Отговори
# 300
  • София
Чета, че обсъждате пробиването на ушите на момиченцата. И се сетих за моето  Joy Помня го въпреки, че бях 3-4 годишна и не го помня с лошо. Майка ми ме заведе, пробиха ми ги и аз не гъкнах  Mr. Green Не знам дали ме е боляло, може би малко, но явно съм била с подходящата настройка и затова всичко мина перфектно. След няколко часа майка ми не се стърпя и ме попита как така не съм плакала, не ме ли е боляло.  Mr. Green И аз и отговорих нещо от сорта: "Е, да ама после ще съм красива!"  Embarassed
Та така, за мен напълно е важала поговорката: "Трай бабо за хубост." bowuu

# 301
Бебеш, знам за какво говориш.
Нашият батко е малко по-голям от вашия, но като остана сама с двамата съм в същата патова ситуация. Приспивам Мона, започвам да се опитвам да приспивам Макс и тъкмо когато той аха да заспи малката шушулка надава боен вик и баткото вече прав в леглото. Голяма лудница  Grinning

# 302
Ротавирусна ваксина няма да слагам. Отказах се като прочетох темата във форума. А и педиатърката не я препоръчва.

Нощни мерси за инфото за шишето. Утре ще го поръчам - дано бебан го хареса.

Бебешондел  Hug Не се настройвай негативно. Сигурна съм, че ще се справиш чудесно и с двамата. Стискам палци деня ти да е максимално спокоен.  fingerscrossed

bonbolina  welcome Разкажи малко повече за теб. Simple Smile

Да се похваля - днес записах бебо на първия му урок по плуване. Другата седмица ще го водим. Дано му хареса Simple Smile

# 303
  • София
Бебеш, Уондъргърл, аз всеки ден съм така, лудницата е пълна. Но ги приспивам в различни стаи по различно време, иначе не става.

Мишел, супер за плуването, ще чакам да разказваш.

# 304
Родих Калина на 24 януари,нормално първо раждане,със шевове и всички екстри Wink ,първо детенце ми е.Малката се роди 3400гр,51 см(изписаха я 3200гр)-на първата ДК бяхме 4350 гр и 54 см.По принцип я кърмя,но не ми достига кърмата и понякога се дохранваме.Като цяло е това-с времето човек споделя и други неща.
Лека вечер на всички Simple Smile

# 305
Не остава време и не остава аман от колики на които нищо не влия ни колиф ни биогая в чудо се виждам вече или се носим от 18 до 1:30 -2 или от 14 до 2 ужас. Иначе малката е супер кротушка ама тия колики... Добре, че баткото е на заточение при баба в Ямбол 3-та седмица и следващата пак ще е там , ако беше тук не знам как щях да огрея навсякъде. Как се справяте мами с 3 направо ви се чудя. Аз с тия колики с едно ми идва много а като се върне баткото ще пощръклея.
За пробиването на уши и аз се чудя кога да пробия на Ели. А моите ги помня , че беше с бой. В русия 2ри клас ме заведе баба ми и докато чакахме ред аз бях с бяла рокля и чорапогащник и прескачах локвите докато не паднах д една. Та хвърлиха ми една гора бой и после ми пробиха и ушите, че и на криво Simple Smile)) Ставам да сменя тати , че малката сладурана плаче.

ПС: Да довърша тъкмо заспахме вече. За ротарикса и аз съм в чуденка виждат ми се много ваксини на куп. на 14-ти трябва да ни сложат пентаксима в едното краче и в другото плевмококите ако и ротарикса дам през устата то си е живо убийство. А за нея съм в чуденка защото преди 2 седмици и половина лежахме 9 дни с баткото в детско с ротавирус поне това се съмняваха. Спукаха с изследвания за дизентерия, салмунела и е коли и нищо. Накрая от силния антибиотик се появи кръв в акото и то доста и без малко да стане и гастрит , но ги спряха навреме и се оправи детето. Вируса е ужасен между другото Алекс на връх рождения си ден 14 февруари ни приеха повърна само 3 пъти и нямаше разтройство , а само по често ходене до тоалетната, но с температура 39,6 която падаше до 38,5 но на 38,5 беше като дроб и не поемаше никаква вода та ми стана ясно, че без системи няма да стане и му приляха 4. Самия вирус минава за 3 дни но може да направи усложнения като пневмония или възпаление на бъбреците освен че възпалява стомаха ужасно. Та за това съм в чу денка. Слава бог белка се размина, но неоантоложката е на мение щом е с толкова силни колики които не се повлияват от нищо, че стомахчето и ще е слабо място и е препоръчително да и сложа. Аз още обмислям дали въобще да слагам ваксини има още няколко дни ще реша, че много познати с деца аутисти напоследък след ваксината за шарките....
За сълзите плачем си кога със кога без, но като ги има са крокодилски.

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 01:05 от Mish

# 306
  • София
Мацки има ли някой малки червени ранички, като петънца или по-скоро язвички, на тила отзад? Мисля, че са от лежането Thinking

# 307
Мацки има ли някой малки червени ранички, като петънца или по-скоро язвички, на тила отзад? Мисля, че са от лежането Thinking
Ние нямаме такива неща. Този път започнахме да я мажем с преварен натурален зехтин от самото начало и е чиста чиста, а бате беше много пъпчив с мустелата докато накрая стигнем до зехтина.

# 308
Бебеш, каката я дадох на ясла то4но на възрастта на Явор. На 4астна ясла, естествено, за другата не знам дали и кога ще се вредим. Е, ако бях с двамата вкъщи, нямаше да издържа, наистина. По-скъпа е, но и моето душевно и физи4еско здраве си има цена.
Бонболина, едно не разбрах - как така не ти стига кърмата, при условие, 4е бебето е наддало 1150 гр и 3 см за един месец?? Това направо си е супер наддаване.
УУф, и нашите колики са във вихъра си, както е вижда от не4овешкото време, в което пиша Crazy
Ротавирусна ваксина няма да слагам, даже е 4удя как да избегна задължителните, 4е бебо както е тръгнал към атопи4ния дерматит, само ваксини му липсват.

# 309
С нашия рев е невъзможно пробиването на уши, но благодаря на всички за споделеното за ушите Беше ми интересно да разбера как стои въпроса.  bouquet Hug

В ситуацията у нас най-сложното е, че Тея не трябва да плаче, иначе се затварям с Явор и за 10мин съм го приспала. Иначе викам майка ми, работят на близо, но Явор види ли я си мисли че ще си играят... и имало е и пъти 2 часа няма приспиване милия.

Исках да ви пита, някой може ли да мми обясни какво правят точно децата в яслите? аз съм толкова против, а сега ми додйе до главата Sad  ooooh! Аз дори на градина не съм ходила и за това нямам представа какво правят децата там.
Иначе съм решила ако не му хареса на Явор, да не ходи, може би ще се уговорим да го пусна пробно за 2-3 дни и ако му хареса да го запиша newsm78

# 310
Их, как не ми се напускаше топлото легълце  ooooh! цялото домочадие спи а аз сомнамбула се цедя...ама нали ще пътувам днес, ей да не изпишете 200 страници та да не мога да ви изчета после  Mr. Green

Хайде по едно кафе и успешен ден на всички

# 311
Добро утроооооо Simple Smile

Жоржи, страхотно кафе  Hug Стана ми едно морско  Heart Eyes

Бебс, в яслата на Ивайла пеят песнички, учат стихчета(съвсем бебешки), играят разни занимателни игри, строят с конструктори, приспиват кукли и тем подобни. Учат ги да се хранят самостоятелно и чистичко...
Ивайл атам проговори, много съм доволна. В къщи колкото и да я занимавам и да се правя на маймуна не мога да и осигуря среда с нейни връстници, а явно за тях е много важно това.
 Всъщност на яслата ме дразни само хранителния им режим, но все пак моето няма алергии и е на обща храна...и това, че трябва да е със задължителните имунизации. Иначе с ръце и крака гласувам ЗА яслите!
Обаче да са с читави педагози   Hands Thumbsup

# 312
Момичета да ви питам ще слагате ли ротавирусната ваксина?
да Peace
И аз бях питала, но никой не отговори Thinking
А в анкетата 16-е души бяха гласували, че ще слагат всички ваксини Rolling Eyes
Аз също съм от тези които смятат да слагат ваксини, специално за ротавирусната не съм чела статията, но може би ще я сложим. Аз съм за ваксините, откакто заради пневмококова инфекция, едва не изгубих сина си, само аз си знам какво съм изживяла в продължение на 5 дни и нощи и ако съм знаела, че мога да го предотвратя съм щяла да поставя тази ваксина, която тогава не беше задължителна. А пък това, че ваксинирането се свързва с аутизма за пръв път го чувам.
 за детските градини и аз съм За с две ръце и разбира се педагозите да са добри, мен пък ме дразни това, че приемат болни деца, но ...какво да се прави

# 313
  • София
Добро утро и от мен!

Жужка, благодарим за кафето, изглежда тоооолкова апетитно! Hug

Да кажа за срещата - отново беше супер. Момичета, много съм щастлива, че се запознах с всички вас. Hug Hug

Бебеш, аз съм привърженик на яслите. Децата се научават да бъдат самостоятелни, учат много игри, песни и танци. Учат се на ред, ядат сами. Яна се научи много бързо на гърне. Когато са в компанията на себеподобни гледат едно от друго и усвояват много по-бързо, отколкото ако са само с мама. За менюто - моят проблем беше и все още е, че дават много плодове и зеленчуци, а моето говедце не яде такива неща. Алергична била.

За пробиването на уши - много е изписано, но и аз да кажа, че съм против. Когато станат достатъчно големи, за да вземат такива решения - да си ги пробиват. Под достатъчно големи имам предвид минимум гимназия Laughing Laughing

Миш, стана ми мъчно за теб. Пожелавам скоро коликите да минат и да успееш да си починеш Hug

Това беше. Отивам да храня нервно бебе Hug Hug

# 314
Бебеш, яслите са манна небесна, стига на детето да му харесва и учителките да са свестни. Малката се адаптира много бързо, харесва й, даже си има любима учителка. Още на първата седмица като отивах да я взимам и тя ми я носи да ми я подава пък наш'та вместо да си подаде ръцете да я взема, взе, че се гушна в учителката  Laughing Хем се радвах, хем се ядосах, ама повече се радвах в случая, че ми беше важно да видя, че й харесва там. Откак ходи там, взе повече да говори, да пее, започна да танцува, стана по-общителна с деца, бе много положителна промяна виждам. Аз изобщо не бих могла така както тях да я занимавам успешно по цели дни, но и аз със сигурност не съм най-забавната и търпелива майка на света  Rolling Eyes . Аз самата съм тръгнала на ясла на 9 месеца и винаги си ми е било много гот  Peace Понеже е частна яслата, се съобразяват с някои мои изисквания относно храненето. Сега разчитам пак на учителките да ми помогнат да махнем памперса, че срещам як отпор. Да не говорим, че у нас винаги е драма, когато седнем да я храня, а там яде като за световно, ама така е, като гледа и другите деца да ядат. Там я научиха и да яде сама, както и да държи молива правилно с три пръста, което съвсем ме изуми. Може да ви се струва нещо дребно, но моята мома много трудно се поддава на обучение, силно своенравна е Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 09:29 от brilliantine

Общи условия

Активация на акаунт