Токуда Болница - София - 9 тема

• 47 359
  • 707
  •   1
Отговори
# 510

Жалко, че не са решили да направят две - едната да е сутринта.  Confused

# 511

"Ако бащата желае да присъства на раждането на своето дете е необходимо да посети семинарните срещи водени от  АГ специалистите от Токуда болница."

Toва задължително ли ще бъде?  Shocked
Въобще много неясно е написан целият материал...

Да, неясно е написано.Според мен са имали предвид не "необходимо" в смисъл задължително, а по-скоро полезно. Аз питах моя лекар, каза, че не трябва предварително да казваш за присъствие на бащата, водиш си го ...За епидурална мислех, че е на 5-6 см., утре задължително ще попитам, че ако е 4 см. да не взема да я изпусна  Joy .

# 512
setony, какви показатели имаш за секцио? Питам, защото и аз съм при Илиев, но каза, че не иска да рискува да ме пусне нормално да раждам след 2 секцио.  Cry
Аз се чудя, ако отида с по-голямо разкритие, например 5-6 см. дали ще ме пробват за нормално или ще ме резнат веднага?  newsm78
setony, стискам палци да се развият нещата по най-добрия за теб и бебето начин.
Ще чакам да разкажеш, че после като гледам съм аз наред!  Laughing  Laughing  Laughing

# 513
brmbrm, честито  Hug лека и спокойна бременност и успешен финал накрая  Hug

какво те притесни в ТК?  newsm78
Благодаря ти А.л.е.н.а, дано да е така....Какво ли ме притесни, ще ти кажа на кратко - ВСИЧКО!!!

1.Лекарката водеща бременноста ми - почти никога не ми вдигна телефона когато се обаждах, почти винаги чаках по 2-3ч за преглед от 3 мин през които 2 те тя винаги говореше по телефона....Всичко се случваше като на конвер - давай, оголвай корема събличай тичай следващата...случвало се е да ме върне след уикенд с контракции и болки и лежане вкъщи, и едвам съм се дотътрила до болницата (понеже не можах даже и с кола да пътувам) ела утре , сега има спешен случай...носих бебето низко, и проблемите ми почнаха от 3 тия месец, както и да е износих до края, и бях до края на Гинипрал...
 2.на регистратурата за самото раждане - максимално арогантна млада девойка която не се и опита да скрие смущението си че сме я притеснили по никое време в ноща, обърна очи Rolling Eyes и мъмреше нещо невъзпитано...заведе ме при дежурният лекар за да видим колко е разкритието, е да ама точно когато се качвах по стълбичката на магарето започна контракция и аз се вкамених, помолих го да почака само 10 секунди докато ми мине ...отговора беше; УФФФФФФФ Rolling Eyes Rolling Eyes
  3. вип стаята в която бях настанена - веднага след раждането не ми направи впечатление че дограмата е облепена с тиксо....но след няколко часа разбрах....че освен стандартните си болежки аз получих и бонус, възпаление и на ухото и абсолутно схващане на целият врат и рамото от течението през прозореца което беше на 20 см от главата ми...имаше процеп който никак не беше мал...а зимата си е зима....явно някой се е опитвал да уплътни дупката с тиксо...
4. Самото раждане - селед като се вече бях отказала че изобщо лекарката ми ще дойде на раждането, и бях решена че ще рода сама в тази тъмна стаичка, тя се появи...Уговорката ни беше да раждам във вода - тя още с влизането отказа с '' ууу кой ще те чака още 2 ч да раждаш, давай тук, аз отивам да си взема кафе'', нито веднъж не се  опита да ми покаже как да дишам, кикотене с акушерката че вчера била на ресторант и сега имала разтройство, изобщо женски мухабет на пазара, давай окситоцина че нямаме време, рязане и шиене на живо....no comment Shocked
5 . Неонатолошка- следващиат ден влиза и ми заявава ; с Вашето бебче всичко е наред само.....има "краниален хематом" на лявата страна на главата.... Shocked Shocked Shocked но, не се притеснявайте мозъка не е засегнат Shocked Shocked Shocked   а???  как звучи 'Краниален хематом"???   в този момент припаднах...нямям думи да ви кажа какво изживях тогава...Не се намери никой нормален който да дойде и да ми каже че това краниален хематом не е страшно нещо, и че само главичката на беббто се е деформирала въследствие минаване през родовият канал...и че това се оправя след няколко месеца...Извинявам се за невежеството си, обаче не знаех какво е това.....ревах като магаре!!!!Изпаднах в потрес!!! незнаех какво да правя...след полвин час ми носат бебето, милото наистина беше с много крива главичка и с цицина на едната страна а от горе на всичко го бяха намазали с пиоктанин по лицето мисля че се казваше то е едно такова лилаво лекарство, и само когато го видях ми замързна кръвта...никой не намери време да ми обясни че това е защото се е надраскало през ноща с ноктите, и за да не се инфектира са го намазали...е да ама аз от каде да знам.. Shocked чаааак пооослеее някой се сети...
4.Храненето на бебето - роди се живо и здраво 3.450 кг, изписаха ни 2.9, детето постойанно смъкваше  и поради много тежката жълтеница се наложи да останем 5 дена там...е не се знаеше кога и какво е яло това дете...мен гърдите ми бяха подути като балони, те ми го носят и ми заявяват че детето е нахранено с АМ , да не го храна сега понеже ще спазваме режим на 3ч, то ревеше та се късаше но някой казал че трябва да се пропусне хранене заради незнам какво... ..Някакви страшни простотии и всеки различно мнение, докато аз не си взех нещата в свои раце...И взех да си храня детето всеки път когато поиска....
Не знам дали защото на мен ми беше първа бременност и не бях толкова добре подготвена или защото не очаквах подобно поведение, или зашото не знаех какво да очаквам... знам само че не искам пак да раждам там....Слава богу  родих живо и здраво момченце сега е вече прекасно слънчице, иска ми се поне малко да беше по друга обстановката там, и да нямам толкова лоши спомени от един важен за всяка майка момент Wink

# 514
  • в 1001-та нощ
ужас, ужас   ooooh! ooooh! ooooh! мисля, че няма как това да ти се случи в Токуда  Praynig Praynig Praynig

# 515
Оооооооо, brmbrm, това наистина звучи като психарски филм, а не като най-вълшебното нещо, което може да се случи на една жена!!!  Hug
Бооооже, какви са тия лекари.  #2gunfire
На мен и двете ми раждания са в ТК, но бях с платен лекар, та той се погрижи за мен.
Иначе за сравнение и дума не може да става - поне като обстановка и отношение, от това, което мога да сравня за сега.
След като мине раждането ми в Токуда ще мога да направя по-адекватно сравнение. Въпреки, че от сега знам отговора.  Laughing

# 516
ужас, ужас   ooooh! ooooh! ooooh! мисля, че няма как това да ти се случи в Токуда  Praynig Praynig Praynig
Толкова не исках да се получи като оплакване, но май точно така стана Laughing Cry Явно съм имала нужда да го споделя...Още повече че темата е за Токуда, а не за ТК....Sorry  че ви вкарах в психарски филм, изобщо нямах такова намерение Blush

spasdidi, браво!!! Много си смела 3-то чакаш!!! Възхищавам ти се!!!  bouquet

# 517
setony, какви показатели имаш за секцио? Питам, защото и аз съм при Илиев, но каза, че не иска да рискува да ме пусне нормално да раждам след 2 секцио.  Cry
Аз се чудя, ако отида с по-голямо разкритие, например 5-6 см. дали ще ме пробват за нормално или ще ме резнат веднага?  newsm78
setony, стискам палци да се развият нещата по най-добрия за теб и бебето начин.
Ще чакам да разкажеш, че после като гледам съм аз наред!  Laughing  Laughing  Laughing
Много ти благодаря за стискането на палци  Hug
При мен нещата са много различни от при теб /първото ми раждане е нормално/.Илиев по всичко което е казал до момента ми прави впечатление на лекар твърдо застъпващ се за нормално раждане и щом при теб е казал, че не му се рискува, аз бих се доверила.Наистина отзивите за него са много добри, отношението е добро, внимателен и компетентен е, надявам се да сме при точният лекар и ти пожелавам както и да стане раждането ти да е леко, безпроблемно и наситено с положителни емоции!
За мен - не ми се пишат подробности, но най-големите негови опасения са в това, че бебето вече е доста голямо и при мен се получава тесен таз и едър плод...Честно казано опитвам се да не мисля точно как биха протекли нещата.Ще се доверя на преценката му как е най-добре за бебето и каквото каже и прецени...Аз само на епидуралната си държа  Grinning .

# 518
ужас, ужас   ooooh! ooooh! ooooh! мисля, че няма как това да ти се случи в Токуда  Praynig Praynig Praynig
Толкова не исках да се получи като оплакване, но май точно така стана Laughing Cry Явно съм имала нужда да го споделя...Още повече че темата е за Токуда, а не за ТК....Sorry  че ви вкарах в психарски филм, изобщо нямах такова намерение Blush

spasdidi, браво!!! Много си смела 3-то чакаш!!! Възхищавам ти се!!!  bouquet
Съжелявам за преживяното. Лежала съм в МД, Тина Киркова и Токуда. Всяко място си има кусури, но все пак Тукуда има известна класа и преднина пред другите две.
Там няма да си позволят подобно отношение, поне акушерския екип. В Тукуда по-скоро ходят на пръсти около теб, някак "стерилно", внимават. Имат няколко наистина страхотни акушерки, уви не помня имена, но момичетата  сигурно ще споделят. Те като влезеха и лъхаше спокойствие, сигурност, даже рдост. Имаше и и поне една, която си е сбъркала заведението, но може вече да са я разкарали. От лекарите също имам страхотни впечатления. Личи си обаче пристрастност към "собствения" пациент и "чуждите" в стаята. Но в  никакъв случай лошо отношение!!! Ако не си тежък случай зависиш основно от акушерките, те си знаят всичко, преглеждат, побутват, правят тоалет, обезболяват, дават съвети.
И не на последно място - в битово отношение всичко е чисто, няма да ти вее от разбити прозорци, бельото се сменя, стаята се чисти, таблата с храна ти я слагат до леглото, ако не се чувстваш добре даже ти я отнасят.
Аз имах противоречия с неонатологичния екип, силно се надявам , че единствената причина е отсъствието тогава на Масларска. Сигурно са го раздавали малко по-спокойно... Дано да е това де, че иначе не съм доволна от тоношението към майките. За бебоците се грижат добре.

# 519
  • София
Момичета, вчера бях на ден на отворените врати. Илиев и Калайджиева предствиха съответно двете отделения.
С доста приятни впечатления останах. Мина ми прегледа и при Евтимова. Много беше мила, измери ме, прегледа ме. Доволна съм като за стандартен преглед.
Сега чакам да видя дали ще успея най-накрая да се видя с Лазарова, че голямо чакане стана и почвам да се притеснявам вече..

# 520
  • Sydney
brmbrm съжалявам за случилото се  Hug
както са казали момичетата и аз мисля, че в Токуда няма как да се случи това... от както се почувствах като "куче" след един ехограф в държавно заведение, повече (надявам се и да не ми се налага) не съм стъпвала в такива... в Токуда са много мили, дори да объркаш нещо се отнасят с уважение... аз погрешка попаднах в някакво отделение, защото нали асансьорът не спира на 2 ет. и жената(сестра ли беше, лекар не знам) си остави работата, буквално ме хвана за ръка и ме заведе до там където трябваше и беше толкова усмихната Simple Smile там, където съм попадала винаги са били безкрайно мили и любезни... не знам дали парите са фактор, но май се оказва точно така Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 11:02 от benitabeni

# 521
Marinels, при теб ли имаше съмнения за бременност, какво стана  newsm78
Всичко наред ли е?

# 522
brmbrm съжалявам за случилото се  Hug
както са казали момичетата и аз мисля, че в Токуда няма как да се случи това... от както се почувствах като "куче" след един ехограф с държавно заведение, повече (надявам се и да не ми се налага) не съм стъпвала в такива... в Токуда са много мили, дори да объркаш нещо се отнасят с уважение... аз погрешка попаднах в някакво отделение, защото нали асансьорът не спира на 2 ет. и жената(сестра ли беше, лекар не знам) си остави работата, буквално ме хвана за ръка и ме заведе до там където трябваше и беше толкова усмихната Simple Smile там, където съм попадала винаги са били безкрайно мили и любезни... не знам дали парите са фактор, но май се оказва точно така Simple Smile
Абсолютно си права benitabeni!!! чувстваш се като животно...точно преди да родя там по миналата година имаше протести на майки даже бяха излязли с колички с децата си, даваха и по ТВ, преживяли вероятно още полоши неща...като ги видях тогава си помислих, Боже Божеее, това жените сме едно голямо чудо, все не ни е погодено нещо...Ноооо ....
затова и аз реших да си плащам като поп. Щом това е начина, така да е...
BTW, за първите ми впечатления от Токуда мога да изразя само суперлативи, и сум много благодарна че съществува този сайт за обмен на инфо между майки с подобни интереси

# 523
Момичета, да ви кажа, не е само заради плащането. Зимата ми оперираха ечемик в Токуда - с направление от поликлиниката, без допълнителни плащания, платих само за болничен престой няколко часа (е, и за консултация с анестезиолог, от която нямаше нужда и която не се състоя, но хайде, голяма работа). Всички бяха страшно мили, сестрата буквално за ръка ме заведе до операционната, защото бях без очила.

# 524
  • Sydney
не става дума само за самото плащане от страна на пациентите... става дума и за финансовото заплащане на работещите там. Едно е да работиш дадена работа за 350-400 лв.+мизерни условия, съвсем друго с по още една нула и хубава среда - мотивацията ти скача до небето, от там и отношение и поведение...

Общи условия

Активация на акаунт