Токуда Болница - София - 9 тема

• 47 328
  • 707
  •   1
Отговори
# 540
  • София
момичета съвсем се стресирах от постовете за неото; следващата седмица трябва да ми е секциото

може ли да ми кажете колко време след секцио ти носят бебето и кога се маха катетъра или при всеки е индивидуално?

# 541
Много интересно е това, което разказвате. Вярно, че родих преди три и половина години, но направо не мога да повярвам, че говорите за същото отделение. Неонатолозите бяха брилянтни, когато раждах. Старшата сестра Елена, пък, беше изключителна и до днес като я срещна ни помни и изключително любезна. Нямам представа какво се е случило междувременно, за да започнат да се държат грубо. При всички случаи нямат оправдания, разбира се, но съм безкрайно учудена от подобно развитие. Дано да се оправят нещата, защото едно от големите предимства на Токуда, поне за мен, е човешкото отношение. Раждането е положително преживяване, но и периода след това е малко тегав, особено, ако бебето е в интензивното и майката има нужда от подкрепа, не от допълнително напрежение. Съжалявам за преживяното от вас. Hug
Първото ми дете е на 3г.5м и също е родено там. Уви, няма база за сравнение преди 3г. и сега. Тогава наистина бяха брилятни. Всяка вечер минаваше ЛЕКАР неонатолог, а не сестра. Сядаше до леглото на пациентката и разказваше за състоянието на детето, без значение има или не проблеми. Питаше има ли въпроси и разясняваше.
Затова и сега се шокирах  от отношението. Очаквах същото от преди  ooooh!

# 542
  • София
Ясно, за съжаление това у нас се случва често нещо да е хубаво само за малко. Не искам и да си представям какво си преживяла с очакванията от първото раждане и разочарованието. Забравай бързо, ако можеш. Hug

ПП Първото ти раждане явно е било съвсем малко преди моето. Wink

# 543
  • в 1001-та нощ
в интерес на истината, когато аз родих - юни 2010г -  лекарите неонатолози минаваха по стаите, а сестрите бяха почти постоянно на раположение, доста често носеха бебетата и наминаваха честичко, ако има проблем да се отзоват, влизаха и да отнесат бебетата, ако майките са уморени, помагаха с кърменето

някак напрежение и лошо отношение не усетих, но все пак съм била само 3-4 дни

мисля, че и ограниченият персонал (като количество) е голям минус, за неото - не мога да преценя достатъчен ли, но АГ- то беше със сигурност

# 544
Amidala13, аз  в тъпата им книга нищо не написах, защото трябваше да ги оплюя. Но честно казано много се замислям дали да не напиша една жалба или оплакване в самата болница. Някой знае ли къде, на какъв майл мога да пусна такава жалба newsm78
Мойто дете също повръщаше и аз изпадах в ужас  и мен така ме гледаха, аз и затова  се скарах с тях

Абе що не се организираме да пуснем една колективна жалба Twisted Evil

# 545
  • в 1001-та нощ
през контактите има форма за комуникация, която се чете и се реагира  Peace

аз съм я ползвала няколко пъти и с успех  Peace

# 546
Аз също не съм изненадана от постовете с негативно мнение за сестрите и акушерките от нео-то. Лекарите там са богове, шапка им свалям, правят от 1кг птичка- дете, всеотдайни и се държат изключително добре. Аз също се сблъсках с отвратително поведение от страна на детските акушерки, първо не съм знаела как да сложа детето на гърда (ами научете ме бе), после не съм му давала вода (е давах вода и детето отказа да суче от гърда - борих се 3 мес докато я науча пак), после защо съм кърмела легнала /облегната на възглавница- ами да заповяда тя да кърми на Д-то си с 16 шева  #2gunfire   . Абе простащина до Бога. Моят кум работи в Токуда и той веднага ме посъветва да им обясня, че ако имат проблем с мен, да го отнесат до дежурния лекар на смяна- никой не посмя. В Токуда имат етична комисия, която заседава много често при сигнали и повярвайте ми, всички от персонала са много наплашени да няма срещу тях оплакване, защото санкциите им са сериозни. Така че, смело и не си трайте. Както казва: look_at_me за тези пари, трябва поне да са лицемерни, ако не са искрено добронамерени.

Аз отделно не съм доволна и от раждането на първото ми дете и второто бебче няма да го родя там. Но важно е човек да не си мълчи. те са там, за да ни служат на нас, пациентите, не ние да се съобразяваме с тях  Peace

# 547
  • София
аз също ще добавя, че има какво още да се желае от отношението на сестрите от неонатологията към родилките  Peace

# 548
в интерес на истината, когато аз родих - юни 2010г -  лекарите неонатолози минаваха по стаите, а сестрите бяха почти постоянно на раположение, доста често носеха бебетата и наминаваха честичко, ако има проблем да се отзоват, влизаха и да отнесат бебетата, ако майките са уморени, помагаха с кърменето

някак напрежение и лошо отношение не усетих, но все пак съм била само 3-4 дни

мисля, че и ограниченият персонал (като количество) е голям минус, за неото - не мога да преценя достатъчен ли, но АГ- то беше със сигурност

Аз родих в началото на март тази година и останах с много добри впечатления от неонатологията- и от лекарите и от сестрите. Постоянно бяха на разположение, бяха мили и отговаряха на въпросите ми. Бебето ми го донесоха  около 2 часа след раждането. След това ме питаха дали искам да го вземат да си почина.

Даже веднъж ходих да ги търся в интензивното, че бебето ми много ревеше и една сестра веднага дойде да провери дали всичко е наред, гледа му памперса, взе го да го успокои и  ми го върна след 10 минути. Не се е сърдила, че ги търся за нещо толкова дребно.

Така че мамите, на които им предстои скоро да раждат, да не се притесняват. Надявам се да са редки случаите на лошо отношение, за каквото разказаха някои мами.

# 549
Здравейте, момичета!
Аз да се включа пак по моята болна тема за отпуските  Sad (извинявам се, че по средатат на дискусията за неонатологията  Embarassed). Д-р Кирякова щяла да почива от 15 юли. Ако някой се сдобие с информация за плановете на д-р Лазарова (като се върне, разбира се), ще съм изключително благодарна да сподели... От регистратурата явно няма да помогнат, не знам вече какво да правя  Cry

# 550
====Аз също се сблъсках с отвратително поведение от страна на детските акушерки, първо не съм знаела как да сложа детето на гърда (ами научете ме бе), после не съм му давала вода (е давах вода и детето отказа да суче от гърда - борих се 3 мес докато я науча пак), после защо съм кърмела легнала /облегната на възглавница- ами да заповяда тя да кърми на Д-то си с 16 шева  #2gunfire   . Абе простащина до Бога. ........
Аз също пуснах жалба и това тутакси се отрази върху детето ми. То беше още в неонтологията, защото се роди 45 дена преди термин.
Вместо да вземат мерки с/у хората от които се оплаках, взеха мерки с/у мен и детето. На последните свиждания зачислиха сестра до мен, която не ми даваше да го пипам!!!!!
Много дни, след като го изписаха и аз неколкократно проверявах как тече проверката по жалбата ми се обади една девойка от връзка с клиенти. Било протекло разследване - нарушения НЯМА! Довиждане!

# 551

Аз също пуснах жалба и това тутакси се отрази върху детето ми. То беше още в неонтологията, защото се роди 45 дена преди термин.
Вместо да вземат мерки с/у хората от които се оплаках, взеха мерки с/у мен и детето. На последните свиждания зачислиха сестра до мен, която не ми даваше да го пипам!!!!!

Shocked Е това надминава всякакви гранци просто, как с издържала просто незнам  #2gunfire Да хванеш и да ги утрепаш с кеф, за това ли им се плащат такива суми... #Cussing out

# 552
  • в 1001-та нощ
И не е имала кой знае какъв избор Tired

# 553
....... Но помня, че няколко момичета тук в темата казваха, че неонатолозите били нерядко с неприятно поведение. Това да е, преживява се.
.........
Да!!! Страхотно! Преживява се!!!!!!!!!!!!!!!!! Само да го преживее друг, нали!

Dobra, много моля да ме извиниш, не съм базирала поста си на конкретни разкази, споделих само общото си впечатление. Не бих казала "Само да го преживее друг, нали!".

# 554
Аз също съм неприятно "очарована " от сестрите в неонатологичното отделение . Особено от старшата Елена .По цял ден ходеше начумерена и крещеше и на нас и на колежките си .  Да се чуди човек дали да пита нещо или просто да си мълчи .Дано шефовете и да и припомнят защо е там. Иначе условията са чудесни .

Общи условия

Активация на акаунт