В тази тема са събрани 46 канадски мами!

• 28 141
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • Монреал
Е, не е закон все пак  Laughing аз така го знам, но всеки си го прави както си иска. Особено щом те подпитват да ти правят що се дърпаш  Mr. Green особено, че ще ти трябват розови неща сега  Wink

# 76
  • Калгари, Канада
МaНЕВрата , бебешкото парти се прави за теб от приятелка, тъй че като те питат отговаряш: "Ами да стига да искаш да ми направиш веднага ще дойда"  hahaha

Майтапа на страна, миналата неделя бях поканена на такъв за трето дете /имат си две момичета и пак чакат момиче/ на канадка и събраните си бяха канадки /аз само бях изключение/. Та беше в къщата на едното момиче и всички занесохме по нещо, предварително се бяхме разпределили - плодове, зеленчуци, сладки, чипс, едни като сандвичи и т.н., всеки носи по едно блюдо.
Понеже е трето дете бяха намислили да подарим общ подарък свързан с готвенето, тъй че събрахме пари и подарихме 12 манджи /доколкото знам всяка е по 4 порции/ от този сайт, които ви бях споделила преди /дето храната е нарязана и приготвена в пликове, слага се във фризера и като решиш да готвиш просто изпипваш плика в тенджерата  Wink/.
И така събрахме се, хапнахме, поприказвахме и дадохме подаръка. Бременното момиче дойде на гости, никой не я е занимавал с подготовка и т.н. Та това е според мен истинския бейби шауър. А не да каниш, да приготвяш и да се чувстваш виновен, че искаш подаръци.  Peace Обаче новодошлите сме го изменили както сме си решили за да се върже и с нашия вариант на празнуване в БГ за 40 дни на детето.

Аз лично не съм правила никакви такива партита, просто така се получи при мен /не че не обичам партитата/

# 77
  • Канада, Монреал
Като сте отворили темата за тези бебешки партита, как се избират подаръците, като няма baby registry в някой магазин? Ако си поканен да видиш бебето, ще подпиташ примерно родителите от какво имат нужда, но ако е парти изненада  Thinking

# 78
  • Vaudreuil Canada
Аз не съм чувала да има Тау в Пойнт-Клер.

Има ново Тау но мисля че се води ДДО - на Десорсес булеварда и 40 магистрала е но май е някъде отзад зад арес магазина не съм ходила още само табелата се вижда от магистралата.

# 79
  • Калгари, Канада
Като сте отворили темата за тези бебешки партита, как се избират подаръците, като няма baby registry в някой магазин? Ако си поканен да видиш бебето, ще подпиташ примерно родителите от какво имат нужда, но ако е парти изненада  Thinking

Ако нямаш идея от какво имат нужда, то според мен най-добре е gift card от някой бебешки магазин, така те могат да си изберат каквото им трябва.

# 80
  • Vaudreuil Canada
Lady_Cherie може да питаш този който организира партито - много често това лице има списък с неща които могат да се купят, варианта който ти е предложила мамамиа също е много добър а остава и варианта да вземеш нещо и да вземеш gift receipt така ако се дублира или предпочитат друг модел/марка/цвят да го сменят.

# 81
Бебешкото парти е един от най-милите ми спомени на Канадска земя.  Laughing
Организираха го колегите от училището, беше ми голяма изненада. Нищо не подозирах, нито очаквах. Най-интересното беше, че са се съветвали с мъжа ми.Организацията беше определено на ниво. А в деня, когато трябваше да ме "задържат" в стаята, беше голям майтап. Защото аз напирах да излизам, даже май бързах за някъде. Бяха се погрижили и за храната.

Някой да знае от къде мога да купя в/около Монреал синапено брашно?
Аз купувам синапени зърна и ги минавам в кафемелачката.

# 82
  • Canada
Някой да знае от къде мога да купя в/около Монреал синапено брашно?
Аз купувам синапени зърна и ги минавам в кафемелачката.
Вери, а от къде ги купуваш?

Тау в Пойнт-Клер има, обадих се по тел., подробно ми обясниха къде е и ми дадоха адреса. Някой ако се интересува, ще го напиша по-късно, че сега не ми се слиза до долу.

# 83
Намирам ги и в най-обикновен магазин при подправките: mustard seeds

# 84
  • Canada
Благодаря. Hug Аз щото брашно търся, не съм се сетила да погледна при подправките.  smile3555

# 85
  • Лавал-Пловдив
Айде малко смях:

Сняг вали, сняг вали
над Монреалските улици...
Грабвайте лопати
някой се изкряска
и шум от копане
......вънка се ряска.
Снегорини тежки
палаво връхлитат.
Квебекари бесни
кабели разплитат.
Лелката отсреща
първа героиня
вече четка здраво
свойта Хонда синя.
Баба с лопата
дядо с мотичка
бързат да чистят
та чак и подтичват.
Бригадата здраво
работи навън пак
До утре, когато...
ще падне поредния сняг!
*

*Лицата и събитията в стихотворението са реални!

# 86
Айде малко смях:

Сняг вали, сняг вали
Грабвайте лопати
някой се изкряска
и шум от копане
......вънка се ряска.
Снегорини тежки
палаво връхлитат.
Квебекари бесни
кабели разплитат.
Лелката отсреща
първа героиня
вече четка здраво
свойта Хонда синя.
Баба с лопата
дядо с мотичка
бързат да чистят
та чак и подтичват.
Бригадата здраво
работи навън пак
До утре, когато...
ще падне поредния сняг!
*

А кой е авторът?

# 87
  • Лавал-Пловдив
Айде малко смях:

Сняг вали, сняг вали
Грабвайте лопати
някой се изкряска
и шум от копане
......вънка се ряска.
Снегорини тежки
палаво връхлитат.
Квебекари бесни
кабели разплитат.
Лелката отсреща
първа героиня
вече четка здраво
свойта Хонда синя.
Баба с лопата
дядо с мотичка
бързат да чистят
та чак и подтичват.
Бригадата здраво
работи навън пак
До утре, когато...
ще падне поредния сняг!
*

А кой е авторът?
АЗ  Sunglasses Party Crazy

# 88
Браво  bouquet, значи сред нас има и поети  Hug

# 89
кака_Дора,   bouquet
Тук в лавалско е спокойно. Няма особено много копещи. В нашия край на улицата само аз се мъчех с гребло, през няколко къщи баба и дядо избутваха снега с тия по-големите гребла, дето се бутат, двамата си имаха по едно. Другите повечето са с абонаменти и им чистят. Аз с един час ринене до никъде не стигнах. Имах намерение да изчистя и следобяд да ходя по магазини, ама даже не можах да стигна до натрупаното от машините отпред, че много се изморих, а и Алекс се събуди (бях с бебефона в джоба Peace). Сега трябва да го чакам пак да заспи, че пак да излизам Crossing Arms И на дъжд го обърна сега, май ще го играя "мокра кокошка с лопата" Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт