В момента чета...-5

• 47 514
  • 782
  •   1
Отговори
# 375
много отдавна й се каня на тая книга...това е ново издателство,нали?

# 376
  • Варна

Започна увлекателно. Авторът е нещо като турският Дан Браун. Само едно нещо ме дразни в книгата - част от повествованието се води от името на ... папирус Shocked Това явно е някакъв похват в източната литература, защото се срещаше и в "Името ми е червен". Изключително ме дразнят тези "лирични" отклонения, разказани от неодушевен предмет, които в общи линии нямат кой знае каква връзка с основната сюжетна линия.

# 377
Любовта трае три години на Бегбеде, чета я по начина, по който чета списания - има я нотката на заинтригуване, но и усещането за повърхностност. Бегбеде не е философ, той просто си пише свои теории за живота, които са наперени и смешни. Това не е литература, според мен.

# 378
В момента:

# 379
  • Den Haag

Да мисля, че е ново аз чета старото взех я от библиотеката  Grinning

# 380
  • София
Свърших с "Распутин" и от днес започвам с "Тихият Дон".

# 381

Да мисля, че е ново аз чета старото взех я от библиотеката  Grinning
а харесва ли ти? И др. менния за книгата бих искала да споделите? Grinning

# 382
Здравейте момичета в моменте чета книгите на Пако Рабан едната която се казва Траектория я прочетох . Уникално четиво за тези , които се интересуват от прераждане и такива теми. Смятам да започна другата му книга Апокалипсис . Някой чел ли е нещо друго или евентуално да ми препоръча нещо в тази тематика. Ще ви бъда много благодарна ако споделите мнението си .

# 383
  • Стара Загора
Кажи да
Елизабет Гилбърт

# 384
  • Пловдив
И последно искам да споделя лични впечатления от Вирджиния Улф....Не е за всеки като автор, не беше и за мен. По-отегчителна книга от Вълните не бях чела. Оставих я на половина и няма да се върна към нея.
Кънингам и Часовете е съвсем друг случай. Препоръчвам я горещо Simple Smile

"Часовете" ми се видя малко странна.Но въпреки това ми хареса с тази си задълбоченост и не се отегчих от това,че действието се развиваше само в един ден.Дори ми се иска да прочета още такива неща,които са насочени навътре,към душевността на човека.Покрай книгата се заинтересувах повече и за живота на Вирджиния Улф.Смятам в скоро време да прочета "Годините" или "Мисис Далауей",а пък може и двете Simple Smile От нея съм чела само "Смъртта на еднодневката",което е сборник с разкази и есета.И ми харесаха Simple Smile

Иначе с мен съм си взела "Господарката на Ватикана" на Елинор Херман с мен и утре я почвам Wink

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 22:45 от Ani4ka__

# 385
  • София
Завърших поредицата "Тъмната кула" на Стивън Кинг - УНИКАЛНА Е!!!!
Сега започнах "Безсъние"

# 386
Аз прочетох Льоса, оставам със смесения впечатления. Стори ми се като повествователно проследяване на живота на двама нещастници и естествено никой не получи това, което искаше.
Някак забързан калейдоскоп на трескавото преследване на трагично невъзможните човешки илюзии.
Няма да ми остави голяма следа, но ме накара да се позамисля.

# 387

Красива.

# 388
Здравейте! В момента чета "Престъпление и наказание " на Достоевски, паралелно с нея и 2 том на "Отнесени от вихъра" и "Приятелство в пандиза" Laughing Rolling Eyes. Мисля след този тур да се насоча към " Ана Каренина"какви са ви отзивите за нея?

# 389
  • Варна
Анна Каренина я поизоставих в момента, заради нудния и поучителен език на Толстой. Иначе си е класически роман отвсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт