В тази тема са събрани 46 канадски мами!

• 28 435
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • Vaudreuil Canada
Старата има 15 минути изчакване преди да почне да бърка така че реално цикъла на бъркане е сходен след това - днес развивах теория на мъжа ми (която той силно си пусна покрай ушите), че може би новата затопля повече тестото и прецаква маята, която трябва да е натопло, но не на много топло и покрай по-мазните продукти в тестото загряването при козунака се усилва прекалено (в хляба нямаме такива продукти) и се скапва маята преди да е втасало тестото ..

Честно казано силно съжалявам че не снимах вчерашния провал за сравнение.

# 676
  • Калгари, Канада
kaka_dora, радвам се, че мислите за кръщане с приятели тук, това е страхотно. Ние кръщанетата сме ги оставили за по натам и мислим да ги правим в БГ наведнъж. Островите няма да избягат  Peace Ние, ако успеем да отидем, ще пиша какво сме видели.

Шеметке, старата и новата машина абсолютно еднакви ли са /марка и т.н./? /че са заинтригувах/

# 677
  • Vaudreuil Canada
Марката и капацитета са еднакви - формата и програмите са различни.
По принцип тесто с мая втасва до към 35 градуса после почва да се пече - запомнила съм че не трябва температурата да минава телесната защото втасването спира та явно има някаква врътка в този процес ама .....

# 678
Мили майчета, честити малки съкровища!   bouquet Да са ви здрави и усмихнати! На вас желая бързо възстановяване.
Галче, имаш моята морална подкрепа. Моля се за теб и вярвам, че в бъдеще ще имате само добри новини.  Прегръщам те. Hug
Ескориал, четох материалите за домашното раждане и имам един въпрос. Описваш, че пъпната връв пулсира след раждането. Това колко време продължава? Защо се изчаква да спре да пулсира и да побелее? Предполагам, в болниците това не го правят или бъркам? newsm78

# 679
tisa  Hug

А каква марка са ви машините за хляб? Нашата е B&D и сигурно е нов модел /ноември е купувана/. Дали ще стане нещо изобщо?
Давайте съвети, защото козунак на ръка няма да седна да меся Blush

# 680
Ескориал, четох материалите за домашното раждане и имам един въпрос. Описваш, че пъпната връв пулсира след раждането. Това колко време продължава? Защо се изчаква да спре да пулсира и да побелее? Предполагам, в болниците това не го правят или бъркам? newsm78

tisa - да, в болниците рядко я изчакват. Почти не знам за такива случаи, освен ако майката не е настоявала наистина да се изчака.
Пъпната връв пулсира може би 10тина минути след раждането. Може да е повече и по-малко - зависи колко кръв има, която трябва да се прехвърли към бебето. Обяснението е, че в плацентата, след излизането на бебето има все още кръв, която си е за него и чрез пъпната връв се прехвърля към бебето. Добре е да се изчака да спре да пулсира, освен ако няма някакъв проблем, защото иначе бебето си остава с известно количество по-малко кръв, отколкото е било предвидено да има след раждането. Навакасването на това количество кръв ще се случи след раждането, но защо да не се изчака да си го вземе директно от плацената - то си е за него Simple Smile

# 681
  • Canada
Навакасването на това количество кръв ще се случи след раждането, но защо да не се изчака да си го вземе директно от плацената - то си е за него Simple Smile
Освен ако не искате да запазите стволови клетки - тогава тази кръв се събира от лекаря, изолират се клетките и се замразяват. С пожелания който е запазил, никога да не му се налага да ги използва!!!
Минервата, честита дъщеричка! Представям си колко сте щастливи в къщи  Grinning
То това се отнася за всички с малки бебченца  Hug

# 682
Навакасването на това количество кръв ще се случи след раждането, но защо да не се изчака да си го вземе директно от плацената - то си е за него Simple Smile
Освен ако не искате да запазите стволови клетки - тогава тази кръв се събира от лекаря, изолират се клетките и се замразяват. С пожелания който е запазил, никога да не му се налага да ги използва!!!
Минервата, честита дъщеричка! Представям си колко сте щастливи в къщи  Grinning
То това се отнася за всички с малки бебченца  Hug

Малко инфо за стволовите клетки. Имам позната(професор в Канада), която е в мед.-научната област, изследват мозъци, кръвни клетки  и е свързана с други учени, които правят проучвания за стволовите клетки в целия свят. Когато  те роди 2-рото си дете, аз се учудих, че не замразиха клетки. Когато я попитах защо тя ми обясни, да не вярвам на информацията по интернет, че дори обикн. доктори не са напълно наясно с този въпрос и ако имам излишни пари да ги давам. Каза, че засега се водят спорове и няма достатъчни научни доказателства, че стволовите клетки помагат при различни заболявания.

# 683
V dopylnenie - ima dopuskania,che vsyshnost, ako se pozvoli na bebeto da poluchi cialata kryv, koiato mu se polaga po princip ot placentata, to tova vsyshnost e nai-dobrata profilaktika za bolestite, za koito principno se sybirat svolovite kletki.
Tova sa teorii, kyde e istinata ne e mnogo iasno.

# 684
  • Лавал-Пловдив
А баш на Великден ще вали дъжд  #Cussing out #2gunfire #Cussing out
Отиде ми активитето   ooooh! #2gunfire #Cussing out Twisted Evil

# 685
kambanka 2304, и моята позната това ми каза, че ако се изчака бебето да получи полагащата му се кръв от пъпната връв получава много добър имунитет.

# 686
А какви са шансовете докторите да се съгласят на подобно нещо при раждане в болница Thinking

кака дора, не отваряй темата за времето, че направо #Cussing out В Дания 20 градуса, в Германия 26, а ние студуваме тука Blush

# 687
Еее, от днешния следобед не можем да се оплачем в Монреал, но утре май ще е доста дъждовно...
И на мен взе да ми писва от времето, искам слънце и някъде на зелено да лежа по тревата.

Галче, шансовете са доста прилични в тукашните болници, ако заявиш ясно и категорично желанието си и ако не е секцио, разбира се, но дори и тогава доколкото знам изчакват поне няколко минути, което в повечето случаи е достатъчно.

# 688
  • Vaudreuil Canada
Струва ми се почти невъзможно да се докаже такава профилактика на заболявания, така както и самото лечение със стволовите клетки е още много неясно като възможности.
Просто всеки гледа от различна позиция и е склонен да поема различни рискове.
В този дух на мисли видях, че има нова банка за стволови клетки в Монреал, ако някой се интересува http://www.cliniqueovo.com/fertility/ovo-biosurance/index.asp?page=intro

Галче по-голям е зора да накараш лекаря да среже бързо пъпната връв за да събере повече стволови клетки (там и секундите са от значение) отколкото да изчака - обичайно са склонни да чакат може би не 10 минути но не бързат много още повече, че в много случаи дават на бащата да пререже пъпната връв докато ти си гушкаш бебето така че донякъде и от вас зависи.

# 689
А какви са шансовете докторите да се съгласят на подобно нещо при раждане в болница Thinking

Галче има шансове - не е невъзможно да стане. Просто трябва да си по-настоятелна, да  говориш с доктора предварително за изискванията, които имаш, да си имаш birth plan, в който да ги напишеш (това пожелание) и най-вече да имаш някой, който да им го напомни на самото раждане, ако случайно ти забравиш. Примерно мъжът ти, ако е с теб, може да им го припомни. Ако всичко е наред и раждането е минало добре - не им пречи да се съобразят и в някои болници го правят.

Общи условия

Активация на акаунт