Зъбки мъчат юлското човече, хайде да излизат вече

• 27 629
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • в 1001-та нощ
охххх, малко става офтопик и последно по темата от мен:"Когато си мислиш, че Природата нещо ти е взела - всъщност не виждаш какво ти е дала!"

(случаят изобщо не е някакъв краен - но наистина вярвам, че в Природата "празно няма" Wink))

# 361
  • Бургас
Моят син проходи на година и месец с меки буйки, но подсилен форт. Обаче понеже беше края на лятото -много често и бос на плажа. Аля ще я оставям вкъщи босичка или по чорапки. Иначе тази статия за мен е абсолютно вярна http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=918
Алена, много си права  Hug

# 362
  • в 1001-та нощ
в интерес на истината на Калоян не му бяха съвсем отворени пръстчетат и вторите пръсти бяха ляко назад  newsm78

педи каза, че като стъпва в обувки - ще ги отвори и съм учудена колко бързо се случва това (от както е с обувки - видим ефект - макар да не е постоянно с тях  newsm78)

иначе - от съвсем малък казваха, че има много добра стойка на краката

# 363
   Интересно,какво ще споделят другите мами,които имат по-големи дечица.  Rolling Eyes

Баткото проходи на 1 г и 3 седмици, по чорапи. Буйки не е имал, защото не виждах смисъл от тях, минахме направо на обувки с твърда пета. Д-р  Драганов каза така и аз съвестно изпълнявах! Wink Засега поне няма проблеми със стъпалата.

Селме, не знам как трябва да подхождам към моето захранване и трябва да ходиме пак на преглед, но въобще не ми се занимава...то са едни номерца, чакане, губене на половин ден.

# 364
охххх, малко става офтопик и последно по темата от мен:"Когато си мислиш, че Природата нещо ти е взела - всъщност не виждаш какво ти е дала!"

(случаят изобщо не е някакъв краен - но наистина вярвам, че в Природата "празно няма" Wink))
   Много мъдро,АленаHug
   Благодаря ти за това напомняне!   bouquet

Иначе,аз не се вживявам много в диагнозата "плоско стъпало".Дето с вика,това да му е най-големия проблем!  Rolling Eyes

# 365
Привет момичета   bouquet
Дани, Алена по въпроса със международния паспорт, ние вадихме преди два месеца. Необходимо ви е акта за раждане,личните карти на двамата родители и бележка от общината за постоянния адрес на детето  Simple Smile. Ние си пуснахме обикновена поръчка (един месец)  и ни струваше 10 лв.

# 366
Ние пуснахме документи за паспорт преди десетина дни. Носихме акта за раждане, бележка от общината за адреса (бяхме го сменили, понеже сменящх и моя), паспортна снимка (заради нея ни върнаха, така че проверете) и струва 10 лв. обикновена поръчка 1 месец. Трябва да присъстват и двамата родители (може да става и с пълномощно от единия, незнам). После ми звънна кварталния да ме пита за адреса, съседите  Crazy. Така се правило като става въпрос за бебе.

# 367
Нас ни снимаха на място... така, че е по-добре да си проверите лично каква е процедурката и каква документация ще би бъде необходима   bouquet
После ми звънна кварталния да ме пита за адреса, съседите  Crazy. Така се правило като става въпрос за бебе.
И на нас ни казаха, че щял да минава за да провери дали наистина детето живее на посочения адрес, но така и  никой не мина.

# 368
А кой се смята, че е адреса на бебето? Това от картата на майката ли ? Защото ние се преместихме и не съм сменяла адреса още. А този от картата ми е на една стара квартира даже  Blush

# 369
Каката проходи на 1г1м без буйки. Ходеше босичка, навън - с едни сандалки, които обхващаха петичката. Пред КиК аз предпочитам Беко. Хич не ги долюбвам КиК.

Cvetulka, не е препоръчително да се ползват обувки втора ръка. Ти си знаеш сигурно де, но все пак - с прохождането им се оформя краче, походка... а всяка обувка, дори и много малко носена, приема формата и особеностите на крака, което е твърде индивидуално.

scarly, детето се води на адреса на майката(този в личната карта).

# 370
А кой се смята, че е адреса на бебето? Това от картата на майката ли ? ...........
   Точно,Скарли.  Peace
    За градината ,например,представих моята адресна регистрация,за да потвърдя същата на детето.

Докато пиша,и Дунайка ти е отговорила.  Simple Smile

# 371
Да, за постоянен адрес на детето се смята този от личната карта на майката Simple Smile. Ние също живеем на място различно от моята адресна регистрация  Wink

# 372
Баткото проходи на 1 г и 3 седмици, по чорапи. Буйки не е имал, защото не виждах смисъл от тях, минахме направо на обувки с твърда пета. Д-р  Драганов каза така и аз съвестно изпълнявах! Wink Засега поне няма проблеми със стъпалата.

Алексиев ( преди два месеца бяхме при него ) е против твърди пети, държащи глезена и прочие, той е за сандали и много за маратонките, така че и тука мнения много!

# 373
  • Stavanger, Norway
dunaika и аз си мислех за тези неща вчера. Но аз съм му купила нови обувчици, така че тези сигурно няма да ги ползваме  Peace То и за възрастни не е хубаво да носят чужди обувки, защото кракът вече си е "направил" място вътре и подметката малко или много се е деформирала. Не сме я окъсали толкова, че чак за едни обувчици да се стискаме  Peace Благодаря ти за мнението все пак  Hug

# 374
Аз пък нямам нищо против обувки втора употреба, само сменям подложката с нова, не мога да си позволя да давам толкова пари само за обувки, давам пример, за миналото лято нашия батко смени 2 размера сандали, като има 1 чифт в яслата, 1 чифт за навън  и 1чифт за село, общо 3 от един размер и 3 от другия размер, добре че сестра ми ми даде поне за село да ползваме стари, иначе по 30лв. на чифт си става сериозна сума, отделно си трябва и някаква затворена обувка или гуменки.

За буйките: на КК гумената подметка е значително по мека от тази на Беко, Ради ползва на КК с връзките, няма проблем, като ги развърже ги завързвам, но не стои цял ден с тях естествено, Слави ползва от същите и съм много доволна.

Сега да се оплача, баткото изкара грипен вирус, за моя радост не успя да зарази никой друг в къщи, не сме се пазили въобще, дори редовно целува Ради по устата. Вдигаше висока t на 12 часа, след като му дам Хексалгин спада и пак след 12 часа това за 3 дни, от неделя вечер не е вдига t.
Моят син проходи на година и месец с меки буйки, но подсилен форт. Обаче понеже беше края на лятото -много често и бос на плажа.

Peace това с плажа върши страшна работа при прохождането, Слави изкара 2 морета по 10 дни  и имаше страхотен напредък, дори след второто проходи (на 10м.)

Общи условия

Активация на акаунт