Токуда Болница - София - 9 тема

• 47 321
  • 707
  •   1
Отговори
# 570
  • София
много несериозен се оказа, днес ми беше четвъртият преглед при него и до сега винаги е казвал, че секциото трябва да е 10-14 дни преди термина, а днес заяви, че нямало нужда да избързваме и секциото ще ми е 2 дни преди термин като се върне от отпуск  Close
Права си, но не се ядосвай. За бебето това е най- добрият вариант. Разбирам защо насрочват датите за секцио по две- три седмици преди термин, но това е много време, според мен.

# 571
Petinka25, не се ядосвай, наистина. На мен от самото начало ми каза, че дата за секциото ще обсъждаме на 16, терминът ми е на 9 юни. Днес отново го повтори и каза, че колкото по-близо до термина, толкова по-добре. Може би при прегледа е видял, че няма нужда от избързване?

# 572
  • София
Petinka25, не се ядосвай, наистина. На мен от самото начало ми каза, че дата за секциото ще обсъждаме на 16, терминът ми е на 9 юни. Днес отново го повтори и каза, че колкото по-близо до термина, толкова по-добре. Може би при прегледа е видял, че няма нужда от избързване?
Може и нищо да не е видял, но принципно е по- добре възможно най- близо до термин. В късните седмици е трудно да се мери плода, мерките са доста неточни много често, затова и няма смисъл да се рискува. То не друго, но едно малко по- ниско тегло и после се налагат сума ненужни ограничения и треперене.

За кърменето също не го мисли и не се настройвай предварително за борба. Понякога се налага АМ, но нищо драматично не произтича от това. За мен са митове и легенди историите за проваленото кърмене след две хранения с биберон.

Мислете, че всичко ще се нареди по най- добрия начин. Успешно раждане!

# 573
Благодаря ти.  Simple Smile Ти си позитивна, аз някак все обичам да съм подготвена за лошото, че после да се изненадвам приятно. В никакъв случай не съм крайна в желанието си за кърмене, няма да правя драми, ако нещо не потръгне, но пък каквото мога, искам да направя без да ми пречат - щото едно е да очаквам само цветя, рози и благи акушерки, друго е да си имам едно наум, че не всички непременно ще са благи.

А Димитров днес беше под такава пара още от сутринта, експресно преглеждаше.  Simple Smile

# 574
Petinka25, и на мен док ми е казвал че е по-добре секциото да е по-близо до термин, (разбира се ако няма други предпоставки за по-ранно), тъй като до последно се развива мозъка на бебчето.
Ама пък при теб е 2 дни преди термин  ooooh! , неискам да те плаша, ама ти може и да родиш докато той се върне  Hug ... Защо не говориш с друг лекар за секциото?

# 575
  • Дъблин
И аз бях днес на контролен преглед при Димитров 6 м след секциото. Извикаха го за спешна операция, предполагам секцио, та доста си почаках, ама случва се Simple Smile

Petinka25, той не ти ли каза кой ще го замества по време на отпуската му? Разбирам те напълно, аз също треперех до края, защото тогава пък беше в чужбина, но беба го изчака. Е, реши да излиза един ден преди плановото секцио и в крайна сметка се появи 2 седмици преди термин. Дори и да се наложи секцио докато го няма Димитров, другите лекари също са много добри  Hug

За кърменето и АМ също да споделя, че аз закърмих Ива на 2-рия ден след секциото. От първия ден нямам много ясни спомени дори, то упойки, главоболие, раздвижване...нямаше да се справя и с бебето. Засука си без проблем, въпреки че нощем пак ги хранеха с АМ. И аз мислех, че е голяма драма това, след като толкова бях чела, че се научавали лесно на шишето, че в момента - 6 м. по-късно сме в другата крайност - не признава никакво шише, дори и с кърма вътре и сме си като залепени Wink
Мисълта ми е, да не се впрягате толкова на това АМ и шише, всичко ще бъде наред!  Flowers Four Leaf Clover

# 576
ИрПуц хич не се притеснявай от персонала и изисквай максималното от тях, аз си миех гърдите в началото, но после консултантките от Майчин дом (които виках вкъщи),ми казаха, че е безсмислено, това не са ръце да се измърсят, все пак всеки се къпе ежедневно и спазва хигиена.
Това първо, второ- момичетата, които са писали , че 2 хранения с АМ не предизвикват отбиване, са късметлийки. Моето чудовищенце изобщо отказваше да засуче от мен, изплезваше си езичето за шише и ми трябваше много време (3пълни месеца адски болки и реване) да го оправя този проблем. После веднъж като се научи, едвам я отбих на 1,5г. ама това е друга тема  Laughing Успех със секциото и със кърменето!

Смърфиета, сигурна ли си, че нощем са ги хранили с АМ? По мои спомени- от лятото на 2009г изобщо не ги хранеха (да почива стомахчето- поредна глупост).
Всъщност се сещам за още глупости , които ме "посъветваха" относно кърменето там, ако искате да ги допълните и да подготвим следващата "смяна" какво Не трябва да слушат, а именно:
1. бебето се кърми на 3ч
2. на бебето се дава подсладена вода
3.бебето не се кърми нощем, ако плаче му се дава вода
4.ако зърната са меки (плоски или вдълбнати) се слагат силиконови зърна
Най-много ме изумиха думите на моята АГ, на която споделих, че явно заради жълтеницата бебето е пасивно, не иска да засуче и тя ми каза- мила, няма как да се получи тук, като си отидете вкъщи, ще се регулират нещата. Сякаш там болницата му пречи на детето да суче.

# 577
  • Дъблин
Смърфиета, сигурна ли си, че нощем са ги хранили с АМ? По мои спомени- от лятото на 2009г изобщо не ги хранеха (да почива стомахчето- поредна глупост).
mmagi, да, те ги взимаха в 22 ч. и казваха, че за последно ги хранят пак в 01ч. през нощта. Виждала съм ги нощем с шишето в аквариума. Въпреки, че моето като го караха сутрин в 7 и беше гладно като змей  newsm78

Иначе за съветите за кърменето там какво да кажа, добре че се бях подготвила теоретично предварително. Същото ми го казаха за 3те часа, както и че трябва да давам само едната гърда, защото й трябвали 6 ч. да се напълни  newsm78 То хубаво, ама Ива си я изсукваше нея и си искаше още и й давах и втората, не мисля, че съм сгрешила с това.

Жалко, че се е получило така с шишето при теб, но важното е, че сте се справили!  Simple Smile

# 578
И на мене ми предстои раждане при д-р Колева през следавщият месец, но съм изумена от писанията за Неото, даже да не кажа втрещена. Не мога да повярвам, че още съществуват такива остарели разбирания и подходи при грижата за новородените и родилките. За тези пари хич не бих им се церемонила и мълчала Naughty, макар че някои майчета се полакаха, че след това са имали проблеми. Това е недопустимо като отношение и наистина трябва всеки от нас които е пациент да обърне сериозно внимание на ръководството на болницата. При първото си раждане единственото от което бях доволна бяха сестрите и лекарите в Неото и то на неспецилацирана АГ болница, сега явно ще е обратното  newsm78. Уффф ей това е нашата мила родина, все нещо не е като хората, ако АГ са ок, то НЕОТО ще е зле Thinking

Ще следя темата, дано да има положителна промяна

# 579
  • София
Благодаря ви момичета за успокоителните думи. Ще се надяваме бебето да не тръгне преди да се върне Димитров, защото нямам време за избор на друг лекар. В краен случай при който е на смяна.

за кърменето явно ще трябва да сме по-настоятелни

за свижданията четох в сайта, че са само 2 дни от 16-18ч. Това така ли е? поне таткото няма ли да може да влиза по всяко време? бебето само първия ден ли го показват на таткото?

Хубав ден

# 580
  • София
Ами няма как ако си в стая с 4 жени таткото да влиза по всяко време  Peace. Доста неудобно ще бъде за всички.
Ако си в самостоятелна стая може да е при теб през цялото време.
Иначе показват бебешока на таткото като се роди и после ти излизаш да се виждате, това поне казаха на деня на отворени врати преди няколко дни..

# 581
И аз мерси за окуражаването, момичета.   bouquet

За посещенията
Иначе показват бебешока на таткото като се роди и после ти излизаш да се виждате, това поне казаха на деня на отворени врати преди няколко дни..

И на мен ми казаха същото, плюс, че след операцията го пускат за 1-2 минути да си види жената.  Mr. Green

Petinka25, лекарите поне всичките са добри, според споделеното тук, затова не се притеснявай. Разбирам те напълно как ти е свито в момента и стискам палци да не бърза детето.

# 582
Е то това е - когато вижда бебето, носят ви го в стаята, когато татито дойде след операцията. и не е 1-2 минути, нашия седя половина час  Heart Eyes Тогава записаха и бебето сесрите, защото трябва и таткото да е Simple Smile

# 583
  • София
Уффф ей това е нашата мила родина, все нещо не е като хората, ако АГ са ок, то НЕОТО ще е зле Thinking
Неото не е зле. Някой може да не е бил любезен, но неонатологията е вероятно най- добрата в България. Лекарите и апаратурата са страхотни и се справят и с изключително тежки случаи на недоносени. Лекарите подкрепят кърменето и това е една от малкото болници, в които разрешават да носиш кърма в интензивното за недоносено бебе, например. Също е и една от малкото болници, да не кажа, че не знам друга, в която позволяват майката да посещава бебе в интензивното. На повечето места недоносеното и майката не се виждат докато не изпишат бебето, а това може да е след месеци. Само в Токуда дават на бебетата витамин К, който е много важен за превенция на вътрешни кръвоизливи и тн.
Та не оправдавам някои проблеми, които имат, но картината в неонатологията далеч не е черна, напротив. Да не говорим, че шефката на неонатологията, д-р Масларска, е уникален специалист и човек, следи всички новости в областта си и има индивидуален подход към отделните случаи.

Гледайте положително на нещата и ако имате проблеми обръщайте се към лекарите в неото.

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 12:12 от Бoяна

# 584
amidala13, не е нужно таткото да присъства, за да се запише бебето, може би при вас просто е бил там.
Petinka25, ако си в самостоятелна стая, таткото може да идва, а ако си в обща, ти излизаш при слъчогледите (до асансьора) и там се виждате, моят мъж идваше по всяко време.

Общи условия

Активация на акаунт