Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXVI

• 48 884
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Савина хубаво е обобщила общите неща в сюжета, аз ще допълня, че за мен имаше и цели сцени, които бяха почти идентични. Ето го и финала, който Савина не помни, но който за мен поне е най-откритата и груба аналогия между двата филма.

http://www.youtube.com/watch?v=xNfOjPN0UpA

# 316
London Boulevard - не препоръчвам. В този филм се бяха събрали да живеят още поне пет филма - романтичен, трилър и опит за типична английска кримка. Объркан сценарий, лоши диалози, лош ритъм на филма, никаква химия м/у гл. герои / е тая любовна нишка откъде се взе?/ - абсурден филм.

Подкрепям напълно Peace Точно влязох да напиша горе-долу това. На моменти бавен, едвам го изгледах. Не препоръчвам Naughty

# 317
но не си спомням как свършваше "Пианистката".

В бяло:
Последни бяха сцените от дома ѝ, където Валтер отиде, първоначално за да протестира срещу писмото с хиляди услоявия за връзката им, което маписа тя, а после нещата се преобърнаха и ескалираха до насилие. На другия ден вечерта имаше концерт в Консерваторията, където преподаваше Ерика. Тя седеше във фоайето и нетърпеливо чакаше да го види. Той дойде с група други хора, поздрави я весело и продължи към залата. Когато фоайето се изпразни, Ерика извади ножа, който носеше в чантата си и си го заби в сърцето. После излезе и тръгна по улиците.

Не съм гледала "Черният лебед", само "Пианистката".

# 318
  • София
бихте ли дали линк за теглене на Пианистката.
искам да видя тези паралели, за които говорите.
Все пак един и същ проблем може да бъде показан по много различни начини. А може едно и също на вид нещо да изразява различен проблем. Всичко зависи от гледната точка.

Цитат
Интересно ми е къде намерихте толкова силен паралел м/у "Черен лебед" и "Пианистката"

Аз виждам това: не много млада жена, занимаваща се с изкуство, отдала му се изцяло, властна майка, подхранваща амбициите на дъщерята, сексуална незадоволеност, склонност към агресия, объркана сексуалност, протест срещу майката ... сигурно има и още , но не си спомням как свършваше "Пианистката".
  Аз пък видях съвсем други неща в "Черния лебед" .

И аз видях други неща в Лебеда...

# 319
  • Belgium
Благодаря за отзивите за "Булевард Лондон" и "Червената шапчица".

Спестихте ми няколко изгубени часа  Laughing

# 320
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ваня, аз го теглих от Замунда, но не мога да ти дам линк, вече нямам достъп  Confused

# 321
  • Бургас
Току що гледах Булеварда момичета и искрено съжалявам,че не ви четох преди да го дръпна!УЖАС! Все повече се убеждавам,че Кийра обрича всеки филм,не е конкретно тя,просто филмите,в които участва напоследък са пълна пародия.

Няма такава безсмислена история просто- лош музикален съпровод,лоша игра,лошо,лошо ,лошо...

Мъжът ми си е свалил някакъв Механикът- очаквах да е по-тъп от булеварда- не сме го гледали все още,но какъвто и да е,ще е по-сполучлив сигурна съм...

А и на Булеварда някакво гадно чувство ти остава след края...

# 322
  • Бургас
Аз от еуфория да се изкажа за Булеварда забравих останалите:)

The morning glory- много свеж,готини артисти,готино леко филмче:)
Разпунцел- голям смях,готино филмче за цялото семейство!

# 323
  • срещу двата комина :)))
Току що гледах Булеварда момичета и искрено съжалявам,че не ви четох преди да го дръпна!УЖАС! Все повече се убеждавам,че Кийра обрича всеки филм,не е конкретно тя,просто филмите,в които участва напоследък са пълна пародия.

Няма такава безсмислена история просто- лош музикален съпровод,лоша игра,лошо,лошо ,лошо...

Мъжът ми си е свалил някакъв Механикът- очаквах да е по-тъп от булеварда- не сме го гледали все още,но какъвто и да е,ще е по-сполучлив сигурна съм...

А и на Булеварда някакво гадно чувство ти остава след края...
аз май само негативно се включвам  Mr. Green
Механикът беше почти толкова ужасен,колкото и Червената шапчица  Sad харесвам Джейсън и съм гледала повечето му филми,но този беше безумно скучен,предвидим и без никаква интрига...ако харесваш подобни истории ти препоръчвам Wild target не е безсмилсен екшън,има много чувство за хумор и прекрасни актьори,особено ако обичаш британски филми  Wink

# 324
А някой гледал ли е "Черните лебеди" на Иван Ничев? Има ли нещо общо с "Черния лебед"? Втория го гледах вчера, българския ще гледам тези дни, но ми беше интересно предварително вашето мнение.

# 325
  • Toronto
Аз съм гледала и "Пианистката", и "Черен лебед". Не намирам абсолютно нищо общо между двата, докато гледах лебеда, даже през ум не ми мина "Пианистката". Изабел Юпер беше страхотна във френския филм, Натали Портман също в "Лебеда". По различен начин ми внушиха различни мисли. Не знам откъде идва това сравнение, и чак пък обвинения в плагиатство newsm78
Вчера гледах "London Boulevard" и след това веднага "Layer Cake" - как пък така съм ги изтеглила не знам, ама имах чувството, че гледам един и същи филм с различни артисти. Колин Фарел, пък особено Кийра Найтли -  newsm11, Даниел Крейг като че ли беше малко по-добре, ама като цяло май не ми се ще да ги препоръчвам даже за убиване на времето.
Бих препоръчала по-скоро "L'odeur de la papaye verte". След това се помъчих да гледам на същия режисьор "Norwegian Wood" , обаче не можах да го изтрая.
"The Professor and His Beloved Equation" също препоръчвам, много ми хареса.

# 326
А на мен Булевард Лондон ми хареса много!Даже бих казала че е най доброто американско кино напоследък.Играта ми  хареса,атмосферата,посланието,всичко.Но киното затова е велико изкуство:) различни гледни точки
Гледах някой добри филми/според мен/

36 Quai Des Orfevres (2004)  френски,криминален,мн.добре направен, стилен,с интересна интрига.

La Reine Margot френска екранизация на кралица Марго с Аджани и Отьой,препоръчвам за тези който не са го гледали

The Verdict (1982) с Paul Newman стар и качествен,класика!

# 327
Вчера гледах филма  Last night.  Този фим направо ме удари като със мокър парцал! 30 мин. след това не ми се раздоваряше с никой!

Освен, че е  натъпкан със звезди - Ева Мендес, Кийра Найтли, Гиийон Кане (Франция) и  главния актьор от Аватар(не знам как се произнася),  предлага семпъл по сюжет, но изключително докосващ филм според мен. Особеното е че, филмът те кара да се поставиш на мястото на героите и дори да си мислиш, че наистина си прототип на всеки един от тях.

Филм за семейният живот, изневярата, съвестта и дълга.
 IMDB : http://www.imdb.com/title/tt1294688/

Според мен заслужава по-вискока оценка от 6.8, но предполагам, че това е заради мъжката аудитория. Препоръчвам да го гледате сами!

# 328
А поне английски субтитри има ли някъде(за Last Night), че съвсем без никакви нищо няма да разбера. Иначе и аз го имам свален ама чака ред, непременно ще го гледам, щом има някой на който му е харесал  Wink

# 329
Вчера гледах филма  Last night.  Този фим направо ме удари като със мокър парцал! 30 мин. след това не ми се раздоваряше с никой!

Освен, че е  натъпкан със звезди - Ева Мендес, Кийра Найтли, Гиийон Кане (Франция) и  главния актьор от Аватар(не знам как се произнася),  предлага семпъл по сюжет, но изключително докосващ филм според мен. Особеното е че, филмът те кара да се поставиш на мястото на героите и дори да си мислиш, че наистина си прототип на всеки един от тях.

Филм за семейният живот, изневярата, съвестта и дълга.
 IMDB : http://www.imdb.com/title/tt1294688/

Според мен заслужава по-вискока оценка от 6.8, но предполагам, че това е заради мъжката аудитория. Препоръчвам да го гледате сами!
След такава препоръка, реших да го изгледам и в момента го тегля, дано и на мен да ми хареса. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт