Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 636
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте ,
И аз не знам от къде да я започна . С мъжа ми плануваме д се преместим в Англия  .Той е лекар и има възможност да си намери работа ....и май съм до тук ...Страх ме е . .аз съм живяла там но преди доста години и бях сам което е съвсем друго - студентка ,бригади и тн ..
А сега сме с дете на 8  и сме трима . Дайте съвет от къде да започна . Изчетох какво ли не и съм объркана . Дилемата ни е дали да замине първо той после ние или двамата и да оставим малкия тук поне докато не уредим жилище и тн и не съм съвсем сигурна къде отивам . Сигурно е нормално всичко да ми е толкова сложно - а на 23 беше песен и не ми пукаше .
Знам че се живее с 2 и 200 но дайте идея  като начало за  семейство от трима  колко минимум издръжка ще ни трябва месечно .Аз  доколкото разбрах няма да имам право да работя , а  и все пак някой трябва да се занимава с детето и битувизмите .
Благодаря .

Здравей, напълно е нормално да си объркана. Според мен, като начало бихте могли да видите дали мъж ти може да си намери работа още от БГ. Ние заминахме точно защото предложиха работа на мъж ми (фармацевт). Зная със сигурност, че има чужди фирми, които се занимават да  търсят медицински кадри и не взимат пари за това!Ако на интервютата бъде одобрен, помагат за документите. След това би могъл да замине за месец сам, да намери квартира, да посвикне с работата и след това да отидете и вие. Що се отнася до разходите....много зависи къде ще сте, защото според мен наема и най големия разход. Другото вече постепенно се урежда,но за мен работата, тоест сигурния месечен доход е най важен и ако може да се направи от БГ бихте си спестили доста притеснения и средства. Успех Peace

# 271
Честита първа пролет с малко закъснение  Heart Eyes
dimanili  искаш от нас съвет пък не ни даваш по подробна информация ,мъж ти има ли намерена работа или тепърва ще търси ? Има ли поне той документи че да си търси работа легално ? Мен ако питаш е по добре първо да дойде той и като се устрой с квартира ,работа и малко заделени пари  идвайте и вие с детето . А за парите мисля че ако само той работи и сте тримата тук за нормален живот е добре да изкарва 2000£ месечно чисто (мое мнение ) може и с по малко но и ще се наложат повече ограничения   Rolling Eyes
tanyatais как е детенце ,по добре ли сте вече  Hug
Miss Fine приятно изкарване в БГ и много положителни емоции  Hug
Шу на теб окото ти се възпали а на мен ухото  Confused сега го мажа с един крем та ще видим какъв ще е резултата  Simple Smile
Лек ден аз отивам да   food002 newsm28 newsm75

# 272
Здравейте и благодаря за отговорите . Май наистина не дадох подробности но ми беше каша в главата . Свикнала съм да се оправям сама и да не занимавам хората със себе си Simple Smile но явно не винаги това е добре . И така отначало :
Съпругът ми е лекар в Бг но плануваме да си намери работа още докато е в БГ чрез някоя фирма. Съответно за сега само събира информация и си усъвършенства английския защото му трябва перфектен език и тогава да започне с интервюта .Но така или иначе го обмисляме отдавна .
Горе долу и начата идея е че след като получи предложение и е одобрен и минат всички необходими регистрации за лекари и тн . да заминетой след около месец аз и  докато той се занимава с работата аз да поема всичко друго като квартири , ходене тук там за документи , училище .Защото освен всичко друго детето е в музикално училище в Бг и смятам и там да продължи . Именно заради детето не бързаме . Искахме първи клас да изкара в Бг ..но май и втори ще е тук . А и се притеснявам че малкия не знае езика.Страх ме е как ще се справи .. .Въртяха ми се идеи в главата да го оставя тук частен ученик ,а в Англия първата година да ходи само на английски и музикален инструмент уроци...а аз да се маскирам като бавачка ,такси или както там се получи .
Трудно ми е да преглътна че няма да работя но  ...

# 273
  • Bristol
dimanili, виж в БГ хелп също пишат за лекарите, как да се установят тук. Не всичко написано е полезна информация, но може би съпругът ти ще има по-добра представа какво го чака, ако прочете през какво са минали другите, Работа за лекар във Великобритания .
ПП първите постове са от 2007 та може инфото да не е точно там, но има и скорошни постове. Плюс че в темата пишат доктори, които вече са се установили тук и отговарят на конкретни въпроси.

# 274
dimanili за детето не се тревожи  Heart Eyes няма никой научен  а децата колкото са по малки толкова по лесно свикват с промяната и езика ,а за работата да работиш ти мисля че като тръгне  детето на училище може и ти да си потърсиш работа ,да сега покрай кризата е по трудно но не и невъзможно а и е до късмет,щом ще търси мъж ти работа чрез фирма дано попадне на свястна  Simple Smile но винаги да си има едно на ум  Wink Пожелавам ви успех и още веднъж за детето бъди сигурна че то ще свикне по бързо от вас ,а докато сте в БГ може да го учите на някоя и друга дума  Party

# 275
dimanili,  можеш ли да уточниш някои подробности:
- мъжът ти има ли взета специалност в БГ?
- пишеш,че сега усъвършенства езика и после ще търси работа. Регистриран ли е в GMC? Без тази регистрация не може да си търси работа , а нея може да я направи още сега, докато учи езика.
Звучиш доста разтревожено... Simple Smile не е чак толкова страшно. Направете списък от документите които трябва да извадите, процедурите които трябва да минете и т.н., подрете ги по приоритет и почвайте  Simple Smile
Погледнах темата от линка на Merry , 2007 г е било значително по-трудно. Не се притеснявайте, сега нещата са  по-лесни.

Аз изпитвам известно недоверие към фирмите които помагат за намиране на работа, но това е лично мое мнение.

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 18:28 от golden

# 276
Здравейте ,
Мъжът ми има специалност взета в бг . Наясно сме със докумментите за него горе долу какво ще трябва. Проблем наистина е езика при него  защото работи на две места и наистина не му остава много време .Аз съм завършила езикова гимназия и съм наясно колко писане е необходимо ...
Така или иначе не ни се налага супер спешно да се изнасяме от БГ затова и го караме едно по едно . Аз за него не се притеснявам -в смисъл там е ясно горе долу -документи регистрация интервюта ..работа все някъде ще стане .Аз затова и не обяснявм много много за него. Притеснявам се наистина относно преместването най вече за мен и детето .и за това че нямам идея относно бюджет и тн .Тук имам един ритъм ,работа ...там не знам как ще е и неизвестното ме плаши.На всичко отгоре малкия свири на пиано.Тук  сме в къща и няма проблем със съседи относно шума от пианото а повярвайте ми не е никак слаб . Като си помисля че трябва освен стандартните мероприятия и емоции около преместването да купуваме и пиано и да търся уроци ...чак ме избива хем на смях хем на  рев .  Никога не съм се притеснявала от премествания .От години сменяме квартири . Единия път успях да опаковам и преместя едната къща в другата за няма и 2 дни .Сега при все че няма да заминаваме утре ме е обзела една паника . А тъкмо от малко повече от година сме в собствено жилище....и си мислех че приключихме с номадския живот Simple Smile  Дано не ми се смеете много и не съм ви досадна.

# 277
dimanili, това, че мъжът е лекар е огромно предимство, само трябва да се оправи с езика. А след като той вземе документи за работа, ако сте женени може и ти да кандидатсваш. Или аз така симисля, по-опитните да кажат.

# 278
Здравейте момичета, извинявайте че нахълтвам така. Живея в Лондон от скоро, спешно трябва да посетя гинеколог, не искам и да пробвам с джи пи, можете ли да ми препоръчате частна болница за гинекологичен проблем или направо гинеколог  Praynig
Благодаря предварително   bouquet

# 279
eva_82 -мерси май сме ои добре днес.Бяхме и на работа и нещата са по добре. Мерси на всички за подкрепата,и се извинявам,че не пиша редовно ,но 3 дни като работя нямам никакво време.Лека вечер и леки сънища на мъниците  bouquet

# 280
dimanili начините да работиш според мен легално са няколко ,като негова жена  (ако той работи легално) и сте женени можеш да кандидатстваш за синя карта като зависима от него или ако нямате брак  трябва да докажете  съжителство 2 години заедно,което е малко по трудно. Друг вариант е да кандидатстваш като self employed (самонаемащ  се ) и при одобрение  си изкарваш  жълта карта но не на всякъде  приемат  self employed и е по трудно с намирането на работа. И розова карта можеш да имаш ако работодателя се навие да ти изкара като при взимането и  ти си длъжна да работиш за него 12месеца  преди да си търсиш другаде работа . На кратко се сещам за това  Crazy
Тук може да вземете къща в покрайнините и да няма проблем или да не са от тези къщи слепените  Crazy ама как го обясних  Embarassed Колкото до това с местенето ..... ooooh!  за изминалите 3 години колко местене видях  Tired Северна Ирландия (УК) ,Испания ,България,Португалия  пак България и сега отново в Англия  ooooh! Tired направо ми омръзна да се местя ама така се стекоха нещата  Joy
Та разбирам  те добре ...но човек слага на кантара нещата и преценява  Wink

# 281
  • След завоя в дясно
albenaivanova - не даваш много информация, но на първо четене http://www.fpa.org.uk/helpandadvice/findaclinic  също можеш да попиташ и в walk in centre.

# 282
# 283
  • Манчестър
dimanili начините да работиш според мен легално са няколко ,като негова жена  (ако той работи легално) и сте женени можеш да кандидатстваш за синя карта като зависима от него или ако нямате брак  трябва да докажете  съжителство 2 години заедно,което е малко по трудно. Друг вариант е да кандидатстваш като self employed (самонаемащ  се ) и при одобрение  си изкарваш  жълта карта но не на всякъде  приемат  self employed и е по трудно с намирането на работа. И розова карта можеш да имаш ако работодателя се навие да ти изкара като при взимането и  ти си длъжна да работиш за него 12месеца  преди да си търсиш другаде работа . На кратко се сещам за това  Crazy
Тук може да вземете къща в покрайнините и да няма проблем или да не са от тези къщи слепените  Crazy ама как го обясних  Embarassed Колкото до това с местенето ..... ooooh!  за изминалите 3 години колко местене видях  Tired Северна Ирландия (УК) ,Испания ,България,Португалия  пак България и сега отново в Англия  ooooh! Tired направо ми омръзна да се местя ама така се стекоха нещата  Joy
Та разбирам  те добре ...но човек слага на кантара нещата и преценява  Wink

тя не може да кандидатства за синя карта ..мъжа и ще бъде с уърк пермит и на нея и трябва accession work card( т.е. тя сама трябва да си намери работодател)......

# 284

Общи условия

Активация на акаунт