В момента чета...-5

• 47 255
  • 782
  •   1
Отговори
# 240
Да, всичките разкази са. В книжният вариант в съдържанието не е описан ''Параноично: Песен'', но си е там, веднага след ''Сватбата''. Simple Smile
Благодаря ти Hug Като ги прочета ще пиша. Wink

# 241
  • Пловдив
В момента чета тази - Не успява да ме грабне, но я чета доста леко и почти съм на финала.
Зачетох се и в
Интересен език, представям си я филмирана Simple Smile

# 242
В момента чета "Потъването на Созопол" от Ина Вълчанова. Интересна история на иначе неизвестен, млад автор.

# 243
Започнах , не ме грабва особено и ми е леко вулгарна.

# 244
# 245
В петък довърших "Колибата", оставих малко да отлежи преди да споделя последни впечатления. След отлежаването все така продължавам да мисля, че ми докарва на някакъв холивудски сценарий за филм, поредния невпечатляващ. Главният сюжет не успя да ме разчуства някак си, а би трябвало имайки предвид историята...чудя се защо ли  Thinking явно авторът не е успял да стигне до мен, кой знае. Иначе наистина има красиви природни описания както спомена някой по-рано, особено живо си представих сцената в главата, където героят се среща с баща си. Относно възгледите за църква, вяра, Бог, общество...доста се покриват с моите и не виждам защо книгата да е толкова скандална, освен ако разковничето не е там, където се споменава за ролята на църквата като учреждение/ръководен орган/институция в живота на хората. Това, което иска да каже автора напълно се покрива с виждането ми, но все си мисля, че на някои хора тези възгледи, които той съвсем открито изказва няма да им допаднат, особено точно на тази "институция".

През уикенда започнах

Жалко, че я няма на български, или поне аз не я намерих. Не за друго, на мен не ми пречи да я чета на английски, ами наистина е много добро образователно четиво и ме сърбят пръстите да я дам на някои хора, на които би им била от полза, ама те не се справят с английския. Интересно колко общо имаме с животните, или пък животните с нас  Simple Smile

# 246
  • Den Haag
Прочетох "Ева Луна" И. Алиенде  Heart Eyes. Страхотна книга, все още съм потопена в този приказен свят, невероятен разказвач грабна ме от първата страница до края . Непременно ще прочета Приказките и Трилогията  Peace

Сега се чудя коя да почна от двете :
или Rolling Eyes

# 247
И аз много скоро четох "Ева Луна" и също като теб съм възхитена. Аз също съм си нарочила останалите книги и се надявам скоро да стигна до тях.

# 248
Току що прочетох първата от трилогията на Ст.Ларшон, Момичето с  драконовата татуировка. На моменти малко брутална и стряскаща, но като цяло доста интересна. Ще продължа със следващите две.

# 249
Зарязах "Мръсна хаванска трилогия"и започнах

# 250
  • на североизток от Рая
   "Вещицата.." на Коелю не ми хареса. Просто не я разбрах.

Сега довършвам "Небесните пасбища" и веднага ще започна "Гроздовете на гнева" . И двете са от Стайнбек.

# 251
  • Den Haag
Аз почнах "Заедно" Анна Гавалда  Simple Smile

# 252
"Триумфът на червилата" - горе-долу става. Това с разменените "мъжки" и "женски" роли ми е малко странно...

# 253
  • на последния етаж
Започнах

# 254
Започнах:

Малко отзад напред започвам, ама нищо. Поне като захвана да чета книгите й ще съм малко по-информирана и ще вниквам, вниквам... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт