В момента чета...-5

• 47 522
  • 782
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Захванах Часовете на Майкъл Кънингам.

# 361
Довърших "Къщата на духовете". Още съм под силното и въздействие. Него помня от всяка прочетена нейна книга.
Много вълнуваща книга. Почувствах Алиенде, сякаш всичко е преживяно, ярко повествувание с присъствие, отношение, сякаш отново има толкова много да изрази...
Намирам нейните произведения за омайващи, с цялата красота и жестокост на живота.

А на рафта стоят още "Портрет в Сепия", "Паула", продължението "Сборът на дните", "Инес, моя душа" и "Приказки на Ева Луна".

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 14:21 от ayas

# 362
Също и филма" Къщата на духовете" е много силен и въздействащ.

# 363

Днес започнах "Тъмната половина" на Кинг и още началото обещава много.
Много ми е любима!

Първата ми негова книга, оттам се залюбихме  Heart Eyes
еее, щом любовта е споделена.. Wink Wink Peace
Някой да сподели впечатления от Вирджиния Улф. Simple Smile
амии сестра ми и е голям фен, аз имам огормно доверие на нейната преценка за литература, нооо се пробвах скоро с една книга и не ми потръгна, амного ми се четеше нещо увлекателно затова реших,че не й е сега момента, но определено смятам скоро пак да я пробвам...ако ти прочетеш нещо ще се радвам да чуя как ти е понесла Wink

# 364
Прочетох Рунически знаци на Харис. Много ми хареса, разтоварих се а пък и беше интересна Simple Smile
Преди това четох Богът на дребните неща. Много красива книга. Мисля да я препрочета скоро.
Сега почнах Слугинята и вече се потопих в действието. Харесва ми сюжета, а също и стила на авторката.
И последно искам да споделя лични впечатления от Вирджиния Улф....Не е за всеки като автор, не беше и за мен. По-отегчителна книга от Вълните не бях чела. Оставих я на половина и няма да се върна към нея.
Кънингам и Часовете е съвсем друг случай. Препоръчвам я горещо Simple Smile

# 365
  • София

От Вирджиния Улф съм чела "Към фара", "Мисис Далауей" и "Годините". Книгите й се възприемат трудно, тъй като не са романи в традиционния смисъл на думата. В центъра им не стои действието, фабулата, а смяната на различни моментни състояния при всеки един от героите. По думите на писателката:
 "проследете за миг едно обикновено съзнание в един обикновен ден. В съзнанието нахлуват безброй много впечатления - безлични, фантастични, мимолетни или издълбани като със стоманено шило. Те прииждат от всички страни, неспирен порой от неизброими атоми, и докато падат, докато се наместват в живота на понеделника или вторника, акцентите сменят предишните си места; значителен момент се оказва вече не оня, а този тук;"

С първите две книги ме остави доста резервирана, но миналата година неочаквано я "открих" с "Годините". Считам я за писателка от много висока класа, но за да я заобича човек, може би е нужно постоянство. Simple Smile

# 366
"Капан за сънища", Стивън Кинг:

# 367
  • Sofia
Чета дълго и продължително "Доброжелателните" и усещането е много странно - едновременно ме отблъсква и привлича... Не зная как да го опеделя - човешката страна на един изверг или чудовищната страна на един човек... Много съм объркана, но със сигурност препоръчвам тази книга.
Авторът получава моите адмирации.  Peace

# 368
Почти съм към края на "Трактатът",но очаквах нещо повече...http://www.helikon.bg/books/31/156416_traktatat.html

# 369

Засега авторката трескаво запознава с героите и подава откъси от миналото им.

Чета я с голям интерес.

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 02:13 от ayas

# 370
# 371

Чета ги едновременно, защото не са мои и трябва да ги връщам. Очарована съм от "Огледалата". Имам си нова любимка от българските автори Hug

# 372

Аз съм чела само "Орландо" преди години и много ме беше впечатлила. Идеята е оригинална, доста нестандартна и интригуваща. Препоръчвам я.  Peace Чете се бързо и после си осмисляш известно време идеята. Laughing
Доколкото си спомням Вирджиния Улф твори по време, когато на мода са т.нар. "безсюжетни романи". От същия период са и книгите на Марсел Пруст /"По следите на изгубеното време"/. Те са много описателни, с много размишления, почти без сюжет и действие, почти без пряка реч. Струват ми се по-близо до философско произведение, отколкото до литература. И са обърнати навътре към самия човек.

# 373
  • Ямбол
започнах "Слугинята". Страхотна е още в самото начало  Peace

# 374
"BG дневници и нощници", на Иво Сиромахов-прочетох я вече. На места (на много места Joy) е доста вулгарна като речник, но има и страхотни попадения. Толкова не се бях смяла много отдавна с книга.

Общи условия

Активация на акаунт