Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 9

• 78 507
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Привет момичета не знам дали си спомняте,но в интервюто на Окан Ябалък му бе зададен въпрос за отношенията между Ибрахим и Султана явно питащия е бил наясно за някой по особени неща.

# 346
Aleynam  newsm51  love001

Marmaris

# 347

anna3com, за снимките и инфото  smile3525 smile3525  Както винаги с високо качество.    bouquet

джейн-6, за превода на стиховете на Сюлейман    newsm51 Прекрасна поезия, характерна за онзи период, прилича малко на поезията на Омар Хаям.  Two Hearts
С удоволствие бих прочела и други стихове на Сюлейман  Praynig
А рецитирана с божествения глас на Халит - удоволствието е върховно!  Two Hearts Two Hearts Two Hearts

aleynam, благодаря ти за превода на резюмето.  Hug Hug Очаквам с нетърпение епизода.  Praynig Peace

# 348
Пак се очертава много интересен епизод,като гледах трейлъра цялата настръхнах.Ако наистина сценаристите са решили да разкрият и "другата" страна на султана може да стане страшно,според мен ще се опитат дори да навредят на Халит и на семейството му.Като се вижда повечето хора колко са ограничени,и как бяха нападнали и били актрисата изиграла Еда от "1001 нощи".

# 349
Ibrahim   Joy Joy  разсмя ме  Peace  дано на Мерал и стиска да покаже всичко, което иска, иначе ощетени ще сме ние зрителите  /но май доста рискува  Whistling/
благодаря ти за информацията и пикантериите  Party споделяй по-често  Peace

джейн-б    bouquet  благодаря ти  Hug  надявам се и във филма да видим поезията на Сюлейман, на Хюррем.
Наистина много бързаме, в крайна сметка все още не са минали и 2 години от 'великолепния век'  Peace
Сигурна съм, че ще видим и други нейни страни. Засега е като 'камъче в обувката'  Laughing  размотава се из двореца, на Валиде и става зле като я види, и дори чуе името и, за Махидевран да не говорим   Sick
в 9-та серия има момент, когато Хюррем иска да навести Валиде, Хатидже, но Дайе не я пуска, защото си почивали. Хюррем: "Семейството се изпоразболяло.. Май и на тях им трябват муски"  hahaha

Aleynam  newsm51  love001 Heart Eyes

името на Сюлейман от печата   

# 350
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Здравейте дами...и господа! Hug Hug Hug

Понеже и аз следя този прекрасен сериал, имам един въпрос...
Какво стана с бременноста на Хюрем? Гледам бебо много порастнал а корем у Хюрем ЙОК... Crazy

Байдъуей...каста за бебе е перфектен, някак си това бебе страшно ми прилича на малкия Али, а и другото бебе (по-голямото)също е страхотно. Peace

# 351
Ехееее, Джейн-6,

как досадно  Rolling Eyes, това са едни от най-красивите стихове, които съм чела. Направо са невероятни. На човек да му се прииска да е на мястото на Хюрем. Боже, каква любов трябва да изпитваш и колко добре трябва да владееш словото, за да напишеш такова нещо.  Heart Eyes Аз понеже съм скарана с мереното слово, имам респект към всеки, който го владее. 

Горещо се надявам да откриеш и преведеш и нещо друго. Това дава нова светлина върху личността на Сюлейман, и то на най-интимните и съкровени мисли и чувства.

Благодаря ти много и за The Imperial Harem на Leslie P. Peirce. Много интересно четиво, но съм съвсем в началото. Очевидно е, че имаш специализирани познания по темата. Моите адмирации за това, че ги споделяш с нас.  Peace Hug Peace

# 352

Какво стана с бременноста на Хюрем? Гледам бебо много порастнал а корем у Хюрем ЙОК... Crazy

Байдъуей...каста за бебе е перфектен, някак си това бебе страшно ми прилича на малкия Али, а и другото бебе (по-голямото)също е страхотно. Peace

Зизу, много се радвам, че гледаш и този филм!  Heart Eyes
Хюрем носи толкова широки рокли, че винаги изглежда бременна!  Mr. Green Но все пак мисля, че е бременна и всички в сараите отдавна го знаят!  Laughing
Колкото до кастинга на децата в турските филми, тези хора са ненадминати! Невинаги бебетата са толкова красиви като Али, но пак са сладки. Laughing Али е моята специаллна слабост, знае се защо...  Sunglasses

# 353

Зизу, много се радвам, че гледаш и този филм!  Heart Eyes
Хюрем носи толкова широки рокли, че винаги изглежда бременна!  Mr. Green Но все пак мисля, че е бременна и всички в сараите отдавна го знаят!  Laughing

Е хубаво де...ама ми се струва, че вече трябва да ражда, а корем ЙОК...малкия вече седи и гледа театрО. Thinking

# 354

Кого да питаме, Зизу?   newsm78 newsm78 Освен да драснеш един блиц сценарий и така да предизвикаме сценаристката...  Thinking Thinking

# 355
Но си мисля, че Хюрем ще роди, докато султанът е на поход към Родос.  Grinning
А раждането е съпроводено с кански писъци и невероятна суматоха в харема...  Mr. Green Mr. Green Laughing Laughing

# 356
Но си мисля, че Хюрем ще роди, докато султанът е на поход към Родос.  Grinning
А раждането е съпроводено с кански писъци и невероятна суматоха в харема...  Mr. Green Mr. Green Laughing Laughing

rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo

# 357
В интерес на истината докато четях първа книга на "Роксолана" на моменти отношенията между Ибрахим и султана ми се струваха странни- двамата си посвещаваха стихове с любовни признания и нежни обръщения, но друго не беше описано. Пък и си правеха много подаръци, каквито според мен мъж прави на жена. Тогава си помислих, че в онези времена такива са били обичайте. А къде може да се прочете повече за тези наклонности на султана. И това типично за турците ли е. Много колеги сега се шегуват, че там всички мъже били метро.

# 358
Sega...parvo za seksualnostta na Sultan Suleyman,kakto i na drugite sultani v Osmanskata Imperiq,nqma da sporim ,faktite sa si fakti i nikoy uvajava6t sebe si istorik ne moje da gi otre4e.Suleyman e imal intimna vrazka s Ibrahim,tova e spomenato v mnogo istori4eski dokumenti,pi6a Suleyman ,ne Halit (da ne prevra6tame seriala v "Krivorazbranata civilizaciq").Dali scenaristite 6te se osmelqt da go zagatnat po otkroveno tova e tehen problem,e nikoy da ne o4akva da vidi Suleyman i Ibo v strastna celuvka ,ne vqrvam da sa tolkova smeli... :oops:Otnosno stihovete ,da spor nqma Suleyman e bil poet i,to ne lo6...Nqkoi ot stihovete sa posveteni imenno na Ibrahim,ot kadeto nqkoi istorici stigat i do izvoda s vrazkata im,v citiranite ot Djeyn-6 mi pravi vpe4atlenie 2-to,kadeto se taguva po lubimata zaminala v Irak,po tova vreme Irak ne e sa6testvuval kato darjava ,teritoriqta bila 4ast ot Osmanskata Imperiq,a v slu4aq izpolzvano kato irak(tr.)-dale4e.Mislite li 4e Sa6ka-Hurrem e hodila po dale4e ot Sarayburnu (halma kadeto se namira Topkapi sarayi).Smqta se 4e tova stih4e e napisano imenno za Ibrahim kogato e bil v Egipet za da stabilizira vlastta na sultana sred mamelucite.Nqkoy 6te kaje ,4e sa pisani za jena ,.....i tova ne e dokazatelstvo ,v savremeniq turski ,kakto i v staroturskiq nqma majki-jenski rod ,i kogato se pi6e-govori ne moje da se razbere za kogo e adresirano.
Dosta dalgo se polu4i ne iskam da vi otteg4avam...samo za posledno Hatidje i Ibrahim se jenqt ,kakto Suleyman i Hurrem no tova e druga tema.

# 359
А къде може да се прочете повече за тези наклонности на султана. И това типично за турците ли е. Много колеги сега се шегуват, че там всички мъже били метро.
Eeee 4ak pak tipi4no,po skoro tova sa izklu4eniq.Ne trqbva da se genalizira taka.Po tazi logika trqbva da smqtame vsi4ki garci i italianci takiva kato naslednici na Rimskite imperatori,kakto francuzite i angli4anite,kato naslednici na tehnite krale.To i v Balgariq pove4eto sa metro  Peace

Общи условия

Активация на акаунт