Юнчето заедно с теб се весели, щом щастлива си ти - тема 16

• 24 527
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Зизунка, тук не правят при нормална бременност такъв преглед, освен при съмнения за разкритие и в болницата като раждаш през час. При мен го направиха 3 дни преди да родя  Wink До тоя момент не са ми правили вагинален преглед

# 616
Момичета, пиша по поръчка на мъжа ми.
Каза: "Честит празник на всички мами."

Зузина, понеже аз имам проблем с шийката всеки път я мерят, но с вагинален ехограф, който се вкарва само на входа на влагалището, а не на вътре. Не е болезнен и няма никакви последствия след това. Ти щом нямаш проблем, можеш да откажеш този преглед.  Peace

# 617
Зизунка, и според мен е от прегледа. Мен ме гледаха с вагинален ехограф до 8-9 седмица, след това само с коремен. Вагинален преглед също са ми правили само веднъж. Знам, че правят такива прегледи ако има контракции, при евентуални съмнения за разкритие...

Ваче, дано ти помогнат тези упражнения. Мен също ме понаболяват кокалите около междукрачието, но рядко, а и нямам такава топка все още. Бях почнала да правя едни упражнения с тежести за ръце и не ме болеше гърба, но ги зарязах и болежките се завърнаха с пълна сила.
Салата.. но друг  път Simple Smile Пият бира и ядат чипс. По-късно сме на рожден ден, на който се чудя дали да ходя въобще...  newsm78

Цвети, не е ли рано още да ходиш при лекаря, който ще те изражда? Практиката ли е такава или ти просто реши да отидеш да видиш за какво става въпрос?

# 618
Ваче, абе знаех си, че на моя лекар не му е чиста работата ама чак пък до там...
Деси, аз всеки път отказвам и той ме убеждава, че е задължително и необходимо! Уж е препоръчан лекар с богат опит, работи в една от известните частни клиники тук, всички са с много положително мнение за него само аз се оплаквах. Реших, че съм разглезена от България и да се стегна и да спра да мрънкам, но след вчерашната ситуация дето само не припаднах...от стреса ми шурна кръв от носа, иска ви се с парцалите да го изям!!! Утре ще му разкажа играта, да види той люта македонка  Twisted Evil

# 619
цветич, я го научи твоя мъж поне едни яйца по панагьорски да прави  Laughing Хубава и романтична вечер!

Зизуна - що не го питаш верно, защо е нужно всеки път newsm78

Аз по случай празника си сготвих от любимата лазаня с патладжан и даже преди малко преядох..дано не си докарам киселини...

А как ми се излиза "по женски" на кръчма...Трябваше да съм в София тази седмица Sad а всичко се обърка пак. Поне се поуспокоих - снощи проверявах тази докторка при при която имам ФМ вдругиден и се оказа, че е дори доцент с доста специализации, включително по ФМ във Франция..дано е било за добро това отлагане Praynig Иначе писах и в България, но още никой не ми е отговорил...пак ще ги гоня но поне за една късна фетална морфология около 28 г.с.

# 620
Хербелеа, то и без това се прави 3та фетална 28-32 седмица.  Simple Smile

# 621
Бай дъ уей яйца по панагюрски е единствената българска манджа, която мъжа ми категорично отказва да яде!

heberlea, всеки път го питам и му казвам, че не ми е приятно, но той все едно не ме чува. Нали в началото имах зацапващо кървене и според него е от ниско ниво на прогестерон (това е предположение, без доказателства), това можело да доведе до незрялост на шийката на матката и затова той държи да ме преглежда.

# 622

heberlea, всеки път го питам и му казвам, че не ми е приятно, но той все едно не ме чува. Нали в началото имах зацапващо кървене и според него е от ниско ниво на прогестерон (това е предположение, без доказателства), това можело да доведе до незрялост на шийката на матката и затова той държи да ме преглежда.
Е, това е голяма простотия вече. Naughty Зацапването в началото може да е било от нисък прогестерон, въпреки, че след като не го е изследвал не може да знае със сигурност, НО прогестерона показва функцията на жълтото тяло, а ембриона се храни от жълтото тяло само докато се образува плацента, а това става след 10та г.с !!! Големи глупости говори твоя лекар, състоянието на шийката няма НИЩО общо с прогестерона в случая. Изписват се прогестеронови препарати за задържане при  нарушена функция на жълтото тяло и 2-ро- действа успокоително на матката.

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 20:13 от chin

# 623
  • софия
Чин не е рано то остава 3-4 пъти да ме гледа до края трябва да е запознат с бременността ми поне накрая. Simple Smile
Тези доктори прекаляват бъркат за щяло и не щяло, на Орнела и казали че се изписвал антибиотик на края на бременността, не знам #Crazy
След като се накарах на мъжа ми сутринта ми подари огромна кошница с плодове, украсена с розова панделка, има екзотични като папая и манго, не знам дали не са вредни, но ще си хапна малко.

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 20:22 от tzvetihc

# 624
chin   bouquet.
Да не би да му баламосва щото съм чужденка и немският не ми е матерен език, някой термини и понятия не ги разбирам, а и той отказва да говори на английски с мен.
Чудя се на себе си, що се нервя имам още едно посещение при него да ми сложи печат в документите и това е, после няма да го виждам повече. На 7-ми април съм в 30 г.с имам един платен от касата видеозон и на 11 май ме викат в болницата, в която ще раждам за тонове.

# 625
  • София
Хмм, ми какво ще стане ако откажеш вагиналния, Зизунке? А ти питала ли си доволните дали им прави тоя преглед?

# 626
Е, моят мъж замина на рожден ден и аз сега като кукувица ще си кукам самичка...  Rolling Eyes

# 627
Момичета ще се разболявам.Почва да ме боли гърлото и надолу вече.Давайте съвети какво да взимам.Само билкови лукчета за сега смуча и пия парацетамол. Sick

# 628
  • София
ихх много исках да изчета всичко преди да пиша, ама дойдоха гостите и ставам
Искам да ви поздравя за празника и да ви/си пожелая най-сладките и здрави бебчета през Юни Heart Eyes  bouquet Чин, аз като теб до сега не го чувствах като мой, но тази година е по особена и за мен, за това и аз приех букетче от мъжа ми  Mr. Green
целувки момичета и ще пиша пак като прочета всичко
А и аз да се похваля, обади се лекарката и моята микробиология е чиста, Чин и аз успях да ги избия гадовете с Гиназола Mr. Green

# 629
Ето ме и мен. Направо си ви изпуснах цял ден.Връщам се да чета, само да споделя.Взех си изследванията от обременяването със захар-док.каза, че са прекрасни.Ха, ха, мога спокойно да си кача още 20 килца.. Joy..
Среща с бебо, обаче, ще имам чак на 16.03 Rolling Eyes.
Тук вали сняг и всички са в пълна паника (от няколко снежинки).Забавлявам се ужасно, как карат с 20 км/ч.Те просто нямат представа, какво значи МНООООГО СНЯГ. hahaha.

Общи условия

Активация на акаунт