В момента чета...-5

• 47 313
  • 782
  •   1
Отговори
# 195
Вчера докато си писах отговора относно любовната история ми се въртеше и още една книга, ама пуста му памет като не можах да се сетя не я написах. И днес с името се събудих  Laughing "Тес от рода Д'Ърбървил" на Томас Харди.

Тъй като тъкмо довърших "Крадецът на книги" вчера (невероятна книга разказана от Смъртта, авторът е изградил много живи образи!) и се водеше една разпалена дискусия за "Колибата" реших набързо да я сваля на Киндъла. Еми, стигнах някъде до 7 глава и имам чувството, че чета някакъв сценарий за филм  Laughing В 6та глава попаднах на някакви откъси от разговора с Бог, които могат да те накарат да се замислиш, ноооо дотам. Все пак понеже съм инат мисля да я оборя докрай  Crossing Arms

# 196
Чета "Въжеиграчът Карой". Препоръчвам го на хора, с вкус към красиво написани разкази.

# 197
Чета "Брулени хълмове" и "Великият Гетсби" едновременно, но и двете са ми скучни. Втората съм преполовила, но не откривам още някакъв замисъл newsm78

# 198
  • София
Аз чета "Жена" на Такео Аришима.

# 199
  • Варна
Много хубав роман. Много поетика има в него, без да е накъртващо сантиментална.  Peace

# 200
  • Варна
Чета "Брулени хълмове" и "Великият Гетсби" едновременно, но и двете са ми скучни. Втората съм преполовила, но не откривам още някакъв замисъл newsm78
За да откриеш, трябва да познаваш малко историята на САЩ през 20-3--те години, така нареченият постдекаданс или реалистичен модернизъм. Златната младеж, "изгубеното поколение",  отдадено на бохемски стил на живот... Много може да се пише по въпроса. Донякъде това е и автобиографичен роман.

"Брулени хълмове" пък беше любимата ми книга като тийнеджър. За пръв път я прочетох на 10г. След това всяко лято, докато станах на 16г. Мечтаех за такава любов... Ех..

Това са едни от любимите ми романи... Малко ме жегна с това изказване. Затова така бурно реагирам. Естествно, че не си длъжна да ги харесваш. Всеки има право на вкус. Peace

# 201
  • София
В момента чета Мари Кардинал "Назови го с думи". Добре, че прочетох малък фрагмент от авторката в "Познай коя е книгата". Много добър роман е. Заслужава да бъде преиздаден. За мен е женски роман, за страховете, разочарованието, търсенето на себе си. Хората с невротични проблеми могат лесно да се познаят. Wink

# 202
  • Варна/Лондон
Много хубав роман. Много поетика има в него, без да е накъртващо сантиментална.  Peace
Още една книга, която ''приятелка'' не ми е върнала...Преди години много често си я препрочитах. Ще трябва да я потърся.

# 203
# 204
Аз втори месец мъча "История за любов и мрак" на Амос Оз! Уж много положителни отзиви прочетох , преди да я взема от библиотеката, а сега се наложи и да я презапиша, защото мнооооого бавно ми върви! А бях убедена, че ще ми хареса, дори си преписах цялата библиография на автора в "тефтера за списъци"! Що така стана  newsm78 , не можах да разбера, може би не улучих момента да науча толкова исторически данни за писателите евреи! Никак не ми е интересна!  Rolling Eyes 

# 205
Днес започнах "Писмо в бутилка" на Никълъс Спаркс.
Имах нужда да променя сюжетите, след последните прочетени книги.
Пък малко романтика, никак няма да ми излишна.
За пръв път чета книга на автора, но  имам смътен спомен от филма.
Много приятна и лека за четене е, за сега.

# 206
  • Sofia
Започнах "Марина" на Сафон!  newsm44

# 207
  • Sofia
И аз искам да се вкюча по темата за Алиенде.Прочетох Ева Луна и останах очарована на един дъх я изчетох,а сега мъча вече доста време Инес моя душа,двете книги все едно са от две различни писателки.Чудя се коя да пробвам след това иска ми се да е нещо в стила на Ева Луна,тя наистина ме впечатли.
Аз препоръчвам "Сборът на дните"  Peace

# 208
  • Ямбол
Снощи започнах "За мишките и хората" - Джон Стайнбек.
Мисля скоро да я препрочитам, но се притеснявам да не се разочаровам тоя път, ти за пръв път ли я четеш?
Да, за първи. Засега е добре, но не е нещо много впечатляващо. Но пък съм още в началото.
Аз не препрочитам книги. Има толкова много, които искам да прочета. А и вече четена книга не ми е интересна.

# 209
На мен тази книга, както и повечето на Стайнбек, много ми допадна. Той е цар на тълкуването на Библията. Сега много автори се пънат да разясняват, ето например въпросният Уилям Пол Йънг в неговата "колиба", но Стайнбек просто няма равен в това отношение. На всичкото отгоре е и интересен, освен поучителен. Някои автори трябва да се поучат от това Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт