В момента чета...-5

• 47 370
  • 782
  •   1
Отговори
# 165
  • София
И аз искам да се вкюча по темата за Алиенде.Прочетох Ева Луна и останах очарована на един дъх я изчетох,а сега мъча вече доста време Инес моя душа,двете книги все едно са от две различни писателки.Чудя се коя да пробвам след това иска ми се да е нещо в стила на Ева Луна,тя наистина ме впечатли.

# 166
  • Пловдив
След "Самотата на простите числа" е ред на още по-вълнуваща книга за самотата и отчуждението -

# 167
  • София
Приключих с "Доводите на разума".

Сега започвам:

# 168
# 169
  • Пловдив
buttinsky , сподели за "Колибата".
Аз я четох, т.е. стигнах до същината на книгата, но толкова елементара и наивна ми се стори, че нямах никакъв интерес да я дочета до край.
Бях подведена покрай шума, който се вдигна около нея, факта, че е отказана да бъде издавана.. в последствие големия тираж и т.н. и т.н. нооо..  Stop

# 170
Много се чудех дали да я взимам и аз, тъй като допусках, че в един момент ще заприлича на всички онези езотерични четива, които не всеки път имам настроение да чета. Но тъй като книжарницата на "Хермес" , която е най-близо до нас е твърде бедно заредена, погледът ми пак се спря на нея и поразпитах книжарите за техните впечатления. Убедиха ме, че е не твърде поучаваща и отнесена и същевременно с това е любопитно да се прочете.
Аз в момента стигнах до 85 стр. Стана ясно, че детето е било убито. Още в началото стана ясно, че този Мак се е срещал с Бог. Всъщност точно това ме дразни, че всичко става ясно още от самото начало. Дори и в анотацията на книгата е разказано всичко това. Дано да е останало още нещо интересно, с което да ни изненада.
И на мен ми звучи наивно на много места, особено предговорът ми беше супер досаден за четене. Но пък точно защото е навина се чете лесно, макар да ме предупредиха, че на места става тежка за четене и разбиране книгата. Малко се съмнявам дали е така, но може пък просто да си изглеждам глупавка и хората да са искали да избегнат недоразумения, тъй като аз първо ги помолих да ми предложат нещо по-весело и леко за четене... Laughing
Все пак мисля, че ще е прочета цялата и пак ще пиша.

# 171
  • Пловдив
buttinsky  Peace
Точно, точно същото усещане за книгата имам и аз Simple Smile Аз след средата на книгата я оставих, вярно - много леко се чете, но не ме гонеше любопитство какво ще се случи.
Пиши като я прочетеш дали съм сгрешила, че я изоставих.

п.с. И все пак дали наистина се е срещнал с Бог? Wink няма да издавам  Flutter

# 172
Брехх, да не е било поставено лице от жена му? Тя нали уж се занимваше с такива курсове за подсилване на връзката с Бог при екстремни ситуации. Брехх настръхнах от прозрение! Брр! Laughing

# 173
След диалога ви, няма да си купя "Колибата", това е сигурно Mr. Green

# 174
 Joy

На мен ми е интересна пък, въпреки всичко Sunglasses

# 175
Да си я купувам значи, м Laughing

Аз продължавам разговорите си със Спиноза, вчера нямах почти никакво време, днес мисля да напредна сериозно.

# 176
За Колибата и аз се разколебах още при първи мнения, прочетени за нея както и от собствен усет. Просто в момента не ми се чете нищо с тази насоченост.
Естествено, бях много заинтригувана в началото на появата и. Сега нещо съм се разровила и дебрите на своята библиотека Simple Smile

Аз пък сега видях,че съм оставила до средата Приказки за Ева Луна Simple Smile /рядко ми се случва/Но я попрелистих и знам, че ще я дочета Simple Smile Там, мисля, са отделни истории, сюжети.

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 15:09 от ayas

# 177
# 178
newsm10 скоро я четох, мнооого ми хареса

# 179

Общи условия

Активация на акаунт