За Мими и малкия Мони отправяме молби милиони - 1

• 25 960
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
здравейте! имам въпросче към консултантите по кърмене:
Моята беба утре прави 1 месец от два дни неуспявам да изцеждам нищо след хранене и това ме притеснява. Храни се през 3-4 часа през деня и вечер последно в 9,30ч с почивка до 6-6,30ч.Незнам дали е нормално когато не спи или не яде плаче. за 20 дена бяхме качили 1 кг и пораснали с 2 см., но сега вече когато не изцеждам допълнително количество кърма освен сутрин след голямата пауза значе ли това че кърмата ми вече намалява и имали шанс да я стимулирам да се образува? Акаме на всяко хранене с изключение през ноща. Биберон отказваме както и вода . Всичко това нормално ли е? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

# 646
Привет и от мен и Бобо Simple Smile
Да кажа за водата - Лори, аз преварявах досега минерална, не изворна, пиеше си я без проблем, от няколко дни минах на чешмяна и нея си я пие без да се мръщи. Чай на Хип му давам пие като смок  Laughing давам му и чай от индийско орехче.
Слънцезащитно взех на Нивеа с 30 фактор и го мажа само където са му откритите части от тялото, че с това болно слънце март месец не ми се рискува да изгори, още повече, че е доста бял, чак капилярите му се виждат.
Приспиване - нито го люлея, нито го нося на ръце, оставям го в кошарата или на шезлонга и в повечето случаи си заспива сам, така си го научих още като се прибрах от родилното и гледам да не развалям дисциплината  Mr. Green освен това гледам да спи на шум - я телевизора, я музика от уредбата му пускам, засега няма проблем спи си.  На ръце го взимаме само ако има много силни колики и като го обличаме след баня защото много плаче и чак се захласва ако не го вземеш...
Разходки си правим всеки ден по 4-5 часа, през цялото време спи в количката, не мрънка като спра на едно място, на кафенце мога да си седна без проблем.
Абе с две думи (да чукна на дърво да е все така) имам си едно много послушно и спокойно детенце.
Честити месечинки на който има Simple Smile да са живи и здрави дечковците   bouquet

# 647
Здравейте и от нас мами Simple Smile Ние вит.Д не даваме, смятам че като сме изцяло през деня на АМ има достатъчно в млякото вит.Д та още се ослушвам...а и слънцето напоследък.. дано не бъркам, но знам че е по-опасно да се предозираме отколкото да има недостиг.Ще се следим за симптоми на рахита и така. Това е мнението и на педито ни, и не го налагам на никой Simple Smile) И аз не мажа с нищо, иначе си има като мама една боичка по рождение  Grinning  Поздрави и усмихнат ден от нас!

# 648
Аз да питам майките, които кърмят-ако детето издържа нощем вече 6 и повече часа(от 21.30ч до 4ч сутрин и то аз я събудих тогава) без да се буди какво правите за гърдите си, ако са на буци вече?  Sad Аз две нощи я будих да яде,че ме боляха,а с предния си опит имам огромен страх от запушвания, ама знам,че не трябва да я будя, а не ми се цеди (а явно това трябва) и не знам какво да правя. Понеже не знам кога ще се събуди и реших,че не искам да се цедя,а тя примерно да се събуди след половин час и да иска да яде, трябваше да и давам изцеденото,а исках да си суче. Rolling Eyes

# 649
Огнена не се изцеждай до край, а само колкото да се облекчат и така ще имаш са времето когато се събуди.

# 650
Хепи мама, как така прибираш ръчичките? Действа ли успокояващо.
Аз нощес храних и друсах от 3 до 6, писна ми и тамън реших да метна малчо в креватчето да си реве, че иначе спи между нас на спалната мъжО го пое.

Бобчо
, аз бях на преглед и точно така, минаха лохиите и май си имах цикъл. Възможно е според док. Случи се точно като спрях с кърменето. Док каза да внимаваме, че забременяването сега е максимално възможно.

# 651
Привет, момиченца!

Първо "Честито" на месечковците!  Hug

Аз сколасах да седна малко ви изчета, понеже бобъра кротува горкичкия!
Вчера бяхме на консултация, и понеже миналия път като ходихме преди две седмици беше 3 700 и сега си викам "Сигурно е ударил 4 кила, че и отгоре". Слага го докторката на кантара и вика "3 800" и аз щях да припадна!!! За две седмици - 100 гр.! Много ми стана гадно, понеже аз си мисля, че е лош и се глези и затова реве, а той миличкия бил гладен постоянно!  Cry Купихме НАН Сензитив - от него пък повръща и днес мъжо ще ходи до там за бележката за ваксините, че я забравихме и ще искам да го смени това мляко. Вчера ми го върна на фонтан веднага след като се нахрани и днес пак го повърна. А сега кротува миличкия на една възглавница и си мисли, че е ял.  Sad
Ходих да го нагледам какво прави, че ме е страх с това повръщане, а той много упорито се бори да не заспи!  Laughing
Лошото е, че много често се задавя като връща и не смея много много да го оставям сам!

Хайде, оплаках се! Ще хода да се оправяме да ходим навън като се наяде! На вас лек ден и послушни бебоци!  Hug

# 652
И аз съм в чудо с това повръщане, но ако наддава било ОК. То мъжките май повече плюят. Баба казва, "връща ли, значи се угоява" (като прасенце)  Laughing

# 653
  • Русе/Germany
Здравейте сладуранки със сладки бебчета Simple Smile
Честити месечинки на всички  bouquet
Мими много хубаво че нещата започват да се подобряват при вас  Hug
Дидишонче, изпратих ти писмо още в петък но не знам дали си го получила понеже моя беб го няма на колажа и ако трябва пак да пратя newsm78

При нас няма нищо ново. Искам вече да си го кърмя без притеснение колко яде, но пусти му страх да не остане гладен Sad Като се кърмим и се обърка всякакъв режим, яде по 45 мин после записва мъжката и спи по 3 часа някъде и то става една ... наникъде
Моя дребчо заспиваше сам в легото си до скоро но вече нещо не му се нрави и започна да бодува по час след храненето, в който час му се спи на милото ама незнайно защо се мъчи да не спи и само хленца и след един час слушане на Моцарт Mr. Green и малко носене на ръце заспива.
И аз вече искам да се очовечва и да мога да го занимавам с нещо. То така само хленца и това е Sad

И аз се чудих за слънцезащитно кремче, понеже ще бъдем мънички баш лятото и не знам и аз дали да го мажа.
Вчера ходих да си подавам документите за Еднократната помощ, казаха ми да ги чакам края на месеца Party Малко раничко ми се вижда но ще видим.
Лори и ние сме на чешмянка (преварена) и дребен си я пие, но аз сега му правя чайче на Hipp с копър че ако имаме някакви признаци за колики да ги заглушаваме Mr. Green Май си е за мое успокоение това.
Да ви се похваля че ми останаха още 5кг за сваляне  newsm44
Хайде че стана много дълго. Чакам Боби да се събуди да яде и да ходим на разходка  Party
Палчета за всички в нужда  Flowers Four Leaf Clover

# 654
  • София
Здравейте1 Simple Smile Май времето наистина ще се сговняса точно когато ще имаме количка и пак ще си седиме в нас  Sad
Да ви кажа, почти 100% съм сигурна, че Явор не го наяжда тая храна. Сега в 12 часа яде, давам му по 120 мл. В момента, в който изцока и последната капка и му дръпнах шишето се разпищя и аз му направих още 60 мл (че на шишето най-малката дозировка с чертичка е 40 мл) и изяде всичко и сега блаженно спи. Вече тотално се обърках какво е - корем, ли, глад ли...
Говорих, както ви казах с нашата си лекарка, в четвъртък сме при нея. Тотално отсвирих онази кукувица. Някак си ми е доста по-спокойно като знам, че ще си го водиме при нашата лекарка.

За водата - и аз преварям, но видях, че във Вис Виталис има в шишета някаква предполагам изворна, но нямах възможност да ги видя по-обстойно. Днес ако ходя, мисля да взема, но само за пиене да му давам от нея, че ако трябва и за хранене то къде ще му излезне края.

# 655
Здрасти, мамчета и бебчета сладки!

Ние добре поспахме тази нощ, а сутринта тъкмо пак направи номер с ядене и спане през 15 мин. В рамките На два часа и си помислих, че ще ми разкаже играта днес. Ноооо, заспа в 11,30 и още не се е събудила, а вече и е време за хапване! Добричко ми е момиченцето! А сутринта как ми се усмихваше...

Теди, завих я снощи в една памучна плетена пелена така че ръчичките да са и прибрани - ефектът беше нулев, защото се опитва да заспива един час и непрекъснато си изваждаше ръчичките. Може би трябва по- сериозно омотаване, ама не вярвам моята да се кротне от това, доколкото се познаваме вече.
За защитата от слънце- аз съм абсолютно за. Моята кожа е много светла и навремето никой не ме е пазил от слънцето, та сега имам всякакви бенки и трябва да стоя изключително На сянка и да ползвам най- високите фактори като ходя На море и На планина. Така че ако излизам за по- дълго и На по- силно слънце мисля задължително да ползвам крем с висок фактор. За морето пък да не говорим - много сериозно пазене ще пада! Аз и момчетата все още ги мажа сериозно!

# 656
  • У дома... някъде
Привет и от мен! Grinning
Май вчера повечето дечица са били нервнички,също както и моето.Не е спал много и все хленчи за биба,чай,мляко,корем.....През ноща от храненето в 3 до 5 часа ме държа будна да тикам биберон през 2 мин.в устата,иначе е рев и ще събуди фемилито. Crossing Arms

Върнахме се от консултация и резултата е 1.4кг и 3см над размерите при изписването. WinkКазах на педиатърката,че не се отказва от нощното хранене и яде по 8 пъти на денонощие,както новородено,а тя ми вика,че няма смисъл да го отказвам сама, а той щял сам да се лиши от храненето през  ноща когато е готов! HugЕ как да не се радва човек на такива съвременни разбирания. Heart EyesДаде ни и направление за ортопед,което трябва да изплозваме в рамките на 1 месец.Биха ваксината в крачето,като не трябвало да има странични реакции.Мъничкия човек малко поплака,но бързо му мина и сега направихме компрес с реванол като се прибрахме.
Айде това от мен за днес,че отиваме на разходка тепърва. Sunglasses

Честити месечинки на порасналите днес!   bouquet

# 657
...направи номер с ядене и спане през 15 мин. В рамките На два часа и си помислих, че ще ми разкаже играта днес. Ноооо, заспа в 11,30 и още не се е събудила, а вече и е време за хапване!

И моята мома така, май са преписали една от друга  Mr. Green Сега я чакам да стане и да е освирепяла от глад.
Хеи_я, и аз имам подозрения, че не й стигат 100мл кърма , които давам, защото реве и си дъвче ръцете само час след ядене, при което правя 30мл АМ , изпива ги и се кротва .
Днес пък, сука около половин час, после реших да й дам АМ, което бях направила, в случай на отказ от сукане и тя си го изпи и него. Тъкмо се чудех къде го слага и нашата като направи едно яко повръщане,  поля всичко - и нея, и мен и леглото  ooooh! Вече  не знам!
Мими, браво на малкия мъж! На теб кураж! Скоро всичко ще е зад гърба ви и ще се гушкате!

# 658
Хайде и аз да се включа най-накрая, че откакто е хубаво времето по цял ден навън висим Simple Smile
Днес бяхме на консултация - 56 см. и 4275г. (старт - 50см., 3175г.). Докторката каза, че има много хубава кожа, махнахме лепенката на пъпа, видимо се е прибрал много. Биха и ваксина, за мое учудване изобщо не плака, само писна силно като я боцнаха. Направо сърцето ми се скъса! И почна да върти очи да ме търси, толкова мило ми стана, на мама шошката...
Амидалке, и аз имам същия проблем с количката. Тежи 13 кг. + 4 кг бебето, живеем на втория етаж без асансьор и пред входа има още допълнително стълби. Станах егати Рамбото...и нашия квартал е и едни баири...Аз също първо свалям количката, после кошчето с бебка..абе сложна работа, трябва нова количка, ама нали тази не сме я купували и така...
По темите:
Сълзи - доскоро плачеше без сълзички, от няколко дни обаче забелязвам да й се навлажняват ъгълчетата на очичките!
Къпане - всяка вечер, после масаж...стана ни навик с таткото, а и тя толкова обича да се къпе. За разлика от преобуването...
Баби - не ползвам, доста по-спокойно ми е сама Simple Smile
Посещения при доктора - 2 пъти тя е идвала вкъщи и два пъти ние сме ходили. И не ни е искала оригинал на акта за раждане, какви са тия глупости?
Забавления - говорене, люшкане, показване на играчки, пеене и всякакви други импровизации. Засега вършат работа Simple Smile
Приспиване - или с бибата и сама се приспива в легълцето или на ръце, ако е бръкнала в контакта и се тресе цялата Simple Smile Но навън спи като пън, независимо дали се движа или седя на едно място. И за щастие щума все още не и пречи, спи на телевизор, ние не шептим, изобщо има здрав сън детето!
Слънцезащитен крем - смятам задължително да ползвам, като почна да я излагам повече на слънце, а за морето пък задължително просто!
Моята пък пръдла да ви се оплача, както си спеше супер през ноща до преди седмица и ставаше само веднъж да яде, сега почна да се буди по два пъти! Направо ме съсипва, дали не е скок в растежа? През деня е като часовник иначе - на всеки 3 часа!

# 659
Момичета, извинявам се предварително за спама, но трябва да се оплача на някой. Направих си поръчка на количка от Беболино или както им се казва сайта и ме мотаха цял месец. Вчера им се обадих и една патица ми каза "Утре ще пристигне" Днес им звъня и тя ми казва :"ами днес пристигна в склада, утре ще ви я пратим" Това беше и за миналия петък, преди това за миналия понеделник и т.н. Много са несериозни и им отказах поръчката #Cussing out. Лошото е че изпуснах най-хубавите дни и не можахме да се разходим навън Sad. МНого ме е яд, извинявам се пак за отклонението от темата, но сега ми е по-добре като се оплаках  Confused

Общи условия

Активация на акаунт