За Мими и малкия Мони отправяме молби милиони - 1

• 25 980
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Да се запиша и аз, докато мога...че голям зор. Не яде, а ака всеки път.
Simple Smile

# 76
Включвам се пак докато бобъра е благосклонен и седи в столчето и кротува!
Да ви се оплача, днес трябваше да звънна за резултатите от изследванията и една много любезна госпожа ми обясни, че не били пускани изследванията, защото нямали достатъчно материали, за да ги правят и чакали още бройки!!!  Rolling Eyes Да съм звъннела в края на седмицата! Тея хора хич не са наред честно казано.

Вчера си поръчах една биба на МАМ, гледам, че ги хвалите, че малкия хич не може да се оправя с тая на НУК. Много иска да я цока, но тя постоянно му пада от устата!   Laughing Много е смотан милия. Той сигурно е единственият от бандата дето не може да пие от шише - много му е трудно и издава някакви странни звуци!  Mr. Green Сега стерилизирам бибата и дано да му хареса.
Поръчах му и четка и гребен, че само ходи рошав, та сега е с прическа!

Свърши се идилията - започва да се ядосва и след малко ще стане страшно. Вече не мога да се оправям с него, понеже започна като реве по - продължително време да се захласва и ми изкарва акъла!
Хайде изчезвам!  Hug

# 77
  • Somewhere over the rainbow
Честито ни преместване!
Честит бебок на Никито!
ЧРД на Елена!

И аз в групата на некърмещите.Викаше акушерката "Ау, какви хубави гърди и зърната идеални за сукане" ,ама май само ме уручасаха .От тез идеални гърди тъй и не потече повече от 50 мл. Само бях нервна /от непрестанното цедене и сукане/ и нещастна /щото не знам колко яде и дали му стига/ Ама не съм съгласна че кърмените били по-здрави от некърмените и кърменето било най-доброто . На моя позната  детенце е било на АМ и досега само един антибиотик е изпило за пет години, познавам  и кърмено дете ,което зимата всяка втора седмица се връща болно от градинка и що антибиотици изпива милото.
Обаче като спрях кърменето колко шоколад изядох ,ама като невидяла.Почнах и кафето, че ще ми е нужно -с това будуване от девет до два- три през ноща.

Момичета утре вече имаме празник.Аз преди все виках, че това е празник на майката , пък аз не съм и да не ми честитят. Е , утре вече може да ми честитят ,нали съм горда майка  bowuu

# 78

Момичета утре вече имаме празник.Аз преди все виках, че това е празник на майката , пък аз не съм и да не ми честитят. Е , утре вече може да ми честитят ,нали съм горда майка  bowuu
Празник на жената е, не на майката. То по тази логика, жени, които нямат деца или не могат да имат нямат празник, така ли ? Crossing Arms

# 79
Момичета,много сте добри! Hug
Знам сама, че е така, но пусто-гадно му е на човек-на приказки е лесно, ама на практика бях се нагласила за друго. В момента се опитвам по-спокойно да асимилирам ситуацията и все още се опитвам да подобря нещата, четох и Спок, но нищо по-различно не пише там от тук в кърмаческият. Яд ме е,че сега нямам тези проблеми като преди, а няма кърма, докато преди преливах, нали уж съм привърженичка на теорията,че ако веднъж си имал, и другия път ще имаш...Ама сама доказвам,че не винаги е така. Ирония е просто,че преди се молех да ми спре кърмата,а тя се увеличаваше на пук на мен, а сега се моля да се увеличи,а тя спира. Whistling Типично като зодията ми-всичко назад (наобратно). Crazy
Сама знам,че кърменето не е показател за здраво дете-не за това искам да кърмя,а  за да докажа пред себе си,че мога, че ще ми излезе по-без пари, по-лесно,без стерилизиране и шишета...Ама явно няма да успея. Аз се дразня като си поставя цел,а не мога да я изпълня.

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 18:06 от огнена стихия

# 80
Хайде и аз да си кажа пак за кърменето - огнена - 40 дни не е неуспех! Неуспех е да кажеш от 1 ден - не мога. Ти опита, и аз и другите. Днес даже и помпа няма да пускам.
На времето бабите са дойли много, но са живели в други условия. Сега като се роди детето и като ни подгонят с бюрокрацийте - особено в чужбина - и вечно съм на път, как да кърмя успешно.
То си трябва спокойствие (което аз нямам). И да заключа:
"По-добре биберон подаден с любов, отколкото гърда подадена с отвръщение"

Анджи, аз такъв сироп не съм ползвала, но сподели ако има ефект.

Към мамите на АМ:
Някой ползвал ли е Беба на Нестле с протект плюс (уж срещу колики)?

Интересно, че в швейцария ми дават немския Хип, а родното не го дават.
Знам, че в БГ ползвате повече НАН на Нестле.

И най-важното - честита принцеса на Ники!
Отбора вече е пълен.

# 81
  • Русе/Germany
Въпрос към консултантите на ЛЛЛ моя малкия бръмбар като хапне кърма и се събужда през целите 3 часа които уж трябва да спи. Постоянно се пънка, мята ръчичките, отваря затваря очичките (спи неспокойно) а когато му дам АМ и си спи като къпан цели 3 часа и се събужда точно когато трябва да яде.
Аз все още нямам кърма а коластра и се цедя в момента понеже ми се разраниха зърната и не мога да кърмя Sad но се цедя и му давам. Сега си взех Дефламол да мажа зърната и дано да се оправят. Взех си и протектори и като се оправя ще кърмя с тях.
Та май стана малко объркано но въпросите са ми: Да дохранвам ли с АМ?, Възможно ли е нещо да не е наред с кърмата ми?, Дефламола ще ми помогне ли?
Благодаря предварително Hug
Сладуранки  Hug все още не съм ви изчела Sad гледам някакви снимки събирате? Ще съм благодаряна ако споделите Hug

# 82
  • Somewhere over the rainbow

Празник на жената е, не на майката. То по тази логика, жени, които нямат деца или не могат да имат нямат празник, така ли ? Crossing Arms
Ами аз така съм си го нарочила , че е ден на майката  и за себе си не съм го приемала като личен празник за това , че съм се родила жена. Всеки е свободен да си го празнува, както го чувства   Peace    Е , не съм върнала никой ,който  ми е честитил или подарил цвете  .

# 83
Честито на всички нови мами и на всички, които имат поводи за празник!  bouquet

малчо заспа и използвам да се изкажа по темите от вчера

линия негра- още си я имам
корем- все още си имам и от него, намалява, но бавно
стрии- за щастие се разминах с тях. Да си призная по време на бременността се мажех от дъжд на вятър, явно си е наистина до кожа... Thinking
килограми- с раждането свалих 7, останаха 6. Да видим кога ще ги смъкна, че сега докато кърмя съм все гладна като вълк..  Embarassed

Сполучливи покупки

определено количката мисля, че ще ми е от полза оттук нататък
шишетата, помпата и стерилизатора на Авент, много са му добре дупките на бибероните за разлика от Чико, с които се задавяше всеки път
дрешките от 2 части, бодитата с предно закопчаване
кремът против подсичане на Веледа
одеалцето от 100% памук

НЕсполучливи покупки

всички дрешки от плюш- много се скубят, аз цялата се покривам с мъх, като държа малкия, представям си какво му е на него  ooooh!
всички гащеризони на Вис Виталис- е нямаше един, на който да не му изпадна някое копче
лигавници, ръкавички, шапки- имам ги в изобилие от комплектите, ползвала съм само 2 шапки досега
одеалцата от изкуствена материя- еми запарват
шишетата на Чико- много големи дупки имат бибероните
бибероните на МАМ- много са му големи

Дидишонче и аз ще ти пратя снимка

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 19:18 от Sofie

# 84
ЧЕСТИТО БЕБЕНЦЕ НА НИКИТО! ДА Е ЖИВО, ЗДРАВО, ВЕСЕЛО И ЩАСТЛИВО! НА МАМА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!

Party Party Party Party Party В РОДЕНИИИИИИИИ

Снежи  Hug добре дошли

Днес изживях истински кошмар-приспивах малкото от 9 сутринта до 3 след обяд. Имаме проблем с акането, само един път дневно, а сега пък не е акал от вчера на обяд  ooooh! Само се пъне и пъшка и не спи-КАКВО ДА ПРАВЯ МОЛЯ КАЖЕТЕ МИ.
Сега заспа май от умора пък и хапна.
Мъх си имаме по гърба и то доста за сметка на коса по главата  Mr. Green

Нашия пък му трепери  устната и брадичката, като е гладен и не му се даде на секундата  Blush На милото живота му се върти, коло яденето.

момичета спомняте ли си, когато си говорихме как мислим, че ще изглеждат бебоците, беше мнооого отдавна. Е нашето бобче е пълна противоположност на това, което очаквах и  върха е каквото ни русоляво все едно не е наше бебе  Joy

За кърмата- какво да направя, ще се помъча още малко и ако не тръгне в по-голямо количество ще се приключва, то с тия 30мл с тях и без тях. Не се чувствам хич дори по-малко майка-я елате да ме видите  Crossing Arms
Тони дано да сте добре  Hug
Целувки

# 85
ЧЕСТИТА ПРИНЦЕСА НА НИКИТО, ДА Й Е ЖИВА И ЗДРАВА.
ЗА ЛИНКА ЗА МАСАЖ И КЪПАНЕ - някоя от мамите тук беше пуснала линка и нека ако сш сети пак да го постне. Аз 2 теми прегледах, но не го намерих. Мисля, че ТОТОНИ ГО БЕШЕ ПОСТНАЛА, НО НЕ СЪМ СИГУРНА

# 86
Въпрос към консултантите:

Явно кърмата ни е малко. Режима ни е - през деня на 3 часа, нощно време 6 ч почивка и така правим по 7 кърмения. Първото ни хранене за деня е между 4,30 и 5,30 ч. Гърдите ми издържат на голямата пауза, с това нямам проблем, но пък през деня ги чувствам меки и след като яде и от 2-те, изцеждам  по 20 мл. мах, само сутрин събирам 40 мл. Как да процедирам - да му давам на юнака да суче и от двете гърди или да започна да ги редувам? Струва ми се, че кърмата ми намалява!!! Както писах по-рано - за 1 месец сме качили 400 гр. от рожденото си тегло (не зная колко кг са ни изписали). До сега не съм дохранвала с АМ. Пишка 7-8 пъти, преди акаше почти на всяко преобуване, но по редичко с ядки, а сега 1-2 пъти - консистенция "горчица". Бебо си спи между всички хранения, много е добричък. Нощната пауза си я направи сам още в болницата - спи непробудно.

# 87
Бързам да се запиша в новата темичка -нека ни е честита  bouquetЕлена честит рожден ден Hugи честито бебче на Никито Hugмн сте бързи успях да разгледам само първата страничка и искам да кажа,че ние сме родени 44 см и се класираме като най-къси бебчета ако може ни вметнете-аз май писах newsm78и аз между другото цедя по 30 мл,но не мисля още да се отказвам,а що се отнася за това което си представях ме преди това- е точно това и се е получило поне на външен вид,а по-късно ще разбереми по характер-дано да е на мен Praynigвръщам се да ви чета-лека вечер за тези,които спят Mr. Green

# 88
До КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕ:

Подобно на jatze искам да попитам за редуването на гърдите. До скоро малкия хапваше през 2 часа от едната гърда, стори ми се често, но незнаех причината. Онзи ден отсъствах от вкъщи и мама го храни с кърма в биберон и беше изял 120мл, след което спа 4 часа. Когато се върнах и изцедих установих, че имам общо 120мл в двете гърди, тоест съм го хранела с по 60 мл през 2 часа. Въпросът ми е, вече го храня от двете гърди и е спокоен спи си по 3, 4 часа и храненията са му 6,7 на ден, но дали кърмата ще ми се увеличи за да стигне до 120мл от гърда, или трябва да си го храня винаги от двете гърди?

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 14:03 от tiheri

# 89
Привет  Момичета Hug Hug Hug
Честита принцеска на Ники  bouquet
Жива и здарявичка да е и мнго да радва родителите си
  bouquet
Снимки ще кача по натам Blush,че нещо не смогвам ooooh!

Утре заминаваме на преглед в София, но сигурно ще ни оставят пак в болницата за преглед и изследвания и евентулано да ни правят цветна снимка и да кажат кога ще ни правят опеация, че неможе все да пием АБ (вече цял месец сме на АБ Cry)
Много съм притеснена Cry
Иначе малката е порстнала доста, има много сладки бузки и вече проявява характер Heart Eyes
Кърмим се колкото може повече, и то само от едната гърда Confused,която не спира да ме боли и мазането с Лансинох не помага особенно Confused
И ние сме зле с акането и става само с Термометър при нас ooooh!
Лека вечер,че ревеммм Crazy

Общи условия

Активация на акаунт