Токуда Болница - София - 9 тема

• 47 342
  • 707
  •   1
Отговори
# 525
benitabeni, писах по-скоро в отговор на brmbrmWink Съгласна съм с теб, че финансовата мотивация е от огромно значение, обаче си мисля, че и самата среда оказва влияние. Среда не като материално ниво, а като поведение на мнозинството, имам предвид.

# 526
  • Sydney
ИрПуц разбрах, че постът ти е в отговор на brmbrm, просто реших да допълня и това за финансовата мотивация   Wink средата също оказва влияние разбира се, ако един се държи зле, а средата не го "подхранва" сигурно ще изхвърчи... аз единственото от което съм недоволна в Токуда са тези от АГ регистратура - безкрайно необразовани и нагли...ама това да им е

# 527
  • в 1001-та нощ
аз не съм имала сблъсъци с тях  newsm78 Rolling Eyes

какво те е подразнило?  Rolling Eyes

# 528
  • Sydney
мрънкането, но това се преживява... след това имаше едни французи (мъж и жена), които отчаяно искаха да им се обясни за плащане, преглед и тнт - това момиче не отбираше от елементарен английски (да не говорим за френски), та извика от някъде една жена да и върши работата... и третото, че ме излъга...

# 529
Marinels, при теб ли имаше съмнения за бременност, какво стана  newsm78
Всичко наред ли е?
Оказа се че не е само съмнение,но пък направих спонтанен и сега съм на едни лекарства за изчистване на събрала се кръв,а ако не стане с тях ще трябва абразио.Дано не се стигне до там Praynig

На мен вчера ми се наложи да използвам педиатричния лекар от Неотложната помощ в Токуда - беше много мила,разбрана,прие случая присърце и даже не ни взе пари - каза на регистратурата че отиваме в Пирогов за ехограф за пиелостеноза.Обади се на няколко лекари (Масларска,Лазарова- детски гастроентеролог) и като разбра че не са на работа ни изпрати в Пирогов,но и ни записа час за Лазарова - тя самата се обади да го запише и като й казаха че няма свободни настоя да ни вместят.Очарована съм от тази лекарка - д-р Зарчева.

# 530
Тази вечер от 19,00 часа гледайте д-р Данаил Илиев - един от водещите акушеро-гинеколози на Токуда, в новините на Нова телевизия за това има ли медицинска причина да се раждат повече момчета в България.

# 531
Аз до момента все на едно и също момиче на регистратурата попадам и разменяме точно по едно изречение, та нямам особено впечатления. Но помня, че няколко момичета тук в темата казваха, че неонатолозите били нерядко с неприятно поведение. Това да е, преживява се.

benitabeni, разбрахме се.  Grinning И моята теза е, че проклетник трудно вирее сред любезни хора.  Mr. Green

# 532
....... Но помня, че няколко момичета тук в темата казваха, че неонатолозите били нерядко с неприятно поведение. Това да е, преживява се.
.........
Да!!! Страхотно! Преживява се!!!!!!!!!!!!!!!!! Само да го преживее друг, нали!

ПП: каква е разликата дали ще те сгърчат по време на раждането или след това като си на системи, вързан за леглото и неподвижен? И те сгърчат за най-свидното ти - детето! Явно не си чела точно какво съм писала - два пъти влизаха в стаята да ми крещят, че съм искала информация и си губели времето с мен. А на съседката по легло, която роди в 9ч сутринта едва към 19ч благоволиха да и кажат, че бебето и е в кувьоз с тежка пневмония, а преди това през час все обещаваха да и го донесат. Не са я щадили, просто никой от идващите НЕ знаеше, че точно ненйното е "онова" с пневмонията.

# 533
  • в 1001-та нощ
на мен редовни скандали ми правеше САМО старшата Елена Борисова, при положение, че родих в 5 без малко сутринта цял ден питах всеки, влизащ в стаята как е малкият и всеи ми казваше "те ще Ви кажат" и вече като тръгнах по коридора да питам, попаднах на нея и ми вдигна луд скандал - колко съм безотговорна и какво било това безобразие толкова часове да не се интересувам (все едно трябва да знам точно къде #Crazy но и не си представям как нахълтвам в интензивното и питам  #Crazy) .... след това всеки път, като ме срещнеше някъде - без да питам нещо - намираше за какво да ми вдига гири - отвратително усещане, безумен спомен

това продължи всеки път, когато ходех на свиждане - всеки ден в продължение на месец

според мен - тази жена - колкото и да е голям професионалист - е огромно недоразумение в отделението и освен с неодушевени предмети с друго не бих й поверила да работи  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 534
на мен редовни скандали ми правеше САМО старшата Елена Борисова, при положение, че родих в 5 без малко сутринта цял ден питах всеки, влизащ в стаята как е малкият и всеи ми казваше "те ще Ви кажат" и вече като тръгнах по коридора да питам, попаднах на нея и ми вдигна луд скандал - колко съм безотговорна и какво било това безобразие толкова часове да не се интересувам (все едно трябва да знам точно къде #Crazy но и не си представям как нахълтвам в интензивното и питам  #Crazy) .... след това всеки път, като ме срещнеше някъде - без да питам нещо - намираше за какво да ми вдига гири - отвратително усещане, безумен спомен

това продължи всеки път, когато ходех на свиждане - всеки ден в продължение на месец

според мен - тази жена - колкото и да е голям професионалист - е огромно недоразумение в отделението и освен с неудушевени предмети с друго не бих й поверила да работи  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
Алена, благодаря за споделеното. Това все пак е тема за реални впечатления, а не за вечна възхвала.
Елена с мен се държеше отлично, дори ярко по-мило на фона на другите. Мисля, че ми се кефеше дето им потърсих сметка за лошото отношение.
Според мен имат сериозни колегиални конфликти в самото отделение и това избива към пациентките.
А това "те ще ви кажат" беше дежурната реплика да те отсвирят, съответно никой нищо не казваше по цял ден.  Но аз бях секцио и нямаше как да тръгна с катетъра от леглото да разпитвам. Като дойде моята лекарка на втората вечер - Лазарова и се оплаках, че неонатолозите не ми дават информация и едва ли не ги преследвам за да науча нещо. Тя ги насмете яко, защото е човек, който не прави компромиси. Резултатът - до края лошо отношение към мен.

# 535
  • в 1001-та нощ
да, разбира се, че не е само за възхвала  Blush

а аз тогава изобщо не правех разлика между двете отделения и при нас влизаха само лекари от родилното, не и неонатолози .... затова лекарите от родилното така са и отговаряли ....

постоянните й забележки - освен за каквото й хрумне, като ме погледне, бяха и за маникюра ми, който нито е бил много голям, нищо особено, просто поддържани жески ръце, но постоянните реплики бяха как лакът щял да увреди бебето, как ноктите да са изрязани до дъно и това всеки път като латерна с добавката, че на изписването щяла да ме провери ..... и ако не е оправено както иска - никакво бебе  Shocked Shocked да се чудиш с дете от ясла ли говори или   #Crazy #Crazy #Crazy  при все, че аз след първата забележка попитах 2 от лекарите там и нямаше такова нещо, нито пък, който и да е от лекарите ми е отпрвял такъв упрек .... да не говорим, че не всички от отделението бяха отрязани до дъно нокти....и изобщо безумия от сорта ....  ooooh! ooooh! ooooh!

# 536
Абе на мене никой не ми е крещял, но и аз усетих, че в неонатологията нещата не са както трябва да бъдат. Даже по-скоро аз се скарах с Калайджиева и и дадох да разбере, че щом си плащам те ще се съобразяват с мене, а не аз с тях. Не, че много се е впечатлила де. И един от дните много ме беше изнервила неонатологичната сестра, която беше на смяна. Но аз тъпо и упорито ходех и си ги тормозех и им досаждах и хич не ми пукаше дали им е писнало или не. За тия пари хич нямат право на претенции. Иначе към гинегологията нямам забележки. Много внимателни. И си мисля, че за съжаление има значение на кой лекар си пациент, но ние цялата стая бяхме на Илиев и отношението беше много добро. А и самия той постоянно идваше да ни види и да ни пита имаме ли проблеми с нещо

Впоследствие ходихме на преглед при Калайджиева и беше много внимателна, обърна ни много внимание и ни отговори на всички въпроси. Попадала съм и на Масларска, за нея нямам думи. Тая жена е призвана да работи с деца. И на една лекарка- Коляндова май се казваше, младичка. Много внимателна и тя, но не знам дали защото Масларска беше там

# 537
  • в 1001-та нощ
д-р Контилска, предполагам - и аз съм с изключитени впечатления  Peace

дори накрая, когато изписваха Калоян, така бях зациклила  Mr. Green обясняваше ми всичко като на малоумна, защото акълът ми хич го нямаше и накрая, като беше очевидно, че съм някъде в облаците ми написа на 1 листче - всичко, което ме съветваше и обясняваше (с цялото си търпение и без досада) и повтори няколко пъти, ако имам каквито и да е колебания да звъня и да питам без притеснение и ми написа и телефона на отделението ......

# 538
Аз казах преди време, но да се повторя, че гледам пак се е засегнала темата за неонатолозите - Единственото ми адмирации са към д-р Масларска, която е просто изключителен човек, д-р Константинова също става,онзи младичкия лекар също се държи добре, но сестрите...., #2gunfire Направо са се самозабравили, дали е заради този конфликт с другото отделениеи непрекъснатото разделение, но отношението им е меко казано нагло и безпардонно и изобщо не ги интересува, че си родил преди броени часове и незнаеш на кой свят си ...Инаше една сестра - Руми някоя си, която накрая като ми донесе книгата, дето пишеш какви са ти впечатленията, направо ми я прасна и заяви - и да знаеш като пишеш - аз съм Руми един коя си/не и помня фамилията/, демек - напиши за мене, че си доволна...нямам думи...Веднъж бебенцето ми повърна много , и през нослето, аз като неопитна майка на първо дете ужасена изтичах с него към интензивния секор да ги питам какво да правя а те ме гледаха като някое изкопаемо...само дето не ме набиха... Crossing ArmsПовече няма да коментирам...

# 539
  • София
Много интересно е това, което разказвате. Вярно, че родих преди три и половина години, но направо не мога да повярвам, че говорите за същото отделение. Неонатолозите бяха брилянтни, когато раждах. Старшата сестра Елена, пък, беше изключителна и до днес като я срещна ни помни и изключително любезна. Нямам представа какво се е случило междувременно, за да започнат да се държат грубо. При всички случаи нямат оправдания, разбира се, но съм безкрайно учудена от подобно развитие. Дано да се оправят нещата, защото едно от големите предимства на Токуда, поне за мен, е човешкото отношение. Раждането е положително преживяване, но и периода след това е малко тегав, особено, ако бебето е в интензивното и майката има нужда от подкрепа, не от допълнително напрежение. Съжалявам за преживяното от вас. Hug

Общи условия

Активация на акаунт