В момента чета...-5

• 47 259
  • 782
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна/Лондон
Аз все още мъча "Жената в бяло" на У.Колинз. Е, няма такава тегава книга. При все, че чета доста бързо /към 100стр/1ч/  от една седмица се боря и все още съм на 260стр.
Чудя се дали си заслужава усилието? Знам, че е класика, ама...хем боли, хем сърби. Искам да знам каква точно е интригата, въпреки че подозирам част от нея. Някой дочете ли я?

До 130стр. Laughing
Зарязах я заради нови попълнения в библиотеката ми, но все някога ще остана без непрочетена книга и съм сигурна, че много ще ми хареса тогава. Crazy
Викаш до 260-та нищо...

пп.Имам и ''Лунният камък''- не съм я отваряла даже.

# 226
  • Варна
Пусто, интрига има, ама мноооооооооооооооооого тегаво се влачи действието. И тези отегчителни описания, празни философствания... Уф.

Ще взема да се върна към "Анна Каренина". Не че там е много по-различно Simple Smile

# 227
А някой да е чел биографията на Айн Ранд от Ан Хелър? Четох темичката за книгите й и се зарибих, но в момента си изчерпах месечния лимит за нови книги, а приятелката ми с ценната библиотека, разполага само с нея. Смятате ли, че е разумно да започна с биографията?

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 17:45 от Анонимен

# 228
Пусто, интрига има, ама мноооооооооооооооооого тегаво се влачи действието. И тези отегчителни описания, празни философствания... Уф.

На мен любимият герой от тази книга ми остана нехаещият за племенниците си чичо. Голям сладур Laughing

# 229
 Aз чета "Инес,моя душа". Не са много книгите ,които съм прочела и то с интерес за индианци, конкистадори,  сражения и войни. Не обичам "бойни" книги, но тази ми харесва.

# 230
Чакам с нетърпение майка ми да я завърши, че да я почвам и аз.

# 231
Е най- сетне дочетох "Смъртта е занимание самотно" и все пак ми хареса. И понеже днес я дочетох на село, та се чудех там какво др. да чета и ей така си взех "Диви разкази" на Хайтов, като мислех да четна един -два само, но толкова ми хареса първия, че продължавам да ги чета.

# 232
  • София
Аз на Айн Ранд съм чела само "Изворът"и не мога да кажа, че не ми хареса. Интересно ми беше да чета за архитектура, любов, индивидуализъм, амбиции. Но въпреки стегнатия стил, относително малкия брой герои, липсата на отегчителни описания, имаше известна повтаряемост и предсказуемост на моменти и все пак 830 страници ми се сториха много...

# 233
# 234
Прочетох "Великият Гетсби", но не ми допадна. Незнам дали е период или просто не ми харесва тази американска литература описваща "джаз поколението", но въпреки това я прочетох лесно и бързо, което досега не ми се е случвало с книга, която не ми е харесала. Начинът, по който е описана цялата история и героите ми харесваше. Уф,май стана малко объркано ooooh!

Започнах и е доста свежа. Недостаък - приходи ми се много в Италия.

# 235
Започвам "Маймуната", Стивън Кинг:

По повод анкетата - ползвам почти всички варианти, без четене онлайн, защото не обичам да чета от монитор, но от около година вземам само от библиотеката.

# 236
Не знам дали в сборника "Маймуната" беше "Човекът, който не се ръкуваше" - един от любимите ми разкази на Стивън Кинг Simple Smile

# 237
  • Варна/Лондон
Не знам дали в сборника "Маймуната" беше "Човекът, който не се ръкуваше" - един от любимите ми разкази на Стивън Кинг Simple Smile
Да, от този сборник е, чудесен разказ. Всичките разкази ми харесват от ''Маймуната'', но най ме впечатли ''Прекият път на госпожа Тод''.  Heart Eyes

# 238
Тъкмо ви четях коментарите и мъжът ми каза, че и той много харесвал тоя сборник, намерих го в нета, ако може да ми кажете дали това са всички разкази http://chitanka.info/lib/book/86-majmunata аз не обичам да чета он-лайн, но ще си ги принтна.  Wink

# 239
  • Варна/Лондон
Да, всичките разкази са. В книжният вариант в съдържанието не е описан ''Параноично: Песен'', но си е там, веднага след ''Сватбата''. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт