За странностите

• 20 966
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
Интересно какво се случва с маниите за подреденост като се появи бебе  Mr. Green , кое ли надделява?  Laughing
Това с шахтите наистина е полезно, аз също ги избягвам.
След второто вероятно човек се пречупва Grinning

# 121
Най-щастлива съм, че се преборих с миенето на ръце по сто пъти на ден.
Блазе ти! Замислих се, че това ми е една от най-вбесяващите ме мании и сякаш става все по-зле. И не става дума за проста хигиена. Кратко описание на приготвяне на кекс например: измиване на ръцете, изваждане на купа, изплакване на ръцете, счупване на яйце номер 1, измиване на ръцете, счупване на яйце номер 2, измиване на ръцете, счупване на яйце, номер 3, измиване на ръцете, добавяне на чаша захар, изплакване на ръцете, отмерване на чаша мляко, измиване на ръцете, разбъркване на лъжичка сода в млякото, изплакване на ръцете и т.н. до влудяване. Половината от миенетата са излишни, но се усещам чак когато ръцете ми са вече под струята.
Отделно от твърде честото миене кожата на ръцете изсъхва и се усеща опъната, което възприемам сякаш са мръсни, прашни и съответно пак ги мия.  Rolling Eyes

Интересно какво се случва с маниите за подреденост като се появи бебе  Mr. Green , кое ли надделява?  Laughing
Голяма част от моите се появиха точно с появата на бебето.  

# 122
Копирам се от една стара такава тема, колкото да се запиша Simple Smile

Re: Какви странности притежавате / или тема за това колко голям чешит сте / ...
« #71 Ср., 30 Септ. 2009, 15:20 »

Не подгъвам листи на книги, не подчертавам и не ги оставям отворени с корицата нагоре. Майка ми изпадаше в ужас като го направя, много трудно се набавяли книгите преди. Наскоро си позволих да подчертая в един учебник и ми остана някакво неприятно усещане. Незнам дали е странно.

Звукът, който се чува когато момиче с дълги нокти ги почиства, нокът с нокът, ме побърква. И ми е нечистоплътно. Изобщо дългите нокти ми оставят такова усещане, поддържани, неподдържани все тая.

Обичам да ходя на кино сама.

Никога не паля цигара от свещ, споря с тези, които го правят и ми става тревожно, когато въпреки това си запалят. Но това е суеверие.

# 123
  • София
Покрай бебето изникват още странности. Бях чела тука някъде за една луда майка, която стерилизирала огромно количество биберони, за да има чиста всеки пък, когато предната се "измърси".

И аз си мия твърде много ръцете и покрай бебето го правя още повече. Затова си направих и друга манийка - мажа си ръцете с крем преди лягане. Обаче ми е кофти, като взема бебето нощем да го кърмя да не го пипна с ръце, намазани с крем /въпреки, че е попил/. Луда работа, ей!

# 124
Когато пия кафе, лъжичката винаги трябва да ми е в чашката. Мъжа ми мрази кабели и беше голяма драма докато ги скрие всичките- тези за сота са вкопани в стените, за интернета също, булсата минава през лайсните на ламината и прави дълга обиколка през целия апартамент до телевизора в спалнята, който е в един ъгъл до пердето и специално взимахме двоен корниз за да може кабелите да се напъхат в единия улей ooooh!

# 125
Не виждам нищо странно в това за кабелите. Странно ще ми е, ако кабелаци се мотат из цялата къща. Crazy

# 126
  • София
Май нямам никакви мании и странности  Crossing Arms

Много се бях учудила, когато колега ми сподели, че неговата жена, когато слага дрехите в пералнята, много прилежно ги сгъва.

# 127
  • София
Едно време като вадех дрехи от пералнята много внимателно ги сгъвах в легена, преди това ги тръсках. След това ги простирах и пак ги тръсках, ама много мразех, ако са ми на топка. Сега със сушилнята не го правя вече, а и за малкото останали дрехи, които простирам загубих устрем да ги сгъвам мокри. Само щипките ме морят  Mr. Green

Манията с миенето на ръцете и аз я имах в пубертета. Беше ужасно! Само да си докоснех косата тичах на мивката, да си почеша върха на носа - също. Да вдигна нещо от пода - пак. На едно ядене съм ставала по сто пъти да се мия  #2gunfire. Много дразнещо за околните. Как ми мина - не знам. По едно време осъзнах, че си вредя страшно много така. И си наложих да спра. За няколко месеца отшумя тази мания.

# 128
Никога не паля цигара от свещ, споря с тези, които го правят и ми става тревожно, когато въпреки това си запалят. Но това е суеверие.
Суеверие е. Казват, че когато се запали цигара от свещ умира моряк  Confused

Интересно какво се случва с маниите за подреденост като се появи бебе  Mr. Green , кое ли надделява?  Laughing
Преди не понасях затворени врати - направо откачах до там, че когато бяхме само двамата с мъжа ми не затварях вратата на банята когато съм вътре.  Shocked Откакто сина ми има проблеми със съня и му пазим нечовешка тишина, затварям не, ами чак се карам когато мъжа ми излезе от хола в коридора за две секунди и не затвори вратата.  Crazy
Но съм убедена, че ако малкия дълбае в маргарина или не изстисква правилно пастата ще си има често домашни проблеми. Whistling

# 129
Аз сега се сетих за една моя странност. Тя за мен не е странност, затова досега не се сетих, но жена ми го намира за доста странно и винаги съм се чудил защо  newsm78. Къпя се само веднъж седмично, в петък вечерта. Освен това никога не си бръсна космите под мишниците и отдолу между краката. Чувам че доста мъже го правели, затова може да се счита за странност някаква.
Но това на фона на доста странните неща които сте изредили, едва ли са някакви големи странности.

# 130
  • София
Оф, писала съм го и предишния път.

Събирам по брой части играчките на дъщеря ми.

Помня ги наизуст: едното Лего - 42 части, другото - 18; големият пъзел - 54, плодовете за рязане - 10 броя х 2 части, един брой х 3 части + дъска за рязане и нож... Ще спра дотук.

Не съм подозирала, че притежавам подобна лудост преди да се роди дъщеря ми.  Confused

# 131
  • София
Аз пък редя в отделни пликове отделните видове играчки.
Едри плюшени, дребни плюшени, кукли, дрехи за кукли, тенджери и чинии, приборите отделно, фризьорски джаджи и т.н. Crazy

# 132
  • София
И аз, обаче това съм решила да не го приемам за странност  Sunglasses

# 133
  • При хората, които обичам
Това не е странност, а система за подреждане. И аз я владея.

# 134
  • Бургас
Една от странностите ми, на която се чудят околните е преминаването ми неспосредствено след като черна котка ми е пресякла път, считам, че ми носи къмсет и умишлено минавам.Странно им е на околните, а аз пък знам, че в древни времена е носела късмет, а не нещастие.

Странност на мъжа ми е непукизма му относно пляскането на дрехи на всевъзможни места и способността му да разхвърли за 2-3 минутки цяла стая.На въпроса ми само на него ли не му се струва разхвърляно и не го ли дразни, той става, затваря вратата и казва:"ето, сега не е".

Общи условия

Активация на акаунт