В момента чета...-5

• 47 347
  • 782
  •   1
Отговори
# 345
В момента чета "Дъщеря на съдбата" на Алиенде и макар че съм съвсем в началото, много ми харесва. Стилът и езикът на писателката са завладяващи, има дори забавни сравнения, не си спомням да съм чела друг автор, който да рисува толкова живи картини, просто обликът и животът във Валпараисо са ми постоянно пред очите, много е добра. Като прочетох резюмето на книгата си помислих, че няма да ми хареса, не обичам средностатистическите романи, тип любовна драма, но всъщност езикът и талантът на Исабел Алиенде са неповторими и изобщо не е скучната книга, която очаквах. Разбирам защо има толкова много почитатели, със сигурност ще прочета всичките и книги.

# 346

След дълго четене приключих с Мъртвата зона. Честно казано, нищо особено.

Ауу недей така  Wink...като всичко на Кинг  и тази ми е сред любимите  Grinning
Прочети още някоя негова книга преди да се откажеш  Peace

Е, не казвам че е лоша. Май очакванията ми бяха завишени, заради големите хвалби към този автор. И накрая просто останах изненадана чак, че не ми хареса толкова, колкото на вас.

# 347
  • София
Аз скоро четох "Дъщеря на съдбата" и "Портрет в сепия" на Алиенде, харесаха ми и двете. Много увлекателно разказва.
В "Дъщеря на съдбата" освен личната история ми беше много интересна и темата за златната треска в Сан Франциско.

# 348

Ауу недей така  Wink...като всичко на Кинг  и тази ми е сред любимите  Grinning
Прочети още някоя негова книга преди да се откажеш  Peace

Е, не казвам че е лоша. Май очакванията ми бяха завишени, заради големите хвалби към този автор. И накрая просто останах изненадана чак, че не ми хареса толкова, колкото на вас.

Е, " Мъртвата зона" определено не е най-доброто произведение на Кинг.

# 349

Това е първата книга на Елизабет Гилбърт, която чета. До половината съм и ми харесва ...
Книгата е добра - освен интересната история и увлекателния стил на авторката,  ми хареса , че е доста информативна. Много неща научих за брака през вековете Simple Smile
Всъщност тази книга е написана като продължение за "Яж, моли се и обичай", която честно казано ми хареса дори повече. Нищо общо с повърхностния филм с иначе любима моя актриса Дж. Робъртс.

Сега започвам:

# 350
  • София
Да, за жалост колкото едно нещо е прехвалено, толкова по-големи са очакванията ти и толкова по-голяма е вероятността от разочарование  Peace
И на мен ми се е случвало, най-вече с филми, не с книги.

# 351
  • София

Ауу недей така  Wink...като всичко на Кинг  и тази ми е сред любимите  Grinning
Прочети още някоя негова книга преди да се откажеш  Peace

Е, " Мъртвата зона" определено не е най-доброто произведение на Кинг.

Аха, и аз съм на същото мнение. Макар да съм му фен, Мъртвата зона, в сравнение с много други, е по-слаба (по мое мнение). И не ми е от любимите.

# 352
  • София
На мен Мъртва зона ми е сред любимите, и сериала ми харесваше въпреки че не беше по книгата, а само идеята.
На Кинг не харесах Пътна мрежа и може би Гняв, втората ми се стори не особено в негов стил.
Друга която имах чувството че не е от него е  Очите на дракона, но пък тя въпреки всичко ми допадна.

# 353
На мен Мъртва зона ми е сред любимите, и сериала ми харесваше въпреки че не беше по книгата, а само идеята.
На Кинг не харесах Пътна мрежа и може би Гняв, втората ми се стори не особено в негов стил.
Друга която имах чувството че не е от него е  Очите на дракона, но пък тя въпреки всичко ми допадна.
"Очите на дракона" ми е любима- до колкото знам дъщеря му го е помолила да напише детска книга и затова е по-различна, но според мен е успешна, ама може би за малко по-пораснали деца.Любимата ми реплика за мъгьосника , който не можеше да става невидим, но можеше да става мъгляв Laughing на мен не ми харесва никак "Дългата разходка", въпреки че ми влезе под кожата, все пак ме ужаси по някакъв начин. Close

# 354
  • Ямбол
Ехе, отворили сте се на тема Кинг. Аз тази година както го подкарах, като не видяла. Къде съм бляла досега?! "Дългата разходка" е виновна....
Днес започнах "Тъмната половина" на Кинг и още началото обещава много.

# 355
  • Sofia
Аз в момента също чета Кинг - 4та част на Тъмната кула - "Магьосникът". Също така си намерих вчера "Вода за слонове" на Сара Груън - и нея започнах, даже я преполових снощи. Много ми харесва  Peace

# 356
  • София
Намерих си "Великият Гетсби", не мога да се сетя какво казвахте за нея. Но като свърша двете започнати книги ( Joy ) ще я пробвам. Нямам навика да чета две книги едновременно, така се случи сега просто.

На мен "Кажи Да" ми дойде малко скучна. За разведени хора вероятно е много интересна, но на мен тези размисли и страсти по "нещо", което би трябвало да тече гладко от самосебе си ми дойдоха в повече.

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 13:40 от Klemy

# 357
  • София

Много ми е любима!

# 358
Някой да сподели впечатления от Вирджиния Улф. Simple Smile

# 359
  • София

Много ми е любима!

Първата ми негова книга, оттам се залюбихме  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт