В момента чета...-5

• 47 278
  • 782
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Съгласна съм за Стайнбек.
А на "Улица Консервна" съм се смяла със сълзи.

# 211
И аз, но вече почти я забравих. Тя беше първата негова книга, която прочетох и оттам се зарибих. Май е време да си я припомня.

# 212
"Трите въпроса" на Хорхе Букай и "Лили Иванова - Истината" в почивките Simple Smile

# 213
Започнах "Марина" на Сафон!  newsm44

И аз нея чета в момента  Simple Smile

# 214
На мен тази книга, както и повечето на Стайнбек, много ми допадна. Той е цар на тълкуването на Библията. Сега много автори се пънат да разясняват, ето например въпросният Уилям Пол Йънг в неговата "колиба", но Стайнбек просто няма равен в това отношение. На всичкото отгоре е и интересен, освен поучителен. Някои автори трябва да се поучат от това Mr. Green

Аз скоро прочетох "Зимата на нашето недоволство" от Стайнбек и това за библията е много забележимо и там. Иначе първата ми книга от него е разбираемо "На изток от рая" /любимата ми книга/. Много вълшебно и ненатрапливо пише. Ще го чета още, при първа възможност...

# 215
Към Стайнбек, и изобщо към цялата американска литература, съм със смесени чувства. Най вярното е това, което писа Богиня- трябва да познаваш поне мъничко историята и  развитието на обществото , за да са ти интересни.
Много харесвам Великия Гетсби. Също бих препоръчала романите на Теодор Драйзер ( Финансистът е много актуална сега:) , и естестено, Богат Беден на Ъруин Шоу.

# 216
  • Ямбол
Аз я прочетох "За мишките и хората" и все още не мога да кажа дали ми е харесала. Май не е мой тип. Тягостна, депресираща, на моменти ми беше много жал за животните - старото куче и новороденото. Не обичам книги, в които да се говори за умъртвяване на животни, като за най-естественото нещо, освен, ако не е за храна. Абе силна е книгата, но не е за мен.

# 217
Преди много години (15-тина)съм чела Стаймбек- "За мишките и хората " и "Улица консервна"- тогава много ми харесаха, но честно казано не помня много и затова с удоволствие ще ги препрочета. Всъщност аз много обичам да препрочитам книги, колкото и др. да има за четене за мен лично от всеки един прочит може да се вземе по нещо. И за мой срам да си призная, че не съм чела "На изток от рая", но смятам скоро да го направя. Аз  до скоро, почти не четях книгите, които имаме- все си мислех,че има време за тях, но от известно време насам промених това, ама така точно тази книга ми остана непрочетена.

# 218
Към Стайнбек, и изобщо към цялата американска литература, съм със смесени чувства. Най вярното е това, което писа Богиня- трябва да познаваш поне мъничко историята и  развитието на обществото , за да са ти интересни.
Много харесвам Великия Гетсби. Също бих препоръчала романите на Теодор Драйзер ( Финансистът е много актуална сега:) , и естестено, Богат Беден на Ъруин Шоу.

Вярно е, че човек колкото повече знания има, толкова по-добре. Но наистина не смятам, че за да ти стане интересна да речем : "На изток от рая", е нужно да имаш кой знае каква подготовка.
Доста млада бях, като я четох, както и голяма част от останалите му книги. Единствено "Гроздовете на гнева" ме затрудниха, предполагам поради изтъкнатата вече от Рокси причина или най-малкото, защото твърде много се проточи действието.

# 219
'На изток от рая'- да. Но 'Улица Консервна' и ' За мишките и хората' според мен не могат да се четат без контекст. Мое мнение, разбира се.

# 220
През седмицата свърших "Сбогом на оръжията" на Хемингуей. Обещаващо тръгна, след това малко ми доскуча, но погледнах края (много обичам да правя така  Mr. Green) и ме заинтригува. В резултат на това я прочетох и добавих в графа "любими".  Simple Smile

Сега отново започвам "Името на розата" на У.Еко, че ме заинтригувахте с коментарите си.  Simple Smile Дано да успея този път да я прочета.

# 221
И аз започнах "Писмо в бутилка" - лека, приятна, но нищо супер заинтригуващо, поне засега....

# 222
Прочетох "Колибата". Действително има интересни тълкувания на моменти от Библията и християнството, красиви природни описания, бих казала, че е нравоучителна в общата си цялост. Не мисля, че беше неприятна за четене и успях да извлека ценни поуки за себе си. Все пак не ми стана ясно защо толкова много се шуми около нея. Като творба е доста посредствена и доста напомня за "Очи от рая". Не видях нищо скандално, освен виждането за църквата, което до голяма степен се покрива с моето, а предполагам и с това на доста други хора.
Не бих я препоръчала горещо, нито пък бих я нарекла "сензация", както е възкликнато на корицата.

# 223
  • Варна
Аз все още мъча "Жената в бяло" на У.Колинз. Е, няма такава тегава книга. При все, че чета доста бързо /към 100стр/1ч/  от една седмица се боря и все още съм на 260стр.
Чудя се дали си заслужава усилието? Знам, че е класика, ама...хем боли, хем сърби. Искам да знам каква точно е интригата, въпреки че подозирам част от нея. Някой дочете ли я?

# 224
Аз все още мъча "Жената в бяло" на У.Колинз. Е, няма такава тегава книга. При все, че чета доста бързо /към 100стр/1ч/  от една седмица се боря и все още съм на 260стр.
Чудя се дали си заслужава усилието? Знам, че е класика, ама...хем боли, хем сърби. Искам да знам каква точно е интригата, въпреки че подозирам част от нея. Някой дочете ли я?

И аз не успях, Богиня. До един момент ми беше приятна и ме държеше в напрежение, Даже и тук възкликнах колко ми допада стилът, но едва стигнах до средата и адски се отегчих... Приятелката, която ми я препоръча ми я доразказа, само колкото да се уверя, че няма смисъл. Аз очаквах далеч по-интересна развръзка.
Тогава споменах на баща ми, че я чета и той ми предложи от същия автор да прочета " Лунният камък", поне по негово мнение била далеч по-интригуваща като история.

Общи условия

Активация на акаунт