Отговори
# 600
Леле, аз доста изостанах с това захранване.

И аз нищо не съм дала, освен кърма, упорито ще чакам 6-тия месец на Дени
 Party

Пуснаха ли новия епизод на Стъклен дом?  Blush
честити месечинки на сладките бебоци и беболини
  bouquet

# 601
  • София
Наде, Тони, ами звънкайте и вие отвреме-навреме за разходки Hug
Наде, как я повтаря Дарката  ooooh! Нали пи Клацид 10 дена  newsm78 Уффф няма край  #Cussing out И ние така със секретите.
Резултата от носния секрет се оказа чист. Педи каза, че Ева ще се оправи като и порасне нослето  hahaha Засега било много малко и тясно каналчето и се запушвало от нищо.

Евето, доскоро давах по половин ампула на ден вит. С, а другата половинка на следващия ден. Изобщо не ми хрумна, че се окислява, а и педи не каза такова нещо  newsm78

# 602
  • Сливен
хихи днешният ден има много рожденици  Hug
честита шеста месечинка на Пресиян на мама V.teneva,да расте голям и силен  мъж
честити пети месечинки на двете ЕВИЧКИ на  Marvelous и на Noel,на двамата АЛЕКСАНДРОВЦИ на на мама Nani-banani и на мама Skorpion4eto3   bouquet ,на Симона на пашик,на Мартин на на мама Iren-B,на Ники на RadiValio,на Димитър на  мама Mama_muminka,на Мирослав на Ellisa.
нека носят много радост и топлина на близките си

момичета пръскам стеримара ,но няма после нищо в носа а се чува хриптене

# 603
Зарат, аз бих пробвала с друго, а картофа пак малко по-късно. Ако не приеме и другото, отложи малко захранването.  Hug

Моето кърмене май ще завърши безславно този път.  Tired

# 604
  • Сливен

Моето кърмене май ще завърши безславно този път.  Tired

защо така  Hug
при мен или малкия суче по малко или ми се увеличи лактацията  Shocked,сега нали е болничък,ама отдавна не се беше случвало да ми се налеят гърдите и като сучи да му излиза отстрани от устата  newsm78

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 00:28 от miriams28

# 605
СТЪКЛЕН ДОМ

Честити месечинки на всички месечинковци!!! Да са здравички, да папкат и да слушкат!!!

# 606
Благодаря мами , май ще го отложа до събота и тогава ще пробвам с тиква. Диването с такава злоба гледа купичката и лъжичката, че отказа и кърма от лъжица... пфу на майка си прилича такова проклето.
Оле защо така се отказваш, зърната ли те болят?  При кого ходи на кожен, разминахме се ние , ама нали имам да черпя съм спокойна, че все ще намериш време да се обадиш следващия път...  Laughing

# 607
  • София
Моето кърмене май ще завърши безславно този път.  Tired

е, не се предавай, задръж топката поне още месец.  Hug

# 608
Като сте отворили тема за захранване... ние още сме на подготвителен етап. Което ще рече - купих няколко пюрета и оризова безмлечна каша, да дегустирам какво все пак ще давам на детенцето. Опитах тиква и картоф на Хип, ама наистина е гаден картофа, тиквата не е лоша. Дано морковите да са по-добре. Вие слагате ли кърма(АМ) в тиквата или я давате чиста?
А с какви лъжички давате храната, кои са удобни, че толкова са много разновидностите?
За протокола - и красотичката реве и пиши като й се спи.
Утре сме на контролен, да видим преборили ли сме АД или ще го борим още  Rolling Eyes Стискайте палци, после ще докладвам Simple Smile
Честито на всички с поводи   bouquet

# 609
  • София
Току що гледах едно видео на Евка на Арим във ФБ и толкова ми стана мило!!!  Hug И за това определено трябва да направим нещо и да се съберем по-скоро в някой парк - аз повече харесвам южния, но наистина до него няма удобен транспорт, та най-добре е Борисовата, заради метрото и заради много автобуси, които спират на Орлов мост... Тогава ще можем ние от Младост да се порадваме на бебчовците от Люлин  Joy
Хубаво е да поизчакаме все пак още седмица поне да се разминат всички грипове, че още си върлуват, за да сме по-спокойни като се качваме в метрото Wink (поне за тези като мен, които нямат друг автомобил освен бебешкия).
Пък лятото срещите ще са на морето, за да се порадваме и на морските и на чужбинските бебоци ))))

Днес дадох картофче на пара с кърмичка смесено, ама не го прие много добре. Първо остана като "гръмната", защото очакваше обичайното сокче, което й давам с лъжицата, но остана излъгана... Примляскваше сладко-сладко, после започна да ми се хили и да казва "бууу" и "брррррр", но добре че не беше много силно та да опръска с картоф навсякъде ))))) Опитах се да й набутам още няколко лъжички пак със същия неуспех... и вече на 5тата минута се разплака, защото си беше гладна и си очакваше цокито, а не някаква странна друга храна  hahaha утре ще опитам пак малко да й дам и ако пак е същия резултат ще пробвам с купешко пюренце Wink
(между другото тази думичка "цокито" я забърсах, докато четох една тема за говорящите кърмачета... понеже много се смяхме там с мъжа ми и от тогава все за цокита и цокане си говорим)

Fata, за лъжичките - използвам на Бертони твърда, иначе си купих и едни от по-скъпичките отпред силиконови, обаче са ми страшно неудобни и не ги използвам изобщо... Ето, намерих картинка на тези, които са ми удобни http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7566&cat=42
Между другото в събота взех ето такава чашка, за да я лъжа с нея да пие водичка, но все още нямам успех... накрайникът изглежда доста големичък... http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7148&cat=91
Спокойна нощ, момичета!  Hug

# 610
  • София
За нашето домашно захранване - картофа с кърма - мноооооооого трудна работа. Толкова трудно явно го приемат всички бебчета тоя картоф, защо реват всички педиатри да се започва с него не знам. Ами то и мамата и бебето ще се откажат от захранването така. С моркова и тиквата преди ми беше толкова лесно.
Та в крайна сметка 40гр от картофа папна, останалите 40 ги смесих с морков на Гербер и така ги изяде.
После следобяд й дадох ябълката, много й хареса тази, която не беше сварена на пара, а пасирана сурова с малко гореща вода. Днес пак ще й я направя така. Дадох й я първо малко чиста да видя как върви, после я сложих за овкусяване на кашата. Хапваше си много добре, въпреки че имаше не добре смлени парченца и на няколко пъти се наложи да дъвче, което й беше безкрайно странно  Laughing

# 611
  • У дома
Добро утро,

Лъчко е хремав  Cry, не сме спали тази нощ, от 2 часа се започна едно постоянно пробуждане и накрая аз дремех във фотьойла, а той в ръцете ми.
Пръскам със Стеримар и излязоха доста сополки. Ще звъня на хомеопатичката по-късно да ни види днес. Много киха, хрипчета поне засега не чувам.  ooooh!

Къде се простуди това дете, вчера цял ден бяхме навън, но не беше разголен.

Честити месечинки на сладурковците, дано всички да са здравички.

Забравих да ви питам нещо: вчера купих оризоа каша с идеята днес да му дам 2-3 лъжички, но май да не въвеждам нищо ново засега. Като оздравее, нали така.

Два дни се беше позапекъл малко и вчера си хапна сливки и наградата беше стабилно пълен памперс, а как му хареса, ммммммммммм, такова зяпане беше.

# 612
Добро утро!
Честити месечинки днес!
Да почерпя и за моята 5-месечна кукла!!!

Като сте отворили тема за захранване... ние още сме на подготвителен етап. Което ще рече - купих няколко пюрета и оризова безмлечна каша, да дегустирам какво все пак ще давам на детенцето. Опитах тиква и картоф на Хип, ама наистина е гаден картофа, тиквата не е лоша. Дано морковите да са по-добре. Вие слагате ли кърма(АМ) в тиквата или я давате чиста?
А с какви лъжички давате храната, кои са удобни, че толкова са много разновидностите?
Лъжички много съм доволна от Авент и също купих на МАМ 4бр.са в опаковка ,но и те са страхотни.НА Авент  я ползвам само ,където има морков ,че се боядиса! Peace
Позитив,педиатърката ме предупреди ,че кашата запича и затова да съм въвела плод ,за да я смесвам с плодово пюре или поне през деня да яде плодово! Peace
Бърди,аз не смятам да давам чист картоф?Ти защо даваш след като вече си захранила и комбинираш?  Че как се пасира сурова ябълка  newsm78 ,първо я стържеш ли и с малко вода?
Мила,до половин бурканче бяхме няколко дни,вчера сефте го изяде(без 2 лъжички) и 4 часа не яде после!
Флъфи,не знам какво да ти кажа за храненето,но виждам ,че правиш съшите неща ,които и аз и много грешах.Резултата злоядо дете и много изнервена майка! Confused  Не ,настоявай ,ще му остане едно гадно чувство!Не желае ли го оставяй ,може после да мрънка и пак да пробваш за всеки случай .Иначе в полусънено се хранехме основно в малките месеци,но това не е решение,после като започне да спи по веднъж на ден какво правим??? Не се отчайвай ,но помисли да не усложняваш нещата! Peace Hug

Във всички зеленчукови  слагам кърма! Peace

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 09:25 от pashic

# 613
Честити месечинки!
Аз картофа ще го вкарам по-нататък.
След моркова и тиквата съм планирала цвекло и след това сладък+обикновен картоф, като постепенно ще намалявам сладкия, за сметка на обикновения.
Но при нас ми се ще захранването да е по-скоро опитване на нови вкусове, а не за наяждане  Peace
Дано да не замествам хранене до годинката....

Оле, защо така? Много ли те болят зърната  Confused  Hug

# 614
Добро утро! bouquet

Пашик, да ти е жива и здрава 5-месечната кукла! newsm24

Оле, много Hug Hug !

Цитат
Флъфи,не знам какво да ти кажа за храненето,но виждам ,че правиш съшите неща ,които и аз и много грешах.Резултата злоядо дете и много изнервена майка! Confused  Не ,настоявай ,ще му остане едно гадно чувство!Не желае ли го оставяй ,може после да мрънка и пак да пробваш за всеки случай .Иначе в полусънено се хранехме основно в малките месеци,но това не е решение,после като започне да спи по веднъж на ден какво правим??? Не се отчайвай ,но помисли да не усложняваш нещата! Peace Hug

Напълно подкрепям! Hug Hug Hug

Миме, Арим, Наде и всички болнички бързо да се оправят!!!
Наде, как са яйчниците?

Общи условия

Активация на акаунт