За правата на децата ни!-тема 5

• 104 728
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
С астма сме, включено е в списъка.
Говорих с Директора на Дирекция "Здравно развитие". Ще подам заявление и ще видим от тук нататък какво ще става. Ще пиша при развитие. Дано поне да оправят нещата занапред.

# 136
  • варна
 Къде мога да видя този списък?

# 137
В момента не мога да го намеря. В началото ние плащахме понеже заболяването ни не беше в списъка, после с последния ТЕЛК не плащаме...
Трябва да се поровя и за последните промени от 26 април 2011.

# 138
  • варна
 Не е спешно, благодаря, и аз не мога да го открия.

# 139
За Пловдив: Родители на деца с увреждания ще паркират безплатно в "Синята зона"
http://news.plovdiv24.bg//238526.html
Някой да е взел такьв пропуск??? Подадох молба преди 1м. все още нямам отговор, казаха че събират молби и до няколко седмици ще се обадят Confused

# 140
  • Бургас
Някой да е взел такьв пропуск??? Подадох молба преди 1м. все още нямам отговор, казаха че събират молби и до няколко седмици ще се обадят Confused
При нас в Бургас е с карта издадоха ми я преди няколко месеца и сме 1 номер даже, още докато въвеждаха сините зони из центъра си подадох документите, с нея си паркирам на всякъде, не само на обозначените места и не ми правят проблеми вече, но и аз чаках повече от месец. Ползвам я и за други автомобили с които превозваме детето. /ако за такъв пропуск имаш в предвид.../

# 141
И аз да питам ако знаете как стои въпроса с таксите за ясла в София. Ако някой може да одскаже къде да намеря инфо?

# 142

Здравей,

за София законовия срок за отговор е 30 работни дни, т.е окло 1месец и половина  - календарни

# 143
  Twisted Evil незнам на кого да вярвам, но сега звънях да попитам за въпросния пропуск ..... отговорабеше- нямаме никакво официално решение въз основа на което да издаваме пропуски за инвалиди  Rolling Eyes

# 144
             Ето тук пише за таксите в ДЗ.Раздел 3.Глава Втора от НАРЕДБА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ И АДМИНИСТРИРАНЕ НА МЕСТНИ ТАКСИ И ЦЕНИ НА УСЛУГИ, ПРЕДОСТАВЯНИ ОТ СТОЛИЧНА ОБЩИНА
http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=75                
             Цитат от раздел 3:
Чл. 39. (1) Не се заплаща такса за:
1. (изм. с Решение № 25 по Протокол № 56 от 28.01.2010) деца, чиито родител/родители са със 71 на сто и с над 71 на сто трайно намалена работоспособност, деца пълни сираци, децата на загинал/и родител при производствени аварии, природни бедствия или при изпълнение на служебен дълг;
2. (изм. с Решение № 25 по Протокол № 56 от 28.01.2010) деца с медицинска експертиза за 50 и над 50 на сто намалени възможности за социална адаптация, издадена съгласно Наредба  за медицинската експертиза на работоспособността, приета с ПМС  № 99 от 31.05.2005 г. Освобождаването от заплащане се извършва въз основа на подадено заявление от единия от родителите или настойника и медицинска експертиза, издадена на основание и по реда предвиден в наредбата;
3. третото и следващи деца на многодетни родители.

# 145
Здравейте!
Аз съм нова тук и искам на всички Ви да благодаря, че Ви има, тъй като благодарение на написаното тук се ориентирах кое, къде, как става. Нашата история накратко е, че малкия ми син (1,5 г.), беше опериран на 11,03, имаше двоен дренаж на ляв бъбрек  и хидронефрозирала долна част, която беше отстранена. На 26.04 минахме на ТЕЛК и ни дадоха 70% без чужда помощ, за 3 год. ДИ е дата на раждане. Ходих да подавам днес док. в социалните. Въпроса ми е свързан с това дали промените в закона за пътищата са вече обнародвани, и се полага и винетка, или все още не. Казаха ми , че нямаме право на винетка, защото колата е на името на родителите, а не на детето.  Проверявам в момента дали е обнародван новия Закон за пътищата с предложението от 14,04,2011 за това колата да е на родителите, но не мога да го открия, последната промяна която ми излиза е от март месец.Освен това нали не трябва да прилагам сл. бележка за доходи, аз искам двойни детски само за 1-то си дете, досега по подоходен критерии нямам право за нито едно от двете деца за детски?  И сега не би трябвало да се прилага подоходен критерии. Вече не знам... Благодаря на всички Ви и желая лека и спорана седмица!!!

# 146
Все още не е обнародван новия закон в ДВ.
Не ти трябва бележка за доходите само копие от ТЕЛК.

# 147
Благодаря ти, mimi0126  за експедитивния отговор   bouquet Подготвих нещата, отивам да се боря да подам!!!

# 148
...

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 10:57 от teo7777

# 149
  • София
Здравейте,да задам и аз един въпрос към по-просветените-имаме ТЕЛК на детето от мин.година юли мес.с ДИ 01.06.2011.Изплатиха ми за тези 2 месеца назад ,тъй като започнах да взимам добавките от август.Сега на 14 юни ще се явяваме на преосвидетелстване и съм подала молба за връщане на ДИ от дата на епикриза-2004г.При преосвиделстването ако върнат ДИ няма ли да ми изплатят за 3-те години,защото никъде не мога да го разтълкувам в закона.

Общи условия

Активация на акаунт