice Sultan’ına hakkında merak ettiğim ne varsa sordum.

От 10 години е на екрана, на въпроса ''Кой е филмът в който се е доказала?”, отговаря -няма такъв филм.
 Коментарите , които стигат до нея относно новия проект , в който участва били положителни , но тези коментари били минали през сериозен  филтър.
Най-много я критикувала сестра и. Не иска да сподели, в какво точно се състоят критиките. Най-много се вслушвала в нейните критики.
Опитвала се да не чете коментарите и критиката, да не ги чува, защото това не влияело добре на снимките. Опитвала се да живее по-изолирано.
 Казват и че е влязла в живота на зрителите по много тихичък и спокоен начин, но че вече е известно име. Питат я дали това е някаква стратегия - тя отговаря, че се дължи изцяло на нея като характер. Отвреме - навреме е притеснителна.
Питат я дали е ранима наистина, така както изглежда на повечето й снимки. Отговаря ,че не била и че всъщност не обичала много да се снима. Не обича много да говори за себе си , да се открива, не иска да я снимат и вършела работата си без желание , и може би затова погледът и на снимките излизал такъв.
Казвали ,че има една ''чиста /прозрачна / красота''. Отговаря ,че е хубаво нещо да се чуват положителни неща, че не одобрява фотошопа, предпочита да се каже ,че има някакъв недостатък , но че и с него си е хубава. Не знаела ,че е обичана. Казва ,че си е нормален човек.
Казват и че е напрегната по време на интервюто, а тя отвръща,че и се струвало необичайно да отговаря на въпроси ,свързани с нея и  с играта и.
Случвало и се често, това което знае днес, утре да не е сигурна в него и това обезсмисля думите в интервютата й.
На въпроса, какво чувство е  да се намира  в такава дворцова обстановка ,тя отговаря ,че вече са свикнали. От самото начало най-много харесвала градината и това било любимото и място. По това време всички били много впечатлени, но вече са свикнали с обстановката, тъй като всеки ден били там
Това ,че обличали тези костюми било хубаво от гледна точка на това ,че кога друг път биха облекли такива дрехи, .били като в приказка.
Учила е медицина и питат я дали за тези 10 години е съжалила ,че не е станала лекар. Отговорът и е ''понякога''. Казва ,че с много обич е учила медицина , но я е изоставила  изцяло от глезотия.Баща и бил добър хирург , но искал да пее и пеел постоянно. Мисли ,че и тя е също  като него искала  да се намира сред/между медицината и актьорството, ...но актьорството не го вижда като професия, иначе щяла да си остане в Англия и там да започне актьорската кариера. Не могла да вземе това логично решение.Истинското и предпочитание било да подтиска егоистичното в себе си и да прави неща за другите, но не станало така.и понякога изпитвала угризения на съвестта.
Казва ,че медицината била по-лесна от актьорската игра.
Питат я дали е сериозна, казвайки това. Отговаря,че категорично е такава.
Имала е възможността да стажува на много добри места. Преживяла е много трудни моменти, работила е в спешното, видяла е живота и смъртта на едно и също място и в никакъв случай не се е затруднила толкова, колкото при актьорската игра. Казва ''каква ирония''.
Питат я защо не се върне към медицината,  какво я спира.
Отговаря ,че наистина не знае какво я задържа и като го разбере ще им се обади.                                                                                             
По време на снимките на ''Аси'' е поканила родителите си в Антакия и те са дошли от Германия. Снимали са ги и тях в някаква сцена  с повече хора. Оператора на ''Аси'' много харесал баща и, а режисьора майка и.
Майка и играла роля на лекарка, а баща и длъжностно лице  сключващо   бракове. Майка и е  германка . Наизустили заедно репликите, а след приключване на сцената целият екип я аплодирал....а баща и много се вживял в ролята си.                                                                             
Питат я дали се влия от героите си. Отговаря ,че е невъзможно да не се повлияе.И малко да е пак се влияе.
Баща и медитирал смеейки се на глас, докато те били малки . Тогава те не знаели дали играе някаква роля или така му идвало отвътре и гледали на него като на луд, но човекът бил много умен.смехът регулира/уравновесява/ някои хормони.Първо се смееш наужким , а после смехът става истински, и се чувстваш добре.

# 169
Аз не съм чела книги за Хюррем и пак ми нагарча от нея.Поведението никак не го одобрявам ,отношението и към хората ".....аз заповеди ли ще раздавам,аз слуги ли ще имам....." Постъпката и относно Мария с нищо не мога да я оправдая,нито с времето-нито с мястото или с други обстоятелства.

# 170
СЕВИ  Hug   МИШЕЛ  Hug 

# 171
Хюрем е дадена във филма по един начин, казвате ,че в книгата е пресъздадена по друг , а каква ли е била всъщност може би истината е някаде по средата знаели се какво е било преди 500 години за -това да се наслаждаваме на страхотния филм който ни предлагат нашите съседи.

# 172
Мишел и Севи, благодарности за превода на интервюто   bouquet  Hug

# 173
Ето и малко снимки към статията за Мармарис, която поместих по рано.

Според мен този на 2 снимка е дубльора на Халит по време на боевите сцени. Много си приличат  newsm78

# 174
Официалният сайт на сериала вече е и на английски. Сега прочетох какво са писали за сериала като действие. Според мен от самото начало образът на Хюррем е бил замислен като отрицателен и затова се разминава с това което сте чели в романите за нея. За мен лично образът на Ибрахим е по-отрицателен (но това си е мое виждане и мнение).
Ето какво са писали в сайта:

Докато Султан Сулейман е превземал света, ще плати и цената за голямата си страст към Хюррем, с обезглавяването на най-доверения си приятел и Велик Везир Ибрахим, а също така и с издаването на заповед за смъртта на синовете си...За Хюррем борбата за власт е била кървава и безскрупулна...всичко е било позволено за да победи в тази играта.

Не можем да очакваме според мен развитие на образа и към по-добър от този параграф. Явно така я вижда сценаристката а може би и самите турци. Не знам...

# 175
  • В тъмната гора.
Официалният сайт на сериала вече е и на английски. Сега прочетох какво са писали за сериала като действие. Според мен от самото начало образът на Хюррем е бил замислен като отрицателен и затова се разминава с това което сте чели в романите за нея. За мен лично образът на Ибрахим е по-отрицателен (но това си е мое виждане и мнение).
Ето какво са писали в сайта:

Докато Султан Сулейман е превземал света, ще плати и цената за голямата си страст към Хюррем, с обезглавяването на най-доверения си приятел и Велик Везир Ибрахим, а също така и с издаването на заповед за смъртта на синовете си...За Хюррем борбата за власт е била кървава и безскрупулна...всичко е било позволено за да победи в тази играта.

Не можем да очакваме според мен развитие на образа и към по-добър от този параграф. Явно така я вижда сценаристката а може би и самите турци. Не знам...

За образа на Хюррем всеки гледа от своята камбанария. Макар да съм християнка, какъвто е и нейния произход не ми харесва характерът и и това, в което ще се превърне.
Самият и характер е бунтарски и това ще отприщи още повече злобата й. Да вземем Валиде, тя също е била християнка, в последствие се издига до султанка, но дори и тя няма кръвожадността на Хюррем. Хюррем е чудо невиждано за всички времена в историята на османската империя, затова е остава следа в нея.

# 176
Така е, Мишел. Права си, че всеки възприема образа на Хюррем по различен начин. Аз се страхувам от това в което може би ще я превърнат. Иначе от всичко видяно до момента (като изключим това, което се случи на Мария) не я определям като кръвожадна. Просто тя отговаря на удара с удар, предизвикана от Ибрахим. След като изгледах 7 серия с превод не определям неговите подходи като хрисими също. Дори доста гаднички бяха ако питате мен. Не може според мен да хвърляме камъни по Хюррем а да превъзнасяме Ибрахим само защото свири на цигулка и гледа влюбено Хатидже. И двамата с Хюррем са вълци, скрити под агнешка кожа. Да не си насреща на никой от тях когато са разярени....

# 177
Ани,аз също мисля като теб.

# 178
Ибрахим ОЦЕЛЯВА Naughty  а Хюррем е "И САМ ВОЙНЪТ Е ВОЙН" Peace
В това съм сигурна вече- Хюррем не само оцелява - тя воюва срещу цяла империя- система която промени съдбата й, система която й отне близки и родина...
В това се убедих,след като гледах с превод  сцената когато тя накара Мария първа да си хапне от храната- и не за да я унизи- не- тя просто я наказа заради приемането на мюсулманската вяра с ирония - че ще иде в рая Mr. Green  кой ще посмее вече да я трови още на втория ден ,след като  султана овика двореца Shocked и не от корист или завист е бясна за предателството на Мария- тя държи на вярата си - тя е щерка на свещенник,тя ,която стискаше кръстчето както се хваща удавник за сламка Naughty да - тя САМА поиска  да си смени вярата - но това е от стратегия- по бързо да превземе сърцето на султана- а Мария- защо Мария доброволно го направи - само да е по добре в харема newsm78
При Хюрем целите са по висши, при Хюррем е стратегия...
Е, в никакъв случай не оправдавам всичките й средства- това с безмилостното обезобразяване на Мария- не Naughty
Но исках само да разгранича обстоятелствата които озверяват Ибрахим и Хюрем...

# 179

Общи условия

Активация на акаунт