Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 33 562
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
 Саманта ???? smile3506 няма ли щъркелова вест още ??  atwork

# 526
  • Бургас
lia 01, честита дъщеричка ! Прекрасно име сте избрали!!!

Магинка и аз си мислех за Саманта - сигурно скоро ще има вести  Wink
И на мен ми е ревливо от време на време - но не много често. А също така през почти цялата бременност се смях като луда - включително вчера - направо със сълзи...
lilincho , страхотен разказ и накрая трогателни думи ...
Цитат
Вече родилите мами знаят какво е усещането.Не може да се опише.Просто бъдещи мами-благодарете на Бога,че ще изживеете този миг и му се насладете!Абстрахирайте се от всички и всичко и запомнете тези секунди
Днес е чудесен ден - пералнята ми е пълна с бебешки спални комплекти  Grinning  Трябва да изсъхват по-бързо - няма време  Mr. Green
И едно   bouquet за Amorevole - отговаря с такова внимание и позитивно отношение на всеки въпрос  Hug

# 527
Коммелина се губи нещо. newsm78 Дано да е добре и чакаме вести.
Относно настроенията май повечето сме така.И на мен ми е ревливо в по-голямата част от деня, но го приемам за нормално.Още в родилния дом ме хвана депресията и една нощ плаках. Сега съм изнервена заради вечните хреми и кашлици на сина ми и заради ужасните ми хемороиди, които не спират да ми създават проблеми. Най-лошото е, че си го изкарвам на близките, които вина нямат за нищо.  Sad
Понякога помага хубава песен или просто да полегна да изпъна гръб и нищо да не правя.

# 528
Честито на всички мами, които съм пропуснала  Hug
Момичета, ние днес си тръгваме от болницата - постояхме си цяла седмица, но важното е че госпожицата вече е добре. На мен ми махнаха конеца днес, болки почти нямам. А на малката й падна пъпчето днес, така че съм много доволна, за6тото изпадах в ужас като го гледах. Въпреки че знам, че няма ни6то страшно, аз съм малко странна на тема "пъп" дори и моя.
Относно излизането- аз мисля о6те утре ако е такова времето да си я изведа за малко, не знам бъркам ли или съм права, но според мен е много по-добре на въздух, отколкото затворена вкъ6ти.
Храним се само с кърма, но освен сукането и изцеждам, тъй като зърната ми са поразранени и не мога да издържа много, а като цедя с помпата нямам такава болка. Днес 6те взема силиконови зърна, тъй като хич не искам да я уча с биберон.
Появиха ни се обаче гъбички в устата и сега се мажем с Дактарин. Вие как се справяте с този проблем? (за тези които са го имали или го имат де)

А относно кърменето се нагледах на какво ли не - едната майка беше с полуоткъснато зърно (дефект от бебе), но въпреки това изцеждаше и отказваше да храни с АМ,другата пък държи детето по 2 часа на гърдата,за6тото "ама аз нямам кърма, само някви капки коластра, тя не се храни" - е как разбра бе жена, бебе на 2 дни го дръж 2 часа на гърда, ама като ви кажа на гърда значи че 2 часа го ръчка да суче и т.н. и после му дава и АМ и накрая то повръ6та, а тя изпада в ужас.  ooooh!

За склонността към рев - аз тия дни не спрях да рева, за щяло и нещяло. Не знам дали е следродилна депресия или нещо друго, но се усещах сама че понякога рева за глупости, а не мога да се спра.

# 529
  • до моите любими хора
Честито на KATRIN_24!!!! smile3525 Да ти е жив и здрав малкият Давид, а на теб бързо възстановяване  Hug
lia01, още веднъж - честито!!!  newsm51
divina00 , добре дошла!!!  welcome
И аз се надявам скоро да имаме вести от Саманта и Коммелина. Момичета стискаме палчета  fingerscrossedи чакаме щъркелови вести  smile3521
Маринелс много се радвам, че вече се прибирате в къщи. Сега ще видиш как ще се успокоиш и ще се чувстваш много по-добре  newsm10
Bub555 аз също не мислих, че се разбира по ръчичките дали му е студено на бебчето. Бях чувала за нослето, но сега разбрах от теб че се разбира и по врътлето ще го имам предвид  newsm10
eya мислиш ли че така децата са по-здрави и по-калени? Какви са ти наблюденията? Със сигурност ние тук по съвет на по-възрастните ги навличаме децата повече от колкото трябва. Представям си баба ми ако беше там да види на 11 градуса деца по сандалки, сигурно щеше да отиде до всяка една майка да им каже, че не са нормални и още утре децата ще им са болни  Joy Joy Joy
mama_vessy мерси за съвета. Днес съм решила, че вече ще излезем на терасата поне за 5-10 минути. Дано да се задържи времето така.
Betta не се притеснявай всичко ще мине. Сигурно е от някаква инфекция, защото моите води също бяха зелени и не сме били на антибиотик. Освен ако не се е нагълтал нещо с тях не знам  newsm78 И вторник ще дойде бързо и ще се приберете в къщи. Относно ноктите, като се родихме ако знаете какъв маникюр имахме  Shocked идваше ми да ги изрежа още в болницата. Но не се сдържах дълго де като се прибрахме у нас на 6-7 ден ги изрязох, поне да не са толкова дълги  Joy
ena4 днес ще излезем за малко, а на вас как завиждам благородно разходки по 1час, та някои от вас и по 3часа, но и това време ще дойде нали така  smile3521

# 530
Честито на KATRIN_24!!!! Да е жив и здрав Давид и да слуша и радва мама и тати! Wink

Момичета, аз да ви се оплача.....снощи след като я изкъпахме и нахраних към 23:00 и останхме будни чак до 03:30 Sad не спря да реве...към 01:15 й дадох пак да суче.....но при нас има един проблем, че започва и след това заспива и имам чувството, че след това само си ме ползва за биберон Sad Sad A иначе си пълни памперсите....и си спи през деня, което ми се струва успокояващо  newsm78 Не знам как да се преборя с това да не заспива, когато започне да суче  ooooh!

Marinels, радвам се за вас, че вече ще ви изписват!  Peace А между другото да те питам...как разбра, че има гъбички в устата?

# 531
Здравейте мамчета,

Тъй като не взех номер на някоя от вестителките, ви съобщавам малко по-късничко новината.

- НА 8.03 МИ СЕ РОДИ МОМИЧЕНЦЕ - БЛАГОВЕСТА   ylinfant newsm44 - 3 620 кг, 50 см. Раждането беше със секцио и слава Богу всичко мина ок..

И честито на всички мамчета, които вече си гушкат малките рожбички  newsm30, а на онези, които все още тръпнат в очакване, пожелавам леко и безпроблемно раждане.

# 532
.....но при нас има един проблем, че започва и след това заспива и имам чувството, че след това само си ме ползва за биберон Sad Sad A иначе си пълни памперсите....и си спи през деня, което ми се струва успокояващо  newsm78 Не знам как да се преборя с това да не заспива, когато започне да суче  ooooh!
И моята принцеса заспива малко , след като е посукала, но не я разбуждам. Просто като видя, че спи, я отстранявам внимателно от гърдата и после като ми покаже, че е гладна, я слагам пак, колкото и скоро да е това. Няма смисъл да спи на гърдите. Peace Но висенето на гърдите е почти постоянно. ooooh!
Честито, Танита!Да се радвате на здраво и послушно бебе!

# 533
  • до моите любими хора
Tanita Честита ти дъщеричка Благовеста  newsm51 Да е жива и здрава и много послушна  newsm10
ena 4 а не я ли вдигаш да оригне след това? Аз като я вдигна да оригне и се разбужда и после пак търси да яде, ако е заспала твърде рано. Но да ви кажа, че много рядко се оригва въпреки че я държа по 10-15 мин. Не знам защо така newsm78. Много често ми повръща след като я сложа да спи. Много е неприятно да сме се хранили толкова време и след това да ти повърне. Преди малко пак ми повърна на фонтан, като я държах да оригне. Много кофти и сега ще я храня сигурно по - рано, защото повърна много и ще огладнее рано. Не знам какво ще правим с това повръщане, въпреки че баткото и той много ми повръщаше и пак се шашкам като го направи, много неприятно.
Bub555 някой беше дал съвет да се смени памперса или да я вдигнеш да оригне и по този начин да се опиташ да я разбудиш и пак да я сложиш да суче, ако мислиш че още е гладна. А през деня няма ли часове, в които да бодърства? По цял ден ли спи? Или просто са почнали да ви мъчат колики и за това да е раздразнителна. Те често са през ноща. Виж къркори ли й коремчето, пръцкане и свиване на краката. Това са по-често срещаните признаци за колики.

# 534
Tanita Честита ти дъщеричка
Честито на KATRIN_24

Izvinqvam se ,4e pi6a taka,no ne6to izvednaj stana!
Uspeh na vsi4ki 4aka6ti mam4eta.Nie sme s vas!
I nie zaspivame na garda,no sled kato orignem pak tarsime!TO4no kakto pisa i radostani!
Celuvki na vsi4ki

# 535
ena 4 а не я ли вдигаш да оригне след това? Аз като я вдигна да оригне и се разбужда и после пак търси да яде, ако е заспала твърде рано. Но да ви кажа, че много рядко се оригва въпреки че я държа по 10-15 мин. Не знам защо така newsm78. Много често ми повръща след като я сложа да спи.
Радостани, почти никога не я държа правичка, защото тя не оригва . И баткото беше така-дори не ми е връщал, което е обичайно за бебетата. Затова спокойно си я оставям да си легне. А като сменя памперс наистина се разбужда и тогава предлагм и другата гърда.

# 536
Аз й проврявам и сменям памперса винаги преди да почна да я кърмя. През деня спи и горе-долу на 3-4 часа, понякога и на 2 са събужда или аз се опитвам да я събудя, за да я храня, че иначе веднъж я бях оставила да спи към 6 часа и след това през нощта ни разказа играта. Е, не че вчера като се беше будила през деня, през нощта от 00:00 до 03:30 не ни остави на мира. Явно наистина са почнали коликите, защото си свива крачетата....а пък сутринта, докто я кърмих, чух да й къркори коремчето. Давам и чая на Хип, който е с копър...не ми се иска от сега да почна да й давам лекарства за тези колики, а пък съм чула, че от тях често се запичали?!  newsm78
Аз по същия начин се дразня, че трудно ми се оригва, а ако я сложа да спи, със сигурност после ми повръща. Да не говорим, че понякога и след като успея да я оригна, пак повръща. Това повръщане ме стресира адски много, въпреки че за бебетата е нормално, но.....всеки път ми е притеснено!

# 537
  • Русе
Здравейте!
Честито  на всички мами, които вече  гушкат бебчета!

Аз влизам да дам отчет -
на 9.03.2011 в 19.30 на бял свят се появи Аделина - 3300 гр, 50 см, нормално раждане

# 538
Честито на всички мами, които си гушкат бебчетата и още малко търпение за тези, на които им предстои :hug:

Ние сме добре, кърмим се на поискване, спинка, папка, засега е спокойно бебе, пу-пу, само така да сме Praynig В болницата никой нищо не ми каза за жълтеница при Вики, а педи като дойде вкъщи на следващия ден след изписването каза че имал лека форма на жълтеница и да съм му давала вода със захар да се изчисти. Успокоих се от постинга на Amorevele, че минава от честото кърмене и пълнене на акани памперси и не е задължително да се дава подсладена вода, защото не мисля че има нужда да му давам и вода. Вместо да си му давам кърма постоянно не виждам смисъл да му се пълни коремчето с излишни течности, в кърмата нали има всичко Rolling Eyes
Оня ден ходихме на ортопед, защото на 2-рия ден в болницата детската педиатърка ми каза, че от самото местоположение в корема лявото краче е леко било в позиция нагоре и навън.
И сега трябва да сме 2 седмици с памук и бинт на крачето и да правим масажчета и след 2 седмици на контролен преглед. Моля се дотогава всичко да се е оправило Praynig
За вит.Д на нас педиатърката ни изписа Sunny Vit и аптекарката като ги видя ми вика как може това да ти изписва, как ще му ги даваш тия таблетки и веднага ми препоръча някакви други, но не се сещам кои ми каза. И сега съм в чуденка какви да взема, най-много искам вигантол, но като няма Thinking

# 539
  • София
Честити нови бебчета! Да са живи и здрави Hug!
Нас са ни сложили в стая с южно изложение и по цял ден ни е отворен прозореца, още не съм затворила Wink.
Питах педиатъра за ноктите - поне на 15-тия ден се режели, иначе има опасност от инфекция, много са нежни.
Тази нощ се кърмихме на всеки половин час, а устичката на Бобчо продължаваше да е суха и сбръчкана като хартия. Та дадох вода въпреки всичко, сега е много по-добре. Та не може винаги само кърма, нищо че съм надъхана кърмачка Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт