Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXVI

• 48 813
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
И от мен един глас за  Сред вълци(2010).Обичам такива филми с красива природа и животни.

# 511
Да, отиват й драматични роли по принцип, но точно в тази не можах да я възприема. Трудно я приех като кънтри звезда. Не прилича на човек, който умее да пее и да се забавлява. Точно в моментът, в който излезе на сцената за да "им покаже ада" както го бяха превели, изглеждаше нелепо, но може и съвсем целенасочено нелепо да е изглеждала, като имаме предвид в случая героинята в какво състояние на духа беше.
Ох,...почнах и аз като баба, прекалила със сериалите Mr. Green

не си баба:)
според мен това несвързване е с цел, да.
зрителят всъщност вижда само останките на тази жена ( звезда) и понеже е като оглозган кокал, нищо звездно не й е останало. не знам дали се разбира какво искам да кажа.

гледах и аз switch с тази, ... не й помня името първата жена на Брад Пит. Много слаб филм, такава боза.. според мен Анистън (!) може да бъде голяма актриса, ако не й предлагаха все да играе някакви клиширани образи. От сърце съм й пожелала на тази жена да има късмет да изиграе една сериозна роля поне в живота си, заслужава го.

# 512
Да, разбрах те какво имаш предвид 10 c's.

И за Анистън съм напълно съгласна с теб. Сякаш я подценяват тази жена. Даже като се замисля и визията й не се променя, както и типажа на героините й.

# 513
The Way Back - много силен филм. Според мен заслужаваше повече да спечели Оскар, отколкото Речта на краля, но....
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1023114/

# 514
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Този много отдавна съм го набелязала, още като мернах плаката му в метрото. Дано скоро успея да го гледам.

# 515
  • In The Middle Of Nowhere
И аз отдавна исках да го гледам и добре, че ivelinkaaa ме подсети з а него, че аз съм пропунала кога е излязъл с хубаво качество по торентите. Той всъщност беше номиниран само в една категория за грим и една от гримьорките е българка. Имаше много хвалебствия за работата й по него, както й една част от филм е сниман в България, а другата май в Мароко. Режисьорът Питър Уиър мисля, че е достатъчно да се спомене като име за да си направи сметка човек, че филмът няма да е случаен. Много съм обнадеждена, точно такъв филм ми се гледа, веднага дърпам  Sunglasses

# 516
The Way Back - много силен филм. Според мен заслужаваше повече да спечели Оскар, отколкото Речта на краля, но....

аз мразя филми със страдание от този тип ( концлагери ,издевателства над личността), но ако кажеш, че бягат горе долу в началото на филма ще го гледам още утре:)

# 517

аз мразя филми със страдание от този тип ( концлагери ,издевателства над личността), но ако кажеш, че бягат горе долу в началото на филма ще го гледам още утре:)

Не съм засичала на коя минута бягат, но по-скоро ми се стори, че очудващо бързо се наговориха...  Като цяло акцентът не е върху лагерите.... А и не си спомням да са показвали в смисъла на думата,който ние използваме, (все едно, че са в някой концлагер) по-скоро беше заточение в Сибир, от което не могат да избягат...

Малко в стила на филма 147 часа(толкова ли бяха), но по-динамичен.
10c's, все пак ти си прецени. (напълно те разбирам и на мен ми е писнало от филми за емигранти (особено български), за евреи, ВСВ и тн

# 518
не че ми е писнало, просто съм с по/слаби нерви и да гледам мъчения и страдания в трудови лагери е едно от нещата, които избягвам.
наскоро по дискавъри гледахме един филм за един централен път в сибир, строен от заточеници, и макар фокуса да не беше в/у тях  ме извади от релси за дни напред...

Ще го гледам, реших:)

# 519
 С изключение на сцената, когато поредставят героя на Колин Фарел - Валка и играят на карти , не се сещам за сцени с насилие. Но това е в рамките на първите 10 мин.

Лека нощ

# 520

наскоро по дискавъри гледахме един филм за един централен път в сибир, строен от заточеници, и макар фокуса да не беше в/у тях  ме извади от релси за дни напред...

Ще го гледам, реших:)

To не е просто път, то е прословутата Транссибирска магистрала.
Предполагам, че това имаш предвид.

# 521
Не искам да звуча като Ив, Wink но този филм - The Way Back , го препоръчах още преди няколко страници. Даже buttinsky беше така любезна да ми посочи мястото в България където са снимани някои от сцените Hug Разпознах и няколко бълг. актьори.
10 c's , аз също вече не гледам филми с насилие от този тип - нямам нерви, разстройвам се много, но този филм го изгледах нормално, макар че е тежък като сюжет.

Ще ви препоръчам още един филм, не е нов, но аз сега го открих - Life as a House
http://www.imdb.com/title/tt0264796/
Хубава история, хубав актьорски състав, особено Hayden Christensen е много готин гримиран Crazy. Само съвсем в края ме подразни малко как свърши, последната сцена за мен беше излишна, но филмът си заслужава гледането Peace

# 522
  • София

Ще ви препоръчам още един филм, не е нов, но аз сега го открих - Life as a House
http://www.imdb.com/title/tt0264796/
Хубава история, хубав актьорски състав, особено Hayden Christensen е много готин гримиран Crazy. Само съвсем в края ме подразни малко как свърши, последната сцена за мен беше излишна, но филмът си заслужава гледането Peace

Ама много ми беше тъжен този филм. Аз на филми с подобен сюжет си скъсвам слъзните канали... Но няма спор, че е хубав.

# 523
Не искам да звуча като Ив, Wink но този филм - The Way Back , го препоръчах още преди няколко страници. Даже buttinsky беше така любезна да ми посочи мястото в България където са снимани някои от сцените Hug Разпознах и няколко бълг. актьори.
10 c's , аз също вече не гледам филми с насилие от този тип - нямам нерви, разстройвам се много, но този филм го изгледах нормално, макар че е тежък като сюжет.

Местата, където е сниман филма в България, не са ли "Чудните мостове" в Родопите?

# 524
С изключение на сцената, когато поредставят героя на Колин Фарел - Валка и играят на карти , не се сещам за сцени с насилие. Но това е в рамките на първите 10 мин.

Лека нощ

Гледах го:) ( аз имам късмет да мога да работя и да гледам филми:))

Филмът по-скоро ми хареса, отколкото не ми хареса.
Има няколко забележителни български появявания (освен статистите), Захари Бахаров, Ириней Константинов и Меглена Караламбова направиха толкова, колкото и хората около Ед Харис.
Хареса ми, че историята се стреми към достоверност. Не е спестено нищо, не са създадени някакви дълбоки отношения, просто оцеляващи хора. Така че това, че не е напудрен и захаросан откъм сълзи и драми ми хареса, защото като се опитам да си представя тези хора и този път го виждам точно толкова суров и не-сълзлив. От друга страна това е и недостатъка за самия филм - сякаш няма спойка, няма да запомня лицата на групата, няма кой знае какви лични истории, няма драматизм и взаимоотношения. Няма и някакви особени препратки към времето. Колко време е минало, кога, къде са преминали и т.н. Можеха да покажат поне една карта в края да видим откъде са минали , аз се съмнявам, че много зрители могат да си представят чисто географски такова разстояние. Липсваше ми и информация за 'после' - какво става след това, примерно някакви надписи в края, които да не оставят историята докрай. Кой оцелял, кой къде намерил подслон и т.н.

Малко като критик се чувствам:)

Така или иначе съм доволна, но в никакъв случай не бих го номинирала в която и да е драматична категория, просто щото драма особена няма, нито образите са изградени така че да има, Колин Ф. и Ед Харис направиха всичко по силите си, но то просто няма реплики с които да изпъкне игра...но гримът наистина си го биваше!

Барб, не съм сигурна дали за този път става дума, сигурно. Магистрала ми звучи малко странно, пътят е  двулентов и в общи линии стига до края на света....

Общи условия

Активация на акаунт