Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXVI

• 48 819
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
  • в сърцето на един мъж...
Еее, много мерси за спойлерите, сега и филма няма нужда да гледам, то е ясно какво се случва Crossing Arms

# 121
  • в морето до колене
Geia, извинявай. Аз по принцип се старая да не давам много информация за фабулата, когато коментирам... но не винаги е възможно. Пък и професията на главния герой все още не казва всичко, което се случва във филма.

# 122
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Гея, не са чак толкова страшни спойлерите, много други неща се случват във филма, препоръчвам ти го  Hug

# 123
  • Далече
Май само аз в цялата тема не харесах Love and Other Drugs. Първите 30 минути, в които осмиваха фармацефтичните компании ми харесаха и оттам нататък филмът ми стана блудкав. Даже и Ан Хатауей, която по принцип харесвам, не можа да го спаси Sad

Да кажа и за Рийз Уидърспуун. И нея я харесвам, но проблема според мен не е в нея, а в неспособността на Холивуд да изкарат добър, лек, забавен филм. Явно тя го прави за пари де, но с подходящ сценарии  смятам биха станали добри филми с нея.

Милениум и Lisbeth Salander много ми харесаха. Но ако трябва да степенувам, първия филм и книга ми харесаха най- малко от трите Simple Smile

За да не съм изцяло спам снощи гледах Mesrine: Killer Instinct  с Винсент Касел- това е първата част, филмът има и втора част. Истинска история за известен френски престъпник от 60-те и 70-те години. Холивуд има подобен филм  за американски гангстер - Public Enemies  с Джони Деп. Френския филм ми хареса повече. Определно ще гледам и втората част като излезе.

# 124
  • София

Да кажа и за Рийз Уидърспуун. И нея я харесвам, но проблема според мен не е в нея, а в неспособността на Холивуд да изкарат добър, лек, забавен филм. Явно тя го прави за пари де, но с подходящ сценарии  смятам биха станали добри филми с нея.

Аз пък считам, че Професия блондинка (без продълженията) си е екстра за комедия без никакъв смисъл. Винаги се смея от сърце (може би щото съм руса  newsm78 )
Не бих казала, че е разтърсваща/чудовищна и пр. актриса, но пък е симпатична и не играе само в ром-коми.

# 125
  • в морето до колене
И аз харесвам "Професия блондинка" - и Рийз се справя перфектно за такъв тип филми...
Колкото до Оскара - мога да перифразирам Ан Хатауей : "Какви времена бяха ... боядиса се една блондинка, направи се на брюнетка ... и и даваха Оскар."  Mr. Green

# 126
  • София
Оскар? Рийз има ли такъв  newsm78
Не мисля, че е направила роля за такъв...

# 127
  • Belgium
Е, как да не е направила роля за Оскар? Нали писах няколко поста по-напред за Walk the line.

Гледала ли си го?

# 128
  • Далече
Рийз има Оскар за Walk the Line, където пееше сама не на плей-бек.
 "Професия блондинка"  е екстра комедия да, но тя вече влезе в друга възрастова категория и сега трябва да играе в комедии за възрастни, с които Холивуд (според мен) няма успехи напоследък.

# 129
  • в морето до колене
Оскар? Рийз има ли такъв  newsm78

В интерес на истината 2005 не е била много "женска" година...
Може би бихте предпочели да го дадат на Кийра Найтли за "Гордост и предразсъдъци"  Wink

... комедии за възрастни, с които Холивуд (според мен) няма успехи напоследък.

Много съм съгласна! Мислих си го наскоро по повод прословутия въпрос за "кариерата на Дженифър Анистън"  Peace
Например, според мен Мег Райън много тудно понесе "затварянето" на ром-комите за нейната възрастова група. Някой от вас да я е гледал в нещо наскоро? Щото аз не.
Скоро и други актриси ще излязат от възраст.

Филми като It's Complicated; The Kids Are All Right; Something's Gotta Give... в които могат да играят хора на по 45-50-55 години - и пак да се класират като ром-коми... ами не се срещат често.
И остава да играят майките и свекървите Grinning

# 130
  • Belgium
Последно гледах Мег Райън в The Women и My Mom's New Boyfriend в интерес на истината не се справи много зле.

Аз никога не съм я харесвала, още я помня от времената на прастария сериал "Докато свят светува", където ми беше откровено противна.

А и не всеки може да е Мерил Стрийп  Laughing

# 131
  • Далече
mia4ik и аз съм много съгласна с това. Рийз има още някоя и друга година и е с по - дребна физика, но според мен участва във всичко, което може, защото като мине 40 и ще и става много по трудно. Остават поддържащи и епизодични роли. Освен ако не си Мерил Стрийп Simple Smile

Това е и проблем на повечето актриси в Холивуд. Остават инди филмите, но от тях не се правят толкова пари (те не са бокс офис материал Simple Smile)

# 132
  • София
Ще поправя пропуска на Walk the line.
Прочетох преди няколко страници, но го подминах, тъй като не съм се интересувала специално от конкретната актриса.
Поправка: гледала съм го. Не ми е направила впечатление. Пак ще го гледам да припомня!

Мег Райън направо ме разочарова - очаквах много повече от нея, а наистина в последните години... доста години. За съжаление сте абсолютно прави, че твърде много актриси "остаряват" и... Мерил Стриип е великолепна.

# 133
  • в морето до колене
Добре де, това заприлича малко на историята с Колин Фърт  Wink, ама ще си кажа за последно - относно Рийз...

1. Не мисля, че съм в позицията да оценявам как Америка приема екранното представяне на историята на една от най-култовите им кънтри-звезди. Нито знам достатъчно за самия Джони Кеш, нито за съпругата му... но на мен филмът ми хареса. И Рийз ми хареса в него.

2. Рийз има доста прилични роли в класически костюмни екранизации . И нейната Беки Шарп (само година преди прословутия Оскар) си е много даже добра ИМХО

3. Колкото и да е потиворечива тази трактовка на "Опасни връзки", от гледна точка именно на трактовката Рийз стоеше доста добре и в Cruel Intentions.

и
4. Никога не забравям факта, че се разделиха с Райън само месеци след въпросния Оскар, който той просто не можа да и' прости  Mr. Green Това също е част от лошата карма на жените-актриси в Холивуд.

ОК, тя никога няма да е Мерил Стрийп, дори и Мег Райън може да не е ... но съм готова да и дам шанс още веднъж. Чакам с интерес Water for Elephants - за мен това ще е нейният пробен камък на ръба на нейната собствена "ром-ком ниша"  Peace
Все пак тя само след дни става на 35... оттук нататък наистина ще е още по-трудно.

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 21:28 от mia4ik

# 134
  • Belgium
За мен Рийз е много над Мег Райън и особено над Дженифър Анистън например, която е единица мярка за актьорска бездарност.

Специално се разрових, да видя кои филми на Рийз Уидърспун съм гледала, освен изброените от mia4ik .

1. Rendition (http://www.imdb.com/title/tt0804522/) - силна роля, нетипична за нея, още веднъж доказва, че не играе само в комедии

2. Four Christmases (http://www.imdb.com/title/tt0369436/) - типичната семейна комедия, но без прекалена глазура, симпатина ми беше

3. Just Like Heaven - бозица, в която играе дух, спокойно може да не се гледа

4. Sweet Home Alabama - мой личен фаворит от нейните комедии, гледала съм го дузина пъти, забавлява ме отново и отново

5. The Importance of Being Earnest (http://www.imdb.com/title/tt0278500/) - с Колин Фърт  Wink Добро изпълнение на класически сюжет

Сега видях, че играе и в "Американски психар"

Общи условия

Активация на акаунт